drmed Nasza komunikacja dziewiąta na świecie 19.11.08, 13:44 Hm.. no to inna rada - skoro juz wam sie ani nie chce wczesniej wstawac, ani podnosic nakladu prasy codziennej: przeprowadzcie sie do centrum, zycie na Starym Miescie ma naprawde wyzsza wartosc od tej, ktora sobie fundujecie, zyjac w blokowiskach na peryferiach! Czy mozna tam w ogole cos robic poza spaniem i gapieniem sie w telewizor? :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wredna Re: Nasza komunikacja dziewiąta na świecie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.11.08, 13:52 > przeprowadzcie sie do centrum, zycie na Starym Miescie ma naprawde > wyzsza wartosc od tej, ktora sobie fundujecie, zyjac w blokowiskach > na peryferiach! Mam sprzedać własny dom i przeprowadzić się do centrum? A potem płacić horrendalny czynsz jakiemuś pazernemu bubkowi? Jeszcze mnie nie pogięło :-) Śmieszny ludzik z ciebie :)))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
terion Re: Nasza komunikacja dziewiąta na świecie 19.11.08, 13:56 > przeprowadzcie sie do centrum, zycie na Starym Miescie ma naprawde wyzsza wartosc od tej, ktora sobie fundujecie, zyjac w blokowiskach na peryferiach! I ile osób zmieści się na tym starym mieście? 200.000 jeśli dobrze upchnąć. A pozostałe 600.000 to eutanazja, czy eksmisja? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wkurzony Re: Nasza komunikacja dziewiąta na świecie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.11.08, 14:01 Chcesz dyskutować z matołowatym klakierem Pilszczka? Miej trochę oleju pod czapką, z bezmózgami się nie dyskutuje. Odpowiedz Link Zgłoś
znajacy_sie zabawne 19.11.08, 23:19 terion napisał: > I ile osób zmieści się na tym starym mieście? 200.000 jeśli dobrze upchnąć. A pozostałe 600.000 to eutanazja, czy eksmisja? Mord polityczny. Dokonywany przez takich, jak "drmed", w imie zasad, ktore uwazaja za oczywiste oczywistosci: a jesli nie sa to obowiazujace oczywiste oczywiatosci dla calego swiata, to tym gorzej dla swiata. Niczego Ci to nie przypomina...? Odpowiedz Link Zgłoś
drmed Nasza komunikacja dziewiąta na świecie 19.11.08, 14:14 Proponuje wam zmiane stylu myslenia i zycia: Z: jak tu zmienic wszystko wokol siebie samego, byle samemu zyc dalej jak sie chce (co i tak wam sie nie uda!) NA: jak uczynic system, ktory mamy, czescia swojego zycia. To o wiele wygodniejsze. A i wiecej czasu na usmiech wam zostanie. Bo tak jak wlasnie obserwuje, to... straszne z was wredoty :-)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wredna Re: Nasza komunikacja dziewiąta na świecie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.11.08, 14:20 Ty chyba coś bierzesz, albo masz jeszcze niewiele latek, bo nikt normalny nie będzie się cieszył z tego, że z każdym rokiem coraz więcej traci czasu na dojazdy do pracy (nawet wychodząc wcześniej z domu) i powrót z pracy. A wszystko przez paru nieudaczników, co trąbią, że są najlepsi na świecie. Mam być uradowana tym, że czekam na autobus, opóźniony o 15-30 minut, jadę w nim "na glonojada", grzęznąc co chwilę w korku? Sorry, ale nie należę do gatunku "pied...nięty zawsze uśmiechnięty". Że ty wracasz do domu kiedy chcesz, podstawiają ci pod nos obiadek i reszta cię g. obchodzi, to nie myśl że wszyscy tak mają! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rozbawiony Re: Nasza komunikacja dziewiąta na świecie IP: *.chello.pl 20.11.08, 09:13 ty to masz pecha wredna,ale sie martw,bieżanowką mają zaorać i posiać buraki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ubawionydebilami Re: Nasza komunikacja dziewiąta na świecie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.11.08, 13:16 Akurat ma kobieta rację prymitywny dzieciuchu. Ty chyba masz mokre majtki na samą myśl, że pojedziesz super wypasionym wozem MPK i ciebie korki kręcą najbardziej, bo im dłuższy korek, tym dłuższa przyjemność obcowania z luksusem prosto z zajezdni z Brożka. Odpowiedz Link Zgłoś
drmed Nasza komunikacja dziewiąta na świecie 19.11.08, 14:17 >>Zgodziliście się wozić ludzi za taką cenę, to mordy w kubeł! I tak bydlaki macie pensje po 3 tys. o czym poprzedni rzecznik chlapał ochoczo do prasy? Nie podoba się mpk-usku? Wózek w Biedronce czeka!!! Kto tu jest zgodziliSCIE? czy ja jestem kierowca autobusu? ;-) Hm.. A ze zarabiam wiecej niz te 3 tys. nie oznacza ze BYDLAKIEM jestem. Ot, kapitalizm wlasnie! :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wkurzony drmed=jasiuniu? Uwaga Troll IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.11.08, 14:25 Pod iloma nickami piszesz MPK-owski klakierze??? Że cię to tak ugryzło? Nie odpisywałem przecież tobie :P Kupuję bilet miesięczny, zawieram umowę z przewoźnikiem. Która ma być WYKONANA NALEŻYCIE!!! Spóźnienia, wypadające kursy, ścisk że nie da sie wsiąść są nienależytym wywiązaniem się z umowy. A to kwalifikuje się normalnie do sądu!!! W każdym normalnym kraju MPK nie wypłaciłoby się z odszkodowań z tego tytułu! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wredna Nie cierpię bezczelnych Trolli IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.11.08, 14:29 > Kto tu jest zgodziliSCIE? czy ja jestem kierowca autobusu? ;-) > Hm.. A ze zarabiam wiecej niz te 3 tys. nie oznacza ze BYDLAKIEM > jestem. Ot, kapitalizm wlasnie! :-) O czym zaczynasz bredzić śmierdzący trollu? Bo zaczynasz czepiać się słówek, na dodatek wyrywając je z kontekstu - co dla jest typowe dla agresywnego trolla, szukającego zaczepki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lunch Re: Nie cierpię bezczelnych Trolli IP: 66.197.149.* 20.11.08, 09:45 Mam złe wieści: nie zawierasz umowy z przewoźnikiem i nie kupujesz biletu MPK, bo ono takich nie emituje. Ale to tylko szczegół formalny, jako przerywnik. Odpowiedz Link Zgłoś
znajacy_sie Umowa na przejazd... 20.11.08, 10:30 Gość portalu: lunch napisał(a): > Mam złe wieści: nie zawierasz umowy z przewoźnikiem Bzdura: umowa zostaje zawarta w momencie nabycia biletu "stalego", lub skasowania biletu jednokrotnego przez osobe, ktora nie posiada biletu "stalego". Prosciej sie tego nie da napisac. Na przyszlosc, zanim kogos pouczysz... > i nie kupujesz biletu MPK A jaki? > bo ono takich nie emituje. A kto "emituje" bilety MPK?:) > Ale to tylko szczegół formalny, jako przerywnik. Tylko, ze jest to szczegol calkowicie bzdurny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Be Re: Umowa na przejazd... IP: 217.98.20.* 22.11.08, 00:24 > > i nie kupujesz biletu MPK > > A jaki? Bilet Komunikacji Miejskiej w Krakowie > > bo ono takich nie emituje. > > A kto "emituje" bilety MPK?:) ZKiT na zlecenie miasta. Zresztą spójrz na bilet (nie)znający się. Odpowiedz Link Zgłoś
znajacy_sie Ha ha ha:) 22.11.08, 02:44 Pieknie, szczegolnie jak na czlowieka, ktory nie ma pojecia w ktorym momencie nastepuje zawarcie umowy na przejazd;) Gratuluje popelnienia istotnego bledu MERYTORYCZNEGO. Oj znasz sie, znasz;) Jednoczesnie dziekuje za zwrocenie uwagi: roznica miedzy "bilety MPK", a bilety "miejskiej komunikacji w Krakowie" jest kolosalna, i szalenie istotna. Odpowiedz Link Zgłoś
znajacy_sie Dopowiem jeszcze... 22.11.08, 02:51 Dodam takze, iz okreslenie "Bilety MPK" stosuje sie czesto na okreslenie "biletow miejskiej komunikacji w Krakowie", i wszyscy wiedza o co chodzi---vide: artykul K. Sakowskiego, pt.: Krakow na razie bez tanich biletów MPK (zob. K. Sakowski, Krakow na razie bez tanich biletów MPK; w: Polska Gazeta Krakowska, 11.IX.2008). Dodam jeszcze, ze okreslenie "bilety MPK" jest dopuszczone prawnie (!), o czym takze nie wiesz----vide: Przetarg na Dostawe biletow MPK Krakow do uzytku sluzbowego, ogloszony przez Poczte Polska (Centrum Infrastruktury, Oddzial Regionalny w Krakowie , ul. Bronowicka 44, 30-093 Krakow), z dn. 24.XI.2008. Ale to, przeciez, szczegoly. Dla Ciebie znacznie istotniejszy, niz brak umiejetnosci wskazania istnienia (!!!) umowy na przejazd, jaka pasazer zawiera. Istotniejsze jest precyzyjne okreslenie nomenklatury biletow. Piekna logika;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kell-o Na cholere empeka IP: 77.236.0.* 25.11.08, 10:25 Brawo, znający-się! Choć jedna osoba, która wie o czym mówi. Pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
drmed Nasza komunikacja dziewiąta na świecie 19.11.08, 14:33 Mnie po prostu bawi wasza agresja :-)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wredna Re: Nasza komunikacja dziewiąta na świecie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.11.08, 14:37 A mnie śmieszą takie żałosne kreatury. Dla których jedyną rozrywką jest wkurzanie ludzi w necie. Widać, że nie masz swojego życia... Żegnam, szkoda mi czasu na trolla Odpowiedz Link Zgłoś
drmed Nasza komunikacja dziewiąta na świecie 19.11.08, 14:42 >>Widać, że nie masz swojego życia... Żegnam, szkoda mi czasu na trolla Pokazalem wlasnie twoja wypowiedz pacjentowi, ktorego mialem w gabinecie... :-) tyle na temat: "nie masz swojego zycia" :-) Ludzie, opanujcie sie. Skoro MPK nie spelnia waszych oczekiwan - wymowcie wasze bilety i szukajcie alternatyw. Narzekaniem nic nie zyskacie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wqrwiony Re: Nasza komunikacja dziewiąta na świecie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.11.08, 00:14 > Ludzie, opanujcie sie. Skoro MPK nie spelnia waszych oczekiwan - > wymowcie wasze bilety i szukajcie alternatyw. Narzekaniem nic nie > zyskacie! Alternatyw? Kto moze, przesiadł się już dawno na samochód, ale świniom, które rządzą tym miastem, to się przecież nie podoba. Samochody tworzą korki, więć świnie nie mogą "spokojnie" dojechać swoimi samochodami do pracy w samym centrum miasta, no i dlatego zamykają kolejne ulice. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: uśmiany Re: Nasza komunikacja dziewiąta na świecie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.11.08, 12:55 > Pokazalem wlasnie twoja wypowiedz pacjentowi, ktorego mialem w > gabinecie... :-) > > tyle na temat: "nie masz swojego zycia" :-) Lekarz, w godzinach pracy siedzi w necie i jeszcze sie tym chwali przed pacjentami? Ile masz lat dzieciuchu? 10? Dlatego cię kręci prowokowanie ludzi w necie :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M-E-T-R-O Nasza komunikacja dziewiąta na świecie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.11.08, 15:55 tylko metro ratuje Krk przed zawałem. Nie wierzę w tramwaje i autobusy już teraz stoją w korkach a lepiej nie będzie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: U. ŻART??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.11.08, 16:59 Daaawno nie słyszałam tak dobrego kawału :/ jakoś nie mogę zauważyć tej świetności MPK w Krk !! Tych co układali ten ranking zapraszam na przejażdżkę !! Codziennie dojeżdżam na uczelnię tramwajem i ostatnio nie ma tygodnia żeby nie było jakiegoś problemu... A to motorniczy w coś przydupczy, a to znowu zepsuje się ten meeeeeeeeega nowoczesny pojazd :/ Efekt jest taki że płacę te 50 zł miesięcznie i chodzę piechotą!! Nie wiem czy jest drugie takie miasto, w którym spacery są aż takie drogie... I jeszcze niby taka szybka jest...?! Podróż z huty na prokocim zajmuje mi 'jedyne; 1,5h albo nawet dłużej... No faktycznie prędkość światła! Nie ma co! :/ Pozdro dla innych 'miłośników' MPK :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olek Nasza komunikacja dziewiąta na świecie IP: *.chello.pl 19.11.08, 19:34 Skoro my jesteśmy na 9. miejscu, to jak tragiczny musi być transport publiczny w miastach za nami??? Tramwaje - owszem, dość szybko się poruszają, ale jak ktoś utknie w korku w zatłoczonym autobusie to klnie na czym świat stoi. Więc dlaczego nie da się u nas metra zbudować? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JarMark Re: Nasza komunikacja dziewiąta na świecie IP: *.ramtel.pl 19.11.08, 22:54 @ Olek Fajnie się rzuca hasłami i wierzy w mity o metrze w Krakowie. A ja chciałbym, żebyś najpierw spróbował sobie odpowiedzieć na następujące pytania, a potem pisać o metrze, które tak strasznie chcesz mieć w Krakowie: 1) Wiesz ile kosztowałaby budowa 1 km tunelu metra w Krakowie? 2) Wiesz, z jakich środków finansowych miasto Kraków ma sfinansować budowę tej super kosztownej inwestycji? 3) wiesz, że Unia Europejska nie będzie chciała dofinansować ani euro-centa w metro? 4) Wiesz, jak długo trwała budowa metra warszawskiego ?? 5) Wiesz, jakie problemy może napotkać budowa metra w Krakowie, w jego ścisłym centrum? 6) Wiesz, ile za 1 km metra można byłoby wybudować kilometrów nowych linii tramwajowych, które są - moim zdaniem - bardziej potrzebne?? 7) czy zgodzisz się na płacenie wyższych podatków w zamian za budowę kosztownego systemu metra?? Jeśli umiesz sobie pozytywnie i dokładnie odpowiedzieć na powyższe pytania, to sam sobie ponownie odpowiedz, czy jesteś faktycznie pewien, czy STAĆ nas - mieszkańców Krakowa - na budowę takiej rozbuchanej i drogiej inwestycji??? Odpowiedz Link Zgłoś
znajacy_sie Metro... jak to pieknie brzmi;) 19.11.08, 23:51 Gość portalu: JarMark napisał(a): > Fajnie się rzuca hasłami i wierzy w mity o metrze w Krakowie. Mam nieodparte wrazenie, ze po takim wstepie zaczniesz potwornie gledzic, a do tego, mitologizowac cala sprawe. Ale... moze sie myle. A wiec, pobwawmy sie - gotowy? > A ja chciałbym, żebyś najpierw spróbował sobie odpowiedzieć na następujące pytania, a potem pisać o metrze, które tak strasznie chcesz mieć w Krakowie: W Krakowie metro nie pasuje, prawda?;) > 1) Wiesz ile kosztowałaby budowa 1 km tunelu metra w Krakowie? Zalezy jakie wartosci bierzesz pod uwage? 1 kilometr metra rzymskiego (analogicznie jak i tego, ktore jest w czeskiej stolicy) to ok. 120 milionow Euro; Mediolan - ok. 160 milionow Euro. Budapeszt to juz ok. 950 milionow Euro, zas w przypadku Warszawy (mowie o cenach, jakie znalazly sie w trzech ofertach, ktore odnosily sie do odcinka planowanego: Rondo Daszynskiego - Dw. Wilenski), to ponad miliard zlotych > 2) Wiesz, z jakich środków finansowych miasto Kraków ma sfinansować budowę tej super kosztownej inwestycji? Z tej samej puli, co wszyscy inni: srodki wlasne + srodki unijne; w przypadku Miasta, wklad wlasny to ok. 50%. Mam podac konkretne nazwy programow UE, czy moze zgodzisz sie co do tego, ze Krakow finansuje wystarczajaca ilosc durnych inwestycji - jak na to - aby w koncu zaczac madrze inwestowac? > 3) wiesz, że Unia Europejska nie będzie chciała dofinansować ani euro-centa w metro? Byyyyzyyyyyydura. Skad takie przekonanie?;) Jakos Warszawa bazuje - w planach budowy metra - wlasnie na 50% udziale UE. Bledne zalozenia? A moze... Ty nie masz racji?;) > 4) Wiesz, jak długo trwała budowa metra warszawskiego ? 20 lat. W tym czasie skonczyl sie PRL, padl Mur Berlinski i narodzila sie Doda Elektroda. Ale mozemy odwrocic pytanie, stawiajac kwestie: "jak dlugo TRWALABY budowa II linii"? Odpowiedz: Od 42 do 45 miesiecy (jesli liczyc wartosci ofertowe, z odcinka o ktorym pisalem powyzej). Nie boj sie, nie byloby to juz 20 lat. > 5) Wiesz, jakie problemy może napotkać budowa metra w Krakowie, w jego ścisłym centrum? Po pierwsze, w krakowskiej mentalnosci WSZYSTKO jest problemem (brakuje tylko nawiedzonych i ich bredzenia o "Szarganiu wartosci religijnych") Po drugie, co to znaczy "scisle centrum"? W Katowicach na przyklad, nie bedzie nigdy metra w uwagi na szkody gornicze. Wiesz ile bylo problemow ze srednicowka? A w Krakowie... przede wszystkim, nie dzieje sie nic: nie sadzisz, ze lepszym rozwiazaniem byloby wdrozenie kolei obwodowej? Albo napowietrznych tramwajow?;) > 6) Wiesz, ile za 1 km metra można byłoby wybudować kilometrów nowych linii tramwajowych, które są - moim zdaniem - bardziej potrzebne? Moge Ci podac wyliczenie, o jakim puszesz, tylko po co? Co chcesz w ten sposob udowodnic? KOniecznosc kolejnych linii tramwajowych? Idiotyzm! Sa trzy najwieksze polskie miasta: Warszawa, Lodz, Krakow. Warszawa ma 33 linie tramwajowe, Lodz ma 22, zas Krakow 26. Naprawde sadzisz, ze potrzebne sa kolejne linie??? > 7) czy zgodzisz się na płacenie wyższych podatków w zamian za budowę kosztownego systemu metra?? A co to ma zwiazenego z tematem? "Czy zgodzisz sie na placenie wyzszych podatkow w imie superkosztownego bezpieczenstwa na ulicach"? To mniej wiecej taka logika... Rola panstwa jest zabezpieczenie swych powinnosci wzgledem obywatela. Nalezy LEPIEJ gospodarowac publicznym groszem, a nie podnosic podatki. Jak dlugo jeszcze ekonomiczne niedojdy beda decydowaly o budzecie? > Jeśli umiesz sobie pozytywnie Bez sensu;) Znasz definicje slowa "pozytywny"? Chyba nie. Slownik Jezyka Polskiego, definiuje wyraz "pozytywny" jako: 1) "oceniany jako dobry / korzystny"; 2) "wyrazajacy zgode na cos / przynaznie do czegos ustosunkowany"; 3) "o wyniku badania / doswiadczenia: stwierdzajacy zawartosc / obecnosc czegos w czyms". A wiec, jesli chcesz, aby ktos patrzyl korzystnie na kwestie budowy metra, to jest to spojrzenie diametralnie rozne od tego, jakie oferujesz TY. Na pewno chciales napisac "pozytywny"? > i dokładnie odpowiedzieć na powyższe pytania, Dokladnie, czy "dokladnie"? > to sam sobie ponownie odpowiedz, czy jesteś faktycznie pewien, czy STAĆ nas - mieszkańców Krakowa - na budowę takiej rozbuchanej i drogiej inwestycji??? Czy stac mieszkancow Krakowa na kolejne lata dulszczyzny i kruchcianej swiadomosci? Odpowiedz Link Zgłoś
terion Re: Nasza komunikacja dziewiąta na świecie 20.11.08, 08:54 1) Wiesz ile kosztowałaby budowa 1 km tunelu metra w Krakowie? Budowa całego metra to coś koło połowy kosztu obwodnicy. > 3) wiesz, że Unia Europejska nie będzie chciała dofinansować ani euro-centa w metro? A to niby czemu? Zawsze uważałem, że unia wspiera transport publiczny. > 6) Wiesz, ile za 1 km metra można byłoby wybudować kilometrów nowych linii tramwajowych, które są - moim zdaniem - bardziej potrzebne?? W niektórych miejscach nie ma gdzie budować lini tramwajowych. Poza tym tramwaje stoją na każdych światłach. Tramwaj jest ok, niech najwyżej w krytycznych miejscach zjeżdża pod/nad ziemię, aby zapewnić bezkolizyjny przejazd (tak jest np w centrum Brukseli) Mi nie zależy jakoś szczególnie na metrze, mi chodzi o szybki pzrejazd, a tego nie zapewnisz autobusami. > 4) Wiesz, jak długo trwała budowa metra warszawskiego ?? A wiesz ile trwałą budowa pierwszej linii metra w Londynie ponad 100 lat temu? To znaczy, że trzeba zacząć już teraz, bo zanim skończą Kraków będzie jeszcze większy. I komunikacja poprostu nie wydoli. > 7) czy zgodzisz się na płacenie wyższych podatków w zamian za budowę kosztownego systemu metra?? Manipulacja. Równie dobrze moge zapytać: czy zgadzasz się płacic podatki na kosztowna komunikacje publiczną, która i tak się do niczego nie nadaje, więc trzzeba jeździć samochodem? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Znajacy sie ZENADA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: 77.236.0.* 19.11.08, 20:08 Krakowska komunikacja miejska 9 na swiecie? Coz, przywoluje sie na mysl inny ranking, w ktorym to Krakow byl "2 najladniejszym miastem w Europie". Zenada. Krakow NIE POSIADA DOBREJ KOMUNIKACJI MIEJSKIEJ, a wiec, uznanie jej za na tyle dobra - aby zajela ona 9 miejsce w tyn rankinu, jest kpina i zenada. Krakow nie ma nawet rozkladow, na ktorych zaznacza sie kursy wykonywane przez autobusy z niska plyta - a co dopiero mowic o komunikacji na europejskim poziomie? Krakow nawet nie ma komunikacji 24-godzinnej... wiec "z czym do ludzi"??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fm Re: metropolia Kraków lepsza od Berlina, he,he,he IP: *.chello.pl 20.11.08, 00:29 niech sie bajtloki uczą od Berlińczyków jak promować miasto i zdobywać turystów www.berlin-polska.pl/content.php?l1=195&l2=209&l3=211 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: helmut Nasza komunikacja dziewiąta na świecie IP: 66.197.149.* 20.11.08, 08:12 A na Kuźnicy Kołłątajowskiej panowie też byli? Bo jak zobaczyłem "czas dojazdu do pracy", to mnie rozwaliło. Stamtąd się czasem komunikacją do centrum i godzinę jedzie (a jeszcze niedawno nie było 137), podczas gdy samochodem da się w 10 minut. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Majcher Nasza komunikacja jest dziewiąta od nieba ........ IP: *.devs.futuro.pl 09.01.09, 22:29 Mamy w końcu szybki tramwaj, który trasę parunastu kilometrów pokonuje ponad 40 minut i jedzie jakimś dziwnym tunelem budowanym przez 35 lat. Szybkość naszej komunikacji można by porównać do błyskawicy. Podróż z Ruczaju do centrum zajmuje ok. godziny. No i bilet miesięczny, który 20 Euro i biorąc pod uwagę, że czasami w centrum muszę często przesiadać się z szybkiego tramwaju do taksówki, bo bym nigdzie nie zdążył, albo czasami iść na piechotę, bo szybciej, to koszty nie takie małe, bo taksówki nie takie tanie, a buty od ciągłego chodzenia też się niszczą. Odpowiedz Link Zgłoś