Gość: sq IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.11.08, 23:01 Jestem za. Jeszcze paru takich parkowych by się przydało w paru innych miejscach Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: voldo Na ekshibicjonistów: parkowy i kamery IP: *.ucatv.ne.jp 22.11.08, 04:48 Ja proponuję jeszcze umieścić kamery w mieszkaniach, w ramach walki z przemocą domową i pedofilią. Londyn już ma kamery wszędzie na ulicach, więc trzeba pójść o krok dalej - nie może być, żeby jakieś brytole były lepsze od nas! Odpowiedz Link Zgłoś
stasieczek5 Na ekshibicjonistów: parkowy i kamery 22.11.08, 06:54 Jak ludzie lubią wywalać otwarte drzwi... (choć tu, w słusznej sprawie). Młodzi nie wiedzą, że jeszcze za tzw. przebrzydłej komuny istniała funkcja tzw. plantowego - czyli strażnika plant krakowskich. Ten strażnik właśnie pełnił funkcję, którą chce się przypisać ... parkowemu. I bardzo dobrze. Czy montować kamery ? Wszystko to co zwiększa bezpieczeństwo MUSI być stosowane. A powołując się na orwelowskiego "Wielkiego Brata" jest bez sensu. To jest tylko książka. Odpowiedz Link Zgłoś
gabrielafrancuz Re: Na ekshibicjonistów: parkowy i kamery 22.11.08, 09:07 No dobrze, a czy ktoś będzie potem oglądał zarejestrowane filmy? Jeśli nie, to po co w takim razie instalować kamery? Jako straszaki? U mnie na osiedlu przy każdej klatce wiszą tabliczki, że osiedle jest monitorowane, ale osobiście BARDZO wątpię, czy ktoś to ogląda. Zwłaszcza, że zwiększenia bezpieczeństwa nie zauważyłam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: janusz parkowy IP: 81.219.149.* 22.11.08, 09:49 Parkowy - był już u nas . Fakt że dawno temu. Było top w czasach gdy dorośli mieli poważanie u małolatów, a jak nawet za ucho pociągnoł palącego małolatka to ropdzice nie mówili WARA OD MEGO DZIECKA tylko DOKŁADALI lanie. Były to piękne czasy. Sami sobie przez lata tak urządziliśmy nasz Świat, że nawet widząc zło mijamy je obojętnie by nie mieć kłopotów. A ten parkowy dziś to chyba jakiś desperat, który nie ma pojęcia że może jedynie szybko uciekać. Powodzenia w POMYSŁACH Odpowiedz Link Zgłoś
tw.zenek W parku przy u. Szlak - też ???? 22.11.08, 10:52 Odkąd przejęli go czarni oszuści, park jest zamknięty dla mieszkańców (z powodu prac porządkowych - hahaha!!), natomiast dla okolicznej żulerki stał się regularną meliną. Rodzina z dziećmi przez dziurę w płocie nie wejdzie, a menele - owszem. Kiedy był otwarty - odwiedzały go patrole policji - teraz nie mają tam wstępu, więc bydło czuje się bezkarne. Oto wkład kościoła w życie mieszkańców Krakowa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nie przejęli TW Zenku? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.11.08, 15:15 ..ale kupili. W 1947 r. Należność spłacali w ratach aż do lat 70-tych. Dzięki temu, że był czyjś, to nie został zabudowany bloczkami w rodzaju domu pod sedesami obok - tam gdzie bank, ani nie został zachapany przez Politechnikę, bo jak niczyj - to trzeba brać. Ale tego z Twojej nory nie widać. Odpowiedz Link Zgłoś
tw.zenek Z mojej "nory" widać to, że niedawno był to park 22.11.08, 16:58 otwarty dla mieszkańców, a teraz jest to zrujnowany hektar meliny pod chmurką, będący oficjalnie własnością chłopców w czarnych sukienkach, a nieoficjalnie rządzą tam okoliczni menele. Tak wygląda "społeczna rola kościoła". Sami nie zjedzą - innym nie dadzą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hehe Re: Z mojej "nory" widać to, że niedawno był to p IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.11.08, 13:49 > oficjalnie własnością chłopców w czarnych sukienkach, a nieoficjalnie > rządzą tam okoliczni menele a to nie jedni i ci sami? Czarne sukienki, czarne szpileczki, wino w łapie i schadzka z chłopczykami w parku? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ona Na ekshibicjonistów: parkowy i kamery IP: *.chello.pl 22.11.08, 11:18 NIE ja nie chce kamer wszedzie Chce miec prawo do prywanosci!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sz6sty Re: Na ekshibicjonistów: parkowy i kamery IP: *.n4u.airbites.pl 22.11.08, 21:59 Prawa do prywatności nikt nam nie odbierze instalując kamery w miejscach publicznych. A jeśli ktoś będzie naprawdę czuwał nad tym monitoringiem ( mam na myśli osobę, która 24h siedzi i śledzi co się dzieje ) to poziom bezpieczeństwa napewno się podniesie. Jako porządny obywatel czuje się pewniej i spokojniej w sytuacji, gdy wiem, że ktoś czuwa i widzi co się dzieje w moim otoczeniu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wry Re: Na ekshibicjonistów: parkowy i kamery IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.11.08, 10:10 jesli ktos bedzie 24h na ciebie patrzyl to gdzie tu prywatnosc? gdzie szans na bata w parku?:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ... ekshibicjonista w Parku Jordana? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.11.08, 11:43 Bywam tam często z powodu posiadania dziecka i bliskiego zamieszkania ale żadnego ekshibicjonisty jeszcze nie widziałem. Nigdy też nie czułem się tam niebezpiecznie. No może czasem gdy Wisła gra mecz na sąsiednim stadionie.... Wtedy jedynie potrzeba więcej patroli a poza tym zostawcie nam park w spokoju! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pikpok Ten gajowy będzie płoszył ekshibicjonistów? IP: *.multimo.gtsenergis.pl 22.11.08, 14:23 mały domek w parku? trącą mi absurdem te pomysły Odpowiedz Link Zgłoś
damianbsc Na ekshibicjonistów: parkowy i kamery 23.11.08, 10:48 Dajcie spokou, nie dosc, ze mamy straz miejska, ktora nic ne moze to jeszcze lesniczego chcecie wprowadzic? Nalezy pozbyc sie SM i wcielic ich jako policje (jezeli sie nadaja), moga nadal zbierac psie kupy i robic to co robia, ale za to respekt ludzi bedzie wiekszy oraz poczucie bezpieczenstwa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piotr rybik Maly bialy domek w nim parkowy tkwi..... IP: *.betanet.pl 28.11.08, 20:33 Odpowiedz Link Zgłoś
acidhead Na ekshibicjonistów: parkowy i kamery 23.11.08, 15:22 więcej kamer,więcej krat,więcej strażników,policjantów,donosicieli....tak,tego potrzebują głupi mali ludzie którzy boją się własnego cienia,a o życiu dowiadują się z TV. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wolny_człowiek Trzoda hodowlana IP: *.chomiczowka.waw.pl 23.11.08, 17:40 Ta baba na koncu artykulu ma mentalnosc trzody hodowlanej. Najlepiej niech jej zamontuja kamere w domu, przeciez nie ma nic do ukrycia, prawda? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: monis Na ekshibicjonistów: parkowy i kamery IP: *.zax.pl 28.11.08, 15:43 wg mnie wystarczylby sam Parkowy. Sama spotkalam w parku Jordana ekshibicjonistę o 9 rano i to przy głównej alejce!! Może jak bedą wiedzieć, ze jest osoba która cały czas patroluje park, to nie będziemy świadkami takich zdarzeń. Zawsze warto spróbować. Odpowiedz Link Zgłoś