Gość: marcin Getto dla Romów, bo miejsca nie ustąpili IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.12.08, 09:07 W czasie gdy w USA prezydentem zostaje afroamerykanin,Polska to najmniej tolerancyjny kraj.Przepelniony nienawiścią do Żydów,Romów,ciemnoskórych.Hańba i to w kraju tak ciężko doświadczonym przez II wojne światową. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nanga Re: Getto dla Romów, bo miejsca nie ustąpili IP: *.e-wro.net.pl 01.12.08, 09:08 Od kilku lat utrzymuje kontakty z Romami, odwiedzam ich w ich domach. Są to Romowie z tych najbiedniejszych, mieszkaja w ruderach zwanych "lokalami socjalnymi". Jeśli idąc tam obawiam sie kogoś, to tylko ich polskich sąsiadow. Odpowiedz Link Zgłoś
indywidualismus Re: Getto dla Romów, bo miejsca nie ustąpili 01.12.08, 11:47 Gość portalu: nanga napisał(a): > Od kilku lat utrzymuje kontakty z Romami, odwiedzam ich w ich domach. Są to > Romowie z tych najbiedniejszych, mieszkaja w ruderach zwanych "lokalami socjaln > ymi". > Jeśli idąc tam obawiam sie kogoś, to tylko ich polskich sąsiadow. Możesz wypisywać dowolne bzdury, tylko kto ci uwierzy ??? Odpowiedz Link Zgłoś
nangaparbat3 Re: Getto dla Romów, bo miejsca nie ustąpili 01.12.08, 16:10 Ależ zapraszam - pojdź ze mną i sam sprawdź. Odpowiedz Link Zgłoś
rabbinhood mam przykre doświadczenia 01.12.08, 09:09 kobieta romska która bardzo nalegała że mi powróży, zażądała potem zapłaty, a że miałem stówę miała mi wydać 70pln, ale pieniądze schowała i nie chciała oddać, na nic były argumenty że jestem bezrobotny i nie mam na zakupy więcej pieniędzy.Żądałem zwrotu, a ona nic sobie z tego nie robiła, zagroziłem że zaprowadzę ją na policję, ale śmiała się z tego, i zaczęła grozić że kogoś na mnie naśle i popamiętam i że rzuca na mnie klątwę żeby moje dzieci były kalekie i rodzice z rodzeństwem szybko sie pochorowali i poumierali. Jakoś po tym nie pałam sympatią do tych kobiet zaczepiających regularnie ludzi w centrum miasta, chciałbym mieć pozytywne wspomnienia ze spotkań ale ich nie mam, osobiście nie poczuwam sie do winy w tej kwestii. Odradzam jakiekolwiek spotkania i rozmowy szczególnie z kobietami próbującymi pomóc czyli wróżyć.Za parę złotych taka ilość nienawiści i gróżb, lepiej pieniądze dać na jakiś cel charytatywny. Aha podobno mają dobrych prawników więc sąd odpada, pozostaje omijać, to jest niekaralne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Romek buahahahahahaa!!! IP: *.bielsko.dialog.net.pl 01.12.08, 09:15 mnie wystarczy fakt, że postanowiłeś sobie powróżyć u cyganki :))))) Polak-katolik pierwszej klasy! Bóg przemówił przez tą cygankę ale Ty go nie słyszysz pogański sknero! buahahahahaha Odpowiedz Link Zgłoś
akkj Re: buahahahahahaa!!! 01.12.08, 10:07 Moje pierwsze zetknięcie z cygańską swołoczą miało miejsce gdy byłem nastolatkiem. Spacerowałem sobie z panienką w parku gdy, przyczepiła sie do nas cygańska wiedźma, że chce nam powróżyć. Była bardzo natarczywa, więc grzecznie jej podziękowałem za wróżbę. Wtedy ścierwo obrzuciło nas stekiem tak potwornych przekleństw i złorzeczeń, że mnie zamurowało. Nigdy dotąd czegoś podobnego nie słyszałem. Życzyła nam śmierci w męczarniach, ciężkich chorób, przeklinała cała rodzinę, bluzgała najgorszymi przekleństwami itd. Moja dziewczyna rozpłakała sie przerażona, długo nie mogła się uspokoić. Gdyby to było kilka lat później, strzelił bym tę sukę w pysk, a potem wyrwał ten parszywy jęzor. Takiej swołoczy, pasożytów i złodziei jak cyganie nie ma w tym kraju. Od tamtej pory zacząłem zwracac uwagę na te swołocz. Widziałem, jak wiedźmy cygańskie napadały w biały dizeń na samotne starsze osoby, otaczały ja kołem, okradały, wyrywały torebki, szarpały. Cyganie pasozytuja na społeczeństwei polskim od początku. Nigdy nie spotkałem zadnego cygana w żadnej pracy, szkole, przy żadnym uczciwym zajęciu. Nie znam nikogo, kto znałby jakiegokolwiek cygana parajacego sieuczciwą pracą. Oni są od małego wychowywani w złodziejstwie i do niego przyuczani. Pamiętam jak wyjeżdżałem jako dziecko na wieś, jak jeszcze ta hołota jeździła po Polsce w taborach. Gdy taki tabor przejeżdżał gdzieś drogą mieszkańcy okolicznych wsi się wajemnie ostrzegali i wystawiali swojego rodzaju posterunki z batami, kijami, widłami itd. Gdy bowiem ta dzicz przejeżdzała przez wieś wylatywało nagle z tych taborów stado złodziei, rozbiegało sie po wsi, łapało kury, gęsi, bieliznę susząca sie na płotach, sprzęty gospodarskie, wszystko, co dało sie ukraśc i miejscowi musieli bronić dobytku. Gość portalu: Romek napisał(a): > mnie wystarczy fakt, że postanowiłeś sobie powróżyć u cyganki :))))) > Polak-katolik pierwszej klasy! Bóg przemówił przez tą cygankę ale Ty go nie > słyszysz pogański sknero! buahahahahaha Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mnietek Re: buahahahahahaa!!! IP: *.ericsson.net 01.12.08, 10:52 Gość portalu: Romek napisał(a): > mnie wystarczy fakt, że postanowiłeś sobie powróżyć u cyganki :))))) > Polak-katolik pierwszej klasy! Bóg przemówił przez tą cygankę ale Ty go nie > słyszysz pogański sknero! buahahahahaha a nie przyszlo ci ciulu do tepej glowy, ze moze ten czlowiek chcial pomoc zebrzacej cygance? Chcial jej uczciwie zaplacic za nic nie warta "usluge" i dal sobie "powrozyc". Jak sie ma miekkie serce to trzeba miec twarda doope. Ja ostatnio pogonilem na kopach taka cyganke, to i portfel mam na miejscu. 40 lat komuny nie zdolalo nauczyc cyganow checi do roboty czy nauki to i teraz nikt ich nie nauczy. W wiekszosci to banda zlodziei nierobow i oszustow, dla ktorych najwiekszym sukcesem jest okradzenie czy oszukanie bialego. "Gadz" to nie czlowiek wedlug cyganskiego prawa. Czemu cygan ma byc dla nas czlowiekiem??? Odpowiedz Link Zgłoś
olewus1 Re: buahahahahahaa!!! 01.12.08, 10:56 Gość portalu: mnietek napisał(a): > Gość portalu: Romek napisał(a): > > > mnie wystarczy fakt, że postanowiłeś sobie powróżyć u cyganki :))))) > > Polak-katolik pierwszej klasy! Bóg przemówił przez tą cygankę ale Ty go n > ie > > słyszysz pogański sknero! buahahahahaha > > a nie przyszlo ci ciulu do tepej glowy, ze moze ten czlowiek chcial pomoc zebrz > acej cygance? Chcial jej uczciwie zaplacic za nic nie warta "usluge" i dal sobi > e "powrozyc". Jak sie ma miekkie serce to trzeba miec twarda doope. Ja ostatnio > pogonilem na kopach taka cyganke, to i portfel mam na miejscu. 40 lat komuny n > ie zdolalo nauczyc cyganow checi do roboty czy nauki to i teraz nikt ich nie na > uczy. W wiekszosci to banda zlodziei nierobow i oszustow, dla ktorych najwieksz > ym sukcesem jest okradzenie czy oszukanie bialego. "Gadz" to nie czlowiek wedlu > g cyganskiego prawa. Czemu cygan ma byc dla nas czlowiekiem??? W calosci sie zgadzam. Na butach ich. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mietek Re: mam przykre doświadczenia IP: 213.17.140.* 01.12.08, 09:19 miałem dokładnie taką samą sytuację, było to w Opolu zaraz koło starego opolanina,mi wyrwała 100 zeta, ale jak zacząłem ku...ć i zachowywać się glośno to zaraz mi je oddała Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Romek buhahahahahahahahaaaaaaa IP: *.bielsko.dialog.net.pl 01.12.08, 09:23 kolejny bogobojny ze stówą w ręku przy Opolaninie. buhahahahahahaaa! Odpowiedz Link Zgłoś
kalfas2 Re: buhahahahahahahahaaaaaaa 01.12.08, 10:04 WIdac ze masz Cyganskie pochodzenie. Goscia chcieli okrasc a dla Ciebie to normalne, jeszcze sie z niego smiejesz. --- www.irak.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Teo Re: buhahahahahahahahaaaaaaa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.12.08, 18:34 OKRAŚĆ MNIE NIE CHCIELI ALE MOGLI MNIE ZAJ....Ć !!! Odpowiedz Link Zgłoś
zuzur Romciu, podziękuj mieciowi za dobroć serca. 01.12.08, 10:40 On tę burą sukę tylko zjebał, a powinien zglanować ją i cały jej miot. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zdziwiony Re: Romciu, podziękuj mieciowi za dobroć serca. IP: *.multimo.gtsenergis.pl 02.12.08, 09:14 Nie tędy droga panowie... Wypowiadajmy się z kulturą bo takim chamstwem nic nie wskuramy!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Biala Maryja Re: mam przykre doświadczenia IP: *.pools.arcor-ip.net 01.12.08, 09:32 Ja Ci powroze za polowe ceny. Musisz tylko spelnic 3 warunki. Wplac 50PLN - PKO BP S.A. II/O Toruń nr 69 1020 5011 0000 9602 0012 9130 Bank Pocztowy S.A. O/Toruń podaj email czekaj na spelnienie Odpowiedz Link Zgłoś
ar.co Re: mam przykre doświadczenia 01.12.08, 10:08 Trzeba być naprawdę niespełna rozumu, żeby zgadzać się na wróżenie. Ta stówa - to podatek od głupoty. Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Re: mam przykre doświadczenia 01.12.08, 10:48 Wyznawcom religii ksiąg (chrześcijanom, żydom i muzułmanom) zabrania się wiary we wróżby - patrz Księga Powtórzonego Prawa. Szczegółowych informacji udzieli najbliższy ksiądz/pastor/pop/rabin/mułła. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Natana Re: mam przykre doświadczenia IP: *.aster.pl 01.12.08, 10:55 Szczerze mówiąc to tutaj wykazałeś się naiwnością. Powszechnie wiadomo,że takie zachowanie jest typowe dla tego rodzaju osób (mam na myśli 'wróżki' zaczepiające człowieka na ulicy - niekoniecznie Romów), więc najprostszym rozwiązaniem jest unikanie takich sytuacji i już. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jugosloven Getto dla Romów, bo miejsca nie ustąpili IP: *.xdsl.centertel.pl 01.12.08, 09:21 Pokaż się anonimowa rasistowska chołoto jaka to mocna jesteś, bo to ta okazja na którą czekałaś! Cavale Romale, Cyganie moi! Odpowiedz Link Zgłoś
polsz Getto dla Romów, bo miejsca nie ustąpili 01.12.08, 09:23 przydało by się również getto dla niektórych przedstawicieli narodu Polskiego Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Romek to ja powtórzę swoją propozycję IP: *.bielsko.dialog.net.pl 01.12.08, 09:26 proponuje getto dla takich młodych faszystów jak Ty. takie odważne pomysły mogły by pomóc im zrozumieć prawdziwą naturę własnych przekonań, a liderzy pokroju Jörga Haidera pomogliby im określić swoją zakonspirowaną tożsamość seksualną. poza tym mam wrażenie, że liczebność tego gatunku zostałaby wydatnie zredukowana naturalną selekcją w ramach stada. można by też w ramach podtrzymania znikających góralskich tradycji organizować tam corocznie strzyżenie baranów. zacznijmy zbierać podpisy dla tej wspaniałej inicjatywy! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Romek Re: to ja powtórzę swoją propozycję IP: *.bielsko.dialog.net.pl 01.12.08, 09:27 małe sprostowanie - oczywiście nie chodziło o Ciebie :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga jak czytam te wszystkie brednie typu... IP: *.autocom.pl 01.12.08, 17:16 ... "musimy poznac ich kulture" ble ble... to wszystko sie we mnie gotuje. te brudasy skatowaly mojego szesnastoletniego brata (oczywiscie za nic) kto z tych glosicieli tolerancji powtórzylby dzis swoje tezy wiedzac, ze ich najblizsza osoba byla przez te ścierwa kopana po glowie?! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alfred Getto dla Romów, bo miejsca nie ustąpili IP: 83.142.184.* 01.12.08, 09:28 w Krakowie jest podobnie, romowie zbierają się przy Tomexie na Hucie i koczują po tramwajach, gdzie brudzą, np. niedawno jechałem nową 5, siedzi grupa romów, plują, jedzą jakieś kości, a resztki wpychają miedzy siedzenia w nowym drogim tramwaju, porządni ludzie, staruszkowie musza stać, nigdy nie kasują biletów za taką podróż i jeszcze żebrają nachalnie, cos władze krakowa tez by mogły zrobić z nimi, nie ma co się burzyć że getta, jak ktoś sie nie umie zachować i życ bormalnie w społeczeństwie powienie iśc na jego margines i nie pokazywać się najlepiej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re: Getto dla Romów, bo miejsca nie ustąpili IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.12.08, 12:35 Alfred, czy wy, ludzie z Nowej Huty nauczycie się, że mówi się nie "na Hucie" a "w Hucie". A może chodziło co o kombinat MIttala? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maro [...] IP: *.ssp.dialog.net.pl 01.12.08, 09:29 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anty Zigeuner Re: Getto dla Romów, bo miejsca nie ustąpili IP: *.cable.ubr06.shef.blueyonder.co.uk 01.12.08, 09:49 Ujales to mocno, ale duzo prawdy jest w tym co napisales. Cyganie to nieroby i zlodzieje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xvt Re: Getto dla Romów, bo miejsca nie ustąpili IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.12.08, 11:02 Maro - brawa dla ciebie, w pełni z tobą się zgadzam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olewus1 Pozbawic obywatelstwa polskiego Romow IP: 80.50.68.* 01.12.08, 09:32 Mam same negatywne doswiadczenia z Romami. Znajomi z rejonow Klodzka rowniez. Romowie wykorzystuja nasze fundusze socjalne, kradna i wyludzaja pieniadze. Takich Romow ja poznalem i takich nie chce w tym kraju. Odpowiedz Link Zgłoś
uzman Zanim zacznie się ferować wyroki... 01.12.08, 09:40 Zanim zacznie się ferować wyroki i oceniać mieszkańców, może warto byłoby na próbę pomieszkać kilka tygodni w towarzystwie cyganów. Zobaczylibyśmy, jak wtedy zmieniłby się światopogląd pismaków z GW. Nie każde sąsiedztwo jest tak miłe, jak te z warszawskich aparteentowców. PS. Nazywanie ich Romami niczego nie zmieni. Odpowiedz Link Zgłoś
kazik.k Re: Getto dla Romów, bo miejsca nie ustąpili 01.12.08, 09:48 a co na to tzw "autorytety moralne" czy juz ktorys zabral glos z ambony i nawolywal do spokoju?!to przedewszystkim tych pelnych wscieklej nienawisci tych katooszolomow trzeba temperowac!co to za kraj sie robi? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klm Getto dla Romów, bo miejsca nie ustąpili IP: *.mysmart.ie 01.12.08, 10:00 Polacy to rasisci, to oczywiste. Tylko dlaczego chca wyrzucic Cyganow z Wloch? I dlaczego Rumuni i Slowacy ich nienawidza? Przeciez Cyganie sa ok. I dlaczego w norweskich gazetach pisza Polacy kradli(co tez sie zdarza), kiedy sprawa dotyczy Cyganow. Jak dostawali azyl, to byli przesladowana mniejszoscia, jak kradna to sa Polakami. Ciekawe, ze w zadnym kraju nie pracuja, zebrza w calej Europie. Mam to w nosie szczerze mowiac, ale do momentu kiedy nie psuja mi opinii. A w 2004, tuz przed wejsciem do unii, w trzech irlandzkich gazetach byly opisy jak Cyganie sa przesladowani w Polsce i nikt nie chce ich zatrudnic bo sa Cyganami(a w kraju w tym czasie 20% bez pracy). I nagle po wejsciu do Unii okazalo sie, ze Irlandczycy tez sa rasistami bo biedni Cyganie znow musza zebrac, a ostro to sie zrobilo po wejsciu do Unii Rumunii, DUblin pelen Romow. I narzekania Irlandczykow na Rumunow, ktorzy nie maja z tym nic wspolnego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dublyn______ Re: Getto dla Romów, bo miejsca nie ustąpili IP: 79.97.199.* 01.12.08, 10:44 Jak widac spolecznosc irlandzka skrywala do tej pory swe obrzydliwe rasistowskie uprzedzenia ;) Latwo bylo pieprzyc o tolerancji z drugiego konca europy , ale jak cygnaskie dzieci zaczely wyrywac ludziom pieniadze wybierane z bankomatow a znajomego irlandczyka opluli na ulicy bo nie dal kasy to poglady zmieniaja sie o 180 stopni ;) Odpowiedz Link Zgłoś
krzynio_s Getto dla Romów, bo miejsca nie ustąpili 01.12.08, 10:02 Jest faktem ze cyganie są traktowani jak święte krowy. Dopóki to się nie zmieni zawsze będzie dochodziło do napiec społecznych. GW mogla by sobie pozwolić na trochę więcej obiektywizmu w sprawach mniejszości (cyganów, żydów, pedałów itp) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: włodek31 Getto dla Romów, bo miejsca nie ustąpili IP: 193.200.133.* 01.12.08, 10:04 "Popieram mieszkańców Andrychowa. Romowie to złodzieje i nieroby, wiem o wielu kradzieżach jakich się dopuścili, szczególnie wobec osób starszych, o dobrych uczynkach nigdy nie słyszałem. " F A K T Y : W dniu 31 października 2008 r. w jednostkach penitencjarnych przebywało ogółem 84321 osadzonych, w tym kobiet 2575. Cudzoziemców 548. W listopadzie ubiegłego roku przebywało 89484 osadzonych.Cudzoziemców 669. W dniu 31 października 2008 roku w jednostkach penitencjarnych oczekiwało na wykonanie 45 844 orzeczeń sądowych, które dotyczyły 39 688 osób. . Z tej liczby 35 334 osobom upłynął termin stawienia się do odbycia kary. Gdy nie brak miejsca, to w dniu tym powinno w jednostkach penitencjarnych przebywać 119655 osadzonych. www.sw.gov.pl/images/1227104750.pdf Wobec powyższych faktów, pytam: KIM SĄ CI LUDZIE, którzy tylko wobec Cyganów widzą zło. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Getto dla Romów, bo miejsca nie ustąpili IP: *.Red-80-38-24.staticIP.rima-tde.net 01.12.08, 10:07 Najwyzsza pora zadowolic Teodora Cibora, wsadzic mu jego palke teleskopowa do dupy. Na inna nie zasluzyl. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qwerty Re: Getto dla Romów, bo miejsca nie ustąpili IP: *.adsl.inetia.pl 01.12.08, 11:01 Re: Chwila momentIP: *.Red-80-38-24.staticIP.rima-tde.net Gość: GOSC 19.10.08, 16:47 Odpowiedz SMIERDZISZ WIELKIM GOWNEM RASISTO. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Świadek zajścia Re: Getto dla Romów, bo miejsca nie ustąpili IP: *.multimo.gtsenergis.pl 01.12.08, 20:33 Tak myślisz?Czy chcesz być dowcipny,za wszelką cenę?Mam nadzieję ,że przydarzy ci się podobna sytuacja z nieprzystosowanymi do życia w społeczeństwie Romami, a wtedy wypnij tyłek na znak miłości, równości i braterstwa.Wolałbyś oberwać pałką teleskopową czy kostką brukową?Najpierw zapoznaj się z faktami , a póżniej wypisuj śmiałe komentarze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Beata Getto dla Romów, bo miejsca nie ustąpili IP: *.landg1.lb.home.nl 01.12.08, 10:20 Uwazam, ze nalezy z ZAPALEM unicestwiac wszelkie zalazki RASIZMU! Rozpoczyna sie nagonka, bo kolor skory inny, bo stoja na chodniku,konczy sie agresja i chora interpretacja szowinizmu.Czy w Andychowie PRACUJE jakis burmistrz? Odpowiedz Link Zgłoś
kalfas2 Re: Getto dla Romów, bo miejsca nie ustąpili 01.12.08, 10:27 Czy w Andrychowie pracuje jakis Cygan?...to bylo by dobre pytanie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: racja Re: Getto dla Romów, bo miejsca nie ustąpili IP: 83.238.137.* 01.12.08, 11:13 dobre pytanie. idioci zasłaniają się problemem rasizmu jak cyganie to jest synonim patologii. teraz sobie spokojnie mogą na rasizmie jechać, bo każdy, który chce ich kopnąć w dupę i postawić do pionu, to będzie rasista. a ja się pytam, co oni są żubry pod ochroną??? ilu z nich ma legalną pracę? może jakiś obrońca tych brudasów nam w koncu odpowie? Odpowiedz Link Zgłoś
jogibaboo Ja bym również nie chciał mieć ich za sąsiadów. 01.12.08, 10:35 Znam kilku i to nieroby, cwaniaki i kombinatorzy, a ich rodziny wyspecjalizowały się w2 wyłudzaniu zasiłków. Całe szczęście, że nie mam Cyganów za sąsiadów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m4dm3n Re: Ja bym również nie chciał mieć ich za sąsiadó IP: *.range86-135.btcentralplus.com 01.12.08, 13:47 > Znam kilku i to nieroby, cwaniaki i kombinatorzy, a ich rodziny > wyspecjalizowały się w2 wyłudzaniu zasiłków. Całe szczęście, że nie mam > Cyganów za sąsiadów. wiesz co, kiedys myslalem podobnie, mieszkajac w miescie z calkim sporym odsetkiem spolecznosci romskiej. Ok 2 lat temu moja siostra zwiazala sie wlasnie z jednym i wierz mi, ze sceptycznie do tego podchodzilem - teraz co najwyzej moge sie za to wstydzic. Siostra jest szczesliwa, chlopak jest uczciwy i pracowity,odkladaja na kupno wlasnego domu, a sam przechodzac ostatnio b. ciezkie chwile moglem liczyc na bezinteresowna pomoc i wsparcie. Dlatego wydaje mi sie, ze nie warto generalizowac, tak jak wszedzie, ludzie sa rozni, rasa tu nie ma nic do rzeczy. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alex a moze getto dla polaczkow w u.k. IP: *.bbtec.net 01.12.08, 10:49 nie widze zadnych roznic miedzy polaczkami w londynie a tymi romami. Odpowiedz Link Zgłoś
olewus1 Re: a moze getto dla polaczkow w u.k. 01.12.08, 10:54 Gość portalu: alex napisał(a): > nie widze zadnych roznic miedzy polaczkami w londynie a tymi romami. Ale wiekszosc Polakow w UK pracuje i placi podatki. A Romowie w Polsce glownie kradna, wyludzaja a do tego sa agresywni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klm Re: a moze getto dla polaczkow w u.k. IP: *.mysmart.ie 01.12.08, 11:00 Jestes slepy, czy niedorozwiniety? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olewus1 Re: a moze getto dla polaczkow w u.k. IP: 80.50.68.* 01.12.08, 11:04 Co masz na mysli ciołku? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klm Re: a moze getto dla polaczkow w u.k. IP: *.mysmart.ie 01.12.08, 11:21 Gdybys sie dobrze przyjzal, to zauwazylbys ze to bylo da alexa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olewus1 Re: a moze getto dla polaczkow w u.k. IP: 80.50.68.* 01.12.08, 11:44 SORKI Odpowiedz Link Zgłoś
emeryt21 Getto dla Romów, bo miejsca nie ustąpili 01.12.08, 10:51 To,ze Cyganie nie chca sie przystosowac do zycia w swoim otoczeniu to fakt znany od zawsze.nawet wymyslili sobie nowa nazwe "Romowie" jakby to mialoby ich uchronic przed starym synonimem "Cyganie",ktory doskonale odzwierciedla ich styl zycia. Nikt mi nie wmowi,ze oni zmienili sie i chca zyc uczciwie..... Owszem,faktem jest,ze jednostki zmieniaja sie i zaczynaja byc normalnymi sasiadami,ale to sa naprawde jednostki i nie mozna liczyc na cos normalnego ze strony przecietnego Cyganajak sama nazwa mowi... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Natana Getto dla Romów, bo miejsca nie ustąpili IP: *.aster.pl 01.12.08, 10:59 A ja uważam,że to głupota i ludzka nienawiść dla 'inności'. Znam masę Polaków, którzy zachowują się tak samo jak nie gorzej i co? Dla nich też getto? Opanujcie się. Rom, Chińczyk czy Murzyn - to samo. Istota ludzka. Człowiek. A człowiek ma to do siebie,że nie zawsze stosuje się do norm społecznych i nie można za to winić danej nacji. Czystka? Getto? Ludzie, opanujcie się! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klm Re: Getto dla Romów, bo miejsca nie ustąpili IP: *.mysmart.ie 01.12.08, 11:02 Rom, Chińczyk czy Murzyn - to samo. No nie do konca. Chinczycy zapieprzaja az milo, murzyn zostal prezydentem USA. Pracujacych i wyksztalconych Cyganow nie spotkalem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: racja Re: Getto dla Romów, bo miejsca nie ustąpili IP: 83.238.137.* 01.12.08, 11:16 następna głupia lala. życzę ci, żeby ci się przeciętna cyganska rodzina wprowadziła do mieszkania na twoim piętrze. i to nie taka z nizin społecznych nawet cyganskich, tylko taka już jak na nich trochę lepiej sytuowana. jazda bez trzymanki zapewniona. ci ludzie nie przestrzegają żadnych norm i ja nie widzę powodu, żeby to tolerować w imię jakiejś pseudopoprawności Odpowiedz Link Zgłoś
truten.zenobi człowiek to zwierze stadne... 01.12.08, 11:28 pewnie jako jednostaka niewiele się rózni ale gdy w grę wchodzi różna kultura, różne grupy społeczne to już nie tak do końca. pewnie masz rację że masę polaków zachowuje się jeszcze gorzej ale.. inni polacy raczej będą się dystansować od takich zachowań a na pewno nie beda się włączać w osobistą wendetę... Odpowiedz Link Zgłoś
rafsum Getto dla Romów, bo miejsca nie ustąpili 01.12.08, 11:03 Artykuł jest pieknym przykładem stronniczosci.Niestety Panie Redaktorze Kuras,trzeba zyc w tym malym miescie by poznac skale problemu.Nie byloby problemu gdyby mniejszosc romska była traktowana tak samo jak reszta,a nie to ze wladza ciagle przymyka oczy na wystepki i udaje ze nic sie nie dzieje.W calej sprawie chodzi tylko o to zeby PRAWO było równe dla wszystkich,w koncu zyjemy w kraju demokratycznym czyz nie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: duch Getto dla Romów, bo miejsca nie ustąpili IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.12.08, 11:05 Zapraszam Państwa do zapoznania się ze sprawą u źródła i wtedy powiecie czy to takie śmieszne i Czy Romowie są takimi świetnymi współmieszkańcami. www.andrychow.org Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: as Getto dla Romów, bo miejsca nie ustąpili IP: *.chello.pl 01.12.08, 11:06 UDERZ W STÓŁ A NOŻYCE SIĘ ODEZWĄ OTO POLSKA TOLERANCJA ZAKŁAMAŃCY Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dublyn______ Re: Getto dla Romów, bo miejsca nie ustąpili IP: 79.97.199.* 01.12.08, 11:51 Nie mozna tolerowac ludzi ktorzy za nic maja prawo w kraju w ktorym zyja. Latwo jest mowic o tolerancji jezeli sie niema na codzien stycznosci z cyganami. Kazdy kto ma - jest oczywiscie uprzedzony bez powodu wg. ciebie - Bo Polak , Katolik , Radio Maryja i PiS .Sam jestem ateista i glosowalem na PO a na dodatek mieszkam za granica wiec niewiem jak podpadam bo ten stereotyp. Ja rozumiem ze jestes zachwycony tolerancja plynaca z zachodu ale jak ci cyganie trafiaja na ten zachod to ich stamtad DEPORTUJA na sile ( np Irlandia , Wlochy) wiec moze otworz oczy i zrozum ze to nie jest mniejszosc jak inne bo nawet murzyni prosto z afryki sa 100 lat cywilizacyjnie do przodu i niema z nimi wiekszych problemow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Spostrzegawczy Getto dla Romów, bo miejsca nie ustąpili IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.12.08, 11:07 Widzę że na stronie internetowej GW też roi się od komentarzy nawołujących do różnych czynności... Odpowiedz Link Zgłoś
z.bialek Re: Getto dla Romów, bo miejsca nie ustąpili 01.12.08, 11:08 guru133 napisał: > Tak to obojętność tych, którzy powinni pilnować w mieście porządku może > doprowadzić do powstania rasizmu w spokojnym dotychczas mieście. Władzo nie > śpij, bo z rozruchami na tle etnicznym trudno sobie poradzić. Oni się boją interweniować,żweby się nie podniósł wrzask że to prześladowania na tle rasowym. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anty_Rom Ostateczne rozwiazanie kwestii romskiej IP: *.ip.netia.com.pl 01.12.08, 11:15 Zachowanie policji jest typowe - latwiej jest zajac sie czymkolwiek, w tym przypadku palka teleskopowa porzadnego obywatela, niz scigac prawdziwych przestepcow (w tym przypadku ta romska "subkulture"). Wszyscy wiemy, czym sie zajmuje romowie: kradna, wroza, nie pracuja. Jest to kasta calkowicie nieprzydatna do asymilacji. Odpowiedz Link Zgłoś