Dodaj do ulubionych

Koniec sporu. Szkieletor w górę!

IP: 85.128.7.* 14.01.09, 01:31
Nareszcie!!!
Obserwuj wątek
    • Gość: anielka Re: Koniec sporu. Szkieletor w górę! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.01.09, 01:41
      Szkoda tylko, że taki amerykański "dizajn".
      Pozatym ja go tam lubię. Zawsze był ;)
      • Gość: Dziadek Re: Koniec sporu. Szkieletor w górę! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.01.09, 07:41
        Oj! nie zawsze młody Człowieku.
      • Gość: qwerty Kłopot w tym, że ZAWSZE go nie było. I go wsadzili IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.01.09, 10:04
    • Gość: boss279 Koniec sporu. Szkieletor w górę! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.01.09, 01:41
      Hmmm, ciekawe tylko jak to będą budować.... podobno stoi on już tyle lat, bo
      jest krzywo zbudowany :)
      • Gość: eeeee Re: Koniec sporu. Szkieletor w górę! IP: *.ramtel.pl 14.01.09, 02:11
        zaloze sie, ze zburzą i wybudują nowy budynek o wysokosci, na ktora
        zgodzili sie konserwatorzy;

na pewno nie beda remontowac starego rusztowania; te wszystkie
        wizualizacje to byl tylko pic na wode, zeby uzyskac zgode na
        podwyzszenie przed poinformowaniem opinii publicznej, ze tak
        naprawde szkieletor bedzie wybudowany od zera;

• Gość: eeeoooe Re: Koniec sporu. Szkieletor w górę! IP: *.net.autocom.pl 14.01.09, 05:38
          Gość portalu: eeeee napisał(a):

> zaloze sie, ze zburzą i wybudują nowy budynek o wysokosci, na
          ktora
          > zgodzili sie konserwatorzy;

A zdajesz sobie sprawę z tego, jaki jest koszt wyburzenia tej
          konstrukcji? Sądzisz pewnie, że założą ładunki, policzą do pięciu i
          już?
          • Gość: Papi konstrukcja jest ok IP: *.devs.futuro.pl 14.01.09, 06:37
            Wiem
        • Gość: qwerty Założsz się? No to się załóżmy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.01.09, 10:06
          Ja mówię, że nie.
          • Gość: eeeee Re: Założsz się? No to się załóżmy IP: *.cmbg.cable.ntl.com 31.01.09, 21:41
            na dzien dzisiejszy jestem juz prawie pewien ze zburzą po
            przeczytaniu artykulu-rozmowy z architektem ktory projektowal
            szkieletora i ma do niego prawa autorskie - o wiele latwiej bedzie
            zburzyc i zbudowac od nowa, ominie sie w ten sposob koniecznosc
            konsultacji z wlascicielem praw autorskich
        • Gość: XXX Re: Koniec sporu. Szkieletor w górę! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.01.09, 11:53
          Gość portalu: eeeee napisał(a):

> zaloze sie, ze zburzą i wybudują nowy budynek o wysokosci, na
          ktora
          > zgodzili sie konserwatorzy;
          >
          > na pewno nie beda remontowac starego rusztowania; te wszystkie
          > wizualizacje to byl tylko pic na wode, zeby uzyskac zgode na
          > podwyzszenie przed poinformowaniem opinii publicznej, ze tak
          > naprawde szkieletor bedzie wybudowany od zera;
          >

Teza śmiała bardzo, ale również prawdopodobna.
    • Gość: Peniek Nareszcie wielki penis! IP: *.ists.pl 14.01.09, 05:57
      Hura! Nareszcie urośnie nam wielki, polski penis!
      • Gość: resman Re: Nareszcie wielki penis! IP: *.markom.krakow.pl 14.01.09, 08:18
        Będzie pasował do pomnika w Rzeszowie... :)
      • Gość: kkk Re: Nareszcie wielki penis! IP: *.19.165.10.osk.enformatic.pl 19.01.09, 18:39
        ale penis już jest...we Włocławku!
    • Gość: remik Koniec sporu. Szkieletor w górę! IP: *.ogec.krakow.pl 14.01.09, 07:32
      A ja mam nadzieję, że wcześniej kryzys finansowy dopadnie TreiMorfę
      i szkieletora zje rdza...
    • Gość: Michał Jeśli "to" ma wyglądać tak jak na tym zdjęciu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.01.09, 07:33
      obok artykułu, to lepiej, zeby jednak pozostało tak jak jest teraz.
      Przecież to jakieś okropieństwo. Skanal, że zgodzono się na
      postawienie takiego badziewia w centrum miasta.
      • Gość: mar Re: Jeśli "to" ma wyglądać tak jak na tym zdjęciu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.01.09, 07:40
        Centrum miasta to jest w Starym Mieście, a w okolicach Ronda Mogilskiego nie ma
        przeszkód żeby coś takiego postawić, bo całkiem dobrze wpisze się to w otoczenie
        opery, węzła komunikacyjnego, Hotelu Chopin czy budynków sądu
        • Gość: qwerty O! Światowiec się odezwał, to rzadkość IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.01.09, 10:10
          Zasadniczo nie masz racji. Trudno nawet mówić o racji, zwyczajnie BARDZO MAŁO
          WIESZ. Zapewne przypadłość młodości. Ale to można nadrobić.
          • Gość: piokuk Re: O! Światowiec się odezwał, to rzadkość IP: 82.160.57.* 14.01.09, 11:07
            pieprzysz jak potłuczony. ty już wszystkie rozumy pozjadałeś
            • Gość: qwerty Chcesz pogadać merytorycznie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.01.09, 13:44
              - to się przygotuj, a jeśli szukasz pyskówek, to odejdź.
              Dziś o 18. na WA PK będzie się mówiło o ważnych rzeczach w urbanistyce. Chcesz
              się dowiedzieć czegoś ważnego? To przyjdź, i namów kolegów.
    • Gość: Ufo Koniec sporu. Szkieletor w górę! IP: 195.150.133.* 14.01.09, 07:52
      Wieżowiec "przestrzenią publiczną"! Litości! Tupet i głupota osiąga
      już niebotyczne granice, na dodatek Tatr sięgające!
      • Gość: f_m Re: Koniec sporu. Szkieletor w górę! IP: *.chello.pl 14.01.09, 08:21
        za dużo w Krakowie przemądrzałych dupków wstrzymujących w mieście
        wszelkie inwestycje. Nie mają problemów z akceptacją postawienia
        pomnika JP2 na Wawelu, ustawienia balona z reklamą , ale
        jakakolwiek inwestycję która poprawia wyglad miasta natychmiast
        oprotestowują. Urzędas który bez powodów wstrzymuje prace powinien
        wylecieć z pracy na zbity pysk.
        • Gość: ceśka Re: Koniec sporu. Szkieletor w górę! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.01.09, 23:12
          Kto się zgodził na knoty typu Galeria Krakowska , landrynkową Operetkę , hotel
          na przeciwko Wawelu, beznadziejne pomniki na Skałce i Wawelu ?
      • Gość: qwerty Pan Szymon raczej z tego słynie, że samozadowolony IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.01.09, 10:14
        nic nowego.
        To - Panie Szymonie - nie jest przestrzeń publiczna, ani nigdy nie będzie.
        Choć napisane w gazecie wygląda dobrze.
        Firma PR, która Wam doradza jakoś się z tym nie ujawnia szerzej (c:
        To AKURAT jest przestrzeń półprywatna.
        Wg starych, rzetelnych Angoli.
    • Gość: Odbyt Przecież to zabytek! IP: *.93.classcom.pl 14.01.09, 08:10
      Chrońmy nasze dziedzictwo kulturowe! Nie pozwalajmy niszczyć zabytków, muszą
      zostać dla potomności!
      • Gość: zgreg Re: Przecież to zabytek! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.01.09, 08:39
        Masz rację, szkieletor jest częścia naszego dziedzictwa kulturowego,
        powinien zostać jaki jest. Poza tym dokoła wieżowca wyrosły już nowe
        drzewa, wystarczy wpuścić tam dziki i zrobić rezerwat. Jak brutalnie
        zmienimy zabytkową substancję szkieletora nie wybaczą nam tego
        następne generacje. Wara!
        • Gość: qwerty Jeśli Twój wymarzony rozwój cywilizacji IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.01.09, 10:17
          ...będzie postępował nadal tak, jak teraz, to dziki same wejdą, nie trzeba ich
          będzie wpuszczać. Odsyłam do braci Wachowskich - my jesteśmy jak wirus, zeżremy
          wszystko, co jest do zeżarcia - i zdechniemy. Przyjdą dziki.
          • Gość: zgreg Re: Jeśli Twój wymarzony rozwój cywilizacji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.01.09, 09:24
            dziki przyjdą ale tylko na chwilę, później tak jak my będą
            produkowały prąd elektryczny.
            • Gość: qwerty Wymarzony rozwój cywilizacji IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.01.09, 11:08
              Hm, martwisz mnie. Nie wykluczam tego, choć bunt maszyn jest zdaje się mało
              możliwy z pkt widzenia logiki.
              Jakiś współczesny artysta wystawił już samozjadający się model świata:

Odcięty łeb krowy i muchy - w szczelnym, przejrzystym bloku.
              Pozory perpetuum mobile.
              Jedzą, składają jaja, jedzą składają jaja...
              A kiedy nie ma już nic do jedzenia?
              Jedzą siebie nawzajem i składają jaja. No i? Zostają najsilniejsze.
              Nareszcie nie ma już nic i nikogo do zjedzenia. Co zostaje?
              Pomijam ten sam proces, w którym równocześnie żyją bakterie gnilne i pasożyty
              much, ale nareszcie i one nie mają nic i nikogo do zjedzenia.
              Wszelki rozkład i wzajemne spożywanie ustaje.
              Taki sobie gotują (modelowy)los zachwyceni zwolennicy szkieletorów,
              ale skąd niby mają o tym wiedzieć?
        • Gość: krakus Re: Przecież to zabytek! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.01.09, 20:46
          Wiec kolego potrzebny jest wam update. Drzew nie ma, ruch sie zaczal na parceli
          od wyciecia calego gaju samosiejek.
    • Gość: szczesliwy waldi Koniec sporu. Szkieletor w górę! IP: *.adsl.inetia.pl 14.01.09, 08:22
      super! extra projekt, wysmienita lokalizacja, oby tylko powstal jak
      najszybciej i przestal straszyc swym obecnym wygladem (teraz tylko
      przebudowac fasade Opery i bedzie tam calkiem milo:)
    • Gość: bunio Naprawde przerażające IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.01.09, 08:24
      Naprawdę przerażający jest fakt że ludzie w drugim co do wielkości
      mieście przez kilka lat emocjonują się budynkiem, kóry w Warszawie
      byłby jakims podrzednym biurowcem na dalekiej Woli
      • Gość: qwerty W czasach, kiedy Warszawa była miastem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.01.09, 10:19
        to też miała takie problemy.
        Już nie ma.
        • Gość: bunio Re: W czasach, kiedy Warszawa była miastem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.01.09, 11:06
          Miałem na mysli skalę inewstycji a nie ład urbanistyczny.
          Takich wysokościowców biurowców Warszawa ma ponad 20, i nikt sie by
          czyms takim nie ekscytował a u nas szkielteor wzubdza takie emocje
          jakbyśmy budowali metro
          • Gość: anielka Re: W czasach, kiedy Warszawa była miastem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.01.09, 12:20
            A my będziemy mieć jeden luźnostojący.. Jak na zaścianek krakwoski przystało. Dodatkowo jest tak oryginalny, że ho-ho - wielki brat z ameryki przesłał nam chyba stare plany naszymi nowymi f16..
          • Gość: qwerty Albowiem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.01.09, 13:52
            jest wyjątkowo szkodliwym syfem w środku pięknego - i ważnego - miasta.
            Nic dziwnego, że budzi emocje.Ponadto W-wa leży na stole, a Kraków w kotlinie,
            to powoduje inny odbiór lokalnych dominant. Nie ma porównania.
            Jeśli dla Ciebie jest to wyłącznie problem inwestycyjny, to... sorry wodzu, ale
            się nie porozumiemy. Inwestycyjne taka buda to jest pół roku roboty. Sprawdź ile
            budowali ESB.
    • Gość: Krak Miał mieć 110 m. - to niech ma 110 m. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.01.09, 08:35
      Już wcześniej KONSERWATOR i Rada Starszych Mędrców,łaskawie zgodzili się na to.
      To będzie najniższy wysoki budynek w naszym magicznym mieście. Ulice też
      poszerzajmy tylko o 1 metr, tu wszystko musi być malutkie i udziwnione. Na
      szczęście jest wymiana pokoleniowa.
      • Gość: bunio Re: Miał mieć 110 m. - to niech ma 110 m. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.01.09, 09:14
        A co to za różnica czy będzie mial 102 czy 110 metrów?
        Od tych 8 metrów nie stanie się najwyższym budynkiem w Polsce.
        • Gość: @@ Re: Miał mieć 110 m. - to niech ma 110 m. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.01.09, 09:40
          Powinien być wyższy, bo widok tarasu na 110 metrach będzie lepszy. Dobrze że
          zaczną go budować. Powodzenia.
          • Gość: qwerty Kiciu? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.01.09, 10:24
            Czy Ciebie ktoś uczył trygonometrii?
            Widok będzie dupiaty, kto był na górze (byłeś?) ten wie.
            Identyczny układ trójkątów jak z tym p... balonem. Wreszcie ktoś przekonał
            inwestora balonowego, że architekt go robi w ciula z tą bliskością miasta. Z
            bliska nie ma wcale dobrego widoku, to dlatego chodzimy na Kopiec, bo stamtąd
            jest dobry.Dłuższa przeciwprostokątna - niebożątko.
            • Gość: miś A mi się widok z eifla podoba IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.01.09, 10:35
              Chyba nie powiesz, że nie stoi w centrum?
              • Gość: qwerty Chyba powiem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.01.09, 14:09
                , że jest wyższa, a patrzymy na PARYŻ - stolicę Świata - a nie na miasto które
                było miastem do 1939 a od tego czasu przybyło mu - zupełnie nie wiadomo po co -
                400 tysięcy kaszany. Na dodatek ostatnio bez planu, bo brak planów ktoś załatwił
                sobie pod stołem z Ministrem Polem Markiem.

Ja też lubię widok na Florencję z cytadeli.
              • Gość: Mieszkaniec Re: A mi się widok z eifla podoba IP: 195.150.48.* 14.01.09, 15:52
                Rondo Mogilskie to nie centrum Krakowa, moze dla mieszkancow osiedli. Krakow jeszcze w 20 latach sie tam konczyl. Rondo mogilskie to obrzeza miasta. Jedynie Osiedle Oficerskie ma jeszcze charakter miasta, a dalej to juz tylko sypialnie osiedlowe a potem (calkiem ladne) miasto - "stara" Nowa Huta. Czasy sie zmienily, miasto rozbudowalo, ale dla krakusa miasto konczy sie na przedwojennych granicach.
                • Gość: behemot Re: Własnie dzięi takim... IP: *.autocom.pl 14.01.09, 18:28
                  ...poglądom Kraków wygląda jak wygląda. BO skoro Mogilskie to "obrzeża" po wieki wieków to po co projektowac i budować tam miasto zamiast estakad i kraterów?
            • Gość: @@ dyskusja w maglu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.01.09, 14:03
              uczyłem się trochę, niebożątko. Ale nie uczyli mnie, że najdalej widać z poziomu
              0 .Na statku majtek wychodzi na maszt,aby być wyżej.
              Widok z Kopca Kościuszki na Wawel z kominami w tle,nie ma sobie równych,kiciu.
              Po co wieże widokowe, jak z poziomu terenu lepiej widać, trzeba tylko oddalić
              się kilka kilometrów...
              • Gość: qwerty Tylko z opowiadań IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.01.09, 14:36
                znasz magiel.
                Może to i lepiej.
                To, że ze szkieletora masz Kraków pod słońce, nie było - jak rozumiem - w
                zakresie tego kursu?

No więc z kopca widać miasto w skali jego średnicy, a ze szkieletora nie.
                Kominy Łegu widziane z kopca powstały w tym samym łdzie urbanistycznym, co i
                szkieletor, jako wielbiciel szkieletora powinieneś się nimi zachwycić. I czynisz
                to, za co Ci chwała.
                Skoro nie uczyli Cię, że najdalej widać z poziomu 0, to oświeć mnie proszę, z
                jakiego poziomu widać NAJDALEJ?

Czy z CN Tower widać NY? Najdalej chyba Niagara Falls i to przy dobrej pogodzie.
                Zechciej może uwzględnić zjawisko przejrzystości powietrza. Powietrza - z
                dodatkami nadzwyczajnymi, jak to zwykle w słabo wentylowanej kotlinie.
                Z tej post-PZPR-owskiej budy widać będzie miasto z planami, które są wizualnie
                nie-do-odebrania, bo się będą pokrywać. Wejdź/sprawdź. Będzie widać bylejakie
                krakowskie dachy, szpetne nadbudóweczki i miliony paskudztw. Optyki nie
                zmienisz, perspektywy też. Lepszy jest widok na miasto z ostatniego piętra UMK
                przy Al. Powstania Warszawskiego, albo z 15 p. na miasteczku albo z Bibprostalu,
                niż ze szkieletora.
          • Gość: Paweł Re: Miał mieć 110 m. - to niech ma 110 m. IP: *.zax.pl 14.01.09, 12:20
            Akurat tu się mylisz, tak się składa że miałem przyjemność odwiedzić większość
            punktów widokowych Krakowa (mam tu na myśli zarówno te naturalne, jak i
            przeróżne wieże i dachy) - i widok z ostatniego pietra "Szkieletora" jest po
            prostu SŁABY - lepsza perspektywa jest choćby z 11-12 kondygnacji "Szkieletora"
            a to z prostego powodu, że jak jesteś za wysoko, to wszystkie najbardziej
            "widowiskowe" budynki Krakowa - mam na myśli Stare Miasto, Kazimierz są dużo
            poniżej i zlewają się multikolorową ilością dachów w jedną masę.... no chyba że
            Pana Dudę podnieca widok na EC Kraków w Łęgu....
            • Gość: bunio Re: Miał mieć 110 m. - to niech ma 110 m. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.01.09, 12:24
              Nie wiem ja takiej zależności nie widze.
              Taras widokowy na 30 piętrze w PKiN na wysokości 110 metrów daje
              niesamowite wrażenie.
              Ale byłem w pobliskim Inter Continental i na wysokości 150 metrów(45
              piętro) sa jeszcze lepsze.
              Im wyżej tym lepiej

Wysokość ma wopływ na ogólna widoczność i moze budynki wawelu sa
              mniej widoczne ale przeciez nie tylko o wawel chodzi.
              • Gość: Pawel Re: Miał mieć 110 m. - to niech ma 110 m. IP: *.zax.pl 14.01.09, 22:02
                to wszystko prawda, tylko w miastach w których jest SKYLINE ma to sens,
                widziałem Nowy Jork z Empire State Building i z New Jersey... i z tego drugiego
                miejsca wygląda naprawdę imponująco... a co mamy w Krakowie ? Dominują (na
                szczęście) budowle co najmniej sprzed 80 lat i starsze... i je ogląda się lepiej
                z nieco niższej perspektywy. Tak jak pisałem - byłem na Szkieletorze w grudniu,
                dookoła bloki, bloki, bloki... w stronę Starego Miasta można wypatrzeć kilka
                ciekawych miejsc, no i kominy w łęgu, tudzież skyline Nowej Huty - nie ma co się
                oszukiwać - lepszy widok jest z kopca Kościuszki, czy Kopca Krakusa, nie mówiąc
                już o tak oczywistej rzeczy jak wieża kościoła Mariackiego.
    • Gość: be Koniec sporu. Szkieletor w górę! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.01.09, 08:43
      ale, ku..., sukces...
      wwwiercioch.blog.onet.pl/
    • Gość: Grzegorz Jesli tylko dwa pietra, to znaczy ze bedzie wyglad IP: 151.193.120.* 14.01.09, 08:51
      al inaczej niz na zalaczonym obrazku przedstawiajacym siurka siakiegos. I dobrze!
    • Gość: bwtr Koniec sporu. Szkieletor w górę! IP: *.ists.pl 14.01.09, 09:28
      Potwierdza się że w Krakowie wszystko za kasę pozwolą zrobić, bo
      tego wieżowca tam nigdy nie powinno być z punktu widzenia
      urbanistycznego - dzielnica domków jednorodzinnych i niskich
      kamienic, a w środku tego 100 metrowy wieżowiec (!!) No ale pewnie w
      magistracie z kasą cieniej niż było, to w końcu zmiękli.
      • Gość: ja Re: Koniec sporu. Szkieletor w górę! IP: *.acn.waw.pl 14.01.09, 09:45
        Miałeś leszczu naprawdę sporo czasu, żeby wykupić ten teren, zburzyć gniota i
        postawić urocze osiedle domków jednorodzinnych. A teraz zamilcz.
    • Gość: gosc Koniec sporu. Szkieletor w górę! IP: *.adsl.inetia.pl 14.01.09, 09:43
      Bezczelnosc inwestora gora! jak dlugo jeszcze, jak dlugo jeszcze. Wykupic i
      wyburzyc! Jak dlugo jeszcze budowe wiezowcow bedzie sie nazywac postepem?!
      • milko75 Wykupić i wyburzyć? Feel free 14.01.09, 09:55
        Wykupić i wyburzyć? Może jeszcze za moje podatki? Niedoczekanie.
        Chcesz, wykup sobie, a wtedy wolnoć Tomku w swoim domku.
      • Gość: Duda d=p Re: Koniec sporu. Szkieletor w górę! IP: 94.254.235.* 16.01.09, 12:14
        jak widzę taki ch... projekt to mam ochotę pokazać panu dudzie środkowy palec
        wzniesiony ku górze, - to tak samo wygląda... jak ch... - architektura z przed
        ponad 100 lat, - eklektyzm, nuda , brak wyobraźni i formy.

Czy w wzizt będzie wymóg 200 miejsc parkingowych na terenie działki Dudy? - bo
        bez tego nie wyobrażam sobie remontu tego zardzewiałego cuda techniki,

znając życie Duda da w łapę i napiszą mu w wzizt 10 miejsc parkingowych,
    • Gość: ja Koniec sporu. Szkieletor w górę! IP: *.blich.krakow.pl 14.01.09, 09:50
      PRZEGRALIŚMY!!!!!!!!
    • kserkses1 najwyższy czas! 14.01.09, 09:51
      co za różnica dla panoramy miasta między 90 m a 110 m?

• Gość: Elo <----== IP: *.geol.agh.edu.pl 14.01.09, 10:02
      Ja się nie łudzę, za tydzień się okaże, że znowu ktoś nie dostał w łapę i się
      sprzeciwia.

Gumowe Rozkosze :) guma.bubb.pl
      • Gość: qwerty Każdy sądzi wg siebie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.01.09, 10:27
        ...Serdeńko.
    • Gość: SKANDAL Koniec sporu. Szkieletor w górę! IP: *.chello.pl 14.01.09, 10:27
      SKANDAL!!!!!
      GD@K WYNOCHA Z KRAKOWA
    • Gość: Maupa Koniec sporu. Szkieletor w górę! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.01.09, 11:10
      az trudno uwierzyc...
    • Gość: m. niech sobie bedzie i wyzszy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.01.09, 12:29
      ale czemu taki nudny? czemu brzydki i smetny?
    • Gość: BBB Koniec sporu. Szkieletor w górę! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.01.09, 12:34
      Reasumując te wypowiedzi i wieloletnią historie Szkieletora.
      Nie mów chop przed skokiem. Te rozmowy to dopiero podejście do
      rozbiegu. A skok będzie długi.
    • Gość: zadkleW333 Koniec sporu. Szkieletor w górę! IP: *.adsl.inetia.pl 14.01.09, 14:43
      TO,ŻE ZGODZIŁ SIE PAN KOSERWATOR NA 102 METRY WIEŻOWCA, WYMGA
      POSTAWIENIA MU POMNIKA,BO PODJĄŁ HEROICZNĄ DECYZJĘ,CHYBA TYDIEŃ NIE
      SPAŁ Z WRAŻENIA!!POMNIK Z BRĄZU OBOK POMNIKA JP II NA
      WEWELU,CHA,CHA!!MÓWIĄC SERIO,CI KONSERWATORZY TO MAJĄ NIERÓWNO POD
      SUFITEM I TO NIE TYLKO W KRAKOWIE!!!
    • Gość: były krakus Koniec sporu- qwerty to helenka 17 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.01.09, 18:00
      zablokować postęp, to jego/jej cel. Dlaczego nie przeniesiesz się do Florencji
      lub na emeryturę, i dasz spokój temu umęczonemu miastu ?
      • Gość: ACDC Były krakus to parysek 21 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.01.09, 22:26
        chyba. Odrzucony w zalotach?
        A o co chodzi?
    • Gość: asd Wreszcie... szkieletor przestanie straszyć IP: *.chello.pl 14.01.09, 19:49
      Trudno szukać miasta gdzie w centrum stał szkielet budynku przez 30
      lat, chyba że jest to Kraków... takich mamy urzedników!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka