Dodaj do ulubionych

Widziane 09.11.2003

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.11.03, 12:45
Po pierwsze udałem się na spacer "aby dojść do siebie". Drugim celem było
spotkanie Elci, ale niestety bez powodzenia. Na pewno będzie tak, że
przyłapię ją wtedy, gdy się będę najmniej tego spodziewał. Tak jak było
ostatnio na 9-13 we czwartek.
Co widziałem.
Po pierwsze swoisty ewenement. Pod Filharmonią w stronę Pleszowa jechała "15"
(#180). Siedziało w niej zaledwie kilka osób. Natomiast za chwilę (około 2
minuty) w stronę Rakowic podążała "2" (#435), która była pełna. Czyżby
wszyscy do cmentarza jechali?
Na 3-02 dziś najmłodsza bomba.
Stwierdzam, że najbardziej paskudnym tramwajem, który ma reklamę jest Radio
Alfa (433+434). Przypomina mi on skład niczym z GOP. Wszystko za sprawą
przedniego prawego boku w pierwszym wagonie, który został pomalowany chyba
jakimś podkładem a nie farbą. Wygląda to ohydnie. Odpryski nad drzwiami nie
wyglądają też pięknie. Natomiast apogeum jest na tyle tego składu. Dokładnie
na dachu - paskudny kikut !!! Ściągać go, podobnie jak z obydwu stron #435.

Jeśli będą chcieli puszczać bomby na "1", przydałoby się także coś zrobić z
torami przy rozjazdach Dietla - Starowiślna. Od strony hali. Wystaje tam
asfalt, który może zahaczyć o niskie podwozie tych tramwajków.
Obserwuj wątek
    • Gość: Michał Wojtaszek Re: Widziane 09.11.2003 IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 09.11.03, 14:40
      > Po pierwsze swoisty ewenement. Pod Filharmonią w stronę Pleszowa jechała "15"
      > (#180). Siedziało w niej zaledwie kilka osób. Natomiast za chwilę (około 2
      > minuty) w stronę Rakowic podążała "2" (#435), która była pełna. Czyżby
      > wszyscy do cmentarza jechali?

Jasne ;P Pewnie strefa przyjechała na Salwator, między odjazdem piętnastki, a
      dwójki no i wszyscy załadowali się do tej drugiej, bo pierwsza już odjechała.

> Stwierdzam, że najbardziej paskudnym tramwajem, który ma reklamę jest Radio
      > Alfa (433+434). Przypomina mi on skład niczym z GOP. Wszystko za sprawą
      > przedniego prawego boku w pierwszym wagonie, który został pomalowany chyba
      > jakimś podkładem a nie farbą. Wygląda to ohydnie. Odpryski nad drzwiami nie
      > wyglądają też pięknie.

Niestety, poważnie obawiam się, że ten skład nie doczeka już ani jednej naprawy.

> Jeśli będą chcieli puszczać bomby na "1", przydałoby się także coś zrobić z
      > torami przy rozjazdach Dietla - Starowiślna. Od strony hali. Wystaje tam
      > asfalt, który może zahaczyć o niskie podwozie tych tramwajków.

A świstak siedzi w dyspozytorni i już kieruje bomby na jedynkę :D

Michał Wojtaszek
      • Gość: ADAŚ Re: Widziane 09.11.2003 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.11.03, 15:13
        Ja nie wiem, czy będą te bomby na "1" czy nie. W sumie obojętne mi to jest.
        Skąd jednak Ty masz taką pewność, że na próbę nie pojawią się.
        • Gość: jojo Re: Widziane 09.11.2003 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.11.03, 17:11
          rowniez jestem ciekaw skad takie domysly ze sie nie pojawia dla mnei lepiej bo
          czesto jade z huty na rynek i to wlasnie 1
        • Gość: Michał Wojtaszek Re: Widziane 09.11.2003 IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 09.11.03, 19:59
          > Skąd jednak Ty masz taką pewność, że na próbę nie pojawią się.

Biorę pod uwagę realia i warunki prawdopodbieństwa życiowego ;D

Teraz pewnie zrobią mi w MPK na złość i jednak je wyślą hehehe.

A tak szczerze, to na ich miejscu nie wysyłałby tych wagonów do Huty. Po prostu
          ich szkoda tam. Torowisko wprawdzie będzie wyremontowane, ale ten remont to
          takie łatanie i nie ma nic wspólnego z porządną naprawą. Poza tym wanadale.
          Wiecie, tubylcy zobaczą takie cudo i tak na przywitanie poobrzucają nowy tramaj
          kamieniami. Moim zdaniem ryzyko wciąż jest zbyt duże i nie ma sensu wysyłać
          jednej, dwóch brygad raz w tygodniu na jedną linię.

A jak będzie, czas pokaże. Tylko na prawdę nie róbcie sobie nadzieji. Gdyby się
          jednak pojawiły na jedynce, to też będę się cieszył.

Michał Wojtaszek

• Gość: Fassi Re: Widziane 09.11.2003 IP: 5.2.* / *.chello.pl 09.11.03, 22:06
            jak na arzie to Bieżanów pokazał na co go stać, zresztą bombs już są tak porysowane w środku, że trudno wyczuć co swieże, a co stare
          • bzyyk1 Re: Widziane 09.11.2003 10.11.03, 22:12
            Gość portalu: Michał Wojtaszek napisał(a):

> Wiecie, tubylcy zobaczą takie cudo i tak na przywitanie poobrzucają nowy
            tramaj kamieniami. Moim zdaniem ryzyko wciąż jest zbyt duże i nie ma sensu
            wysyłać jednej, dwóch brygad raz w tygodniu na jedną linię.

> Michał Wojtaszek
            >

No teraz to trochę przesadziłeś z tą opinią o mieszkańcach Nowej Huty. Czy
            byłeś tam kiedykolwiek, czy tylko powtarzasz zasłyszane opnie innych, którzy
            nigdy tam nie byli? Dosyć często słyszę takie opinie w środkach komunikacji
            miejskiej w naszym mieście. Przeważnie takie opinie wypowiadają studenci,
            którzy szukają jakiegoś lokum. NOWA HUTA NIE JEST BARDZIEJ NIEBEZPIECZNĄ
            DZIELNICĄ KRAKOWA OD INNYCH DZIELNIC. WSZĘDZIE MOŻNA DOSTAĆ PO RYJU.
            • Gość: Locutus Re: Widziane 09.11.2003 IP: *.lama.net.pl / 192.168.11.* 11.11.03, 07:03
              No niestety to, co napisał Bzyyk jest świętą prawdą - po ryju jednakowo łatwo
              zerwać na Bieżanowie, w Śródmieściu jak i na Os. Oświecenia :-P

Bywam w hucie często i jeszcze mnie nie obili. A dresiarni wszędzie jednakowo
              wiele, co zaobserwowałem będąc na komisji przedpoborowej... szczerze mówiąc, to
              w Hucie chyba jednak jest procentowo nieco więcej metali niż w innych częściach
              miasta, ale i tak 80% młodzieży to dresy...

Pzdr.
              LOKI
    • Gość: Michał Wojtaszek Do zobaczenia dzisiaj w TVP3 IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 09.11.03, 14:48
      Zapomniałem jeszcze o jednym. Dzisiaj na TVP3 o 22:15 będzie program z udziałem
      naszej ulubionej pani rzecznik. Mowa ma być o wanadalach. A z ciekawych rzeczy,
      to pokażą jadącego skunksa i porysowane szyby bleee

Michał Wojtaszek
      • Gość: mj Re: Do zobaczenia dzisiaj w TVP3 IP: *.spine.pl 09.11.03, 16:32
        Dziś około 11:30 na Rondzie Młyńskim widziany DF311 (chyba) na 184, zaprany
        całkowicie,a około 13:30 rozkraczony DD407 na Rondzie Mogilskim W stronę
        miasta.
        • Gość: Fassi Re: Do zobaczenia dzisiaj w TVP3 IP: 5.2.* / *.chello.pl 09.11.03, 22:19
          Nowa Huta i Bieżanów Nowy - najgorsze - hahaha
          3665 zł szyba do skunksa - prawda?
    • Gość: ADAŚ Ujastek ??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.11.03, 17:28
      Uważam, że nazwa końcówki "Ujastek" dla linii "1" na czas remontu jest co
      najmniej niefortunna i nieścisła.
      Linia ta powinna kursować na trasie: SALWATOR - UJASTKOWICE hihihi.

Żartuję.
      Powinno być: SALWATOR - ELEKTROMONTAŻ.
      • Gość: misiek Re: Ujastek ??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.11.03, 19:15
        > Powinno być: SALWATOR - ELEKTROMONTAŻ

albo po prostu Zajezdnia N.Huta...

p.s. a po co komu linia 4 na kopcu Wandy, niemogłaby kursować tak jak linia
        1??!!
        • pavlack Re: Ujastek ??? 09.11.03, 19:32
          Gość portalu: misiek napisał(a):

> > Powinno być: SALWATOR - ELEKTROMONTAŻ
          >
          > albo po prostu Zajezdnia N.Huta...

jak by była Zajezdnia Nowa Huta, to by ludzie myśleli, że dojadą na przystanek
          Zajezdnia Nowa Huta. A nie dojechaliby. I by były skargi.

> p.s. a po co komu linia 4 na kopcu Wandy, niemogłaby kursować tak jak linia
          > 1??!!

No jasne, bo w zajezdni to jest miejsce na to, żeby tam dwie linie jeżdżące co
          10 minut kończyły trasę...
        • Gość: ADAŚ Re: Ujastek ??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.11.03, 20:25
          Jak to po co "4" na Kopcu Wandy !!!

Dla nas, abyśmy morduchnę swoją cieszyli, że jeżdżą teraz tam tramy i to
          jeszcze ufa hihihi. Takie piękne miejsce !!!
          • pavlack Re: Ujastek ??? 09.11.03, 20:29
            Będziesz się dopiero cieszył w najbliższy weekend hihihi, bo będą tam 4 linie
            kończyć :)
            • Gość: ADAŚ Re: Ujastek ??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.11.03, 20:38
              Na pewno ruszę dupę to zobaczyć.
              Może dopełnieniem tej komunikacyjnej rozkoszy będzie spotkanie z Elą -
              Boziuuuuuuu, wysłuchaj Adasia i spraw, aby miała jakąś "czwórkę" za tydzień w
              sobotę - plizzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz!!!
            • Gość: mouset Re: Ujastek ??? IP: *.ghnet.pl / *.ghnet.pl 10.11.03, 21:55
              Domyślam się że 4, 15, 20 i 21
      • Gość: Michał Wojtaszek Re: Ujastek ??? IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 09.11.03, 20:02
        > Uważam, że nazwa końcówki "Ujastek" dla linii "1" na czas remontu jest co
        > najmniej niefortunna i nieścisła.
        > Linia ta powinna kursować na trasie: SALWATOR - UJASTKOWICE hihihi.
        >
        > Żartuję.
        > Powinno być: SALWATOR - ELEKTROMONTAŻ.

No jest niefortunna, ale jaka może być inna? Elektromontaż?? W tym mieście jest
        co najmniej kilka elektromontaży, a przynajmniej kiedyś było. Zajezdnia Nowa
        Huta też odpada, bo tramwaj tam zawraca i nie ma przystanku. Może najlepszym
        rozwiązaniem byłyby "Wiadukty"...

Michał Wojtaszek
        • Gość: ADAŚ Re: Ujastek ??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.11.03, 20:27
          A przepraszam "Wiadukty" to są tylko w Hucie hihihi.
          Przecież tutaj chodzi o nazwę ostatniego przystanku i chcą nie chcąc to jest
          właśnie niejaki Elektromontaż.
          Ale w sumie, mnie to wsio ryba. I tak wiem w razie czego, gdzie mam swoją dupę
          zabierać.
          • pavlack Re: Ujastek ??? 09.11.03, 20:35
            No właśnie, jak ktoś jest inteligenty, to będzie wiedział gdzie jedzie, a
            reszta ludzi, którzy nie czytają komunikatów, to nawet jakby im
            napisać "Elektromontaż" to i tak będą się pytali:
            "A czy on jedzie na Cmentarz?" (w sobotę jechałem piątką, to pytanie było
            zadawane na każdym przystanku przez conajmniej 3 babcie). Oczywiście ludzie
            klęli na MPK, że będą musieli iść na piechotę od Wiaduktów.
            No bo o linii zastepczej to już nikt nie przeczytał.
            • Gość: ADAŚ Re: Ujastek ??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.11.03, 20:39
              babcie - echhhh, kochane są hihihi
    • seven Re: Widziane 09.11.2003 09.11.03, 17:55
      przynajmniej 3 bomby na osemce, troche mnie to zdziwilo:P mtq widzial
      nawet na 13, ale jak sie obrocilem to zobaczylem tylko jak tram znika za
      rogiem i nie wiem, czy to byla bombowa 13, 3 czy 24...
      • pavlack Re: Widziane 09.11.2003 09.11.03, 18:19
        seven napisał:

> przynajmniej 3 bomby na osemce, troche mnie to zdziwilo:P

Czemu? Już od kilku tygodni w niedziele jeżdżą (a podobno tydzień temu nawet
        jedna w sobotę była).

> mtq widzial
        > nawet na 13, ale jak sie obrocilem to zobaczylem tylko jak tram znika za
        > rogiem i nie wiem, czy to byla bombowa 13, 3 czy 24...

Na 13 też jeżdżą w niedziele od kilku tygodni :)
        • Gość: christoph Re: Widziane 09.11.2003 IP: *.autocom.pl 09.11.03, 23:36
          pavlack napisał:

> seven napisał:
          >
          > > przynajmniej 3 bomby na osemce, troche mnie to zdziwilo:P
          >
          > Czemu? Już od kilku tygodni w niedziele jeżdżą (a podobno tydzień temu nawet
          > jedna w sobotę była).

W ostatnią sobotę też była (2003, bodajże 8-02)
    • Gość: ADAŚ Tak sobie myślę ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.11.03, 21:03
      ... i się zastanawiam nad jednym.
      Na pewno czytają nas w MPK. To jest już udowodnione.
      Ciekaw jestem, czy przekazano już Eli, że ma wiernego fana w Krakowie.
      Jak myślicie - Ela już o tym wie, czy nie zdaje sobie z tego sprawy ???
      • Gość: Michał Wojtaszek Re: Tak sobie myślę ... IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 09.11.03, 21:09
        > ... i się zastanawiam nad jednym.
        > Na pewno czytają nas w MPK. To jest już udowodnione.
        > Ciekaw jestem, czy przekazano już Eli, że ma wiernego fana w Krakowie.
        > Jak myślicie - Ela już o tym wie, czy nie zdaje sobie z tego sprawy ???

Napisz do pani rzecznik z tym problemem. Może ci pomoże hahahahaha :D

Michał Wojtaszek
        • Gość: ADAŚ Re: Tak sobie myślę ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.11.03, 21:11
          Jeszcze ciotka będzie zazdrosna. Miałbym już totalnie przechlapane hehehe
          • Gość: Michał Wojtaszek Re: Tak sobie myślę ... IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 09.11.03, 21:14
            > Jeszcze ciotka będzie zazdrosna. Miałbym już totalnie przechlapane hehehe

hahahahah!! a najgorsze jest to, że musisz jej szukać po całym mieście.
            Proponuję, żebyś zaczaił się przy wyjeździe z zajezdni i czatował na nią między
            3 a 6 rano :D

Gorzej, jak będzie na popołudniowej zmianie. Chociaż wtedy to możesz czatować
            na nią przy zjazdach :D

Michał Wojtaszek
            • Gość: ADAŚ Re: Tak sobie myślę ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.11.03, 21:16
              A jak to jest z kobietami na drugiej zmianie. Rzadko je widuję. Elci nigdy !!!
              Czy prawdą jest to, że kobiety raczej są wpisywane na ranki ?
              • Gość: ADAŚ Re: Tak sobie myślę ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.11.03, 21:17
                A z tym czatowaniem pod bazą to kiepski pomysł. Jeszcze jej mąż (hipotetycznie
                go ma) manto mi spuści hihihi.
                • Gość: Michał Wojtaszek Re: Tak sobie myślę ... IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 09.11.03, 21:24
                  > A z tym czatowaniem pod bazą to kiepski pomysł. Jeszcze jej mąż(hipotetycznie
                  > go ma) manto mi spuści hihihi.

Ktoś cię w końcu nauczy, żeby być ostrożnym w kontaktach z pięknymi
                  nieznajomymi motorowymi hahaha ;)

Michał Wojtaszek
                  • Gość: ADAŚ Re: Tak sobie myślę ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.11.03, 21:29
                    Dal Elci jestem gotów w ogień skoczyć.

Zatem nie straszni mi mężowie ha !!!
                    • Gość: Michał Wojtaszek Re: Tak sobie myślę ... IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 09.11.03, 21:31
                      A jak jej mąż jest motorowym?? Też się tak czasem zdarza. Jak cię zobaczy
                      kiedyś na ulicy to staranuje cię stopiątką albo skunksem. Mało prawdopodobne,
                      żeby pracował w Hucie, wiec GT6 ci na szczęście nie grozi :D

Michał Wojtaszek
                      • Gość: ADAŚ Re: Tak sobie myślę ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.11.03, 21:36
                        Dal Elci mogę nawet stać się ofiarą komunikacyjną hihihi.
                        • Gość: mouset Re: Tak sobie myślę ... IP: *.ghnet.pl / *.ghnet.pl 10.11.03, 21:58
                          Jak się zaczaisz na nią na zjeździe, to może podrzucisz ją do domu?
              • Gość: Michał Wojtaszek Re: Tak sobie myślę ... IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 09.11.03, 21:21
                > A jak to jest z kobietami na drugiej zmianie. Rzadko je widuję. Elci nigdy !!!
                > Czy prawdą jest to, że kobiety raczej są wpisywane na ranki ?

Część motorowych, tych starszych, którzy przede wszystkim jeżdżą na skunksach,
                jeździ tylko na rano. Tak jest tylko w Podgórzu, o motorowych z Huty nigdy
                czegoś takiego niesłyszałem.

Michał Wojtaszek
                • Gość: ADAŚ Re: Tak sobie myślę ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.11.03, 21:27
                  Pytam, bo bardzo rzadko widzę kobiety za sterami wieczorową porą. Tłumaczyłem
                  sobie to względami bezpieczeństwa płci pięknej. Będę musiał się teraz bardziej
                  temu przyjrzeć.
                  • Gość: Fassi Re: Tak sobie myślę ... IP: 5.2.* / *.chello.pl 09.11.03, 22:14
                    wiesz, Kobiety z natury wolą pracować rano, eby po południu móc opiekować się domem :D
    • Gość: Locutus Re: Widziane 09.11.2003 IP: *.lama.net.pl / 192.168.11.* 10.11.03, 05:42
      Po południu w 2023 na #24 widziana taka sytuacja: kanary dorwały młodego
      gościa, ten pokazuje dowód, po czym śmieje się, że nie ma stałego adresu
      zameldowania i że w takim razie nie muszą się nawet fatygować z wypisywaniem
      kary... na to kanar, wręczając mu bloczek: "Proszę wziąć, wyrzuci pan sobie do
      najbliższego kosza"...

Super tekst w ustach kanara, co nie?

ROTFL

Pzdr.
      LOKI (mocno poimprezowy - spałem dziś w efekcie 15 godzin)
      • kuba203 Re: Widziane 09.11.2003 10.11.03, 16:07
        Powinni na komisariat od razu zabierać i trzymać tam, aż zapłaci, buca jednego.
        • Gość: mouset Re: Widziane 09.11.2003 IP: *.ghnet.pl / *.ghnet.pl 10.11.03, 22:02
          Sprzeczne z prawem!
          Jak możesz tak o panach chuliganach mówić??!!
          • Gość: Locutus Re: Widziane 09.11.2003 IP: *.lama.net.pl / 192.168.11.* 11.11.03, 07:05
            Na komisariat to bym tego kanara wziął za to "Proszę wziąć, wyrzuci pan sobie
            zaraz" (czy jak to tam szło)...

Pzdr.
            LOKI
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka