Gość: mouset IP: *.ghnet.pl / *.ghnet.pl 11.11.03, 13:39 Mam pytanko związane z moim przymusowym pobytem w tym mieście. Nie orientujecie się jaki bilet kupić na tydzień dojeżdżania? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: ADAŚ Re: Mouset w Wawie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.11.03, 13:52 Nie odpowiem Ci na to pytanie. Napiszę, że 21.11 mam zamiar się do Wawki wybrać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mouset Re: Mouset w Wawie IP: *.ghnet.pl / *.ghnet.pl 11.11.03, 14:58 21.11 mam zamiar wracać, jeśli PQP bedzie strajkować to pojadę z 21/22 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mouset Mouset żegna was IP: *.ghnet.pl 16.11.03, 12:06 piszcie dużo i na temat, do zobaczyska za tydzień! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ADAŚ Re: Mouset żegna was IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.03, 14:57 Ja czekam na Twoje doniesienia. Wypatruj podpasek Always na tramach. Chce wiedzieć, jak to wygląda. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Locutus Re: Mouset żegna was IP: *.lama.net.pl / 192.168.11.* 17.11.03, 00:49 Miłych wakacji... ...i poszukaj jakiejś kafejki, coby do nas skrobnąć... Pzdr. LOKI Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Clint Re: Clint w Wawie IP: *.ramtel.com.pl / *.crowley.pl 17.11.03, 11:32 Polecam tygodniowy, sam co dopiero wrocilem z 2-dniowego pobytu w tym miescie :) Bilety 24h, 3-dniowe i 7-dniowe, maja zalete ze mozna hasac nocnymi, bez dodatkowych oplat. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Yasioo Re: Clint w Wawie IP: *.crowley.pl 17.11.03, 19:18 Dodatkowo masz tygodniowy miejski za 24 zł i tygodniowy strefowy za 32 zł. Szczegóły na www.ztm.waw.pl/taryfa/tar200110-1.htm Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mouset Re: Clint w Wawie IP: *.ghnet.pl 23.11.03, 20:24 Dzięki za rady, kupiłem rzecz jasna 7-dniowy, najlepszy stosunek ceny do jakości Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mouset Mouset w Wawie - szczegóły IP: *.ghnet.pl 29.11.03, 20:02 No wreszcie mam czas opisać stolicę: 1. Linie tramwajowe naprute jak nasz 24 albo gorzej, tabor w sumie monotonny, albo 2x105lub bulwa; 2x13N; 1x13N (35, 47, 21) i pojedyncze Alstomy rzucone na każdą linię. Sieci całej nie objechałem, ale z klimatycznych miejsc zauważyłem jedynie most Gdański. Poza szczytem niektóre linie kursują co 30 minut, ale i tak punktualność tramów jest względna. Irytujące jest posiadanie tylko 3 drzwi w wagonach co spowalnia znacznie wymiane apsażerów, poza tym nie zauważyłem wydzielonych torowisk za pomocą separatorów na ulicach co też nie sprzyja szybkości jazdy. Nie ma też niestety rzetelnej informacji na przystankach. 2. Jeśli chodzi o autobusy to tłok w wielu liniach jest nieziemski, niestety tabor jest wysyłany chyba przypadkowo, nie ma ścisłego przyporządkowania jak u nas. Kopci jeszcze wiele ikarów krótkich i długich, wypatrzyłem tez "nasze" 111- ki z Karczewa. Fajna jest koncepcja linii 180 (turystyczna). Również niezły jest pomysł wielu krzyzowych szybkich połączeń różnych końców miasta, u nas niestety nie cieszący się powodzeniem 3. System biletowy jak najbardziej godny odgapienia, a propos gap, extra są umoralniające apele do gapowiczów. Organizacja komunikacji jest dobra, paraliżują ją mocno korki np dopuszczalne spóxnienie linii E2 to ok 20 minut! W sumie jak na tak dużą aglomerację nie jest źle, bierzmy przykład z Wawki w kwestiach organizacyjnych bo tabor mamy dobry 4. Tramwaje między 8 a 13 nie są wypełnione tłumami "rencistów" i "inwalidów" z pakami i siatami jak u nas, a więc ograniczmy ulgi!!! Odpowiedz Link Zgłoś