Dodaj do ulubionych

Kraków w eterze

25.01.09, 17:35
Przysłuchiwałam się dziś progr.3 PR bo długa audycja była z Krakowa o tutejszym klimacie kulturalnym, dorobku znanych i uznanych mieszkańców Grodu. W studiu rozmawiali o Kantorze i Szymborskiej, trochę o Grotowskim (czemu nie przy okazji wizyty we Wrocławiu, tylko Krk???). I tak to wyglądało, jakby już nikogo poza Kantorem i Szymborską nie było. A to przecież nieprawda! Nie mam nic przeciw Kantorowi i Szymborskiej, ale o nich powszechnie wiadomo, to takie powszechnie używane aż wytarte wizytówki kulturalnego Krakowa. A inne? Kogo byście wymienili do takiego radiowego programu?
Obserwuj wątek
    • o13y Panka naturalnie 25.01.09, 19:39
      Jerzego Panka.
      Grafik klasy europejskiej. Od paru lat nieżyjący.
      Od dawna podejrzewam, że te programy kulturalne robią ludzie nie za bardzo w
      kulturze obeznani.
    • cortez.the.killer JP2-Największy Polak Wszechczasów i Peteen 25.01.09, 19:53

• peteen znowu? 25.01.09, 22:30
        ja, korteziku, spędziłem przed sitem 10 lat
        to ja robię audycje, a nie o mnie się robi...
    • krakuska.pl Re: Kraków w eterze 25.01.09, 20:32
      Marek Grechuta. Jak dla mnie symbol krakowskiego ducha, klimatu.
      • kocinos Re: Kraków w eterze 25.01.09, 21:11
        Tych "Starych" można by na pęczki ...
        K. Jasiński (kto pamięta "dawny" STU...)
        Muniak, Grzywacz, Mleczko, Skrzynecki (wprawdzie nie Autor, ale Postać), Dymny,
        Lipska, Jakóbiec (Andrzej), a choćby Maleńczuk, choć kontrowersyjny, ale Ktoś ...
        Pop-media wolą "oczywiste oczywistości". Po co mają się grzebać, szukać,
        promować ... A potem lamenty, że idolami stają się "gwiazdki" typu Wiśnia czy
        Doda ...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka