spatologizowana_sempiterna 14.11.03, 18:28 Przez kogo została wynaleziona klatka schodowa? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
emka_1 boszszsz, przez iwana schodowa 14.11.03, 18:30 puszki przez puszkina, a szynka wołowa przez niejakiego wołowa :( Odpowiedz Link Zgłoś
spatologizowana_sempiterna Re: boszszsz, przez iwana schodowa 14.11.03, 18:44 Gratulacje, jesteś pierwszą osobą w Polsce, która znalazła odpowiedź na to, jakże nurtujące społeczeństwo, pytanie. Iwan Andriejewicz Schodow, konstruktor radz., prof. inż. na Uniwersytecie Łomonosowa w Moskwie. Szereg prac teor. z dziedziny komunikacji korytarzowej, poziomej i pionowej w ujęciu doktryny marksistowsko-leninowskiej. Szczytowym osiągnięciem było wynalezienie klatki, znanej pot pot. nazwą klatka s. W Polsce tradycje i dorobek S. kontynuuje mgr Błochowiak z Pabianic, twórczo rozwijając zagadnienie teor. pionowych ciągów komunikacyjnych w biurowcach. Iwan Andriejewicz S. zmarł w roku 1937. Zrehabilitowany w 1956. Odpowiedz Link Zgłoś
pufcik Schody ,a WC 16.11.03, 17:42 Jak wiesz tyle to powiedz klozet wynalazł Kibloff? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: detlef co mnie obchodza klatki schodowe, czytaj dalej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.03, 17:55 poszukiwana normalna dziewczyna z krakowa ktorej polroczne opady deszczu, sniegu i zwiazane z tym braki slona nie przeszkadzaja w funkcjonowaniu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 7 Re: co mnie obchodza klatki schodowe, czytaj dale IP: *.krakow.sdi.tpnet.pl 16.11.03, 18:10 braki slonia...? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: detlef Re: co mnie obchodza klatki schodowe, czytaj dale IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.03, 18:21 no tak.. lepiej im nie mowic. jeszce kazda bedzie chciala miec slonia:) Odpowiedz Link Zgłoś
emka_1 bez słonia ani rusz 16.11.03, 18:35 jak inaczej zasłonić lub odsłonić to i owo (w zależności od urody i pogody)??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: detlef zaslony IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.03, 18:39 odnosnie odslaniania... ja mam czarne zaslony w pokoju. a Wy? Odpowiedz Link Zgłoś
emka_1 Re: zaslony 16.11.03, 18:47 Gość portalu: detlef napisał(a): > odnosnie odslaniania... jakieś ciągoty fundametalistyczno-muzułmańskie - dziewczyna w zasłonach :( >ja mam czarne zaslony w pokoju. czarne zasłony nie są trędy:( >a Wy? nie mamy czarnych zasłon gdyż nie są trędy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: detlef Re: co mnie obchodza klatki schodowe, czytaj dale IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.03, 18:21 no tak.. lepiej im nie mowic. jeszce kazda bedzie chciala miec slonia:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: detlef trendy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.03, 18:54 nie chce mi sie juz pisac. zachowanie napewno trędy Odpowiedz Link Zgłoś
emka_1 własności 16.11.03, 19:01 depresjotwórcze czarnych zasłon zostały udowodnione. tylko fiolety i więcej światła (jak mawiał goethe) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: detlef Re: własności IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.03, 19:06 Papież o depresji psychicznej nasilającej się wśród ludzi (PAP) 14-11-2003, ostatnia aktualizacja 14-11-2003 18:28 14.11.Watykan (PAP/AFP,EFE) - Papież w wygłoszonym w piątek przemówieniu wskazał na niepohamowany konsumpcjonizm jako jedną z przyczyn stanów depresyjnych, nasilających się wśród współczesnych ludzi Ludzie, szybko zaspokajając swe potrzeby konsumpcyjne i ambicje zawodowe, które stają się ich jedynym celem, popadają we frustrację, a ta przekształca się w depresję psychiczną - mówił Jan Paweł II podczas seminarium na temat depresji. Seminarium zorganizowała w Rzymie Papieska Rada Zdrowia Papież określił depresję jako "ludzką słabość, psychologiczną i duchową, przynajmniej częściowo zawinioną przez społeczeństwo" Uznał za "niepokojące zjawisko" szerzenie się stanów depresyjnych i wskazał jako remedium "kultywowanie życia duchowego jako fundamentu dojrzałego życia" Jan Paweł II wyraził uznanie dla wszystkich - zarówno lekarzy, jak członków rodzin - którzy poświęcają się leczeniu i opiece nad ludźmi w stanie depresji Do władz publicznych papież zwrócił się z wezwaniem o "zagwarantowanie wszystkim, a zwłaszcza osobom samotnym, chorym i starszym, godnych warunków życia". Odpowiedz Link Zgłoś