Dodaj do ulubionych

Pytanie na śniadanie

14.11.03, 18:28
Przez kogo została wynaleziona klatka schodowa?
Obserwuj wątek
    • emka_1 boszszsz, przez iwana schodowa 14.11.03, 18:30
      puszki przez puszkina, a szynka wołowa przez niejakiego
      wołowa :(
      • spatologizowana_sempiterna Re: boszszsz, przez iwana schodowa 14.11.03, 18:44
        Gratulacje, jesteś pierwszą osobą w Polsce, która znalazła odpowiedź na to,
        jakże nurtujące społeczeństwo, pytanie.

Iwan Andriejewicz Schodow, konstruktor radz., prof. inż. na Uniwersytecie
        Łomonosowa w Moskwie. Szereg prac teor. z dziedziny komunikacji korytarzowej,
        poziomej i pionowej w ujęciu doktryny marksistowsko-leninowskiej. Szczytowym
        osiągnięciem było wynalezienie klatki, znanej pot pot. nazwą klatka s. W Polsce
        tradycje i dorobek S. kontynuuje mgr Błochowiak z Pabianic, twórczo rozwijając
        zagadnienie teor. pionowych ciągów komunikacyjnych w biurowcach.
        Iwan Andriejewicz S. zmarł w roku 1937. Zrehabilitowany w 1956.
        • pufcik Schody ,a WC 16.11.03, 17:42
          Jak wiesz tyle to powiedz klozet wynalazł Kibloff?
    • Gość: detlef co mnie obchodza klatki schodowe, czytaj dalej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.03, 17:55
      poszukiwana normalna dziewczyna z krakowa ktorej polroczne opady deszczu,
      sniegu i zwiazane z tym braki slona nie przeszkadzaja w funkcjonowaniu.
      • Gość: 7 Re: co mnie obchodza klatki schodowe, czytaj dale IP: *.krakow.sdi.tpnet.pl 16.11.03, 18:10
        braki slonia...?
        • Gość: detlef Re: co mnie obchodza klatki schodowe, czytaj dale IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.03, 18:21
          no tak.. lepiej im nie mowic. jeszce kazda bedzie chciala miec slonia:)
          • emka_1 bez słonia ani rusz 16.11.03, 18:35
            jak inaczej zasłonić lub odsłonić to i owo (w zależności od urody i pogody)???
            • Gość: detlef zaslony IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.03, 18:39
              odnosnie odslaniania... ja mam czarne zaslony w pokoju. a Wy?
              • emka_1 Re: zaslony 16.11.03, 18:47
                Gość portalu: detlef napisał(a):

> odnosnie odslaniania...

jakieś ciągoty fundametalistyczno-muzułmańskie - dziewczyna w zasłonach :(

>ja mam czarne zaslony w pokoju.

czarne zasłony nie są trędy:(

>a Wy?

nie mamy czarnych zasłon gdyż nie są trędy.
        • Gość: detlef Re: co mnie obchodza klatki schodowe, czytaj dale IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.03, 18:21
          no tak.. lepiej im nie mowic. jeszce kazda bedzie chciala miec slonia:)
    • Gość: detlef trendy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.03, 18:54
      nie chce mi sie juz pisac. zachowanie napewno trędy
      • emka_1 własności 16.11.03, 19:01
        depresjotwórcze czarnych zasłon zostały udowodnione.
        tylko fiolety i więcej światła (jak mawiał goethe)
        • Gość: detlef Re: własności IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.03, 19:06
          Papież o depresji psychicznej nasilającej się wśród ludzi

(PAP) 14-11-2003, ostatnia aktualizacja 14-11-2003 18:28

14.11.Watykan (PAP/AFP,EFE) - Papież w wygłoszonym w piątek przemówieniu
          wskazał na niepohamowany konsumpcjonizm jako jedną z przyczyn stanów
          depresyjnych, nasilających się wśród współczesnych ludzi

Ludzie, szybko zaspokajając swe potrzeby konsumpcyjne i ambicje zawodowe, które
          stają się ich jedynym celem, popadają we frustrację, a ta przekształca się w
          depresję psychiczną - mówił Jan Paweł II podczas seminarium na temat depresji.
          Seminarium zorganizowała w Rzymie Papieska Rada Zdrowia

Papież określił depresję jako "ludzką słabość, psychologiczną i duchową,
          przynajmniej częściowo zawinioną przez społeczeństwo"

Uznał za "niepokojące zjawisko" szerzenie się stanów depresyjnych i wskazał
          jako remedium "kultywowanie życia duchowego jako fundamentu dojrzałego życia"

Jan Paweł II wyraził uznanie dla wszystkich - zarówno lekarzy, jak członków
          rodzin - którzy poświęcają się leczeniu i opiece nad ludźmi w stanie depresji

Do władz publicznych papież zwrócił się z wezwaniem o "zagwarantowanie
          wszystkim, a zwłaszcza osobom samotnym, chorym i starszym, godnych warunków
          życia".

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka