Dodaj do ulubionych

Przeprowadzka :)

15.11.03, 20:11
Chcialabym sie przeprowadzic do pieknego miasta Krakowa, czy ktos moglby mi
obiektywnie powiedziec, jak jest w Krakowie z praca? Ale obiektywnie, nie
chce sluchac narzekan... Bo wiem, ze czesto na forum ludzie narzekaja. Bardzo
prosze o pomoc. Pozdrawiam serdecznie :)
Obserwuj wątek
    • zbigniew74 Gratuluję wyboru:) 15.11.03, 20:25
      agutka napisała:

> Chcialabym sie przeprowadzic do pieknego miasta Krakowa, czy ktos moglby mi
      > obiektywnie powiedziec, jak jest w Krakowie z praca?

Pośród miast polskich nie jest źle, poza Warszawą i Poznaniem najniższe
      bezrobocie jest u nas:)

Zależy kim jesteś z wykształcenia i czy chcesz pracować:)

A mieszka się fajnie:)
      • agutka Re: Gratuluję wyboru:) 15.11.03, 20:49
        Wiem, ze sie mieszka fajnie, bo ostatnio mieszkalam w Kraku kilka dni :) A co
        potrafie? Krocej bedzie jesli powiem czego nie potrafie :) W takim razie biore
        urlop i jade szukac pracy, poszwedam sie po roznych biurach i instytucjach...
        Moze cos sie znajdzie :P
        PS. Glownie jestem dziennikarzem, ale nie tylko :) Dzieki i pozdrawiam.
      • Gość: pete79 Re: Gratuluję wyboru:) IP: *.net.autocom.pl 15.11.03, 23:18
        > Pośród miast polskich nie jest źle, poza Warszawą i Poznaniem najniższe
        > bezrobocie jest u nas:)

chyba w katowicach też będzie niższe...
    • das_bot Dziennikarzom w Kraku nie jest różowo 16.11.03, 14:26
      Szczególnie nowym. Rynek medialny w tym mieście przypomina kurnik. W mieście są 3 gazety, Krakowska, Dziennik Polski i Wyborcza i w zadnej się nie przelewa raczej. W dodatku coraz więcej mówi się o przyszłym wykupieniu DP przez Pasauera (właściciela Krakowskiej) co spowoduje redukcję. Oprócz tego TV Kraków, gdzie bida jak w całej TVP i TVN - odrobinkę lepiej. Są jeszcze radia, malutkie i cienko przędące. Większość ludziów z mikrofonami robi tam bez etatu. No i trochę malutkich pisemek, gdzie zespół pracuje dla idei. Nie chcę straszyć, ale lepiej od razu nastaw się na elastyczne poszukiwanie oferty...
      • zbigniew74 Dasbocie:) 16.11.03, 14:33
        A w jakim mieście oprócz Warszawy jest lepiej niż w Krakowie?
      • Gość: verte Re: Dziennikarzom w Kraku nie jest różowo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.03, 15:17
        das_bot napisał:

> Są jeszcze radia, malutkie i cienko przędące.

No,taki RMF na przykład.....
      • agutka Re: Dziennikarzom w Kraku nie jest różowo 16.11.03, 20:21
        Nastawilam sie elastycznie juz wczesniej. Tylko powiedzialam co chcialabym
        robic... Ale moja chec zamieszkania w Waszym pieknym miescie jest tak wielka,
        ze moge nawet sprzatac w kurnikach. Mimo wszystko dzieki za pomoc... Czekam
        dalej co tu sie jeszcze pojawi ciekawego. Pozdrawiam serdecznie :)
        • Gość: Maksym Re: Dziennikarzom w Kraku nie jest różowo IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 16.11.03, 23:38
          Tez sie przymierzam do tego kroku. Juz wkrotce, bo w grudniu.
          Moze polaczymy sily?:)
          • agutka Re: Dziennikarzom w Kraku nie jest różowo 17.11.03, 19:02
            Polaczyc sily? Bardzo chetnie :) Tylko ja chcialabym tuz po Nowym Roku.
            • Gość: Maksym Re: Dziennikarzom w Kraku nie jest różowo IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 17.11.03, 20:34
              Odezwij sie, jesli zechcesz: rafieba@wp.pl.

Ja sobie wpadne do kochanego Krakowa, juz w srode:)

Pozdr. cieplo

• agutka Re: Dziennikarzom w Kraku nie jest różowo 18.11.03, 19:28
                Dzieki za adres :) Odezwe sie niebawem, ale powiem od razu, ze ja bede w Kraku
                dopiero w pierwszy weekend grudnia i potem jeszcze ze dwa trzy dni. Pozdrawiam
                i dzieki :)
    • Gość: As Re: Przeprowadzka :) IP: *.crowley.pl 17.11.03, 13:34
      Agutka,

Prawda jest taka, że żeby w Krakowie znaleźć dobrą pracę za godziwe pieniądze
      to trzeba mieć "plecy" albo dużo szczęścia.
      Ja taką pracę znalazłem (szczęście :-)), kupiłem mieszkanie itp. Natomiast z
      braku perspektyw po trzech latach musiałem przenieść się do W-wy. Teraz
      miszkanie w Krakowie pozostało, ale poznałem trochę układy panujące i pracy tam
      szukać już nie pojadę.

Mimo wszystko życzę powodzenia
      • agutka Re: Przeprowadzka :) 17.11.03, 19:00
        No wlasnie jakies tam plecy powinnam miec. Jade niedlugo sprawdzic jak wielkie
        one sa. Mimo wszystko wolalabym zdac sie na siebie. Ale dzieki za ostrzezenia :)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka