Dodaj do ulubionych

Jazda konna w Krakowie

17.11.03, 21:49
Ponieważ na końskim forum ( forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=11953 )
nie ma nikogo z Krakowa pytam tutaj: czy znacie jakąś dobrą stadninę w
Krakowie, z dobrym instruktorem, miłymi końmi itd itp?
Obserwuj wątek
    • Gość: ABW Re: Jazda konna w Krakowie IP: 217.96.97.* 17.11.03, 22:32
      Mnie się podoba klub TKKF "Przyjaciel Konika"obok cmentarza w Grębałowie.A
      jeszcze bardziej mojej córce.
      • kalamburka_89 Re: Jazda konna w Krakowie 17.11.03, 23:30
        Dziękuję za odzew :-) A jeśli mogłabym się jeszcze dowiedzieć o instruktora.
        Czy sensowny/sympatyczny/zainteresowany/itd?? :-)
        • Gość: mat Re: Jazda konna w Krakowie IP: *.usr.onet.pl / *.usr.onet.pl 18.11.03, 13:14
          Ja sobie chwalę Mustanga (ul. nad Zalewem 5, Wola Justowska), głownie właśnie
          za podejście instruktorki (poza tym dobrze ujeżdżone konie i kryta hala :)
          • klymenystra Re: Jazda konna w Krakowie 20.11.03, 08:27
            mi sie podobalo na zlocieniu- nie wiem jak jest tam teraz niestety.. taka mala
            stadnika bardzo kameralne miesjce :) natomiast nie polecam olszanicy- ze
            wzgledu na paskudnych ludzi...
            • kalamburka_89 Re: Jazda konna w Krakowie 20.11.03, 20:21
              A mogłabyś powiedzieć coś więcej na temat tej stadniny??
              • klymenystra Re: Jazda konna w Krakowie 20.11.03, 20:56
                nu nie bylam tam pare ladnych lat.. pamietam ze podobalo mi sie mimo ze
                stadnina jako taka nie jest bogata i swego czasu splonela :((( mozesz sie tam
                przejechac osiedle zlocien
                • Gość: TheBest Re: Jazda konna w Krakowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.11.03, 21:35

A ja jezdzilam w KKJK (Kobierzynska) - swego czasu bylo tam naprawde
                  swietnie,teraz odnosze wrazenie,ze zbyt duze nastawienie jest na sport,a zbyt
                  male na ludzi,ktorzy chca pojezdzic rekreacyjnie,sa jakby nieco
                  dyskryminowani.Pare razy bylam tez w BOTOJI (Korzkiew) - ladnie wszystko
                  zagospodarowane,sympatyczne warunki do jazdy w terenie,ale ujezdzalnia
                  malutka,kilka koni i brakuje miejsca na swobodna jazde... MUSTANG - owszem.Ma
                  duzy plus.Jezdzilam tez na Woli Justowskiej (kolo parku),ale... warunki
                  kiepskie,koniki jakby nieco zaniedbane,strasznie bloto... (moze cos sie
                  zmienilo? ja tam bylam 2 lata temu...).Mozna jeszcze wpasc do Rzaski :) co
                  prawda do dyspozycji glownie huculy nalezace do Akademii Rolniczej,ale za to
                  jakie wspaniale warunki do jazdy w terenie! A czy ktos z Was jezdzil kiedys w
                  Staniatkach kolo Niepolomic? - ile lat temu to bylo,kiedy ja tam zaczynalam...
                  wtedy osrodek byl fantastyczny.Ciekawa jestem jak jest teraz.Kilka konikow jest
                  rowniez na ul.Babinskiego (slynny Kobierzyn) - ujezdzalnia kiepska,ale polecam
                  teren - wymarzone warunki! hmmm... skoro jestem w temacie: czy ktos pamieta
                  taki osrodek jazdy konnej PONY,ktory byl na Babinskiego?!
                  • kalamburka_89 Re: Jazda konna w Krakowie 21.11.03, 22:06
                    Jejku, dzięki za taką długą informację :-) Myślałam o Botoji. Podobno w
                    Krakowie w ogóle nie ma ośrodka bliskiego ideału. Musimy poczekać aż ja założę
                    stadninę idealną ;) Ja jeździłam trochę właśnie na Woli, ale jakoś też nie
                    przypadła mi ta stajnia do gustu. Pojeżdżę może trochę po stajniach, zobaczę co
                    i jak. Pozdrawiam (jakby ktoś miał jeszcze coś do napisania to śmiało, na pewno
                    się nie obrażę ;-)
                    • Gość: TheBest Re: Jazda konna w Krakowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.11.03, 22:34

To mozemy zalozyc razem jakis klubik :) Tylko najpierw zrobmy napad na
                      ktorys z bankow :)
                    • Gość: mat Re: Jazda konna w Krakowie IP: *.usr.onet.pl / *.usr.onet.pl 01.12.03, 16:18
                      Idealnego osrodka nie ma, ale - moim zdaniem - Botoja bardzo od takiego ideału
                      odstaje (chyba że wiele się zmieniło przez ostatnie 2 lata). Ja pamiętam jazdę
                      w kółko, ciągle zmieniających się instruktorów i tłok w stajni :( Poza ładnym
                      otoczeniem i spokojnymi końmi (choć to może wynikało ze zmęczenia?) niewiele
                      moge dobrego o tym miejscu powiedzieć, ale może treaz jest inaczej?
                      • kalamburka_89 Re: Jazda konna w Krakowie 01.12.03, 21:15
                        Bardzo chętnie, nawet jutro ;) Tylko tak czy siak, najpierw muszę się czegoś
                        nauczyć... I problem znalezienia stajni wraca. Buuu.
                        • kalamburka_89 Re: Jazda konna w Krakowie 01.12.03, 21:17
                          Pardon, źle mi się wysłało. To odpowiedź do The Best. Ale może w Botoji jednak
                          coś się ruszyło? (błagam, niech mi ktoś powie że tak, bo zwariuję; po raz
                          pierwszy żałuję że mieszkam w Krakowie, a to znaczy że naprawdę coś jest nie
                          tak )
                          • Gość: mat Re: Jazda konna w Krakowie IP: *.usr.onet.pl / *.usr.onet.pl 02.12.03, 08:32
                            Możesz poszukać jeszcze tutaj:
                            www.jazdakonna.pl/w/malopols/malopols.phtml
                            Tak bardzo źle nie jest, jednak sporo osób jeździ konno w Krakowie i są
                            zadowoleni (ja np. bardzo :). Fakt, trzeba trochę poszukać stajni, która Ci
                            odowiada, ale jej znalezienie jest możliwe. Rozejrzyj się też kolo Krakowa,
                            jest kilka stajni w Wegrzcach, Michałowicach, Nielepicach itp.
    • Gość: Phoebe Re: Jazda konna w Krakowie IP: 5.2.* / *.chello.pl 22.11.03, 11:43
      cammi.rageziv.pl/
    • Gość: Hausner PATRZCIE NA TEGO RUMAKA IP: *.icpnet.pl 24.11.03, 15:42

www.studio-international.co.uk/studio-images/body/body29b.htm
    • badylvw Re: Jazda konna w Krakowie 02.12.03, 17:47
      Ja też polecam stronkę www.jazdakonna.pl znajdziesz tam adresy, telefony,
      porady itp. Stronka jest bardzo profesjonalna. Jeśli nie zapomne to popytam
      koniarzy i coś naskrobię.
      Pozdrawiam
      • kalamburka_89 Re: Jazda konna w Krakowie 02.12.03, 23:22
        Pocieszyliście mnie :-) Na żadnym forum konikowym nie ma nikogo z Krakowa i to
        mnie dobiło. jazdakonna.pl to stronka powiedzmy, podstawowa. Ale na stronie nie
        poznam opinii ludzi, którzy jeżdżą w danej stajni, a głównie o to mi
        chodzi.Parę stadnin mogę objechać i sama oglądnąć, ale wszystkie byłoby raczej
        trudno. Pozdrawiam i dzięki za odpowiedzi. Badylvw, dużo masz tych znajomych
        koniarzy? :-)
        • Gość: mat Re: Jazda konna w Krakowie IP: *.usr.onet.pl / *.usr.onet.pl 03.12.03, 10:03
          Na Volcie jest na pewno kilka osób z Krakowa, na alt.pl.konie też kilkoro
          krakusów zagląda. Pozwiedzaj najlepiej stajnie, do których masz w miarę blisko,
          porozmawiaj z intruktorem, zobacz, jak wyglądają jazdy, a nuż znajdziesz cos
          dla siebie. Każdy szuka czegoś innego: skoki, ujeżenie, spokojne spacery. Ja
          np. odwiedzam dwie stajnie w zależności od tego, czy chcę poćwiczyć na
          ujeżdżalni czy wybrać się w teren.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka