kalamburka_89 17.11.03, 21:49 Ponieważ na końskim forum ( forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=11953 ) nie ma nikogo z Krakowa pytam tutaj: czy znacie jakąś dobrą stadninę w Krakowie, z dobrym instruktorem, miłymi końmi itd itp? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: ABW Re: Jazda konna w Krakowie IP: 217.96.97.* 17.11.03, 22:32 Mnie się podoba klub TKKF "Przyjaciel Konika"obok cmentarza w Grębałowie.A jeszcze bardziej mojej córce. Odpowiedz Link Zgłoś
kalamburka_89 Re: Jazda konna w Krakowie 17.11.03, 23:30 Dziękuję za odzew :-) A jeśli mogłabym się jeszcze dowiedzieć o instruktora. Czy sensowny/sympatyczny/zainteresowany/itd?? :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mat Re: Jazda konna w Krakowie IP: *.usr.onet.pl / *.usr.onet.pl 18.11.03, 13:14 Ja sobie chwalę Mustanga (ul. nad Zalewem 5, Wola Justowska), głownie właśnie za podejście instruktorki (poza tym dobrze ujeżdżone konie i kryta hala :) Odpowiedz Link Zgłoś
klymenystra Re: Jazda konna w Krakowie 20.11.03, 08:27 mi sie podobalo na zlocieniu- nie wiem jak jest tam teraz niestety.. taka mala stadnika bardzo kameralne miesjce :) natomiast nie polecam olszanicy- ze wzgledu na paskudnych ludzi... Odpowiedz Link Zgłoś
kalamburka_89 Re: Jazda konna w Krakowie 20.11.03, 20:21 A mogłabyś powiedzieć coś więcej na temat tej stadniny?? Odpowiedz Link Zgłoś
klymenystra Re: Jazda konna w Krakowie 20.11.03, 20:56 nu nie bylam tam pare ladnych lat.. pamietam ze podobalo mi sie mimo ze stadnina jako taka nie jest bogata i swego czasu splonela :((( mozesz sie tam przejechac osiedle zlocien Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TheBest Re: Jazda konna w Krakowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.11.03, 21:35 A ja jezdzilam w KKJK (Kobierzynska) - swego czasu bylo tam naprawde swietnie,teraz odnosze wrazenie,ze zbyt duze nastawienie jest na sport,a zbyt male na ludzi,ktorzy chca pojezdzic rekreacyjnie,sa jakby nieco dyskryminowani.Pare razy bylam tez w BOTOJI (Korzkiew) - ladnie wszystko zagospodarowane,sympatyczne warunki do jazdy w terenie,ale ujezdzalnia malutka,kilka koni i brakuje miejsca na swobodna jazde... MUSTANG - owszem.Ma duzy plus.Jezdzilam tez na Woli Justowskiej (kolo parku),ale... warunki kiepskie,koniki jakby nieco zaniedbane,strasznie bloto... (moze cos sie zmienilo? ja tam bylam 2 lata temu...).Mozna jeszcze wpasc do Rzaski :) co prawda do dyspozycji glownie huculy nalezace do Akademii Rolniczej,ale za to jakie wspaniale warunki do jazdy w terenie! A czy ktos z Was jezdzil kiedys w Staniatkach kolo Niepolomic? - ile lat temu to bylo,kiedy ja tam zaczynalam... wtedy osrodek byl fantastyczny.Ciekawa jestem jak jest teraz.Kilka konikow jest rowniez na ul.Babinskiego (slynny Kobierzyn) - ujezdzalnia kiepska,ale polecam teren - wymarzone warunki! hmmm... skoro jestem w temacie: czy ktos pamieta taki osrodek jazdy konnej PONY,ktory byl na Babinskiego?! Odpowiedz Link Zgłoś
kalamburka_89 Re: Jazda konna w Krakowie 21.11.03, 22:06 Jejku, dzięki za taką długą informację :-) Myślałam o Botoji. Podobno w Krakowie w ogóle nie ma ośrodka bliskiego ideału. Musimy poczekać aż ja założę stadninę idealną ;) Ja jeździłam trochę właśnie na Woli, ale jakoś też nie przypadła mi ta stajnia do gustu. Pojeżdżę może trochę po stajniach, zobaczę co i jak. Pozdrawiam (jakby ktoś miał jeszcze coś do napisania to śmiało, na pewno się nie obrażę ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TheBest Re: Jazda konna w Krakowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.11.03, 22:34 To mozemy zalozyc razem jakis klubik :) Tylko najpierw zrobmy napad na ktorys z bankow :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mat Re: Jazda konna w Krakowie IP: *.usr.onet.pl / *.usr.onet.pl 01.12.03, 16:18 Idealnego osrodka nie ma, ale - moim zdaniem - Botoja bardzo od takiego ideału odstaje (chyba że wiele się zmieniło przez ostatnie 2 lata). Ja pamiętam jazdę w kółko, ciągle zmieniających się instruktorów i tłok w stajni :( Poza ładnym otoczeniem i spokojnymi końmi (choć to może wynikało ze zmęczenia?) niewiele moge dobrego o tym miejscu powiedzieć, ale może treaz jest inaczej? Odpowiedz Link Zgłoś
kalamburka_89 Re: Jazda konna w Krakowie 01.12.03, 21:15 Bardzo chętnie, nawet jutro ;) Tylko tak czy siak, najpierw muszę się czegoś nauczyć... I problem znalezienia stajni wraca. Buuu. Odpowiedz Link Zgłoś
kalamburka_89 Re: Jazda konna w Krakowie 01.12.03, 21:17 Pardon, źle mi się wysłało. To odpowiedź do The Best. Ale może w Botoji jednak coś się ruszyło? (błagam, niech mi ktoś powie że tak, bo zwariuję; po raz pierwszy żałuję że mieszkam w Krakowie, a to znaczy że naprawdę coś jest nie tak ) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mat Re: Jazda konna w Krakowie IP: *.usr.onet.pl / *.usr.onet.pl 02.12.03, 08:32 Możesz poszukać jeszcze tutaj: www.jazdakonna.pl/w/malopols/malopols.phtml Tak bardzo źle nie jest, jednak sporo osób jeździ konno w Krakowie i są zadowoleni (ja np. bardzo :). Fakt, trzeba trochę poszukać stajni, która Ci odowiada, ale jej znalezienie jest możliwe. Rozejrzyj się też kolo Krakowa, jest kilka stajni w Wegrzcach, Michałowicach, Nielepicach itp. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Phoebe Re: Jazda konna w Krakowie IP: 5.2.* / *.chello.pl 22.11.03, 11:43 cammi.rageziv.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hausner PATRZCIE NA TEGO RUMAKA IP: *.icpnet.pl 24.11.03, 15:42 www.studio-international.co.uk/studio-images/body/body29b.htm Odpowiedz Link Zgłoś
badylvw Re: Jazda konna w Krakowie 02.12.03, 17:47 Ja też polecam stronkę www.jazdakonna.pl znajdziesz tam adresy, telefony, porady itp. Stronka jest bardzo profesjonalna. Jeśli nie zapomne to popytam koniarzy i coś naskrobię. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
kalamburka_89 Re: Jazda konna w Krakowie 02.12.03, 23:22 Pocieszyliście mnie :-) Na żadnym forum konikowym nie ma nikogo z Krakowa i to mnie dobiło. jazdakonna.pl to stronka powiedzmy, podstawowa. Ale na stronie nie poznam opinii ludzi, którzy jeżdżą w danej stajni, a głównie o to mi chodzi.Parę stadnin mogę objechać i sama oglądnąć, ale wszystkie byłoby raczej trudno. Pozdrawiam i dzięki za odpowiedzi. Badylvw, dużo masz tych znajomych koniarzy? :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mat Re: Jazda konna w Krakowie IP: *.usr.onet.pl / *.usr.onet.pl 03.12.03, 10:03 Na Volcie jest na pewno kilka osób z Krakowa, na alt.pl.konie też kilkoro krakusów zagląda. Pozwiedzaj najlepiej stajnie, do których masz w miarę blisko, porozmawiaj z intruktorem, zobacz, jak wyglądają jazdy, a nuż znajdziesz cos dla siebie. Każdy szuka czegoś innego: skoki, ujeżenie, spokojne spacery. Ja np. odwiedzam dwie stajnie w zależności od tego, czy chcę poćwiczyć na ujeżdżalni czy wybrać się w teren. Odpowiedz Link Zgłoś