Dodaj do ulubionych

Wąwel, nasza miłość

17.02.09, 11:43
miasta.gazeta.pl/krakow/1,35798,6284619,Jak_Wawel_odstrasza_turystow.html

fakt faktem, do środka to dawno nie zaglądałem
bo i nie bardzo jest po co a i cena zniechęca.
Obserwuj wątek
    • laenia Re: Wąwel, nasza miłość 17.02.09, 13:05
      "Teraz, aby zwiedzić cały Wawel, trzeba będzie wysupłać z portfela nawet 77 zł,
      czyli prawie 20 euro"

Akurat jestem na bieżąco:
      komnaty 17 zł, apartamenty 24 zł, skarbiec i zbrojownia 17 zł, "Wschód" 8 zł,
      "Wawel zaginiony" 8 zł, katedra 10 zł. Razem 84 zł. To ceny obowiązujące obecnie.

A jeszcze dodatkowe utrudnienia... Mówiąc szczerze, Wawel nie jest ósmym cudem
      świata, bo historia obeszła się z nim brutalnie. Więc sam się nie obroni na
      turystycznej mapie Krakowa, a ceny biletów i dodatkowe utrudnienia tylko mu
      zaszkodzą.
      Osobną sprawą jest udostępnianie fotografii wnętrz. Ilustrując w książce taki
      np. Wersal lub Hofburg, nie miałam problemu z kupieniem zdjęć ich wnętrz w
      serwisach fotograficznych po normalnej, ludzkiej cenie. W przypadku Wawelu to
      niemożliwe. Oto jak się promuje nasz zamek, bardzo inteligentnie.
    • peteen obu im odparantoliło... 17.02.09, 14:30
      ostrowskiemu w jedna stronę, a sochackiemu w drugą - czują się, jakby to było
      ich prywatne poletko
      obaj mentalnie tkwią w minionej epoce...
      • rita100 Re: obu im odparantoliło... 17.02.09, 22:42
        Podnieśli znów ceny biletów ? Fatalnie !
        Nie wiem czym się sugerują rządcy Wawelu, że nie pozwalają fotografować wnętrza
        Wawelu. Wszędzie za fotografowanie pobierają dodatkowe opłaty i w ten sposób
        zarabiają kasę, a na Wawelu jest całkowity zakaz robienia zdjęć.
        Czyżby kasy nie potrzebowali ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka