gph 17.02.09, 11:43 miasta.gazeta.pl/krakow/1,35798,6284619,Jak_Wawel_odstrasza_turystow.html fakt faktem, do środka to dawno nie zaglądałem bo i nie bardzo jest po co a i cena zniechęca. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
laenia Re: Wąwel, nasza miłość 17.02.09, 13:05 "Teraz, aby zwiedzić cały Wawel, trzeba będzie wysupłać z portfela nawet 77 zł, czyli prawie 20 euro" Akurat jestem na bieżąco: komnaty 17 zł, apartamenty 24 zł, skarbiec i zbrojownia 17 zł, "Wschód" 8 zł, "Wawel zaginiony" 8 zł, katedra 10 zł. Razem 84 zł. To ceny obowiązujące obecnie. A jeszcze dodatkowe utrudnienia... Mówiąc szczerze, Wawel nie jest ósmym cudem świata, bo historia obeszła się z nim brutalnie. Więc sam się nie obroni na turystycznej mapie Krakowa, a ceny biletów i dodatkowe utrudnienia tylko mu zaszkodzą. Osobną sprawą jest udostępnianie fotografii wnętrz. Ilustrując w książce taki np. Wersal lub Hofburg, nie miałam problemu z kupieniem zdjęć ich wnętrz w serwisach fotograficznych po normalnej, ludzkiej cenie. W przypadku Wawelu to niemożliwe. Oto jak się promuje nasz zamek, bardzo inteligentnie. Odpowiedz Link Zgłoś
peteen obu im odparantoliło... 17.02.09, 14:30 ostrowskiemu w jedna stronę, a sochackiemu w drugą - czują się, jakby to było ich prywatne poletko obaj mentalnie tkwią w minionej epoce... Odpowiedz Link Zgłoś
rita100 Re: obu im odparantoliło... 17.02.09, 22:42 Podnieśli znów ceny biletów ? Fatalnie ! Nie wiem czym się sugerują rządcy Wawelu, że nie pozwalają fotografować wnętrza Wawelu. Wszędzie za fotografowanie pobierają dodatkowe opłaty i w ten sposób zarabiają kasę, a na Wawelu jest całkowity zakaz robienia zdjęć. Czyżby kasy nie potrzebowali ? Odpowiedz Link Zgłoś