Gość: Pikpok IP: *.multimo.gtsenergis.pl 26.02.09, 23:55 Kto pierwszy ponarzeka? Czekam na kolejną porcję biadolenia :) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: francjosef Re: Małopolskie drogi: dobrze tylko z kasą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.02.09, 08:36 Nie ma o narzekać...buduje się. Tylko prawo mamy takie dziwne, jeśli chodzi o przetargi. Dlaczego wybiera się najtańsze oferty? Toż to powinno być zmienione. W innych krajach europejskich z urzędu odrzuca się najtańszą ofertę. A dlaczego? U nas kilka przykładów jest - zaczynając od Ronda Mogilskiego. Teraz podejrzewam, może bc gorzej. Będą się licytować na najniższe ceny- a całkowice nierealne w rzeczywistości. Widać jednak, że Polska to bogaty kraj. Stac nas na takie marnotrawstwa. I nie ma tu pretensji do obecnego rządu, bo zaraz ktoś wysmoli, że to przez POpaprańców. A tak nie jest- inicjatywa zmiany prawa powinna wyjść od samorządowców. Odpowiedz Link Zgłoś
3cik <------------=-- 27.02.09, 08:52 Uważasz, że włodarze miasta powinni myśleć za oferentów? Jeżeli jeden z drugim składają oferty poniżej kosztów to: a) wyegzekwować usługę b) BARDZO pilnować parametrów technicznych c) jak kwęka to do sądu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: francjosef Re: <------------=-- IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.02.09, 10:15 Wyegzekwuj usługę od bankruta, który nic nie ma. Weź sie puknij w czoło. A co Sąd zrobi?? Zadecyduje o karze finansowej. I co?? Wyegzekwujesz od bankruta? A cwaniaczków nie brakuje. Nawet majątku nie musi mieć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: drogowiec Re: Małopolskie drogi: dobrze tylko z kasą IP: 212.244.59.* 27.02.09, 13:51 To nie jest sparawa rządu tylko GDDKiA której nie zależy na przyglądaniu się potencjalnym oferentom i złożonym ofertom z absurdalnymi cenami grunt to mieć świety spokój Dragados na gwałt poszukuje fachowców i podwykonawcow Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KIEROWCA Małopolskie drogi: dobrze tylko z kasą IP: 212.106.23.* 27.02.09, 09:00 PO KIEGO GRZYBA POWOŁANO TĄ NIEUDOLNĄ,NIEKOMPETENTNĄ INSTYTUCJĘ: GDDKiA(W SKRÓCIE GDAKA)..???PO TO BY ROBIĆ IDIOTÓW Z KIEROWCÓW, PODATNIKÓW???OD KIEDY TEN TWÓR FUNCKJONUJE W NASZYM KRAJU,TEMPO BUDOWY DRÓG POSUWA SIE JAK KREW Z NOSA!!WCZESNIEJ OCZYWISĆIE MIAŁO MIEJSCE BESZCZELNE ZŁDOZIEJSTWO!!A CZEMU TAK TWIERDZĘ,NO BO JAK NAZWAĆ DZIAŁANIA KOLEJNYCH RZĄDÓW W TYM KRAJU,W MATERII DROGI OD 1992 R.KIEDY SUCHOCKA OGŁOSIŁA TEN PROGRAM???NIE ZBUDOWANO PRAWIE JEDNEJ CAŁEJ UATOSTRADY,OBWODNIC TYLE CO KOT NAPŁAKAŁ, NADAL NIE ODIZOLOWANO RYUCHU LOKALNEGO OD TRANZYTOWEGO(ROWERY, PIESI, FURMANKI, DZIECI,PRZY GŁÓWNYCH, ZAPCHANYCH TRASACH)!! KASA KTÓRA SZŁA NA DROGI GDZIEŚ WYPŁYWAŁA!!!INFRASTRUKTURA DROGOWA MÓWIĄĆ KRÓTKO JEST FATALNA!!!A WINYNCH TEGO STANU, JAK TO U NAS NIE MA!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: erwe Re: Małopolskie drogi: dobrze tylko z kasą IP: 78.133.245.* 27.02.09, 09:14 Ja ponarzekam: dlaczego "obwodnica miasta" puszczana jest przez jego tereny (jeszcze nawet przed kombinatem? Odpowiedz Link Zgłoś
jukka2003 A4 - problemy geologiczne 27.02.09, 09:39 Z tego co ja wiem (a geologiem nie jestem) to asfalt jest juz popekany na odcinku, ktory wogole jeszce nie jest skonczony a ktory jest wspomniany w artykule. Jak sie usypuje podklad pod autostrade z warstw ilastych to nie dziwota, ze tak sie to konczy. Polecam spacerek w okolicach Kokotowa. Szkoda gadac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hh Re: A4 - problemy geologiczne IP: 212.244.59.* 27.02.09, 13:55 masz rację , Dragados to bankrut który nie ma fachowców ,utopił podwykonawców - i absurdalnymi cenami wygrywa przetargi nie jest wcale wylkuczone że w GDDKiA /Kraków komuś zapłacili żeby termin przedłuzyć ,moze komuś na tym zależało ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sowa A na 2012 planowany jest koniec świata. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.02.09, 11:06 I PO KRZYKU. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kr A kiedy kolejny remont obwodnicy zachodniej? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.02.09, 13:31 W szczególności stopnia i wiaduktów - jak ktoś jeździ to widzi, w jakim stanie są po zeszłorocznym grzebaniu ... bo remontem to tego nazwać nie można. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PAP we wrześniu dojedziemy do Szarowa A4 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.02.09, 16:15 info PAP:W sierpniu tego roku, a nie jak wcześniej planowano w kwietniu, zostanie oddany do użytku pierwszy 20-km odcinek autostrady A4 Kraków-Tarnów. ms, PAP/ 2009-02-25 Jak poinformowała rzeczniczka krakowskiego oddziału GDDKiA M. Chacaga, inwestor uznał tłumaczenia wykonawcy dotyczące opóźnienia robót i zgodził się na przesunięcie terminu oddania odcinku do użytku o cztery miesiące. Odpowiedz Link Zgłoś
jukka2003 Re: we wrześniu dojedziemy do Szarowa A4 27.02.09, 18:33 Ciekawe bo od grudnia niewiele sie nie dzieje wokol autostrady na tym odcinku. Czyli nie ma trudnosci z wykonaniem, lecz z ... no wlasnie z czym? Odpowiedz Link Zgłoś
tajemniczyx Małopolskie drogi: dobrze tylko z kasą 27.02.09, 23:19 Wszystko ok a kto zajmie się w końcu drogą Igołomską ja bym kazał wszystkim zarządzającym drogami oraz ministrowi infrastruktury i radzie europejskiej jeździć tą drogą o ile można nazwać to drogą. Droga przypomina pole minowe/drugie podobieństwo droga polna a łączy się z drogą krajową 79 Po co mam płacić podatki skoro i tak nic z tego nie mam nawet do pracy już nie ma jak dojechać Odpowiedz Link Zgłoś