Dodaj do ulubionych

Ku rozwadze szefostwu MPK

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.11.03, 10:48
Wczoraj znowu były gigant korki. Popołudniu jechałem z Ofiar Dąbia na
Prądnicką (szpital Nar.) 115.
Prowadził ją nieodpowiedzialny, albo niezrównoważony typ.
To co wyrabiał to były pańskie jaja.
Szczegóły:
ul. Lubicz wszystko zajęte co robi nasz wesołek? Na wysokości Białego Domku
(że też nie było policmajstra) pojechał na czwartego przy samej policji pod
prąd siejąc popłoch wśród jadących w stonę R. Mog.
To nie koniec. Z Aleji w Prądnicką skręcił bezpośrednio (obowiązuje nakaz
jazdy na wprost)blokując dwa pasy ruchu. Wreszcie nasz kierman wyrwał się na
prostą. Gaz do dechy i hamulec. Kto się nie chwycił to miał zbórkę przy
kierowcy. Widać było że gość jest dumny z tego co robi nie mówiąc, że był
przy okazji bardzo rozmowny.
Acha numer boczny PS032.
Obserwuj wątek
    • Gość: ADAŚ Re: Ku rozwadze szefostwu MPK IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.11.03, 11:08
      Jeżeli wyglądało to tak groźnie, to tutaj skarga byłaby bardziej uzasadniona
      niż to co wytragizował Loki pozbawiając kierowcy części jego uposażenia.
      • Gość: Locutus Re: Ku rozwadze szefostwu MPK IP: *.lama.net.pl / 192.168.11.* 23.11.03, 01:35
        A ja właśnie takich narwanych kiermanów, którzy pędzą przeciwnym pasem ruchu, a
        skrzyżowania zawsze mijają na czerwonym świetle po prostu uwielbiam - dzięki
        nim nawet przy niewesołej sytuacji drogowej człowiek może szybko dojechać na
        miejsce :-)

No i jest to jakieś urzeczywistnienie idei Zbyrusa hihihihi

Pzdr.
        LOKI
        • Gość: ANIOŁ STRÓŻ Re: Ku rozwadze szefostwu MPK IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.11.03, 11:47
          Gość portalu: Locutus napisał(a):

> A ja właśnie takich narwanych kiermanów, którzy pędzą przeciwnym pasem
          ruchu, a
          >
          > skrzyżowania zawsze mijają na czerwonym świetle po prostu uwielbiam - dzięki
          > nim nawet przy niewesołej sytuacji drogowej człowiek może szybko dojechać na
          > miejsce :-)
          >
          > No i jest to jakieś urzeczywistnienie idei Zbyrusa hihihihi
          >
          > Pzdr.

Zapomniałeś dodać " skrzyżowania zawsze mijają na czerwonym świetle po prostu
          uwielbiam - dzięki
          > nim nawet przy niewesołej sytuacji drogowej człowiek może szybko dojechać na
          > miejsce
          • Gość: Locutus Re: Ku rozwadze szefostwu MPK IP: *.lama.net.pl / 192.168.11.* 24.11.03, 02:29
            Etam. Poważnego wypadku autobusowego z udziałem autobusu miejskiego nie było od
            dawna w Krakowie...

Pzdr.
            LOKI
    • Gość: autocom Re: Ku rozwadze szefostwu MPK IP: *.net.autocom.pl 22.11.03, 14:20
      Gość portalu: jaś wędrowniczek napisał(a):

> To nie koniec. Z Aleji w Prądnicką skręcił bezpośrednio (obowiązuje nakaz
      > jazdy na wprost)blokując dwa pasy ruchu

Kiedyś kierman 154 też tak pojechał
    • Gość: carver Re: Ku rozwadze szefostwu MPK IP: *.chello.pl 22.11.03, 14:45
      Akurat mialem szczescie jechac z tym kierowca. Bez przesady, nie wlokl sie, na
      pradnickiej wyprzedzal lewym pasem auta ale przeciez nie jechal
      niebezpiecznie. Chyba ze wolisz jak sie scania wlecze 30 km/h prawym pasem ...
    • Gość: macko Re: Ku rozwadze szefostwu MPK IP: *.ghnet.pl 22.11.03, 16:55
      Wam sie juz chyba w dupach poprzewracało!!
      Jedzie autobus powoli w korku, zamiast zapychać po torach to ludzie narzekają,
      jedzie szybko też! Czego wy chcecie?

Niech zapieprza nawet po trawniku jak go nie będzie nikt widział, byle był na
      czas
      • kuba203 Re: Ku rozwadze szefostwu MPK 22.11.03, 20:47
        Gość portalu: macko napisał(a):

> Niech zapieprza nawet po trawniku jak go nie będzie nikt widział, byle był na
        > czas

Pewnie, nie straszne nam przepisy, inne samochody i piesi, będziemy na czas!
        • mouset_z_wawy Re: Ku rozwadze szefostwu MPK 22.11.03, 20:53
          To nie oto chodzi, ale wszędzie oprócz pierwszeństwa komunikacja miejska
          cechuje się dynamiką jazdy, jak byłem w Lublanie to myślałem że to wyjątek, ale
          okazało się że we Włoszech jest podobnie, potem że w Gdańsku, Wrocku, Słupsku,
          teraz w Wawie , czyli wynika z tego ze w Krakowie są ślamazarstwa, a tabor jest
          bardzo dobry, do dziś wspominam rekordy z 1995 roku: 164 (auto 38017) Piaski
          Nowe - Pl. Inwalidów 18 minut! o 9.30 rano, na 184 (auto 11055) OlszaII -
          Piaski Nowe 23 minuty (starą trasą p. Starowiślną) i 107 (47736) Pl. Boh Getta -
          Piaski Nowe w 9 minut!!!!
          • kuba203 Re: Ku rozwadze szefostwu MPK 22.11.03, 20:55
            No ale to przede wszystkim trzeba zacząć od zmiany rozkładów :) A mnie
            generalnie chodziło o łamanie przepisów i stwarzanie tym samym zagrożenia, co
            absolutnie nie powinno być usprawiedliwianie...
            • yabol428 Re: Ku rozwadze szefostwu MPK 22.11.03, 21:21
              A moim zdaniem komunikacja zbiorowa powinna mieć preferencje. Nawet kosztem
              przepisów.
              • Gość: mouset Re: Ku rozwadze szefostwu MPK IP: *.ghnet.pl 22.11.03, 22:38
                Oczywiście, w moich rankingach , jak jeszcze był przypisany kierman do wozu,
                przyznawałem najwięcej punktów za jazdę pragmatyczną a nie z przepisami
                • yogy Re: Ku rozwadze szefostwu MPK 22.11.03, 22:51
                  Gość portalu: mouset napisał(a):

> Oczywiście, w moich rankingach , jak jeszcze był przypisany kierman do wozu,
                  > przyznawałem najwięcej punktów za jazdę pragmatyczną a nie z przepisami

a jak to teraz z kiermanami wygląda?
              • kuba203 Re: Ku rozwadze szefostwu MPK 23.11.03, 21:34
                yabol428 napisał:

> A moim zdaniem komunikacja zbiorowa powinna mieć preferencje. Nawet kosztem
                > przepisów.

Kosztem bezpieczeństwa też?
                • Gość: macko Re: Ku rozwadze szefostwu MPK IP: *.ghnet.pl 23.11.03, 23:07
                  kierowca odpowiada za pasażerów, więc będzie ostrożny w naginaniu przepisów.

Tak apropo w Berlinie piętrusy jeżdżą szybciej niż samocody osobowe, nie
                  wierzysz? Jedź zobacz jak zapychają po uliczkach
                  • kuba203 Re: Ku rozwadze szefostwu MPK 24.11.03, 19:26
                    Gość portalu: macko napisał(a):

> kierowca odpowiada za pasażerów, więc będzie ostrożny w naginaniu przepisów.

Właśnie czytałem w tym wątku, jak ostrożnie jechał wspomniany kierowca :/
                    • Gość: ADAŚ Re: Ku rozwadze szefostwu MPK IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.11.03, 19:29
                      Kierowca 339-05 jest chyba bardziej przezorny !!!
                      Ale mając taki tabor hehe
                      • Gość: mouset Re: Ku rozwadze szefostwu MPK IP: *.ghnet.pl 24.11.03, 20:10
                        Czasami jest to 539, ale wszystko zgodne z papierkami
    • Gość: SW Re: Ku rozwadze szefostwu MPK IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.11.03, 23:22
      Przeciez wyraznie jest napisane ze podczas jazdy nalezy trzymac sie poreczy i
      uchwytow :D :D :D
      trzeba bylo jeszcze zamknac oczy :)
      • Gość: mouset Re: Ku rozwadze szefostwu MPK IP: *.ghnet.pl 22.11.03, 23:42
        Dokładnie, to nie jest gondola w Wenecji
        • Gość: SW Re: Ku rozwadze szefostwu MPK IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.11.03, 23:55
          Fajna jest jedna rzecz i wileu chlopakow to zauwazylo. Otoz jak juz dojezdzam
          do przystanku, to przeciez jasne i logiczne jest ze bede hamowal. Wiadomo -
          trzeba sie zatrzymac zeby zrobic wymiane pasazerow. Niestety niektore,
          zwlaszcza starsze panie przed hamowaniem wstaja i ida do drzwi - zwlaszcza
          srodkowych. Co w polaczeniu z zatrzymywaniem sie na przystanku skutkuje biegiem
          w strone kierowcy> No coz prawa fizyki sa nieublagane i tego sie nie
          przeskoczy. Ale co jest najsmieszniejsze to to ze po zbieganiu z tylu autobusu
          do srodka taka pani patrzy mi sie w lusterko (lub prosto w twarz po opuszczeniu
          autobusu) jakbym zrobil to conajmniej celowo w celu pozbawienia jej zycia lub
          zdrowia. Co powoduje u mnie jedynie usmiech w myslach (na zewnatrz wole sie nie
          sumiechac zeby przez zbulwersowana pasazerke nie bylo to poczytane jako drwiacy
          usmieszek).

Pozdrawiam
          SW
          • Gość: mouset Re: Ku rozwadze szefostwu MPK IP: *.ghnet.pl 23.11.03, 09:50
            Dodajmy że pewne panie starsze już 3 przystanki przed pilnują aby drzwi nikt
            nie ukradł
    • Gość: bobo Re: Ku rozwadze szefostwu MPK IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.11.03, 11:36
      Czytam niektóre wypowiedzi i nie bardzo rozumiem co należy chwalić w takim
      zachowaniu.?
      Po pierwsze jeżeli są korki i wszyscy jadą w korkach to jak się trafi taki
      przygłup co za...., jak tylko się da to tworzy się na lini luka. Natomiast
      jeżeli wszyscy jadą jednakowo to odstęp pomiędzy nimi jest w miarę zachowany
      pomimo, że jedziemy bardzo wolno.
      Po drugie łamanie przepisów w takim wydaniu, jak to robił opisany kierowca
      stwarza dodadatkowe zagrożenie w ruchu (czy mądra jest decyzja jazdy pod prąd
      na czwartego pod Białym Domkiem?) Dziękuję, ale wolę w korku i bezpiecznie.
      Po trzecie podejrzewam, że nie była tu mowa o osobach starszych, które mają
      problemy z utrzymaniem równowagi , ale chodzi o ludzi w pełni sprawnych.
      Jechałem kiedyś z takim co na łukach wyrzucało z siedzenia. Możliwe, ze był to
      ten sam kierowca. Zapewniam, ze wcale to nie było miłe.
      • Gość: kierowca MPK Re: Ku rozwadze szefostwu MPK IP: 62.233.183.* 23.11.03, 21:21
        Bardzo jestem ciekawy odpowiedzi tych którzy by chcieli wszędzie w 5 min.W w/w
        przypadku micha im się cieszy bo byli szybko na miejscu.Ciekawy jestem co by
        powiedzieli gdyby w tym autobusie,jak i na zewnątrz niego były jakieś ofiary w
        wyniku wypadku na wskutek nadgorliwości tego szofera?Wszyscy by na nim psy
        wieszali i chcieli pewnie jeszcze uzyskać odszkodowania za uszczerbek na
        zdrowiu z winy MPK.Wieszacie nieraz psy na gliniarzach że nic nie robią,a tu
        co?Jaki ten kierman cacany bo byłem 5 min.wcześniej na miejscu.Wtedy byliście
        wcześniej.Następnym razem możecie nie dojechać wogule - Boże obym się
        mylił.Pomimo że to był mój "kolega", a widziałbym to,sam bym zadzwonił ze
        skargą,bo zrobił świadectwo o pozostałych kierowcach.Pomijam już to że kumpli
        z roboty ma w głębokim poważaniu.P.S.:Po pracy,wolę dorożką 3 tygodnie jechać
        ale kości mieć całe.
        • Gość: mouset Re: Ku rozwadze szefostwu MPK IP: *.ghnet.pl 23.11.03, 21:52
          Ale wleczenie się na drugim biegu to odchył w drugą stronę
          • Gość: Locutus Re: Ku rozwadze szefostwu MPK IP: *.lama.net.pl / 192.168.11.* 24.11.03, 02:31
            Trzeba wypośrodkować...

...chociaż z drugiej strony lubię ułańską fantazję :-)

Pzdr.
            LOKI
            • Gość: mouset Re: Ku rozwadze szefostwu MPK IP: *.cm-uj.krakow.pl 24.11.03, 11:53
              Zwłaszcza jak jest zimno i się spieszymy
              • Gość: Locutus Re: Ku rozwadze szefostwu MPK IP: *.lama.net.pl / 192.168.11.* 25.11.03, 05:15
                No dokładnie.

Pzdr.
                LOKI
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka