o90 13.03.09, 08:15 tak apropos z moich podatkow ta zabawa w sztuke czy z prywatnych pieniedzy tfurcuf i prywatnych sposorow ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: aPsik Dulscy z Krakowa, Hanka z Nowej Huty IP: *.chello.pl 13.03.09, 08:16 Ech kolejny pokręcony patent Łaźni. p. Koscecki gra kobietę, Hanka naturszczyk i radni (chyba jako okrasa) - mogą być niezłe jaja. Byle tylko nikt nie urwał łba jakimś pomysłem o zamykaniu, likwidowaniu i wogóle - to się nazywa śfieżość (jak Play Fresh!) Odpowiedz Link Zgłoś
3cik <----------------=-- 13.03.09, 11:33 Daruj sobie nachalny product placement... Moderatorzy jak zwykle śpią... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pikpok Dulscy z Krakowa, Hanka z Nowej Huty IP: *.anonymouse.org 13.03.09, 11:42 o90 napisał: > tak apropos > > z moich podatkow ta zabawa w sztuke > czy z prywatnych pieniedzy tfurcuf i prywatnych sposorow ? Twoje podatki idą też na koncerty Rubika albo Gwiazdy na lodzie - nie martw się zatem, i Ty znajdziesz coś w sam raz na twój poziom (leksyka i ortografia zdradza wszystko) na teatr idą MOJE podatki i bardzo mnie to cieszy Odpowiedz Link Zgłoś
o90 Re: Dulscy z Krakowa, Hanka z Nowej Huty 13.03.09, 17:09 okrada mnie X i Y, wiec mam sie nie martwic ze okrada mnie takze Z. chcesz byc sponsorem tfurcuf , wolna wola ja nie chce. podatki maja isc na wojsko i policje. a zabawa w sztuke powinna byc finansowana z prywatnych pieniedzy sponorow i z dochodow od sprzedazy biletow. wtedy bedziesz sie mogl oddawac sztuce za wlasne pieniadze. i popierac sztuke ambitna lub sztuke tfurcuf, ale za wlasne pieniadze. niestety komuna mentalna nie pozwala Ci zrozumiec prostej zaleznosci , iz kradzione nie tuczy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pikpok Re: Dulscy z Krakowa, Hanka z Nowej Huty IP: *.anonymouse.org 13.03.09, 17:25 o90 napisał: > chcesz byc sponsorem tfurcuf , wolna wola > ja nie chce. > podatki maja isc na wojsko i policje. Marzy Ci się państwo policyjne? A co z służba zdrowia, emeryturami? Wojsko? Lepiej wydawać kasę na zepsute F16 od "przyjaciół" zza oceanu? > a zabawa w sztuke powinna byc finansowana z prywatnych pieniedzy sponorow i z dochodow od sprzedazy biletow. A ja myślę, że to dobrze, że robi się to z publicznych pieniędzy - sponsorując kulturę państwo inwestuje w swoich obywateli, bo przez to będzie być może mniej matołów Oczywiście matołami lepiej się rządzi, stąd coraz mniejsze wydatki na tę dziedzinę życia... > wtedy bedziesz sie mogl oddawac sztuce za wlasne pieniadze. > i popierac sztuke ambitna lub sztuke tfurcuf, ale za wlasne pieniadze. Napisałem już: wolę żeby moje podatki szły na teatr a nie np. górników czy limuzyny dla rządzących. Nie rozumiesz tego to trudno. > niestety komuna mentalna nie pozwala Ci zrozumiec prostej zaleznosci , iz kradzione nie tuczy. Człowieku co ty bredzisz? Ktoś ci ukradł cokolwiek? Widziałeś choć jedno przedstawienie w Łaźni? Dwa teatry to i tak mało na 250 000 mieszkańców dzielnicy. Odpowiedz Link Zgłoś
o90 Re: Dulscy z Krakowa, Hanka z Nowej Huty 13.03.09, 18:11 czytanie ze zrozumieniem nie boli !!! to ze swoje podatki chce przeznaczyc na wojsko i policje nie oznacza ze chce panstwa policyjnego. Niestety aby to zrozumiec trzeba miec podstawowe wiadomosci ze szkoly sredniej. podatki tak przeznaczona bylyby na 100% nizsze od obecnych, dzieki temu moglbys sobie finansowac swoje zachcianki artystyczne. ZA SWOJE a nie za MOJE. Osobiscie wole afrykanska sztuke prymitywna. Ile galerii z taka sztuka powinno powstac w Nowej Hucie ? 1 ? 2? 3? 5? 100 ? kto o tym zadecyduje ? urzedas, za co ? za lapowke. wybudujmy po jednym teatrze na ryj. wystaczy ? a moze po dwa na osobe ? Jak sam widzisz nie ma sensu ustalac przydzialu. Ile spektali dziennie i z jakim powodzeniem oferuja owe teatry ? no wlasnie... Bo gdyby byly dobre, najprawdopodobniej bylyby PRYWATNE. bo prywatne jest dobre a panstwowe do dupy. i pomyslec ze sa aktorzy ktorzy utrzymuja wlasne teatry za wlasne pieniedze. dziwne... panswo najlepiej inwestuje w swoich obywateli jak ich zostawia w swietym spokoju a wtedy oni moga sobie wybrac czy dzis pojda do PRYWATNEGO teatru, za SWOJE pieniadze, czy tez do PRYWATNEJ galerii sztuki, za SWOJE pieniadze, a moze na dziwki ale takze za swoje. bo najlepiej sie docenia to za co sie placi swoimi ciezko zarobionymi pieniedzmi a najlatwiej wydaje cudze, czyli moje podatki mam nadzieje ze po spektaklu w lazni przechadzakac sie po uroczych osiedlach starej huty nie zarobisz w leb policja moglaby nie dojechac w tym tygodniu bo nie ma na paliwo najpierw zaspokaja sie potrzeby nizsze - > bezpieczenstwo na to skladamy sie wszyscy pozniej potrzeby wyzsze - > teatr na to skladaja sie ci co juz wykarmili dzieci i zaplacili za prad. niestety komuna mentalna nie pozwala Ci zrozumiec prostej zaleznosci iz zlotowka wydana prywatnie jest 4 krotnie lepiej wydana niz ta sama zlotowka wydana przez panstwo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pikpok Re: Dulscy z Krakowa, Hanka z Nowej Huty IP: *.anonymouse.org 16.03.09, 11:21 o90 napisał: > Bo gdyby byly dobre, najprawdopodobniej bylyby PRYWATNE. > bo prywatne jest dobre a panstwowe do dupy. To co piszesz pachnie niestety oszołomstwem spod znaku UPR co niestety ucina jakąkolwiek sensowną dyskusję. Ciekawe jaką uzyskasz prywatną pomoc medyczną albo wspaniałą edukację albo jak sobie poradzisz w takim idealnym "prywatnym" społeczeństwie kiedy nie daj boże nie będziesz miał pieniędzy... Człowieku, mniej złości a więcej myślenia i w szerszej perspektywie. > mam nadzieje ze po spektaklu w lazni przechadzakac sie po uroczych osiedlach starej huty nie zarobisz w leb Niestety prędzej zarobisz w łeb na Kazimierzu albo na Starym Mieście. Taka jest prawda. A tam policji nie brakuje wiec to nie o pieniadze chyba chodzi. > najpierw zaspokaja sie potrzeby nizsze - > bezpieczenstwo > na to skladamy sie wszyscy przecież zawsze będzie na to brakować pieniędzy? tak trudno to zrozumieć? > pozniej potrzeby wyzsze - > teatr > na to skladaja sie ci co juz wykarmili dzieci i zaplacili za prad. Gdyby tak było nasz kraj szybko zaludniłby się bezmyślnymi kretynami. Nawet w PRL były domy kultury, czytelnie prasy, biblioteki - bo to jest po prostu potrzebne. Niestety boję się że tego nie zrozumiesz, że życie nie polega tylko i wyłącznie na zapychaniu żołądka. PS: I tak płacę większe podatki od Ciebie wiec po co się tak ciśnieniować :) (chyba że martwisz się o moje) Odpowiedz Link Zgłoś
h-mol Kompleksy niejakiego Maleńczuka ... 15.03.09, 20:17 To, że średni artysta Maleńczuk ma kompleksy na punkcie Piwnicy pod Baranami to sprawa oczywista, ale pomysł z Dezyderatą równie głupiutki jak większość pioseneczek medialnej pacynki jaką już się dawno stał. Odpowiedz Link Zgłoś