Dodaj do ulubionych

Wypadki drogowe

IP: *.krakow.ppp.tpnet.pl 24.02.01, 13:39
Chciałbym rozpocząć dyskusję na temat wypadków drogowych.
Sam jestem kierowcą i nie chce mi sie wierzyć, że praktycznie jedyną przyczyną wypadków i kolizji jest "niedostosowanie prędkości pojazdu do warunków na drodze". Czy nie uważacie, że te "drogi" są niejednokrotnie ważniejszą przyczyną wypadków niż brawurowa jazda kierowców (mówię tutaj o niedobrym oznakowaniu, wyprofilowaniu czy też nawierzchni naszych wspaniałych dróg).
Obserwuj wątek
    • Gość: Sławek Re: Wypadki drogowe IP: *.artcom.pl 05.03.01, 15:25
      Gość portalu: Darek napisał(a):
      Istotnie,najprościej jest całą winą obarczyć "prędkość".Poza czynnikami które
      wymieniłeś,moim zdaniem olbrzymim zagrożeniem są "niedzielni kierowcy".Sytuacja
      staje się dramatyczna np.w zimie kiedy to owi kierowcy prowadzą bezradnie swoje
      samochody z prędkością 20 km/h.W chwili np.poślizgu nie są w stanie zrobić
      zupełnie nic-bezradnie rozkładając ręce.Kolejnym równie ważnym problemem jest
      wymuszanie pierwszeństwa.Inne: chamstwo,brawura,głupota,katastrofalny stan połowy
      jeżdzących po naszych drogach samochodów i setki innych bardziej lub mniej
      ważnych czynników/powodów.
      pozdrawiam
      &#62 Chciałbym rozpocząć dyskusję na temat wypadków drogowych.
      &#62 Sam jestem kierowcą i nie chce mi sie wierzyć, że praktycznie jedyną przyczyną
      wypadków i kolizji jest "niedostosowanie prędkości pojazdu do warunków na
      drodze". Czy nie uważacie, że te "drogi" są niejednokrotnie ważniejszą przyczyną
      wypadków niż brawurowa jazda kierowców (mówię tutaj o niedobrym oznakowaniu,
      wyprofilowaniu czy też nawierzchni naszych wspaniałych dróg).

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka