Dodaj do ulubionych

Jak handlowano gruntami w Zabierzowie

IP: *.ogec.krakow.pl 20.05.09, 07:33
Działalność imć Krzyworzeki na terenie gm. Zabierzów była co
najmniej niepokojąca czy też podejrzana i nie było to tajemnicą
(kazus Krzyworzeki juniora). Mimo to PO wystawiła jego kandydaturę
na starostę krakowskiego! Brawo za wątpliwą odwagę! Teraz czas
zapłacić za to cenę!
Obserwuj wątek
    • stasieczek5 Jak handlowano gruntami w Zabierzowie 20.05.09, 07:39
      Jaka korupcja ?! Jakie przekręty ?!
      Przecież to NORMALNA procedura. Śmieszna jest ta "akcyjność" - od
      czasu do czasu - w ramach (chyba) zabijania nudy i nieróbstwa.
      Przecież proceder ten trwa już 20 lat. Przekręt goni przekręt,
      sprawy - o ile trafią do sądu - ciągną się latami. Bez efektu.
      Dajmy sobie spokój z korupcją - zalegalizować ją !!! I tak już mamy
      piękne, nowe, obcobrzmiące słowo - LOBBYING.
      Jakże ładnie brzmi to w ustach mataczy.
    • Gość: ja Żenujący artykuł: "ktoś, chyba, podobno" i anonim IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.05.09, 08:01
      poziom - gleba
    • manfred211 Jak handlowano gruntami w Zabierzowie 20.05.09, 08:14
      Krzyworzeka, to taka SAMORZĄDOWA MENDA!
      Nigdy nie splamił się uczciwą pracą, zawsze na gapę, zawsze
      państwowiec-samorządowiec.

Po jaką cholerę tworzyć w pocie czoła jakiś tam PKB, skoro można żyć dostatnio
      z jego podziału. Pensje państwowców-samorządowców są olbrzymie (pensja wójta
      Zabierzowa a potem starosty powiatu ziemskiego krakowskiego, to żyła złota - i
      to za nic!!!).

Moralność i etyka Krzyworzeki nie są warte funta kłaków.

Ponieważ jest to facet bez właściwości, to teraz udaje skruszonego gangstera i
      ochoczo współpracuje z prokuraturą, myśląc, że to go uratuje.

Mam nadzieję, że Pomyłka Obywatelska (PO), cofnie mu rekomendację partyjną i
      ten koszmarny Krzyworzeka odejdzie wreszcie na śmietnik historii, gdyż tylko
      tam jest jego miejsce.

O niejakim Sularzu, to nawet nie wspominam. Jest to nieuk po politologii,
      który jeszcze w życiu nie splamił się żadną pracą. Jego "życie na gapę" polega
      na zajmowaniu się polityką i życiu z "mieszana herbaty bez dodawania cukru".
      Fucha jak jasna cholera.

Pomyłka Obywatelska (PO) powinna go w ramach reedukacji wysłać do pracy w
      kopalni lub innych kamieniołomach!
    • Gość: derek powtarzacie się - nic nowego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.05.09, 08:20
      Ile jeszcze będziecie pisać to samo? Niejaki Sularz dał się poznać jako super
      sprawny organizator budżetu i inwestycji miejskich. Toż to on osobiscie
      doprowadził do super pozycji PO i świetności naszego miasta. Oczywiście we
      współpracy z prezydentem M.
      Proponuję władzom PO - Róża na szefową!!!!
    • Gość: Spont handlowano, handlowano IP: *.devs.futuro.pl 20.05.09, 08:34
      Moze Kazimierz Czekaj zrobi wypiek w postaci Krzyworzeki i Sularza?
      Trudny technicznie ale jak na czasie :)
      A na podstawce zrobi duzy napis: Ja z tym nie mam nic wspolnego.
      Prosze uwierzcie mi :)
      • Gość: staryprecel Re: handlowano, handlowano IP: *.aster.pl 21.05.09, 00:55
        Były PRL-owski prokurator,a teraz piekarz, niejaki Kazimierz Czekaj to glista i
        najbardziej ponure indywiduum w krakowskiej rzeczywistości samorządowej.Ten typ
        od lat kręcił się wokół gminy Zabierzów i w poczuciu bezkarności wszędzie
        kombinował, nawet na lotnisku w Balicach, gdzie wkręcił się z preclami.Na
        terenie Zabierzowa ma przecież piekarnię.Prokuratorzy pewnie wkrótce dotrą do
        jego znaczącej roli w tej aferze.Mam nadzieję, że K.Czekaj znajdzie się tam
        gdzie jego miejsce, czyli w pierdlu i tam będzie robił różne wymyślne wypieki.
    • Gość: anonymouse a plakaty na wybory? IP: *.anonymouse.org 20.05.09, 08:35
      k zakończyła się sprawa z plakatowaniem miasta plakatami Sularza na słupach
      przy ulicach? Czy miał na to zezwolenie? Sprawa była niejasna.

PrzyPOmniało mi się to bo widzę że kolejna koleżanka z partii wywiesza swoje
      oblicze na słupach.
    • Gość: smutny Niestety, to pewnie nie jest ostatni przypadek IP: *.centertel.pl 20.05.09, 09:54
      Piszę "niestety" gdyż głosowałem na PO i chyba nie mam wyjścia w przyszłości - tzw. wybór mniejszego zła. Wolę już tych "kręcących lody" aferzystów z PO niż nawiedzonych z PiS-u.
      Obawiam się jednak, że w najbliższych dniach (wybory wkrótce i politycy konkurencji oraz dziennikarze działają intensywnie) usłyszymy o nowych, conajmniej dziwnych, działaniach krakowskich lub warszawskich (ale z Krakowa) działaczach PO.
      • Gość: Ma-ryja Re: Niestety, to pewnie nie jest ostatni przypade IP: *.dip.t-dialin.net 20.05.09, 10:28
        Co do Krzyworzeki i Sularza sie wypowiadac nie bede. Wiadomo, ze wszedzie reka
        reke myje i powiazania towarzysko-samorzadowe (ktorych nie popieram) byly i
        beda, bo taka jest natura polska. ale obaj samorzadowcy dzialali na swoim
        gruncie, ktory znali jak i rowniez uklady. Byly minister Sprawiedliwosci -
        Mister 00, a obecnie jedynka na liscie Pisuarow w Krakowie do PE przyjezdzal ze
        swita i sluzbowym samochodem do gminy Zabierzow z Warszawy i kupowal atrakcyjne
        dzialki budowlane na slupy. Np. na matke pati koti, ktora podawal jako tesciowa
        in spe. placil natychmiast, osobiscie i sie nie targowal. Czy Krzyworzeka tez mu
        te dzialki streczyl choc z PO, czy raczej byly to dodatkowe uklady pisuarowe? A
        tzw. resztkówki po komasacji, czyli male atrakcyjne dzialki budowlane, ktore
        zostaly sprzedane na lokate kapitalu, a informacje o ich istnieniu pochodzily z
        wyciagu katastralnego? To tez Krzyworzeka i Sularz, czy moze i ktos inny, np.
        pewien radny, ktory dawal "cynki" w zamian za wsparcie go w wyborach na radnego?
        Nie bronie obu, ale chce pokazac, ze w calym polskim spoleczenstwie panuje
        zgnilizna, a im bardziej pobozni ludzie, tym bardziej utytlani. Dlatego nie
        tylko "huzia na Józia (krzyworzeke)", ale przyszedl czas by wyczyscic stajnie
        augiasza, a nie tylko przed wyborami "wyciagac dziadka z Wehrmachtu", bo to do
        konstruktywych rozwiazan nie prowadzi.
    • Gość: zap pryncypialna Julka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.05.09, 10:06
      Czy ktoś wie, co Pitera sądzi o sprawie Karnowskiego z Gdyni. Czy też
      jest tak pryncypialna jak w sprawie Zabierzowa? Bo Tusk jak zwykle
      dwuznaczny.
      A wracając na podkrakowskie podwórko: takie właśnie opłakane skutki
      są wówczas, gdy do rządzenia biorą się osobnicy, którzy nigdy w życiu
      niczego nie osiągnęli w działalności zawodowej. Uważam, że do wyborów
      samorządowych powinno się dopuszczać tylko takich kandydatów, którzy
      posiadają konkretne zawody i osiągnięcia. Dawnymi czasy obywatelem
      stołeczno-królewskiego miasta Krakowa nie zostawał byle chłystek bez
      zawodu.
      • Gość: smiech a co ty sądzisz o sprawie "karnowskiego z gdyni"? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.05.09, 10:44
        gdzieś dzwonią, ale gdzie...
    • krakower Jak handlowano gruntami w Zabierzowie 20.05.09, 14:15
      Krzyworzeka to pazerny, chytry i bardzo, bardzo bogaty wieśniak. Gdy
      ważyły sie losy stołka starosty był skłonny nawet przenieść sie z PO
      do PiS, ale wystarczyło wejście z PiSuarami w haniebną koalicję. Mam
      nadzieję, że prokuratura już go z haka nie puści. A jak się zrobi
      gorąco, to nawet słynny K.Czekaj będzie sypał... Przy może dobiorą
      się do niejakiej Burtanowej, poprzedniczki Krzywego Józka na stołku
      starosty a obecnie pani wójt w Zabierzowie, Są tacy, którzy
      pamiętają w jaki sposób finansowana była jej kampania wyborcza oraz
      kilka innych sprawek.
    • Gość: gość odsunąć przekręciarzy !!! IP: 91.198.177.* 20.05.09, 14:29
      Krzyworzeka to dobry samorządowiec :) najpierw kupił grunty rolne od Skarbu
      Państwa. A potem będąc wójtem przekwalifikował sobie te 4 hektary gruntu rolnego
      na budowlany !
      Politycy związani z Krzyworzeką zamierzali przekwalifikować ludziom z Biznes
      Parku 110 hektarów gruntów rolnych w Więckowicach w gminie Zabierzów na budowlane !
      Powołując się na wpływy w gminie! Informuje dziś Gazeta Krakowska !
    • Gość: Joanna Jak handlowano gruntami w Zabierzowie IP: 83.238.175.* 20.05.09, 15:50
      Dziwi mnie jak łatwo jest zmieszać człowieka z błotem na podstawie doniesień z
      których, póki co, nic nie wynika. Rozumiem, że jeśli są jakieś podejrzenia
      -organy ścigania są po to, żeby je zbadać. Dziennikarz z najbłachszej
      wiadomości stworzy newsa ale Wasze komentarze to dla mnie zaskoczenie.
      Odnoszę takie wrażenie, że jedyną bezpieczną formą piastowania jakiegokolwiek
      urzędu jest unikanie działań i uchylanie się od odpowiedzialności. Każdy kto
      rzeczywiście działa, musi spotykać się z ludźmi a przede wszystkim PODEJMOWAĆ
      DECYZJE!! Każdy kto podejmuje ważne decyzje -ma wrogów, którzy wykorzystają
      każdą okazję, by człowieka zniszczyć. Pamiętacie aferę wokół Burmistrza
      Niepołomic Kracika, kiedy okazało się, że ma zamiar kandydować na stanowisko
      Prezydenta Krakowa? A z drugiej strony 80 proc poparcie w ostatnich wyborach
      samorządowych w Niepołomicach potwierdza, że mieszkańcy doceniają to, co
      zrobił dla gminy. Jak łatwo pochopnie oceniać. Ochłońcie trochę i poczekajcie
      na FAKTY!!!!
      • Gość: smutny Re: Jak handlowano gruntami w Zabierzowie IP: *.centertel.pl 20.05.09, 16:44
        Niestety (niedługo mi to słowo będzie się chyba częściej na poczatku postów pojawiać ;) nie są to błahe sprawy...

Dwaj, znajdujący się wysoko w "łańcuchu pokarmowym" krakowskiej/małopolskiej Platformy działacze zamieszani są w wyjątkowo duży (przynajmniej dla mnie w skali finansowej prawie abstrakcyjny) tzw. przekręt. Oby byli niewinni, oby...

Dzisiaj we własnych kręgach zawodowych (ogólnie mówiąc tzw. budżetówka) słyszę natomiast o dziwnych propozycjach zmian kadrowych typu "zwalniamy dobrego menagera bo nie nasz oraz tępi korupcję i patologię a naszym trzeba przecież dać zarobić"...
        Oby to nie była prawda, oby...

A kiedyś, gdzieś, dawno temu uczono mnie w sposób "klasyczny". Pamiętam, było tam coś o "żonie Cezara"....

Mimo to będę na PO głosował, mniejsze zło i takie zwyczajna, ludzka motywacja: Wolę żeby mi z kieszeni podkradał uśmiechający się i sympatyczny złodziej niż by za każdym rogiem czaili się nawiedzeni psychopaci z kajdankami i nakazem rewizji/aresztowania...

Już lepszy Bronx niż Łubianka (prawicowa tym razem)
    • Gość: łapa Jak handlowano gruntami w Zabierzowie IP: *.ghnet.pl 20.05.09, 16:27
      złodzieje z PO - i dlatego właśnie przegrają wybory
    • Gość: Kalyspo wychodzi SZYDŁO z lodziarni IP: *.chello.pl 20.05.09, 16:29
      wiadomo PO co ida ludzie do tej "partii" ...
      • Gość: tolek Re: wychodzi SZYDŁO z lodziarni IP: *.chello.pl 20.05.09, 17:50
        Pani Joanno, z Kracikiem to rewelacyjny przykład. Pamięta pani, kto go wtedy
        utrącił? Właśnie niejaki Sularz ...
    • Gość: z boku no nie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.05.09, 18:30
      kiedy robił przekęt niejaki Adam Ś? za rządów PO?
      kiedy rozbudowywał KBP za krzyworzeki czy burtan?
      od kiedy globalne koncerny ulokowane w KBP-ku rozmawiają
      z "płotkami" PO?
      kiedy 30ha kupiła...bezrobotna obecna radna gminna?
      kiedy 4 lata rządziła Zabierzowem bezrobotna?
      dość tego kiedy!
      To cudna gmina ,a jedocześnie przedziwny obraz polskiej
      transformacji gdzie co 10 mieszkaniec ...milionerem!Od młodzieńca,
      do emeryta ,który nic nie robiąc stał się milionerem pod
      warunkiem ,że jeszcze nie wszystką ziemię przodków sprzedał po
      jeszcze nie tak dawno cenie 20-30 tys za ar...
      Krakusy zaczytujcie się w kolejnych odsłonach tej medialnej
      afery...,a
      Zabierzów i tak jest i będzie najbogatszą gminą w Polsce...
      BO tu warto żyć...
      Mamy tu wszystko ! Dzięki i takiemu facetowi jak Pan Józef
      • aarvedui młodzieżówka PO? 20.05.09, 18:48
        eh naiwni - liczycie, że jak będziecie odrabiać pańszczyznę propagandową to
        starzy was dopuszczą do konfitur? może za parę lat, przebije się co 100ny, o
        najlepszej osobowości psychopaty - bezwzględny i wyrachowany.
        no ale któż z was by nie poświęcił sumienia i godności dla władzy i mamony, co
        platfuski?
    • Gość: cc Sularz utrącił Kracika IP: *.ghnet.pl 20.05.09, 19:10
      bo chciał kręcić lody z Majchrowskim. Teraz przywita się z Tajsterem...
    • Gość: pola obszczyjmury... IP: *.ghnet.pl 20.05.09, 21:55
      ja nie o gruntach... przepraszam, tylko o kupach właścicieli obszczyjmurów...
      piszę tutaj, bo pewnie wiele osób to czyta. Wróciłam dzisiaj z moim 11
      miesięznym dzieckiem z placu zabaw: mały chodził wokół swojego trzykołowoego
      rowerka : wróciliśmy do domu z psim gównem pod butem: i oświadczam: jeśli
      kiedykolwiek spotkam psa z właścicielem srających na trawnik, własnoręcznie
      rozsmaruję mu psie gó... na twarzy. Bo to jego gó...!!!
    • Gość: wawel Jak handlowano gruntami w Zabierzowie IP: 83.238.134.* 20.05.09, 23:31
      Ryszard Ś - człowiek z wystawionym Europejskim Nakazem Aresztowania
      gości polityków PO... Pani Pitera ma nieco "powolne" stanowisko jak
      na kliber sprawy - o której zreszta wie od dawna, jednak przestała
      milczec dopiero teraz bo sprawa narasta coraz bardziej w
      mediach.Jedna z najwiekszych afer w Polsce i Europie, Preszes
      wychodzi za kaucją bo jest w "depresji" - ale nie przeszkadza mu to
      ukrywac majatku ukradzionego i wytransferowanego za granice i
      probowac go przepisywać. Brawo prokuratura - FBi zrobi swoje wkrótce
      zapewne, bo sprawa jest już na etapie ministerstw w USA i Polsce.
      Totalna kompromitacja dla Krakowa w oczach inwestorów, władza
      wspierała kradzież, rece opadają. A nazwisk pzybywa i wielu już nie
      zaśnie spokojnie..
    • Gość: asdf sugestia IP: *.devs.futuro.pl 21.05.09, 10:39
      Mam pewien pomysł. Uprzejmie proszę p. Manfredda211, p. Krakowera, p. Smutego i
      innych o to by pochwalili się co zrobili dla mieszkańców Zabierzowa i samego
      Zabierzowa, potem skonfrontujmy to z dokonaniami osób przez Was tak opluwanych
      ... ciekawe co z tego wyniknie. Jestem przekonany, że doskonale o tym wiecie, i
      to właśnie Was boli!
      • Gość: smutny Re: sugestia IP: *.centertel.pl 21.05.09, 14:21
        Propozycja, oględnie mówiąc, dziwna i chyba nie na miejscu.
        Po pierwsze nikogo nie opluwam (zarówno w tym wątku jak i poza nim - taki mam dziwny charakter), co więcej, wyraziłem nawet nadzieję "oby nie byli winni, oby".
        Po drugie, nawet największe zasługi nie uprawniają nikogo do łamania prawa. Wiem, wiem, mamy wiele przykładów świadczących o czymś wręcz przeciwnym (jeden poseł "podpina" sie pod konwój policyjny transportujący przestępcę - bo mu, posłowi, "dobrze się jechało", inny tak szybko jechał - a właściwie nisko leciał, że nie zauważył usiłujących go zatrzymać policjantów z "drogówki", wysoki urzędnik każe się odwieźć do domu radiowozem - skutki tragiczne, niestety takie przykłady można mnożyć).
        Czy fakt, że XY zrobił coś dobrego dla gminy, powiatu, miasta, Polski (niepotrzebne skreślić) stawia XY poza prawem ?
        Inne prawo dla maluczkich a inne dla "wielkich" ?
        Odrzucam taki "standard".
      • manfred211 Re: sugestia 22.05.09, 23:20
        Nie chodzi o to co inni zrobili a czego nie zrobili i dla kogo!
        Tutaj chodzi człowieku o zwykłą przyzwoitość i zasady etyczne. Zarówno
        Krzyworzeka jak i Sularz wielokrotnie te etyczne zasady złamali.

To, że Krzyworzeka się obronił gadulstwem przed partyjną egzekutywą PO oraz w
        prokuraturze (gadając jak wodociąg), nie ma nic do rzeczy.
        Zasady etyczno-moralne zostały złamane i koniec kropka.

No chyba, że przyjmiemy zasadę, że w działalności samorządowej żadne zasady
        etyczno-moralne oraz zwykła przyzwoitość nie obowiązują.
        Jeżeli ciebie chłopie ktoś by postawił na czele gminy, to też byś miał sukcesy.
        Bycie starostą, wójtem, prezydentem, to najłatwiejsza praca jaka może być!

Przecież nie ma konkurencyjnej (równoległej) gminy Zabierzów, z którą można by
        porównywać to co zrobiono w tej gminie. Co by się nie zrobiło to będzie dobrze.

Jeżeli np. buduje się ulicę, to równolegle nie buduje się drugiej ulicy i potem
        nie wybiera się tej lepszej lub taniej wykonanej. Tutaj po prostu nie ma
        konkurencji. To nie jest tak, jak dwa sklepy tej samej branży obok siebie.
        To samo dotyczy budowy pływalni, szkoły itd.

Wystarczy tylko cokolwiek robić, żeby były wyniki. Dodatkowo jeszcze zadania i
        ich kolejność wyznacza rada, a rola wójta sprowadza się tylko do realizacji. Nie
        da się zbankrutować. Jak długo będą istniały podatki, tak długo gminy będą się
        miały dobrze!

Praca właściciela sklepu warzywnego lub mięsnego, jest o niebo trudniejsza niż
        praca wójta, a pieniądze nieporównanie mniejsze.

Dlatego musimy zwracać uwagę na normy etyczne u takich ludzi. Jeżeli biorą taką
        kasę praktycznie za nic to niech chociaż będą uczciwi.

Dlatego twoje uwagi są całkowicie nieuzasadnione. Pokaż mi wójta, który by nie
        miał efektów. Nie jest to możliwe. Gdyby nawet nie chciał mieć efektów, to sama
        rada zmusi go do tego, żeby te efekty miał!
    • Gość: ona Jak handlowano gruntami w Zabierzowie IP: *.devs.futuro.pl 21.05.09, 10:43
      wyborcza = fakt !!!
      • Gość: tony Re: Jak handlowano gruntami w Zabierzowie IP: 78.131.137.* 21.05.09, 12:06
        ona zgadzam się, poziom wyborczej [chyba już o takowy nie można mówić], od
        dzisiaj nie zamierzam wydawać ani złotówki na wyborczą, robie to z tym większą
        przykrością, iż byłem stałym czytelnikiem od kilku ładnych lat. Mam wrażenie, że
        niektórzy dziennikarze pominęli się z powołaniem, powinni zostać autorami
        science fiction, dużo lepiej im to wychodzi niż uprawianie profesjonalnego
        dziennikarstwa.
    • Gość: Julka Pitera Sularz out IP: *.134.148.193.static.crowley.pl 21.05.09, 21:34
      No to Sularza już wywalili
    • Gość: palikotek szkoda że Krzyworzeka nie jest z PIS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.05.09, 15:48
      Wtedy dziennkarze Wyborczej , TVN , Lisy , Kolendy i Olejniki
      zapluły by sie z oburzenia nad niebywałym skandalem korupcyjnym .
      A tak to PO spokojnie rozawża decyzje i może zawiesi pana staroste ,
      w trosce o standardy moralne .
      taką decyzje pochwalą wtedy ww. Lisy , Kolendy i Olejniki i bedą
      dalej bezwzględnie tropić zbrodnie Kaczorów
    • Gość: Anna Jak handlowano gruntami w Zabierzowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.05.09, 20:30
      Korupcję należy tępić. Pragnę zauważyć że ma ona miejsce na zwyczajnych
      stanowiskach urzędniczych. Urzędnicy samorządowi wykorzystują swoje stanowiska
      do celów biznesowo-prywatnych. Nagminne są takie przypadki gdzie urzędnik w
      urzędzie i w godzinach pracy urzędowania przyjmuje zlecenia od stron, w urzędzie
      zamiast pracować (służyć) to wykonuje prywatne prace a i załatwi je efektownie z
      dnia na dzień , gdy inni czekają tygodniami. Tak jest w powiecie krakowskim i w
      tamtejszych gminach. W pewnej podkrakowskiej gminie urzędnicy są tak
      zdemoralizowani i bezczelni że potrafią się jeszcze pod tą pracą podpisać. A
      wójt to wszystko toleruje i udaje że nic nie widzi. Taki wójt czy starosta który
      nie widzi tego typu korupcji - Jest NIC NIE WART. Walczmy z takimi. To jest
      dopiero korupcja
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka