Dodaj do ulubionych

Krakowianie walczą z masztami

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.06.09, 06:19
Rozumiem, że ci którzy protestują w ogóle nie korzystają z telefonów
komórkowych. Gdyby jednak korzystali, to powinna im taka myśl
przemknąć przez głowę, że maszt jest niezbędnie do tego konieczny i
gdzieś stanąc musi, a ludzie mieszkają wszędzie.
Obserwuj wątek
    • Gość: orangootan Krakowianie walczą z masztami IP: *.centertel.pl 02.06.09, 07:06
      te wszystkie alergie i nerwobóle to są pochodne ich własnej głupoty
      i ciemnogrodu z którego pochodzą i niech się debile nie powołują na
      skandynawię bo u nas przepisy dotyczące poziomu promieniowania
      elektromagnetycznego są 10-cio krotnie bardziej restrykcyjne niż w
      UE .najbardziej aktywni protestujący nie powinni mieć prawa do
      posiadania telefonu nawet na korbkę/ciekawe ilu z was je jeszcze
      pamięta/
    • Gość: protestuja.cyc Krakowianie walczą z wiatrakami IP: *.devs.futuro.pl 02.06.09, 07:51
      U mnie też był taki protest na osiedlu. Protestowali 2 dni i się rozeszli.
      Prawda jest taka, że więcej szkody robi zanieczyszczenie spowodowane korkami
      samochodowymi. Każdy wdycha tony spalin i nikt przeciwko zakorkowanym ulicom nie
      protestuje. I tak jak każdy z nich wsiada rano do samochodu wioząc tyłek do
      pracy, tak każdy z nich ma 2-3 telefony komórkowe, z których nie zrezygnuje.
      Gdyby ten zapał w protestowaniu przeszedł w konstruktywne działanie bylibyśmy
      pierwszą potęgą na świecie.
      • Gość: G. Re: Krakowianie walczą z wiatrakami IP: *.48.classcom.pl 02.06.09, 10:56
        Gwoli ścisłości ja staram się walczyć z kormami wnosząc o likwidacje wyłomów w drogach ora ograniczanie ilości sygnalizacji świetlnych. Niestety prawdopodnie Ci sami protestujący przeciw antenom domagają się ustawiania świateł na każdym przejściu jednocześnie nie zgadzając się na przejścia podziemne.

Wszystko wina tych co z matury matematykę usuneli, i ograniczają program fizyki!!!
        • tymon99 Re: Krakowianie walczą z wiatrakami 02.06.09, 15:32
          przejścia podziemne? chyba cię potłukło..
          po swoim mieście mamy łazić kanałami?
          jak ci się źle jeździ, to dla samochodów sobie kop tunele.
    • Gość: af zero anten i komóreczka w kieszeni... IP: *.152.155.123.dsl.dynamic.eranet.pl 02.06.09, 08:05
      nikt nie chce anten, ale każdy narzeka na słaby zasięg.
      boją się promieniowania stacji bazowych, ale komórkę noszą w kieszeni. ciekawe co im bardziej szkodzi...
      • kermitek1 Re: zero anten i komóreczka w kieszeni... 02.06.09, 09:07
        Przede wszystkim ludzie protestujacy wykazuja sie duza niewiedza, a po drugie
        nieufnoscia, nawet wobec osob posiadajacych odpowiednia w tym zakresie wiedze.

Zapamietac sobie powinni jedno - charakterystyka promieniowania
        elektromagnetycznego anten wykorzystywanych przy BTSach (stacje bazowe) jest
        taka, ze najmniejsze, wrecz znikome promieniowanie jest pod antena.
        Paradoksalnie, najmniejszy wplyw na promieniowanie EM jest w bliskim sasiedztwie
        anteny - pod nia.

Druga sprawa - to nie stacje bazowe przykladamy do glowy, tylko komorki. To od
        tego jak blisko komorka znajduje sie stacji bazowej zalezy jakiej mocy uzywa do
        komunikacji z nia. Im blizej tym mniejszej.

No i ostatnia rzecz - kazdy by chcial miec komorke, ale nikt nie chce zeby
        stawiac stacje. Paradoks? Nie - wydaje mi sie ze to nasza mentalnosc.
        • Gość: zwierzyniecki widzisz, szefie.... IP: 87.205.5.* 02.06.09, 10:27
          to nie do konca jest tak. doucz sie.

> Przede wszystkim ludzie protestujacy (...) a po drugie nieufnoscia
          I bardzo slusznie, nie daja sobie wcisnac kartofla.

>(...) najmniejszy wplyw na promieniowanie EM jest w bliskim sasiedztwie anteny
          - pod nia.
          Tere fere. takie zdanie jest prawdziwe w zakresie rzedu n*10^1 metrow, a dalej
          juz nie. dalej rozprasza energie ze hej.

>(...)to nie stacje bazowe przykladamy do glowy, tylko komorki. (...) Im blizej
          tym mniejszej.
          Ale ci ludzie nie beda mieli nad glowa komorki tylko stacje bazowa, ktora
          emituje _znacznie_ wiecej energii (ile - wiesz ?). Porownywanie komorki i stacji
          zle swiadczy o znajomosci tematu.

>kazdy by chcial miec komorke, ale nikt nie chce zeby
          > stawiac stacje. Paradoks?
          Nie. Komorke mozesz sobie miec a stacje nalezy stawiac z glowa a nie na blokach
          i szkolach.

Drodzy zwolennicy 'nowoczesnosci', najpierw sie pouczcie a potem prowadzcie
          krucjaty.

• Gość: bogus Re: widzisz, szefie.... IP: *.devs.futuro.pl 02.06.09, 11:30
            powinni, jeszcze usunac nadajniki telewizji na krzemionkach - jeden wielki
            nadajnik na caly krakow! ludzie z podgorza od lekarza nie wychodza;) kolejne to
            nadajniki radiowe. do tego dochodza anteny internetu bezprzewodowego, kuchenki
            mikrofalowe (te to dopiero robia zaklocenia). ludzie powinni dla wlasnego
            zdrowia pozrywac wszystkie instalacje elektryczne w mieszkaniach - one tez
            tworza pole elektromagnetyczne.
            a mnie sie wydaje ze tu chodzi o kase, bo zainstaluja antene na bloku, a ludzie
            nic z tego nie beda miec wiec wymyslaja protesy i tyle...
            • Gość: zwierzyniecki ty tez sie doucz, dziecko.... IP: *.111.135.130.static.crowley.pl 02.06.09, 15:59
              ..bo widze zes glupiutki, ale wena Cie ponosi.

>(...)nadajniki telewizji na krzemionkach - jeden wielki
              > nadajnik na caly krakow
              Bzdura. Nadajnik to masz na Choragwicy, POZA miastem - wiedziales o tym?

>(...)kolejne to nadajniki radiowe\
              No wlasnie. Sa w miescie jakies nadajniki duzej mocy? Nie? Ciekawe dlaczego ?

>(...)anteny internetu bezprzewodowego
              Nastaw na max i postaw se przy wezglowiu.

>(...)kuchenki mikrofalowe (te to dopiero robia zaklocenia)
              Slusznie. Poczytaj w necie jak POCZUC jej dzialanie organoleptycznie ( a tak
              serio to nie rob tak, krzywde se zrobisz).

>(...)a mnie sie wydaje ze tu chodzi o kase
              A mnie sie wydaje ze tu chodzi o ignorancje. Twoja.

Uczcie sie fizyki, dzieci !

• Gość: antenka w kosciele Re: widzisz, szefie.... IP: *.xdsl.centertel.pl 02.06.09, 21:02
            a na kosciolach nie protestujecie jeszcze placicie za promieniowanie
          • Gość: Dziub Re: widzisz, szefie.... IP: *.bredband.comhem.se 02.06.09, 22:05
            A Ty wiesz?
            cytuję dokumentację przykładowej stacji W-CDMA:
            The RBS is available with the following output power classes:
            "# Standard Power, 20 W
            "# High Power, 30 W
            "# Dual High Power, 60 W
            Uważasz, że to dużo?

Dziub
            • Gość: zwierzyniecki Tak. IP: *.111.135.130.static.crowley.pl 03.06.09, 12:53
              50W i to o wysokiej czestotliwosci, ustawione bezposrednio nad mieszkaniami to duzo.
    • Gość: Betilou Krakowianie walczą z masztami IP: *.pl.tesco-europe.com 02.06.09, 09:25
      świetnie - i w związku z takimi protestami i ciemnym obrazem
      sytuacji, mieszkając w środku Krakowa, nie mam zasięgu w mieszakniu
      i aby porozmawiać, muszę wychodzić na balkon... rewelacja. polecam,
      zwłaszcza w deszczu i w zimie. poza tym nie chcę nawet liczyć, ile
      kosztują mnie wykonane połączenia, które muszę wielokrotnie
      ponawiać, żeby z kimkolwiek się dogadać...
    • Gość: krakusek Krakowski ciemnogród IP: *.120-204.net.s4.pl 02.06.09, 09:39
      Masztów nie chcą, ale komórka pewnie w każdym domu! Ciemnogród! Prąd to też
      szatan, a bieżąca woda wywołuje raka!!! HEHEHEHEH
    • Gość: Jak_to_jest? Krakowianie walczą z masztami IP: *.ists.pl 02.06.09, 10:03
      Szczególnie nie należy dziwić się protestującym, że z dystansem podchodzą do zapewnień iż całość instalacji wykonana została w oparciu o obowiązujące normy i jest nieszkodliwa. Nasze społeczeństwo od lat widzi że kupić tu można wszystko – dokument poświadczający wykształcenie, zwolnienie lekarskie, normę czy czasem ustawę. Czemu zatem nie dało by się kupić dopuszczenia homologacyjnego czy pomiarów natężenia pola elektromagnetycznego świadczących że wszystko jest OK?
      W samej instalacji BTSów nie obawiał bym się tak bardzo części obsługującej łączność z telefonami komórkowymi gdyż zwiększanie mocy nadajników BTS nie ma sensu – aby utrzymana została łączność musi odbierać sygnał nadawany przez telefon komórkowy, którego moc jest ograniczona w procesie produkcji telefonu. Większe obawy mam co do nadajników umieszczonych w antenach kierunkowych typu punkt - punkt służących do utrzymania łączności międzi BTSami.
      Nie wierze aby operatorzy nie dokonywali podkręcania ustawień fabrycznych przekraczając moce przy których urządzenia te zostały homologowane. W wypadku tych urządzeń ma to sens – wystarczy na obu końcach przęsła radiowego zwiększyć moc nadajników by poprawić jakość transmisji.
      A na koniec jedno pytanie – czemu, skoro instalacje BTS są tak neutralne środowiskowo na każdej szafie umieszczonej na dachu, bądź w okolicach masztów antenowych przylepiane są monstrualnej wielkości nalepki informujące o występowaniu promieniowania niejonizującego ?

• Gość: zwierzyniecki brawo! wreszcie jakis glos rozsadku.... IP: 87.205.5.* 02.06.09, 10:32
        ....miedzy piskiem oszolomow
      • Gość: as Re: Krakowianie walczą z masztami IP: *.devs.futuro.pl 02.06.09, 11:02
        Ja uczciwie powiem, że nie wiem jak to jest. Intuicja podpowiada, że nie ma się czego bać. Ale to tylko intuicja, a nie wiedza. Prosze panów więc o wytłumaczenie, wraz z przywołaniem źródeł, jakie negatywne skutki może miec to promieniowanie, nawet pochodzące z "podkręconej" wieży?

• Gość: misiek Re: Krakowianie walczą z masztami IP: *.187.228.30.ip.airbites.pl 02.06.09, 11:42
        Witam, jestem byłym pracownikiem pewnej sieci GSM. Zakładałem, konserwowałem i
        modernizowałem bardzo wiele BTSów. Po 10 latach pracy przy tym sprzęcie w
        najbliższej odległości, podczas pracy urządzeń przy czasie ekspozycji w
        bezpośredniej bliskości często przekraczającej zakładane 8 min o 5-10 razy jakoś
        nie nabawiłem się żadnych powikłań, chorób itp. (przynajmniej na dziś dzień)
        Szczerze mówiąc nie ma raczej prowadzonych badań dot. najbliższych mieszkańców
        znajdujących się z bezpośredniej bliskości BTSa. Pamiętajmy, że każda antena
        promieniuje w przód w wyznaczonej przez producenta polaryzacji oraz koncie. Na
        około anteny zazwyczaj jest znikome pole elektromagnetyczne przeliczane w
        miliwatach. Prawdopodobnie jedno prześwietlenie RTG u lekarza ładuje w nas taką
        nieporównywalnie większą dawną niż jakikolwiek BTS.
        Tak czy inaczej rozumiem doskonale ludzi czujących dyskomfort widząc całą
        instalacje na dachu lub w bezpośredniej bliskości. Warto dodać iż antena na
        dachu danego budynku nie obsługuję ich mieszkańców gdyż promieniuje tylko do
        przodu. A mieszkańcy tego budynku na którym stoi BTS są obsługiwani przez
        zupełnie inną stacje.
        Dodam także info dot. pomostów (przęseł pomiędzy BTSami) są to radiolinie bardzo
        wysokiej częstotliwości sięgającej do 26-28 GHz kierowane na siebie bardzo
        precyzyjnie. W takich połączeniach nie ma sensu windować bardzo wysoko mocy
        nadawania bo nie ma w ich torze radiowym dużych zakłóceń. W zasadzie to
        najczęściej ich moce są obniżane w miastach gdyż sygnały są zazwyczaj
        przesterowane. Pomijając fakt iż powoli operatorzy odchodzą od tego typu
        łączenia BTSów i jak tylko jest to możliwe korzystają z kanalizacji
        umożliwiającej im podejście światłowodem (ale to zazwyczaj jest przy dużej
        ilości nadajników i bardziej rozbudowanym BTSie). Aby z obrazować problem
        wystarczy przejść się na wianki krakowskie. Tuż po wystrzałach fajerwerków przez
        około 15 min nikt nie może się do nikogo dodzwonić gdyż wszystkie BTSy a
        szczególnie te radiolinie obsługujące je są zapchane (podniesienie mocy nic nie
        daje gdyż stoją blisko siebie a zapchanie spowodowane jest technicznymi
        ograniczeniami pasma)

To tyle ode mnie. Znając życie znajdzie się wielu uczonych jak również
        komentatorów z zasady wyrażenia własnego zdania. Napisałem garstkę informacji
        dot. struktury i działania BTSów. Ale nie stoję po niczyjej stronie jeżeli
        chodzi o budowę ich na budynkach mieszkalnych. Chcę tylko powiedzieć, iż
        największe promieniowanie jest przed anteną a nie pod nią. Ale rozumiem każdego
        człowieka który czuje dyskomfort w tym temacie.
        Pozdrawiam
        misiek
    • Gość: sma dwu tonowy maszt na blokowcu? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.06.09, 11:09
      mieszkańcy prędzej powinni się przejmować wagą tego masztu niż jego
      szkodliwością, dwie tony na bloku z wielkiej płyty? to wg mnie chore, kiedy
      takie bloki niedługo powinny być burzone gdyż są przewidziane na 50 lat, a tu mu
      na dach jeszcze dwie tony wrzucają, BRAWO! Czekamy na katastrofe .,.
    • guru133 Ciekaw jestem jak ci w większości milośnicy i 02.06.09, 11:18
      użytkownicy telefonii komórkowej wyobrażają sobie jej działanie bez masztów.
      Przypominają się słowa piosenki Grześkowiaka; "Bo nieważne cyje co je, ważne
      to je co je moje".
      • Gość: Bob Re: Ciekaw jestem jak ci w większości milośnicy i IP: *.korbut.pl 02.06.09, 12:25
        A kazdy tak pyszczy an TP przciez mam KOMORKE :)
      • Gość: zwierzyniecki Juc ci wyjasniam madralo ... IP: *.111.135.130.static.crowley.pl 02.06.09, 16:04
        ....otoz nie chodzi o to zeby nie bylo masztow chodzi o to zeby nie bylo ich w
        poblizu budynkow i zeby nie bylo ich za duzo.
        Proste?
        • guru133 Rozumiem, wszystkie maszty powinny być na 02.06.09, 16:42
          odludziu, więc z powodu braku zasięgu każdy chcący zadzwonić z komórki będzie
          zapieprzał po kilka kilometrów w szczere pole, bo w pobliżu terenów
          zamieszkanych pola nie będzie.
          • Gość: Rado Re: Rozumiem, wszystkie maszty powinny być na IP: *.134.148.193.static.crowley.pl 02.06.09, 20:29
            Guru jesteś naprawdę tak głupi czy udajesz?
            • Gość: Dziub Re: Rozumiem, wszystkie maszty powinny być na IP: *.bredband.comhem.se 02.06.09, 22:18
              Nie, on kpi, ironizuje. Wiesz co to?
              Otóż nie nie można w miastach stawiać masztów "nie na budynkach" (bo są one
              najwyższe i przesłaniałyby anteny położone nisko) i "nie tak gęsto" (bo z natury
              rzeczy gęstość stacji klienckich, czyt. telefonów, jest na tyle duża, że komórki
              czyli obszary na których działa jeden BTS, muszą być mniejsze - ze względu na
              ograniczone pasmo jeden BTS może obsłużyć ograniczoną liczbę rozmówców). Ale
              zaraz specjalista zwierzyniecki, co raczy wyzywać innych na tym forum, każe mi
              się douczyć, co mnie trochę ubawi ale i skłoni do nauki w tym fachu uczyć się
              trzeba ciągle, panie zwierzyniecki.

Dziub
              • Gość: zwierzyniecki No, zgadzam sie .... IP: *.111.135.130.static.crowley.pl 03.06.09, 12:35
                ...z tym ostatnim zdaniem calkowicie.

Co nie zmienia faktu ze anten nie powinno byc na budynkach mieszkalnych (
                niewazne czy sa 'najwyzsze') i jesli maja byc gesto to malej mocy. DA SIE tak
                postawic i miec wtedy pokrycie i pojemnosc sieci.

• Gość: Ważny Komórkowiec Mają obowiązek zgodzić się na raka, bo... IP: *.ists.pl 02.06.09, 20:13
        Mają obowiazek zgodzić się na zachorowanie na raka, bo ja chcę
        używać komórki !!

Bo "nie wazne cyje co je wazne to je co je moje" !!
    • Gość: OCHRONNE TYNKI Krakowianie walczą z masztami IP: *.is.net.pl 02.06.09, 13:41
      Witam wszystkich "za i przeciw" problemu z powyzszego artykulu, u nas w Austrii
      tez ludzie protestuja i roznie to bywa, ale... od paru lat pojawily sie produkty
      ktore redukuja lub absorbuja wlasnie takie pola elektromagnetyczne wywolane
      roznymi aspektami technicznymi. Faktem jest ze zarowno w Austrii jak i
      Niemczech zaden naukowiec nie potwierdza ale tez nie zaprzecza ewentualnym
      efektom ubocznym zwiazanym z promieniwaniem elektromagnetycznym - to chyba jest
      tez normalne ze za wczesnie jest by cos na ten temat mozna bylo powiedziec. U
      nas sietnym rozwiazaniem okazaly sie produkty firm: Yshield i Profibaustoffe
      (Faradayus). Byc moze to jakies rozwiazanie tego problemu w Krakowie...?!
    • Gość: troche wiedzy... Krakowianie walczą z masztami... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.06.09, 15:07
      Krakowianie walczą z masztami... bo może mają więcej wiadomości na ten temat niż wy na tym forum. Przeczytałam artykuł, ale niestety strasznie rozczarowały mnie wasze wypowiedzi.
      Czy na prawdę nie macie pojęcia o temacie?! A jeśli tak - to po co w ogóle pisać komentarze do takich artykułów?!
      Nie rozumiem też dlaczego każdy kto jest przeciw, a kto ma komórkę powinien trzymać bzie na kłódkę?
      Posiadam telefon komórkowy - muszę, niestety bez niego w dzisiejszych czasach ciężko sobie poradzić. Tematem interesuję się od dawna. Jeśli musisz używać komórki rozmawiaj przez zestaw głośnomówiący.
      Dla własnego zdrowia i zdrowia Waszych dzieci, proszę doinformujcie się! Maszty nie muszą być wszędzie. W tym momencie są na szkołach, blokach mieszkalnych, kamienicach, budynkach policji itd itd itd...
      Z tego co pamiętam nigdy nie miałam problemu z zasięgiem w mieście. Od tych 10, a może i nawet wiecej od kiedy mam tel. komórkowy - nigdy mi się to nie zdażyło w mieście.

PYTANIE BRZMI:

Po co więc firmy telefonii komórkowej stawiają nam na każdym kroku maszty i stacje nadawcze? Dlaczego szoły pozwalają na to aby na ich dachach stały takie maszty? Dlaczego nikt do tej pory nie zają się tym problem skutecznie?

To co piszecie na temat tego iż nikt nie potwierdził szkodliwości komórek to BZDURY! Jest masa badań potwierdzające to! Powstała masa filmów dokmumentalnych, tysiące książek i naukowych dokumentów miliony osób na całym świecie to już udowodniło! O czym tu dyskutować???

"Ograniczmy korzystanie z komórek, bo są niebezpieczne, szczególnie dla dzieci - takie zalecenie wydał rząd Francji. Za nim poszedł minister zdrowia Izraela, a także rządy Włoch i Rosji. Również w Niemczech i Wielkiej Brytanii eksperci zalecili jak najrzadsze korzystanie z telefonów, jeśli nie mamy zestawu słuchawkowego. Z kolei Europejska Agencja Środowiska zaapelowała, by zmniejszyć emisję fal wysyłanych przez telefony komórkowe.”
      Wprost nr 44, 2 listopada 2008
      (obrazek do artykułu: shenn.pl/obrazy/promieniowanie.jpg )

Macie w ogóle pojęcie o tym o co tak naprawdę chodzi???
      Czy z nudów piszecie od niechcenia te komentarze?

Zapraszam do lektury:

pl.wikipedia.org/wiki/Wp%C5%82yw_promieniowania_telefon%C3%B3w_kom%C3%B3rkowych_na_zdrowie
      (dla totalnych laików wikipedia)

www.wios.olsztyn.pl/index.php?pageid=monitoring/pem_prawo.html
      www.prawodozycia.pl/
      www.who.int/peh-emf/publications/reports/en/russia.pdf
      (Zalecenia Rosyjskiej Rady Ochrony przed Promieniowaniem Niezjonizowanym w sprawie w miarę bezpiecznego używania telefonów komórkowych)

www.sp124.e.krakow.pl/
      zespół protestacyjny!

DOINFORMUJ SIĘ!
      BEZ TEGO NIGDY NICZEGO NIE BĘDZIESZ WIEDZIAŁ!
      SPRAWDŹ SWOJE INFORMACJE!
      PORÓWNAJ ŹRÓDŁA!
      CZYTAJ!
      UCZ SIĘ!
      SZUKAJ I ZNAJDUJ ODPOWIEDZI!

Życzę wszystkim powodzenia :)
      i pozdrawiam!

• tymon99 paradne :D 02.06.09, 15:36
      "- W Skandynawii nie można stawiać masztów w pobliżu terenów zamieszkałych" -
      i dlatego w skandynawii telefonia komórkowa działa wyłącznie na terenach
      niezamieszkałych <lol>
    • Gość: pieniażążki! Krakowianie walczą z masztami IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.06.09, 15:37
      TRZEPIĄ NA TYM OGROMNĄ KASE, WIEC CO BĘDĄ TAK ŁATWO DEMNTOWAĆ NIEPOTRZEBNE
      NIKOMU WIERZE CZY NADAJNIKI!

FAL NIE WIDAĆ NIE SŁYCHAĆ A JEDNAK JE CZUĆ!

POWIEDZCIE TE WSZYSTKIE BZDURY NA TEMAT ZNIKOMEJ SZKODLIWOŚCI LUDZIĄ KTÓRZY
      CIERPIĄ NA CHOROBĘ MIKROFALOWĄ - KTÓRA PRZEZ LATA CZASAMI NIE JEST ROZPOZNAWAN!
      KTORZY CODZIENNIE MAJĄ MIGRENY, WYMIOTY I INNE DOLEGLIWOŚCI!
      CIEKAWE CO SAMI BYŚCIE POWIEDZIELI GDYBYŚCIE TO WY MIELI PROBLEMY ZDORWOTNE Z
      TEGO POWODU!

W KRAKOWIE POZIOM "DOPUSZALNY" PROMIENIOWANIA JEST PRZEKROCZONY PAROKROTNIE!

ANTENY SĄ JUŻ NA PRAWIE KAŻDEJ KAMIENICY - POPATRZCIE W GÓRĘ RAZ NA CZAS!!!!!!

KTO MA W TYM INTERES???
      NIE MA NIBY ZASIĘGU???

CO TO ZA PIEPRZENIE?!?!?!?!?!
      OD 8 LAT MAM ZASIĘG W MIEŚCIE, TAK JAK POPRZEDNICZKA - UWAŻAM ŻE STAWIANIE TYCH
      MASZTÓW I WMAWIANIE LUDZIĄ ŻE SĄ POTRZEBNE TO GÓWNO PRAWDA!! CHCĘ TYLKO WIEDZIEĆ
      O CO TAK NAPRAWDE CHODZI!
      BO O TO ŻE O NASZE ZDROWIE SIĘ NIKT NIE TROSZCZY TO JUŻ WIEMY!!!

ŚMIESZNE,ŻE NIE ZNAJĄC TEMATU WYPOWIADACIE TU SWOJE SĄDY - BEZ POPARCIA ICH
      WOGOLE ŹRÓDŁAMI, CZYMKOLWIEK!

POCZYTAJCIE TROCHE!
      PROMIENIOWANIE MIKROFALOWE TO NIE SĄ ŻARTY!!!!

TROCHĘ WIĘCEJ WYOBRAŹNI!!!!!!

• Gość: Ktosiek Re: Krakowianie walczą z masztami IP: *.chello.pl 02.06.09, 16:50
        Ale bredzisz. Wzrost gestosci nadajnikow, automatycznie powoduje zmniejszenie mocy ich nadawania. I rownoczesnie Twoja komorka nadaje z mniejsza moca, kiedy jest wiecej nadajnikow, bo ma blizej. BTW zapraszam jakas firme z telefonami komorkowymi na dach nad moim mieszkaniem. Za drobne 2000 PLN zezwole na instalacje anteny GSM wraz z osprzetem.
        • Gość: Rado Re: Krakowianie walczą z masztami IP: *.134.148.193.static.crowley.pl 02.06.09, 20:26
          Niech ci zamontują maszt- tobie rzeczywisćie promieniowanie nie
          uszkodzi mózgu.
      • Gość: Dziub Re: Krakowianie walczą z masztami IP: *.bredband.comhem.se 02.06.09, 22:31
        cytuję " ŚMIESZNE,ŻE NIE ZNAJĄC TEMATU WYPOWIADACIE TU SWOJE SĄDY - BEZ POPARCIA
        ICH WOGOLE ŹRÓDŁAMI, CZYMKOLWIEK!"

oraz:
        "W KRAKOWIE POZIOM "DOPUSZALNY" PROMIENIOWANIA JEST PRZEKROCZONY PAROKROTNIE!"

O.K. To teraz proszę o źródła, cokolwiek.
        Obawiam sie, że Kraków jest przeniknięty szkodliwym promieniowaniem radiowym,
        ale akurat o inne Radio chodzi.
        A co do pomiarów, to byłem świadkiem takowych w laboratorium pewnej
        międzynarodowej firmy telekomunikacyjnej, zlokalizownaym w pobliżu ronda
        Matecznego. Było tam hmmm z 5 BTSów każdy po ładne kilkadziesiąt watów mocy
        (otłumikowane ,to fakt). Do tego mnóstwo ale to mnóstwo stacji mobilnych. I co?
        I jakoś wpływu tego wszechobecnego promieniowania widać nie było na miernikach
        natężenia pola EM (jakieś Rohde&Schwarz). A byłem tym żywotnie zainteresowany i
        panu Inspektorowi niemalże przez ramię patrzyłem.
        Ach na owym i okolicznych budynkach biurowych są wszelkiej maści bts komórkowe.

Proponuję przewietrzyć mieszkanie czasem, migreny miną...
        Dziub
        • Gość: zwierzyniecki Re: Krakowianie walczą z masztami IP: *.111.135.130.static.crowley.pl 03.06.09, 12:41
          Widzisz, bierzesz zla skale.
          Primo, tu nie mowimy o tym ze w pracowni motoroli przyrzad nie pokazywal. Tu
          mowimy o tym ze bts stoi dokladnie nad mieszkaniami na jakims bloku, min 1 rzad
          wielkosci blizej !
          Secundo, dlugotrwalego wplywu nie za bardzo jest jak zbadac. Natomiast sa zle
          doswiadczenia z radarami, choc to nie ta moc i czestotliwosc.
          A tertio, chodzi bardziej o zasade.
    • Gość: ignorance = bliss a Bóg to co? też go nie widać a niby jest wszędzie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.06.09, 20:39

Czy
      komórki powodują uszkodzenia pamięci?

"Według badaczy z Izraelskiego Uniwersytetu Ben Gurion i Soreq Research
      Center for Nuclear Energy używanie telefonu komórkowego może powodować
      uszkodzenia pamięci i zdolności motorycznych"

Schools
      In Japan To Ban Cell Phones

"96 percent of public middle schools do not allow students to use cell phones
      while at school. A cell phone free environment could also reduce the risks noted
      by Swedish researcher Lennart Hardell, who found a five-fold increase in brain
      cancer rates among children and teenagers who use cell phones"

Wi-Fi:
      Children at risk from electronic smog

"Britain's top health protection watchdog is pressing for a formal
      investigation into the hazards of using wireless communication networks in
      schools amid mounting concern that they may be damaging children's health"

Mobile phones boost brain tumor
      risk by up to 270 percent on side of brain where phone is held

"a new Finnish study published online in the International Journal of Cancer
      (...) done by a collection of researchers from many universities and led by Anna
      Lahkola of the Radiation and Nuclear Safety Authority in Finland, found firm
      corollary evidence that using a cell phone causes the risk of getting a brain
      tumor called a glioma to rise by 40 to 270 percent on the side of the head
      preferred for using the phone"

Prominent Neurosurgeons Fear Cell
      Phone Use Causes Brain Tumors

"Three prominent neurosurgeons recently said on the CNN interview show Larry
      King Live that they refuse to place cellular phones directly against their
      heads, for fear of brain tumors"

Using
      a mobile phone while pregnant can seriously damage your baby

"Study of 13,000 children exposes link between use of handsets and later
      behavioural problems (...) Women who use mobile phones when pregnant are more
      likely to give birth to children with behavioural problems, according to
      authoritative research (...)"

Stress from Electromagnetic
      Radiation & Ionizing Radiation - A Major Cause of Health Problems and Emotional
      Stress

Warning Against Adverse Health Effects From
      the Operation of Digital Broadcast Television

Council on Wireless Technology
      Impacts

Are
      mobile phones wiping out our bees?

"Scientists claim radiation from handsets are to blame for mysterious 'colony
      collapse' of bees"

Effects
      of GHz radiation on the human nervous system: Recent developments in the
      technology of political control - Analysis on Mind Control Electromagnetic
      Weapons

"Paper presented by Harlan E. Girard, NATO Advanced Research Workshop on
      Coherent and Emergent Phenomena in Biomolecular Systems, The University of
      Arizona, January 15-1991"
      • Gość: Dziub Re: a Bóg to co? też go nie widać a niby jest wsz IP: *.bredband.comhem.se 02.06.09, 22:44
        Ależ oczywiście!
        Też uważam, że trzepanie na okrągło przez tel. komórkowy, co jest nagminne u
        "młodzieży" jest chore, zarówno z pktu widzenia zdrowia fizycznego (antena, do
        tego pewnie silnie odstrojona przez wpływ przewodnika jakim jest człowiek,
        przytknięta do głowy i ładująca pewnie około 50% energii w czaszkę i mózg tuż za
        nią), jak i psychicznego (bo warto jednak się spotkać pogadać twarzą w twarz ,
        przeżyć coś razam, zamiast trzepać ozorem nie dając sobie czasu na myślenie,
        milczenie, spojrzenie na to, co nas otacza). Ale artykuł był o stacjach bazowych.
        I ich dodawanie :
        a) służy ZMNIEJSZENIU MOCY emitowanej przez komórki
        b) nie służy zwiększeniu zasięgu, bo ten jest, a zwiększeniu POJEMNOŚCI sieci
        c) daje oddziaływanie znacznie mniejsze (przy prawidłowej instalacji, a
        nieprawidłowa to straty energii czyli pieniędzy dla operatora) niż tej
        nieszczęsnej komórki przyrośniętej do ucha.

Tyle ode mnie.
        Dziub
        • Gość: baloon precz z masztami IP: 149.156.151.* 03.06.09, 11:17

Zapraszamy!

www.protectkrakowheritage.com/
    • Gość: esgie Krakowianie walczą z masztami IP: *.autocom.pl 03.06.09, 11:47
      Pani Komarzyniec walczy ze wszystkimi i o wszystko. Nie wiem kto p.
      Komarzyniec upoważnił do wypowiadania się w imieniu tzw. "wszystkich". Ciekawe
      czy sama nie korzysta z telefonu kom.SG
    • Gość: Wacław Ochrona przed promieniowaniem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.06.09, 12:07
      No ale co za problem, są materiały izolacyjne, które chronią przed takim promieniowaniem, niech właściciel nadajnika sfinansuje taką ochronę i wszyscy będą zadowoleni.
    • ar.co Krakowianie walczą z masztami 06.06.09, 17:03
      O działanie masztów na swoje zdrowie to się boją, ale jak jeden
      dureń z drugim gada przez komórkę po 5 godzin dziennie, to już się
      nie boi. Głupota naprawdę nie ma granic.
    • Gość: qwerty Niemcy - taki kraj IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.06.09, 17:52
      Byłeś w nim kiedyś?
      Jeśli tak, to nie dało Ci to do myślenia w przedmiotowej sprawie.
    • Gość: Fama Krakowianie walczą z masztami IP: 188.33.109.* 09.06.09, 09:22
      Szkodliwe oddziaływanie PEM (promieniowania elektromagnetycznego)
      jest wykazywane wcoraz większej ilości badań i twierdzenie, że
      trzeba przeprowadzić takie badania jest totalną ignorancją problemu,
      gdyż obserwacje w takich badaniach muszą być długoterminowe (kilka -
      kilkanaście lat). Sceptykom polecam artykuł:
      www.sluzbazdrowia.com.pl/html/more3768a.php
      We Francji w szkołach usuwa się sieci bezprzewodowe i zakazuje
      stawiania stacji bazowych w pobliżu budynków mieszkalnych. Na
      szczęście pojawiają się też nowoczesne materiały ekranujące (farby,
      zasłony, siatki ekranujące). Stosowane są już m.in. w Niemczech,
      Austrii a nawet w Polsce. Corz więcej jest produktów budowlanych
      umożliwiających ochronę przez promieniowaniem elektromagnetycznym
      (okna, pokrycia dachowe). W przypadku braku możliwości uniknięcia
      promieniowania (duże miasta) powinno się bezwzględnie zabezpieczać
      pomieszczenia na pobyt ludzi. Trzeba też uświadamiać i przedstawiać
      fakty o zagrożeniach płynących z promieniowania elektromagnetycznego
      a nie unikać tematu lub twierdzić, że badań nie ma...
    • Gość: Zła Re: Krakowianie walczą z masztami IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.06.09, 22:41
      Ludzie jeżeli ze wszystkich okien z domu widzielibyście ten zakichany maszt a po
      domu biegał by dzieciak to sami byście interweniowali. Więc dopóki nie dotyczy
      to WAS to cisza!!! To jest szkodliwe bo gdyby nie było to nikt by sie nie odezwał.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka