xmarcinx 12.12.03, 07:52 A imię tego co to, no, napisał taką książke siedząc w więzieniu, Moja Walka czy jakoś tak, to jest może wolne? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: hutnik Re: Zakazane imiona dla szkół IP: 80.51.103.* 12.12.03, 08:34 proponuję nowych patronów: jacka majchrowskiego, l.milera, jaskiernie- to dla radnych krakowskich Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ert Re: Zakazane imiona dla szkół IP: *.icpnet.pl 12.12.03, 11:38 a może wybitne organizacje, np.PPR albo LPR Odpowiedz Link Zgłoś
toja3003 Wiecej fantazji! 12.12.03, 09:40 Faktycznie dosc podobnie sie te nasze szkoly nazywaja a przeciez tyle jest ciekawych i oryginalnych nazwisk a malo znanych ogolowi. Wezmy takiego Alfreda Tarskiego, wielu uwaza go za najwybitniejszego logika epoki nowozytnej albo wspolpracownika Einsteina - Smoluchowskiego. Wlasnie szkoly powinny propagowac wybitnych Polakow, postaci ze swiata nauki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: monty Re: Wiecej fantazji! IP: *.ipartners.pl 12.12.03, 12:09 Alfred Tarski, a także Jan Łukasiewicz czy Kazimierz Ajdukiewicz, to postacie, które nade wszystko zaasługują na miano patronów szkół. Poieram przedmówcę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ABSURD Re: Zakazane imiona dla szkół IP: *.gl.digi.pl 12.12.03, 12:20 drogi panie urzedniku, niech pan sie opamieta!!!! Jesli uczniowie, rada skzoly czy rada rodzicow chce jakas nazwe to ich sprawa, a nie pana uznania i szacunku lub widzimisie dla patrona. Prosze nie przedkladac swojej szarej urzedniczej posady nad decyzje lokalnej spolecnosci jaka jest szkola, w dodatku, ze patroni wybierani sa w plebiscycie. Pana zachowanie jest skandalem. To nie rada mmiejska, a RADA DANEJ SZKOŁY powinna ustanawiac takie rzeczy. Suystem edukacji w Polsce nawet an tym odcianku ukazuje jaki on jest chory i potrzebuje radykalnej zmiany!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ? Re: Zakazane imiona dla szkół IP: 193.109.212.* 12.12.03, 12:26 Ja jestem za K.Deyna, Z.Bonkiem, królem Łokietkiem, Kasztanka Marszalka JP Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mrek Uczniom, to guzik na patronie zależył IP: *.supra.com.pl / 192.168.0.* 12.12.03, 12:34 Najczęściej nawet nie wie, kto to jest. A jeśli nawet nawzisko obije sie mu o uszy, to nie ma ono ŻADNEGO znaczenia. To przecież nie jest Wiśniewski ... Odpowiedz Link Zgłoś
toja3003 Wiecej fantazji! 12.12.03, 13:00 Jest tyle wybitnych nazwisk! Wlasnie szkoly powinny propagowac wybitnych Polakow, postaci ze swiata nauki. Szkoly sa czesto w centralnych punktach miejscowosci i taka nazwa powinna byc duzymi literami a pod nia tablica informacyjna kim byl patron. Ludzi wybitnych trzeba reklamowac jak Kopernika, moze wtedy swiat uniknalby takich "niedomowien" jak podczas angielskiego filmu Enigma gdzie w ogole nie ma wzmianki o slynnej, polskiej szkole matematycznej, ktora byla zapleczem dla jej rozszyfrowania. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ZZ Jak to?????????????? IP: *.lublin.cvx.ppp.tpnet.pl 12.12.03, 14:56 To Jan Paweł II nie jest na pierwszym miejscu?????????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Józef K. Re: Zakazane imiona dla szkół IP: *.chello.pl 12.12.03, 18:13 mam propozycje: Szkola Narodowa im. Macieja Twaroga. Wyzsza Szkola Odlewnictwa im. radnego Scirki... Liceum Mlodziezy Wszechpolskiej - moglo by byc tak pieknie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Michał Re: Zakazane imiona dla szkół IP: 5.2.* / *.chello.pl 12.12.03, 22:28 Moja stara szkoła, ZSOI nosi imię UNIWERSYTETU JAGIELLOŃSKIEGO i nie ma drugiej takiej szkoły na świecie - HA! Odpowiedz Link Zgłoś