3cik 16.06.09, 11:12 Wsparcie turystyki pełną gębą... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: ehhh Kto ma wakacje? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.06.09, 11:54 MPK zakłada, że większość mieszkańców ma 2 miechy wakacji? To już jest szczyt bezczelności :/ Poza tym, w lecie full turystów... Wywalić tych komuchów z Brożka!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krakuska.pl Re: Kto ma wakacje? IP: *.236.spine.pl 16.06.09, 15:17 I znowu wszystko pod "studencików" . I to tych przyjezdnych spoza Krakowa. Kończy się im rok szkolny, to i autobusy i tramwaje niepotrzebne w mieście. Krakusy mieszkający lub pracujący na stałe w mieście to niech se na piechotkę zaiwaniają. Mieszczuchy zakichane ! Ale nie martwcie się Krakusy. W pażdzierniku znów na naszych ulicach pojawią się niebieskie tramwaje i autobusy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Stefan Autobusy i tramwaje też mają wakacje IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.06.09, 12:03 Proponuję zlikwidować przewozy pasażerskie w całości. Wtedy nikt nie będzie przeszkadzał w pracy pracownikom MPK i ZIKiT. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ... Autobusy i tramwaje też mają wakacje IP: *.chello.pl 16.06.09, 12:16 Doskonały pomysł brawo i wiwat dla zarządu MPK ! w ogóle można wszystkie linie zawiesić wtedy po torowiskach będą mogły jeździć auto co rozładuje korki! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: literka Re: Autobusy i tramwaje też mają wakacje IP: 195.150.233.* 16.06.09, 13:20 proponuje tez skrócic trasy, tak aby kazdy musiał kasowac 2 bilety,kupowac godzinne i karty tramw. na całą sieć..Tramwaj nr 5 skierowany gdzies tam,wkurza nas niepomiernie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dario Re: Autobusy i tramwaje też mają wakacje IP: *.chello.pl 19.06.09, 11:08 TO ZIKIT WYDAJE ROZKAZY a MPK ma gó... do gadania zrozumcie to w końcu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: z ziem polskich Re: Autobusy i tramwaje też mają wakacje IP: *.net.autocom.pl 01.07.09, 22:04 Gość portalu: dario napisał(a): > TO ZIKIT WYDAJE ROZKAZY a MPK ma gó... do gadania zrozumcie to w > końcu A kogo to człowieku obchodzi. Kupuję bilet miesięczny i mam mieć zapewnioną sprawną komunikację z miejsca A do miejsca B, w warunkach nie urągających ludzkiej godności. Na tym to powinno polegać w normalnym mieście. Wygląda na to, że Kraków takim miastem nie jest. Jak kupisz sobie auto marki X i odpadnie w nim koło w środku lasu, to do kogo będziesz miał pretensje, do chińskiego podwykonawcy, który źle wytoczył śrubki, czy do producenta auta, którego znaczek masz na masce? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: portalu Autobusy i tramwaje też mają wakacje IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.06.09, 12:23 99,99% pracujacych nie wyjezdza na 2 miesiace na urlop, zamiast studentow beda turysci, wiec WTF?! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pasandżero Ahahah!!! Badania Aaaaaha! IP: *.zax.pl 16.06.09, 12:50 Jak wy z MPK i ZIKiT robicie badania, to zawsze wychodzi na odwrót niż potrzeba! Likwidujcie, likwidujcie, mam nadzieję, że dzieki wszej popapranej robocie, ktoś was zlikwiduje! Zabierzcie się lepiej za bezczelną telefoniczną obsługę pasażera i wychowanie motorniczych i kierowców. Wy nie macie wykonywać planu tylko jesteście by wozić nas pasażerów - bezmyślne wozaki. Jak starszy człowiek dobiega do tramwaju, to zaczekaj na niego, bo jesteś po to by go dowieźć do celu, a nie zamykaj mu drzwi przed nosem i odjeżdżaj zadowolony! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Ahahah!!! Badania Aaaaaha! IP: 195.205.146.* 17.06.09, 23:02 Przyjmij się do MPK i zostań "bezmyślnym wozakiem". Zobaczymy co wtedy będziesz mówił na temat tej pracy. A co do dobiegania to zasada jest taka że to pasażer czeka na pojazd KM a nie pojazd na pasażera. Wynajmij sobie taksówkę, to kierowca na pewno chętnie będzie na ciebie czekał tam gdzie mu rozkażesz. Tramwaje i autobusy mają rozkłady jazdy, a czekając na spóźnialskich nie są w stanie ich realizować. Piszesz o starszych ludziach-gdzie się spieszy emerytowi? Z jednego placu na drugi? Z jednego marketu do drugiego? Właśnie oni stanowią największe zagrożenie w ruchu ulicznym. Przebiega taki na oślep przez środek skrzyżowania, oczywiście na czerwone światło żeby zdążyć do tramwaju. I na taki bieg siłę ma. A jak już tego tramwaju dopadnie, to jakimś cudem nagle dziwnie z tych sił opada. Staje nad kimś, kaszle,charka,smarka,wygłasza pogadankę o "dzisiejszej młodzieży"-w końcu zdobywa to upragnione miejsce siedzące. Po czym po dwustu metrach wstaje, przepycha się do drzwi i po jednym przystanku wysiada. Tak to z reguły wygląda. Tak jak pisałem wyżej-zapraszam Cię do pracy w charakterze kierowcy/motorniczego. Może wtedy coś do Ciebie dotrze,jak poznasz tą pracę z autopsji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dk Re: Ahahah!!! Badania Aaaaaha! IP: *.chello.pl 19.06.09, 11:10 Tramwaj lub autobus jest dla oczekujących go na przystanku a nie dla dobiegających.a co dziadziu spieszysz się żeby babcie po tyłku pogładzić czy zjeść kaszke lub walnąć kupkę Odpowiedz Link Zgłoś
tbarbasz Brawo, Brawissimo!!! 16.06.09, 13:14 To komu służy ta komunikacja miejska? Uczniom, studentom oraz nauczycielom. I to nie wszystkim, bo dzieci mają albo blisko do szkół, albo są wożone (zapewne "terenówkami"). Teraz jasno widać, jaką LIPĄ są wszystkie programy "Civitas Caravel" itp. To tylko wyciąganie kasy za pozorne działania i ładowanie jej do kieszeni. Może rzeczywiście warto się wreszcie zastanowić poważnie nad funkcjonowaniem "komunikacji" miejskiej? Idzie na to ciężka kasa dzięki temu np. musimy wdychać coraz mniej rakotwórczych cząstek stałych z diesli autobusów ale chyba nie tylko o to chodzi. Nie pojadę tramwajem czy autobusem z Widoku pod "Bagatelę" jeśli bedę musiał czekać na tramwaj 10 lub więcej minut, bo w tym czasie będę już na miejscu samochodem. Zwłaszcza, ze ruch aut w wakacje znacznie zmaleje. A więc konkurencja dla komunikacji miejskiej będzie silniejsza! Miałem kiedyś znajomych, którzy otwarli sklep AGD, ale notorycznie się spóźniali - "bo przecież nie warto otwierać sklepu, bo i tak nie przychodzą klienci". ZIKiT zachowuje się tak samo - zamiast wykorzystać okazję, przekonać ludzi do korzystania z komunikacji miejskiej, wprowadzić specjalne warunki przewozu dla turystów itp. po prostu przymyka sklepik... Odpowiedz Link Zgłoś
telegram29 24 zawieszone??? co za debilizm! 16.06.09, 13:30 Proponuję mądrym panom z MPK przejechać się 24 w wakacje lub nie - może się przekonają, jakież to puste jeżdżą... Sam jeżdżę do pracy z Piasków Nowych na Bronowice - i teraz co, trzeba dwa bilety kupić + jechać 15 minut dłużej? Mam w d... taką komunikację publiczną!!! Gratuluję kolejnej bzdury! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eh czytaj ze zrozumieniem IP: 149.156.29.* 16.06.09, 14:24 O tym co jeździ (albo nie), jak często i gdzie decyduje ZIKIT, a nie MPK czy Mobilis. Odpowiedz Link Zgłoś
telegram29 Re: czytaj ze zrozumieniem 16.06.09, 15:04 Niech będzie ZIKIT - MPK wpisałem z rozpędu. Nie zmienia to jednak nic dla mnie jako pasażera, którego komunikacja miejska chce rzekomo skusić tym, że jest szybsza, omija korki i w ogóle cud-miód-malina. Do widzenia, latem jeżdżę do pracy samochodem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomaszek Re: czytaj ze zrozumieniem IP: *.tktelekom.pl 16.06.09, 20:41 niestety szkoda pisac i tak nik tego nierozumie ze MPK tylko polecenia wykonuje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: z ziem polskich Re: czytaj ze zrozumieniem IP: *.net.autocom.pl 01.07.09, 22:16 Gość portalu: eh napisał(a): > O tym co jeździ (albo nie), jak często i gdzie decyduje ZIKIT, a nie MPK czy > Mobilis. A co to niby obchodzi pasażera, kto o czym decyduje w tym wakacyjnym burdelu komunikacyjnym królewskiego miasta Krakowa? I co to niby za pretensje, że "ludzie nie wiedzą, że to Z coś tam, a nie MPK". Co to, do ciężkiej cholery obchodzi konsumenta, który płacąc za przejazd musi podróżować w zatłoczonym autobusie, nierzadko w upale, do pracy, a na dodatek być nagle zmuszonym do przesiadania się, czekania na kolejny autobus czy tramwaj, czyli tracenia większej ilości czasu na dojazd? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pasażer To jeżdżąc do pracy kasujesz bilety??? IP: *.adsl.inetia.pl 16.06.09, 19:19 Kup miesięczny - taniej Ci wyjdzie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: 24 zawieszone??? co za debilizm! IP: *.ksknet.pl 18.06.09, 00:34 Nie panom z MPk tylko panom ze ZiKiT.cyt; "W lipcu i sierpniu w mieście nie ma większości studentów, a krakowianie wyjeżdżają na urlopy. Stąd zmiany - wyjaśnia Jacek Bartlewicz, rzecznik Zarządu Infrastruktury Komunalnej i Transportu" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pabloss Autobusy i tramwaje też mają wakacje IP: *.ists.pl 16.06.09, 13:56 W wiekoszci miast w polsce wprowadza sie rozklady wakacyjne porownajcie sobie jakie jest oblozenie autobusow w czasie roku szkolengo a jakie w wakacje. Gratuluje pomyslow tym ktorzy chca aby nie wprowadzac rozkladow wakacyjnych. Nie jest to racjonalne aby autobusy tylko z 30% obłożeniem. Odpowiedz Link Zgłoś
telegram29 Re: Autobusy i tramwaje też mają wakacje 16.06.09, 14:00 Nikt nie mówi, że nie powinno być rozkładów wakacyjnych, bo to oczywiste, że obłożenie jest wtedy mniejsze... Ale żeby likwidować jedną z kluczowych linii, przemierzającą całe miasto, na okres wakacji? Ręce opadają... Odpowiedz Link Zgłoś
tbarbasz Re: Autobusy i tramwaje też mają wakacje 16.06.09, 14:38 Gość portalu: Pabloss napisał(a): > W wiekoszci miast w polsce wprowadza sie rozklady wakacyjne porownajcie sobie > jakie jest oblozenie autobusow w czasie roku szkolengo a jakie w wakacje. > Gratuluje pomyslow tym ktorzy chca aby nie wprowadzac rozkladow wakacyjnych. > Nie jest to racjonalne aby autobusy tylko z 30% obłożeniem. No to proszę nie truć o szczególnej roli komunikacji miejskiej, ekologii, przestrzeni publicznej - bo okazuje się, że i tak chodzi o KASĘ. Niewątpliwie najkorzystniej jest, aby autobusy i tramwaje miały 100% obciążenia przez cały dzień. To byłoby ślicznie i ekonomicznie! A potem lamenta, że publika jeździ samochodami. A czym mają jeździć, jak autobus jest co... godzinę lub nawet rzadziej np. 208! Rezultat - prawie pod każdym domem w Balicach 2-3 samochody. I dojazd samochodem jest nie tylko wygodniejszy - ale i TAŃSZY! Powtarzam do znudzenia - w latach 1960 za litr paliwa (6 zł) jeździłem cały tydzień tam i z powrotem tramwajem (po 50 gr). Dziś litr paliwa nie wystarczy na jeden dzień dojazdu MPK do pracy (proszę mi nie truć o miesięcznych - bo w 1960 też były i to DUŻO tańsze). No i autobus 208 nie ma obciążenia! Nieuzasadniony ekonomicznie! Zmniejszyć częstotliwość, a może nawet zlikwidować! Dopiero trzeba było blokady lotniska, aby pozostał na starej trasie! Intercity do Warszawy jeździ częściej! Komunikacja miejska ma sens wtedy, gdy się nie czeka na przystanku. Już pisałem - metro to nie tylko tunele. To przede wszystkim organizacja ruchu. Pociągi w te i wewte - jeden tor - jedna linia ale co 3-4 minuty. Jak ktoś jedzie dalej to się przesiada (ale znów nie czeka 20 minut na kolejny pociąg). Słuszność koncepcji ograniczenia ruchu w wakacje potwierdzą oczywiście zapewne pomiary - korki samochodowe w wakacje zanikają, a nikomu nie będzie się chciało tkwić na przystanku - pojedzie więc samochodem...Będzie i taniej i szybciej! I znów "spece" z ZIKiT wpadną w samouwielbienie! Odpowiedz Link Zgłoś
mimix1 Re: Autobusy i tramwaje też mają wakacje 16.06.09, 15:23 I ciekawa jestem jeszcze, czy po wakacjach powrócą stare rozkłady. Bo na kampus UJ od dwóch latach wprowadza się tylko zmiany "wakacyjne", a po wakacjach jakoś zapomina zwiększyć częstotliwości kursów. Wzmocnienia pojawiają się dopiero po burzliwych protestach, tak jak to było w tym roku. Może dziennikarze GW dopilnowaliby tego we wrześniu, bo wtedy na Lamach gazety jakoś nie ma artykułów o przywracaniu normalnych rozkładów jazdy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kibic Re: Autobusy i tramwaje też mają wakacje IP: *.n4u.airbites.pl 16.06.09, 17:09 W Krakowie mieszka ok.800 tys.ludzi a okazuje się,że MPK jest dla ok.100 tys.przyjezdnych studentów. Może w końcu szefami krakowskich instytucji usługowych zostanie jakiś Krakowianin? Odpowiedz Link Zgłoś
annniii Re: Autobusy i tramwaje też mają wakacje 17.06.09, 08:52 Szczęka mi opadła, jak się dowiedziałam, że jedyny autobus, którym mogę bezpośrednio dojechać do pracy (169) zostaje zawieszony na czas wakacji! Dobrze, że mam rower... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Be Re: Autobusy i tramwaje też mają wakacje IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.06.09, 20:00 annniii napisała: > Szczęka mi opadła, jak się dowiedziałam, że jedyny autobus, którym mogę > bezpośrednio dojechać do pracy (169) zostaje zawieszony na czas wakacji! Dobrze > , > że mam rower... Głupi przykład - 169 jest wspomagający do 139, kiedyś jeździł jako 439 i tez na wakacje był zawieszany. Poza tym jego trasa w dużej części pokrywa się ze 139. Problem nie w tym, ze będą cięte kursy, bo to jets zrozumiałe. Tylko - czemu obcina się w całym dniu te kursy. W porannym szczycie przed 8, potem przed 9 jeżdżą przewaznie ludzie do pracy, a nie studenci i ograniczenie w tych godzinach, tak samo popoludniowych: ok. 16, 17 będzie dużo bardziej uciążliwe niż obcięcie kursów o 12, czy 13. I w ogóle co to za gadka o komforcie? Co z tego, ze będzie jechał nowy solaris, jak się oddychać w nim nie będzie dało przez tłok. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jadu28 Autobusy i tramwaje też mają wakacje IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.06.09, 14:25 a dlaczego MPK oszczedza kosztem pasazerów, moim zdaniem kazdy kurs gdzie pasazermoze spokojnei usiąść w autokarze czy w tramwaju to jest na korzysc pasażera, a nie w momencie kiedy ledwo mam miejsce zeby stac i jeszzce palce pelna cene biletu, poza tym jak autobusy jezdza rzadziej to sa bardziej zapelnione, i nie raz nei udaje sie zabac i trzeba czkac na anstepny zalamka Odpowiedz Link Zgłoś
mimix1 pracownicy MPK niech idą na wakacje!!! 16.06.09, 15:17 i najlepiej niech nie wracają, znajdą się może wreszcie ludzie, którzy potrafią - układając rozkłady - MYŚLEĆ. Kampus UJ to nie tylko uczelia, ale jedno z największych skupisk mieszkalnych w Krakowie!!! 104 odrobinę rozładowało sytuację, ale w weekendy po prostu nie sposób ani dojechać, ani wyjechać do miasta! Pewnie to samo będzie w wakacje. W dodatku 194 i 114 jeżdżą stadami, jakby kierowcy bali się w pojedynkę zapuszczać na tak odległe rubieże. Oby monopol MPK jak najszybciej się skończył. Odpowiedz Link Zgłoś
klymenystra MPK nie ma nic wspolnego z rozkladami jazdy 16.06.09, 17:12 jest tylko przewoznikiem :/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomaszek Re: pracownicy MPK niech idą na wakacje!!! IP: *.tktelekom.pl 16.06.09, 20:53 ....kierowcy mykaja stadami.... a moze pomyslisz o korkach w innych czesciach miasta i dlatego razem jada na kampus a pużniej sa po odjezdzie i razem jada żeby inni zdazyli z kampusu co?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Beattaa Godziny szczytu IP: *.2.pxs.pl 16.06.09, 14:42 W godzinach szczytu (7-8; 15-17) rozkłady powinny zostawac bez zmain. Całe lato będe w Krakowie i będe chodzić do pracy. Czy to że jest sezon wakcyjny jest powodem żebym traciła masę czasu na dojazd do pracy i do domu? Rozumiem, że ci co o tym decydują komuniakacja miejską nie jeżdża (pewnie mają słuzbowe samochody), więc im to wisi ile czasu traca normalni, pracujący ludzie. :(((( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: katja Re: Godziny szczytu IP: *.um.krakow.pl 17.06.09, 12:45 podpisuję się w całej rozciągłości! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lukas 24 też??? To debile IP: *.salwator.com.pl 16.06.09, 15:44 to z Kurdwanowa teraz do centrum tylko 6-tką naokoło:-((( Masakra! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: McDrive Re: 24 też??? To debile IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.06.09, 18:07 ale przecież linia 7 będzie jeżdzić teraz cały dzień, po protestach pasażerów którym nie podoba się brak piątki na Długiej a na reszcie trasy zastąpi niejako 24, po wakacjach 24 ma wrócić jako linia szczytowa. Doinformuj się człowieku, a potem dopiero krytykuj!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AAAAAA Autobusy i tramwaje też mają wakacje IP: *.chello.pl 16.06.09, 20:08 Brawo dla Majchrowskiego za utrudnianie życia mieszkańcom, którzy nie korzystają z samochodu... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: McDrive Re: Autobusy i tramwaje też mają wakacje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.06.09, 21:52 Kolega nietutejszy??? Wakacyjne rozkłady są wprowadzane w Krakowie praktycznie od wielu lat, odkąd sięgam pamięcią, na długo zanim Majchrowski został prezydentem. Właściwie prezydent ma niewielki wpływ na rozkłady jazdy :-), bardziej to kwestia radnych którzy ustalają budżet na komunikację. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pasażer Re: Autobusy i tramwaje też mają wakacje IP: *.chello.pl 16.06.09, 22:03 Budźet ustala prezydent, radni mogą tylko wnioskować o poprawki oraz go przegłosować lub nie. Co do wakacyjnego rozkładu to się zgadzam, ale nie powinno być aż takich cięć. Największe powinny być na liniach gdzie jest dużo studentów np. na Ruczaj czy na Zabłocie, a nie z "sypialni" do centrum, gdzie większość pasażerów stanowią pracujący ludzie, którzy jadą na tydzień lub dwa urlopu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: Autobusy i tramwaje też mają wakacje IP: *.236.spine.pl 17.06.09, 00:44 ale ruczaj to też sypialnia!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pracująca Autobusy i tramwaje też mają wakacje IP: *.chello.pl 17.06.09, 03:50 Wolne żarty. W zeszłym roku ograniczono 24 - musiałam bardzo mocno trzymać się zegarka, żeby nie spóźnić się 20 minut do pracy, ale w tym roku likwidacja linii na wakacje to już naprawdę przesada! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tabi żart kosmosu IP: 193.142.210.* 17.06.09, 09:42 jak zwykle okrada sie pasazerow, ktorzy placa slono za bilety. studentow owsze, bedzie mniej (bo spora czesc zostaje zeby pracowac), ale inni? urlopy sa 1-2 tygodniowe, a wiekszosc osob w tym czasie pracuje. poza tym, zmiany sa zupelnie niekonsekwentne, jak zwykle okraja sie polaczenia do huty: "Dla przykładu 1, 4, 8, 13 i 14 w godzinach szczytu zamiast co 10 minut będą jeździły co 15. Za to linia nr 7 będzie kursować nie tylko w czasie największego ruchu, ale też wieczorem i w weekendy. Częstotliwość kursów zwiększy także szybki tramwaj." 1,4,8, i 14 to tramwaje do huty. czyli w okolicach placu bienczyckiego po tych zmianach polaczonych ze zmiana trasy 5, ktora omija centrum, bedzie tramwaj co 15 minut. jakikolwiek do miasta. w szczycie! ale zmniejszy sie tez polaczenia na biezanow (51, 13), ale zwiekszy na kurdwanow (50). ponawiam pytanie ktore zadawalam juz wielokrotnie: kto placi za to, zeby kurdwanow mial tyle polaczen i same bombardiery? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krakus Re: żart kosmosu IP: *.autocom.pl 17.06.09, 11:30 z tego co mi wiadomo to 50 wcale nie będzie jeździć częściej. linia 8 nie jeździ do NH tylko na bronowiece. być może rozkłady zostaną tak ułożone że tramwaje z NH nie będą jeździć teoretycznie w stadach. sprawa bombardierów jest owszem dyskusyjna jednak nie wiadomo jak tabor zostanie rozdzielony na wakacje. na razie trzeba mieć nadzieję , że nowe tramwaje ( nie chodzi mi o EU8N) do obsługi linii na Płaszów spowodują ,że niskopodłogowce pojawią się na jakiejś innej linii do NH. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piotr Re: żart kosmosu IP: *.mas.airbites.pl 17.06.09, 20:00 ludzie co wy piszecie decyduje o tym zikit a nie mpk Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krakus Re: żart kosmosu IP: *.autocom.pl 20.06.09, 13:34 owszem, jeżeli jednak mpk ma możliwość wysłania lepszego taboru (autobusowego, z tramwajowym cały czas jest problem) na linie to dlaczego zikit ma się nie zgodzić Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: z ziem polskich Re: żart kosmosu IP: *.net.autocom.pl 01.07.09, 22:22 Człowieku, co to obchodzi pasażera komunikacji miejskiej, kto o czym decyduje. Kupuję bilet i chcę mieć zapewnioną usługę przynajmniej na średnim poziomie. Co mnie obchodzi, czy ktoś jest inteligentny inaczej w MPK, czy w kit cośtam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krakus Re: żart kosmosu IP: *.autocom.pl 02.07.09, 10:51 rzeczywiście a później jak chcesz żeby autobus częściej jeździł do piszesz do MPK i wkurzasz się że ci nie odpisuje. w krakowie sprawa z organizatorem jest tak pogmatwana że szkoda gadać. ze względu na monopol jakie mpk prowadziło to takie dziadostwo teraz jest - bo tradycje monopolistyczne. powinno być tak jak np. w warszawie. jest jeden organizator zajmujący się wszystkim a przewoźnicy tylko wożą ludzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qwerty Re: Autobusy i tramwaje też mają wakacje IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 18.06.09, 08:43 zawieszaja 24??? no chyba kogos poje..lo dokumentnie. niech sie najlepiej sami zawiesza na sznurkach, buce jedna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krakuska.pl Re: Autobusy i tramwaje też mają wakacje IP: *.236.spine.pl 18.06.09, 08:59 Komunikat MPK: www.mpk.krakow.pl/default.aspx?docId=1938&newsId=425&templId=6 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karolka Autobusy i tramwaje też mają wakacje IP: *.hlrn.qwest.net 20.06.09, 04:48 Wiadc .ze nie orientuja sie co niektorzy zwalajac cala wine na MPK,,a to miasto obcielo budzet dla MPK w okresie wakacji. Uwazam ,ze nie znajac tematu nie powinni zabierac glosu tacy ludzie.nadmieniam,ze nie jestem ani nie bylam pracownikiem MPK. Powinien jeden z drugim pojsc popracowac na tramwajch,autobusach to wtedy by wiele zrozumial jak ciezka jest praca w MPK,,ile uzerania przez caly dzien z ludzmi, jak jest to odpowiedzialna praca. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: O!! Karolka czemu bronisz tate lub mame... IP: *.betanet.pl 20.06.09, 12:59 wujka, ciocie, kuzyna, siostrzenca?? Wina tez lezy po stronie mpk, ktore tez sie na nas wpina... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krakus Re: Autobusy i tramwaje też mają wakacje IP: *.autocom.pl 20.06.09, 13:37 jeżeli by pasażerowie to zrozumieli to by było dobrze. prowadzący pojazd to też ludzie i jedni są inni od drugich i dlatego jeden na ciebie warknie a drugi odpowie kulturalnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krakowianka Autobusy i tramwaje też mają wakacje IP: 149.156.57.* 22.06.09, 13:38 Pewnie że tak, mają wakacje i dzisiaj do pracy zamist na godz. 7.30 , dojechałam na godz. 8.10 - prawda że fajnie ?? tramwaj który miał odjechać z przystanku Piaski Nowe o godz. 6.53 wogóle się nie pojawił, drugoi o godz. 6.59 też nie przyjechał , ja wraz z dużą grupą [i]pracujących pasażrów ( to są tacy pasażerowie , którzy nie maja wakacji) mokliśmy do godz. 7.10 po czy wsiększość wsiadła do autobusu aby dojechać do ul.Wielickiej i może tam coś będzie szczęśliwie jechało w stronę śródmieścia Krakowa , hhhhm nic z tego następ;ne 10 minut czekania w ulewnym deszczu i nikt nic nie wie!!! tramwaje na wakacjach - zdałoby sie powiedzieć .Mam pytanie do decydentów MPK i nie tylko czy pasażer taki ja np. co miesiąc wydający na Kartę miejska z przejazdem na wszystkie linie żeby dojechać na czas do pracy ma prawo wiedzieć co się dzieje w przypadku kiedy przedłuża sie oczekiwanie na tramwaj??? jak mam usprawiedliwić swoje ponad pół godzinne spóźnienie w pracy?? MPK na wakacjach , motorniczy na wakacjach ?? Przemoknięta , zniesmaczona pasażerka . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kr Re: Autobusy i tramwaje też mają wakacje IP: *.adsl.inetia.pl 22.06.09, 20:53 > Mam pytanie do > decydentów MPK i nie tylko czy pasażer taki ja np. co miesiąc > wydający na Kartę miejska z przejazdem na wszystkie linie żeby > dojechać na czas do pracy ma prawo wiedzieć co się dzieje w > przypadku kiedy przedłuża sie oczekiwanie na tramwaj??? Oczywiście że masz prawo! Dzwonisz na Centralę Ruchu i dowiesz się, czy np. nie ma wypadku. Numer telefon masz podany w każdym pojeździe i na przystankach, możesz też wklepać sobie do telefonu komórkowego ze strony www (może błędnie, ale jednak zakładam że takowy posiadasz). Odpowiedz Link Zgłoś