Dodaj do ulubionych

Most Grunwaldzki do remontu

IP: *.ghnet.pl 21.06.09, 23:20
ja polecam, apeluję...
Kto tylko może, niech przesiądzie się na rower.
Ja się dwa lata przymierzałem i po dwóch miesiącach myslę, że byłem
jeleń jeżdżąć samochodem 4,5 km do pracy w jedną stronę dłużej niż
teraz rowerem.
Obserwuj wątek
    • Gość: Rock Re: Most Grunwaldzki do remontu IP: *.krakow.pl 21.06.09, 23:25
      Ja też polecam. Od zeszłego roku śmigam na rowerze i bardzo sobie chwalę.
      Jeszcze tylko żeby pogoda w naszej strefie była bardziej przyjazna "kabrioletom"...
    • Gość: M Re: Most Grunwaldzki do remontu IP: *.chello.pl 21.06.09, 23:56
      No, jak masz 4,5 km to faktycznie można. Ja mam 25 km w jedną stronę, to nie bardzo. Ale za to zamiast samochodu uzywam skuterka :)
      (W sumie też rower tylk z silnikiem.)
    • Gość: Helmut Re: Most Grunwaldzki do remontu IP: *.89.98.101.static.crowley.pl 22.06.09, 08:18
      Pewnie, w taką pogodę. Jak potem wyglądasz w tej pracy? Sam
      zaopatrzyłem się w rower ale bez szansa na jazdę.
      • rollindomin Re: Most Grunwaldzki do remontu 22.06.09, 09:10
        ja mam 12km do pracy i jechalem rowerem 31 minut, MPK 45 minut, a samochodem w
        tygodniu 40minut, na weekend troche szybciej.
        A jak jeszcze do Mostu Grunwaldzkiego od Kampusu to samochodow 25-30 minut, a
        rowerem w dol 18minut a wracalem pod gorke 21 minut (a nie mam teraz formy i
        waze 100kg).
        Wiec i tak lepiej rowerem

ps. szkoda ze nie Miami itp, bo moznaby caly rok jezdzic :)
      • Gość: Bez. Re: Most Grunwaldzki do remontu IP: *.autocom.pl 22.06.09, 09:18
        Proponuję do roweru (miejskiego, na którym jeździ się wyprostowanym) dokupić
        także pelerynę przeciwdeszczową i można śmigać nawet w garniturze.
        Ja jeżdżę od ponad 10 lat (najpierw na uczelnię, na zakupy, po rozrywkę, a potem
        do pracy). Ostatnie kilka sezonów jeździłem także całą zimę, zero problemu,
        gdzieniegdzie jest nawet znacznie wygodniej, gdy dziury sa zasypane ubitym
        śniegiem ;)
    • Gość: Bez. droga rowerowa na Gru? IP: *.autocom.pl 22.06.09, 09:23
      Czy drogowcy przewidzieli porządne wydzielenie drogi rowerowej na Gru? Tak jak
      np. zostało to wykonane na Zwierzynieckim? Chodnik asfaltowy w czerwonym, lub
      zielonym kolorze z wyraźnymi znakami roweru...
      Można by też od razu zmienić łuk od strony Mangghi, gdzie droga zakręca pod
      kątem 90 stopni właściwie dwukrotnie, między słupami - istny slalom gigant.
    • Gość: ania Most Grunwaldzki do remontu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.06.09, 11:06
      Ja mam 19 km w jedną stronę, jestem w pracy dziś (ulewa) również rowerem. Po
      prostu bierzesz ubranie na zmianę. I tak wyglądam schludniej niż by mnie miały
      samochody po drodze na przystanku MPK ochlapywać!
      • Gość: Pengos Re: Most Grunwaldzki do remontu IP: *.multimo.gtsenergis.pl 22.06.09, 12:44
        A przebierasz się ukradkiem gdy akurat nikt obok nie przechodzi, brudne ubranie chowasz za skoroszytami, kąpiesz się w umywalce?
        • Gość: fdsfdsfsd Re: Most Grunwaldzki do remontu IP: *.devs.futuro.pl 22.06.09, 13:36
          moja żona jeździ zawsze rowerem do pracy, ale tylko GDY NIE PADA, inaczej
          wyglądałaby jak bezdomna. Gdyby w PL było zawsze słońce to pewnie większość
          ludzi by śmigała rowerem nawet po 20 km w jedną stronę, ale niestety tak nie
          jest ... podro
    • Gość: zbygniew Re: Most Grunwaldzki do remontu IP: 217.147.104.* 25.06.09, 16:51
      Popieram, przesiadajcie sie na rowery.

Bedzie wiecej miejsca dla mojego auta.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka