Dodaj do ulubionych

Podwyżki cen biletów MPK

IP: *.wola-duchocka.sdi.tpnet.pl 18.12.03, 01:20
niech zyja chlopcy z mpk!!!!!was i nas pocalujcie w dupe a poslom i radnym co
jezdza swe dupy za darmo wzcie i wystawcie im bilety a nie kurde udawajcie ze
nie bedzie podwyzki co 3lata?kpiny!!!juz to widze!!zdzierstwo ciekawe czy
ulgi dla studentow tez cofniecie i takie banialuki to mozecie se
w...pocalowac wole roewerem jezdzic!!!
Obserwuj wątek
    • Gość: gs Re: Podwyżki cen biletów MPK IP: *.bj.uj.edu.pl 18.12.03, 07:22
      Majchrowski won z Urzędu !!!! Konieczna jest prywatyzacja MPK. To paranoja na
      brożka w 100 pokojach siedzi kilkuset urzędasów, domagających się podwyżek i
      tyle. Kto tam był to wie. Jest tam kilkkadziesiąt osób zajmujących się m.in.
      badaniem natężenia ruchu, siedzą se i piją cherbatę z sufitu obliczając
      korzystających pasażerów efekt przeładowane pojazdy ale podwyżka, 13, bony i
      inne przyjemności się należą. Wypierdolić połowe z tych bezużytecznych głupców
      i nie będzie trzeba podwyższać kosztów. A zacząć należy od tego fajansa
      Majchrowskiego. Złóżmy mu Życzenia w Sylwestra, trzeba go wygwizdać !!!!!
      • Gość: Szreku Re: Podwyżki cen biletów MPK IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.12.03, 10:24
        słuchajcie, nie wiem czy wiecie. MPK ma tytuł przedsiębiorstwa fair play....
    • Gość: ma Re: Podwyżki cen biletów MPK IP: 217.153.132.* 18.12.03, 08:12
      skandal!!!!! teraz za trzydniowy bilet zaplace tyle co za tygodniowy
      wczesniej !!! i to ma byc wszystko w strone klienta???? chyba tego z wlasnej
      kieszeni...
      • Gość: beekey Re: Podwyżki cen biletów MPK IP: 5.2.* / *.chello.pl 18.12.03, 10:18
        Moze lepiej sie wziąść za dokladność,punktualność, i kulture kierowcow MPK!Ze
        nie wspomne o urzedasach.Niezłą łaske nam robią że łskawie nie podniosą biletu
        miesięcznego o 14 tylko o 10zł.Najlepiej podnieść o 30zł bedzie miała Dyrekcja
        miała lepsze samochody oraz jeszcze większe zarobki!Przecież idzie nowy rok
        przydalaby się jakas powyżka!A Panie i Panowie w biurach tez by chętnie
        skożystali z tych profitow!SKANDAL!!!!! P.S.A propo nie widac poprawy jakosci
        taboru wieszosc autobusow(NAWET NOWYCH!) jest brudnych i smierdzących, że nie
        wspomne o tym iż kierowców wcale nie interesuje iz klient płacąc za bilet
        marznie podczas jazdy w takim ładnym i NOWYM AUTOBUSIE!!!!!!!!
    • Gość: Anty MPK Re: Podwyżki cen biletów MPK IP: *.qumak.pl 18.12.03, 08:30
      SKANDAL!!! Który radny to przeliczył??? Mała podwyżka??? Do tej pory bilet
      normalny tygodniowy (7dni*24h=168h) kosztował 22 złote, teraz za przejazd przez
      6 dni (144h) będzie trzeba zapłacić 48 złotych - TO JEST PANIE MAJCHROWSKI
      NIEDOPUSZCZALNE!!! 48 złotych za przejazdy przez jeden tydzień?? ZŁODZIEJE,
      OSZUŚCI, SKANDAL!!! SKANDAL!!! Nie każdego stać by kupować miesięczny, bo
      dostaje wypłatę np tygodniówkami! SKANDAL!!! SKANDAL!!!
    • Gość: No name Re: Podwyżki cen biletów MPK IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.12.03, 08:46
      W Warszawie 72 godzinny bilet kosztuje 12 zł, a podobno w stolicy wszystko jest
      najdroższe. Tym razem Kraków pobił ją o 100%
    • teofilo Re: Podwyżki cen biletów MPK 18.12.03, 09:08
      Sonda jest nieprecyzyjna.
      Ta podwyżka to jednocześnie, skandal i zmiana o małym znaczeniu.
      Wyjaśniam dlaczego:
      Bilety już były zdecydowanie za drogie.
      Ta podwyżka to pogłębienie żenady. Wolę dać córce na paliwo, bo
      to taniej wyniesie, niz na bilety. Sam nadal będę jeździł na
      rowerze, dlatego dla mnie to podwyżka bez znaczenia.

Ponieważ większość ludzi pouruchomia maluchy i inne rzęchy,
      pytanie gdzie spojrzenie ekologiczne na Kraków?
      A ubodzy niech śmigają na zelówkach .
      • Gość: Baloo Re: Podwyżki cen biletów MPK IP: *.ur.zax.pl. / 195.150.162.* 19.12.03, 22:20
        dzis.dziennik.krakow.pl/?2003/12.19/Krakow/26/26.html
        W Krakowie rower nie jest na topie
    • Gość: greg Re: Podwyżki cen biletów MPK IP: *.wpie.agh.edu.pl 18.12.03, 09:11
      nie to juz jest przesada
      w Warszawie bilet 24 godziny kosztuje jak dobrze pamietam niecale 8 zlotych
    • Gość: ke Re: Podwyżki cen biletów MPK IP: *.smsnet.pl / *.smsnet.pl 18.12.03, 10:03
      I tak powinniście się cieszyc. Wy zapłacicie za bilet miesięczny na wszystkie
      linie 90 złotych. Ja w Szczecinie muszę płacic od roku 82 złotych za jedną
      tylko linię ... Jak byłem studentem to stac mnie było na sieciówkę na wszystkie
      linie. Teraz pracuję i na tę jedną linię z trudem wyrabiam ...
      • Gość: polak Re: Podwyżki cen biletów MPK IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 19.12.03, 06:46
        w poznaniu jak na razie jest 55 zl na wszystkie linie;-)
    • Gość: bez biletu kanar w...l ma jak w banku!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.12.03, 11:27
      do mojego tramwaju niech lepiej nie wsiada
    • Gość: Kolejny głos Re: Podwyżki cen biletów MPK IP: *.wieczysta.krakow.pl / *.wieczysta.krakow.pl 18.12.03, 11:40
      Komunikacja w Krakowie[mieście zabytkowym] zamiast być coraz tańsza,jest coraz
      droższa,Stąd zwiększa się ruch samochodów,bo samochód wychodzi taniej niż bilet
      tramwajowy,wszyscy o tym wiedzą tylko nie radni i zarząd miasta.A może im się
      nie chce myśleć jak zdobyć niezbędne środki z budżetu centralnego,a może nie
      potrafią zreorganizować MPK,aby obniżyć koszty jego funkcjonowania.Myślę że
      krakowianie powinni pamiętać te fakty idąc do kolejnych wyborów.
    • Gość: matt Głupio to wymyślili... IP: 62.233.163.* 18.12.03, 13:16
      Ja mysle, ze nie trzeba kupowac nowych SCANII za, o ile sie nie myle, 270
      tysiecy euro. Mysle, ze mozna kupic cos tanszego i przyjrzec sie temu, co
      dostaje w lape za te SCANIE.
      Oj, Rajcy Miejscy!
      Odbieracie szkołom wcześniej rozdysponowane pieniądze, Nowe Miasto budujecie
      sto lat, zamiast myśleć, jak obniżyć - podwyższacie ceny biletów i jednocześnie
      ubezpieczacie swoje nowe laptopy.
      Czy Wy, Rajcy Miejscy - nie przesadzacie?

I wiem, ze to co pisze nic nie da, boście głupi najwyraźniej, ale - może tak
      przejechałby sie który autobusem MPK od czasu do czasu i uwierzył temu, kto
      narzeka na usługi miejskiego przewoźnika? Może byście wtedy zrozumieli, że ta
      kolejna podwyżka to tylko potwierdzenie WASZEJ bezradności i BRAKU pomysłu na
      coś więcej...

pozdrawiam, za miesiąc zdaje prawo jazdy i rezygnuje z MPK :)
      A najpierw kupie bilet przed podwyżką, żebyście mogli zaraz na początku
      stycznia stwierdzić, że nie wszystkie szkoły oddały wam pieniądze i że ich
      jeszcze brakuje. Hieny.

pozdrawiam serdecznie mimo to i choć nie wierze w jakąkolwiek zmianę mam
      nadzieje że taki w przyszłości jak wy, drodzy Rajcy, nie bede.
      Taki głupi.

matteusz piotr
      • Gość: Afrika Bilety drożeją z roku na rok... IP: *.comarch.pl 18.12.03, 13:39
        ... a ja sie dalej grzechotam od lat rozklekotanym, niegrzewanym Ikarusem linii
        174 i 184. Poprawy nie widać.

Majchrowski nie zapomnimy ci tego przy nastepnych wyborach!
        • Gość: fan PRL Re: Bilety drożeją z roku na rok... IP: *.hist.uj.edu.pl 18.12.03, 14:42
          184 - skansen PRL. Wsiadając do niego czuje się młodsza o 15 lat. Tak samo jak
          wtedy niepunktualny, nawet na początkowych przystankach, brudy, śmierdzący i
          rzężacy. Wiecznie zatłoczony, co powoduje ,że i pasażerowie zachowują się
          bardziej agresywnie - jak dawniej.
    • Gość: rye Re: Podwyżki cen biletów MPK IP: 5.2.* / *.chello.pl 18.12.03, 14:47
      czy tramwaje będą jeździć szybciej ? czy na Starowiślnej raz na zawsze zniknie
      schemat, że albo jedzie 5 tramwajów na raz albo żaden ? czy MPK może
      wytłumaczyć dlaczego w Warszawie, która ma trzy razy więcej mieszkańców i jest
      kilka razy większa niż Kraków jest tylko 8 linii tramwajowych więcej, a u nas
      non stop korki ? dlaczego w stolicy tramwaj w 0,5 godziny pokonuje 10 km, a w
      Krakowie 3 km ? i dlaczego tam za miesięczny płaci się 66 zł, a tu 90 ?
    • Gość: Smok_Wawelski Tanie bilety dla STAŁYCH mieszkańców Krakowa!!! IP: 195.205.185.* 18.12.03, 15:14
      Czyli np. miesięczny za 50 zł, a dla całej reszty przyjezdnych i tymczasowych
      bilety nawet o 100% droższe! My, Krakusi z dziada pradziada czniamy na to, że
      mamy dofinansować przejazdy zgrai okupującej nasze miasto w poszukiwaniu
      nauki, pracy i lepszego życia. Na całym świecie karnety dla osób ze STAŁYM
      zameldowaniem są tańsze, i słusznie.I nad tym powinien zastanowic się
      prezydent Majchrowski, bo to STALI mieszkańcy Krakowa go wybrali...
      • Gość: simplus Re: Tanie bilety dla STAŁYCH mieszkańców Krakowa! IP: *.gemini.net.pl / *.gemini.net.pl 18.12.03, 15:36
        Nie sadziłem, że tak wygląda krakowska gościnność. Czyli według Ciebie studia w
        Krakowie tylko dla miejscowych. Nie dośc, że trzeba płacić za wynajęcie byle
        klitki to jeszcze żeby z tej klitki dojechać na uczelnie to trzeba dodatkowo
        zabulić.
        • Gość: Smok_Wawelski Masz rację! przekonałeś mnie, od jutra rezygnuję z IP: 195.205.185.* 18.12.03, 16:50
          pobierania opłat od moich współlokatorek za pokoje oraz zafunduję im bezpłatny
          bilet roczny MPK, a co? w końcu powinienem być gościnny i umożliwić wam
          jeszcze większe zaniżanie kosztów pracy, bo skoro 6 przyjezdnych wynajmuje
          sobie mieszkanko po 100 zł od głowy i zgadza się na pracę za 500 zł, to jak
          ktoś kto mieszka tu od pokoleń ma utrzymać 3-4 osobową rodzinę?? podejrzewam,
          że chciałbyś zostać kolejnym pseudoKrakusem po studiach i sądzisz, że jesteś
          tu mile widziany? zweryfikuj trochę swoje wyobrazenie na temat krakowskiej
          gosinnosci bo znam tu setki Krakusów i ani jednego który byłby życzliwy
          przyjezdnym okupantom.
          • Gość: simplus Re: Masz rację! przekonałeś mnie, od jutra rezygn IP: *.gemini.net.pl / *.gemini.net.pl 19.12.03, 09:03
            Rozczaruję Cię chyba, ale nie mam zamiaru tu zostawać na stałe. Kiedyś miałem
            ogromny sentyment do tego miasta, ale to wszystko się skończyło jak tu
            zamieszkałem. Wystarczy wejść do Sukiennic i człowiek, jak nie mówi w jakimś
            obcym języku to już jest klientrm drugiej kategorii. I tak jest w wielu
            przypadkach. Ludzie oceniają Cię po zasobności portfela. Ale miał to być temat
            komunikacji miejskiej (która jest beznadziejna) i nie jest to miejsce na takie
            dyskusję. Kraków dla krakowiaków, ziemia dla ziemniaków a księża na księżyc. :-)
            Pozdrawiam
            • Gość: Smok_Wawelski AMEN IP: 195.205.185.* 19.12.03, 12:14
    • Gość: ..... Re: Podwyżki cen biletów MPK IP: 149.156.209.* 18.12.03, 15:38
      C H U J W D U P Ę M P K !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    • Gość: simplus Re: Podwyżki cen biletów MPK IP: *.gemini.net.pl / *.gemini.net.pl 18.12.03, 15:43
      Wzieli by się lepeij za siebie, a nie łapę po pieniądze wyciągają. Uwielbiam
      lato w MPK, za oknem +30 stopni a w autobucie dochodzi już do 50 a okienka są
      ogromne. Po Krakowie jeżdżą nowe autobusy, tylko ktoś nie wziął pod uwagę, żę
      powinny być dostosowane do naszego klimatu (lato gorące, a zimą piździ).
      A podwyżki cen są po to, aby zadbać o zdrowie podrużnych. Przypomina mi
      się "DZIEŃ PIESZEGO PASAŻERA" z Misia. I to będzie w Krakowie. Pozdrawiam
      radnych i dziękuję za troskę o moje zdrowie (w końcu spacer z Góry Borkowskiej
      na Opolską to czysta przyjemność) :-)
    • Gość: Exo Czyste chamstwo!!! IP: *.compower.pl 18.12.03, 16:12
      Chciałbym, żeby wraz z podwyżkami MPK poprawiło swoje działanie. Punktualność
      i zachowanie kierowców pozostawia wiele do życzenia (np. zamykanie
      drzwi "przed nosem" biegnącej do autobusu osoby, wymuszanie pierwszeństwa nad
      innymi urzytkownikami dróg itp.). Inna sprawa to logika kursowania autobusów.
      Z okulickiego do Mogilskiego jeździ pięć linii (125, 128, 152, 425, 428)
      wszystkie przejeżdżają w ciągu 5min (zdaża się że stoją równocześnie na
      przystanku trzy autobusy) a następnie przez 20min nie jedzie żaden... Więc
      gdzie jest sens takiego mnożenia linii, jeżeli 1wszy autobus zbiera pasazerów,
      a dwa następne jadą puste? A może wystarczyłoby poprzesówać kursy tak, żeby te
      autobusy nie jeździły równocześnie tylko z pięciominutowymi odstępami?!?
      Takich rewelacji w działaniu naszego "ukochanego" przewoźnika można mnożyć. Że
      nie wspomnę nic na temat "przyjemności" z jazdy liniami nocnymi...
      • yogy głupota nie ma granic:-( 18.12.03, 16:53
        Tak patrze po tych postach i nadziwić sie nie mogę, jak ludzie potrafią być
        głupi. Czasami żal mi takich ludzi.
      • Gość: rye Re: Czyste chamstwo!!! IP: 5.2.* / *.chello.pl 18.12.03, 18:40
        Exo : "zamykanie drzwi "przed nosem" biegnącej do autobusu osoby"

To akurat popieram - szlag mnie trafia jak widzę, że leci babcia do autobusu,
        kierowca czeka, babcia wchodzi i wtedy gaśnie zielone światło przez co autobus
        stoi na skrzyżowaniu wieki. W Warszawie się nie przejmują takimi wątpliwymi
        dla pozostałych 40 pasażerów uprzejmościami, tylko jadą przed siebie.
        • yogy czysta głupota i niewiedza 18.12.03, 23:02
          Gość portalu: rye napisał(a):

> Exo : "zamykanie drzwi "przed nosem" biegnącej do autobusu osoby"
          >
          > To akurat popieram - szlag mnie trafia jak widzę, że leci babcia do autobusu,
          > kierowca czeka, babcia wchodzi i wtedy gaśnie zielone światło przez co
          autobus
          > stoi na skrzyżowaniu wieki. W Warszawie się nie przejmują takimi wątpliwymi
          > dla pozostałych 40 pasażerów uprzejmościami, tylko jadą przed siebie.

Owszem zdarzy sie, że prowadzący pojazd jest na tyle złośliwy, żeby specjalnie
          zamknąć komuś drzwi przed nosem. Ale gdyby z zamknięciem drwzi miał czekać aż
          ostatni chętny pasażer wsiądzie, to tak jak pisze rye, stał by przez wieki. A
          potem sie ludzie dziwią, że sie tramwaje/autobusy spóźniają. Dobrym przykładem
          czystej głupoty ludzkiej jest przystanek tramwajowy Bagatale w godzinach
          szczytu. Na przystanek podjeżdża UFO. Pierwszy wagon pęka w szwach, co drugi
          pasażer ma odruchy wymiotne, a drugi i trzeci wagon są prawie PUSTE.
          • Gość: simplus Re: czysta głupota i niewiedza IP: *.gemini.net.pl / *.gemini.net.pl 19.12.03, 09:11
            Jeżeli autobusy będą jeździły punktualnie to niech kierowcy zamykają drzwi
            kiedy chcą, ale jak ostatni autobus wieczorem jedzie 10 minut przed czasem i
            kierowca poczeka do momentu kiedy dobiegasz do drzwi po to, żeby zamknąć Ci je
            przed nosem to naprawde cholera człowieka bierze. I dylaj na piechotkę przez
            całe miasto, bo nocny pojawi się za godzinę. Kilka razy taki spacer z Placu
            Centralnego na Krowodrzę odbyłem i jest to wątpliwa przyjemność.
    • Gość: pasazer Re: Podwyżki cen biletów MPK IP: *.veranet.pl / 62.89.111.* 18.12.03, 23:55
      okazuje sie ze nowa glowa naszego miasta co roku wita nas podwyzkami ... w
      sumie trudno sie dziwic skoro z komunikacji miejskiej nie korzysta a nawet
      gdyby ... kilkanascie zl to "niewielka" roznica (ale nie dla tych ktorzy aut
      nie maja) ...
    • Gość: Szeryf Re: Podwyżki cen biletów MPK IP: 212.244.190.* 19.12.03, 15:02
      Od siebie należy zacząć oszczędzanie. MPK utrzymuje wiele ośrodków kolonijnych
      i wczasowych, gdzie funduje wczasy swoim pracownikom - chciałbym sie
      dowiedzieć, ile na to idzie co roku pieniędzy. Podobnie z wydawana gazetą na
      papierze kredowym - składającą się w większości z laurek dla wybranych
      pracowników. A wszystko to finansowane miedzy innymi z kasy miasta.
      • yogy Podwyżki cen biletów MPK 19.12.03, 15:14
        Najlepiej będzie jak wszycy pracownicy MPK będą pracować społecznie. Wtedy
        wszyscy pasażerowie będą zadowoleni. Lubie sie czasem przysłuchać rozmowom
        prowadzących pojazdy i nie tylko... Ci którzy jeżdżą (prowadzą pojazd) nie mają
        nawet karty od MPK, tylko sami płacą za bilet, pomimo tego, że w spółce
        pracują. A ludzie tu takie głupoty wypisują, wydaje im sie, że jak ktoś pracuje
        w MPK, to on, cała jego rodzina i znajomi mają bilety za friko. Głupota i
        niewiedza nie ma granic...:-(

A co do nocnych spacerów spowodowanych nadspieszeniem autobusu, to wziąć
        długopis w łape, zapisać numer autobusu, date, godzine i linie i wysłać skarge
        do MPK. Nic Wam to nie da, że sie będziecie tu rzucać na forum. Wiadomo, że z
        każdą pierdołą nie ma co biec na skarge do MPK, ale jeżeli autobus odjeżdża 10
        min przed czasem przy f=1h, to skarga będzie najlepszym sposobem.
        Oprócz tego można zadzwonić na 955 i poinformować o sytuacji. Nadzór ruchu
        pracuje całą dobe.

Ja mam prośbe: zanim coś napiszecie, to sie nad tym zastanówcie i nie róbcie na
        odwrót!:-)
        • soczewica Re: Podwyżki cen biletów MPK 27.12.03, 00:59
          yogy napisał:

> Najlepiej będzie jak wszycy pracownicy MPK będą pracować społecznie.

bez przesady ;-) przecież nie chodzi o kierowców (znam, wiem: ciężka tyrka za
          średnie pieniądze).
          gdyby tak każdemu kto ustalał podwyżkę cen biletów najpierw zaordynować
          kilkutygodniowe jeżdżenie, codziennie, od 13 do 18, autobusem 501, 502, 139,
          tramwajem 14, 1, może to przyniosłoby jakieś wymierne efekty. i jeszcze
          dorzucić powrót nocnym. niech za tą podwyżką idzie zwiększenie czestotliwości
          autobusów, ostateczna wymiana dziurawych ogórasów na nowe. ale po co, skoro
          większość nie ma wyjścia i tak czy inaczej będzie się tłukła komunukacjom
          miejskom.
    • Gość: Miłosz Re: Podwyżki cen biletów MPK IP: *.trzepak.net 05.01.04, 16:37
      Prezes Mpk jak się wozi merolem to go jebie czym pospulstwo sie wozi
      przypierdoli takimi cenami że mi się aż mały marszczy na sam widok autobusu

NA TEN NOWY ROK ŻYCZĘ MPK ZEBY ZBANKRUTOWAŁO W CHUJA I WOLE BUSEM JEŹDZIĆ
    • Gość: MIŁOSZ Re: Podwyżki cen biletów MPK IP: *.trzepak.net 05.01.04, 16:52
      JESZCZE JEDNO PIERDOLE NIE KUPUJE BILETÓW JAK JAKIŚ CHUJ KANAR POKAŻE MI
      LEGITYMACJE Z NAPISEM MPK TO MU JĄ WSADZE W DUPE I PRZECIAGNE PRZEZ CEWKE
      MOCZOWĄ A TAKIE CIOTY SĄ KANARAMI ŻE SZAŁ A POZATY WYGLĄDAJĄ JAK BY PROSTO Z
      INKUBATORA ZOSTAŁ WYJĘTY

PREZES MPK CWEL
      PREZYDENT MIASTA KRAKOWA CWEL
      PIERDOLE WAS AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA ZARAZ MNIE SZCZELI O ZIEMIE
    • Gość: MIŁOSZ1 Re: Podwyżki cen biletów MPK IP: *.trzepak.net 05.01.04, 16:53
      INKUBATORA ZOSTALI WYJĘCI

PREZES MPK CWEL
    • Gość: MIŁOSZ1 ...E TĄ PODWYŻKĘ IP: *.trzepak.net 05.01.04, 16:53
      INKUBATORA ZOSTALI WYJĘCI

PREZES MPK CWEL
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka