Dodaj do ulubionych

Rozpędzone konie na Rynku: 2 osoby ranne

• Gość: byłem tam Rozpędzone konie na Rynku: 2 osoby ranne IP: *.cust.tele2.pl 10.07.09, 19:12
      konie miały klapki na oczach, dlatego pędząc rynkiem nie skręciły tylko
      wpakowały się w stoliki kawiarniane.
      • zegareek Re: Rozpędzone konie na Rynku: 2 osoby ranne 10.07.09, 19:20
        klapki mają bo dzięki temu nie boją się mijających je pojazdów - to niejako
        "zmusza" je do patrzenia w przód...
      • gieeflo Re: Rozpędzone konie na Rynku: 2 osoby ranne 10.07.09, 19:22
        Jakoś wszystkim umknęło, że dorożkarza nie było bezpośrednio przy zaprzęgu,
        zapewne roztrząsał ważne problemy z innymi fiakrami.
    • Gość: John Rozpędzone konie na Rynku: 2 osoby ranne IP: 213.199.225.* 10.07.09, 19:15
      pisać takieeee opinie to zajebista frajda sami fachowcy od kuni od turystyki od
      wszystkiego i pomyślcie tacy sami są w sejmie i rządzie
    • Gość: qaz petardy na Rynku - debile !!!! IP: *.net.autocom.pl 10.07.09, 19:30
      Petardy w Rynku do debilizm całkowity , ukarać tych co odpalili petardy niech
      zapłacą na szkody i leczenie poszkowanych !!!!!!
    • Gość: kompletnienarąbany rynek, konie, furmanki ......... IP: *.chello.pl 10.07.09, 19:37
      jednym słowem WIOCHA
      • Gość: krakusiątko Re: rynek, konie, furmanki ......... IP: *.236.spine.pl 10.07.09, 20:15
        A ty odróżniasz furmankę od dorożki ?
      • Gość: widz Re: rynek, konie, furmanki ......... IP: 77.236.15.* 10.07.09, 20:52
        zapomniałes o kwaiciarkach budach na festyn, gołębiach i kompozycji "zapachu" tego wszystkiego
    • Gość: zdzicho A czy dyrektor Zoń był trzeźwy? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.07.09, 20:00
      • Gość: @@@ Zoń jaki jest - każdy widzi ;-) IP: 77.236.0.* 10.07.09, 21:03
        :)
    • Gość: krakuf Rozpędzone konie na Rynku: 4 osoby ranne IP: *.chello.pl 10.07.09, 20:03
      szukają kozła ofiarnego czyli jakiegoś kolesia w czerwonej koszuli,
      ale przecież nie takie rzeczy jak odpalanie petardy dzieją się na
      rynku. te konie, tak jak i ludzie w Krakowie, jadą na ostatnich
      nerwach i byle co może wyprowadzić z równowagi. chociażby fakt że te
      dorożki jadą pół miasta na rynek to paranoja - konie mają pewnie
      dość już zanim dojadą do rynku. Nikt nie pomyślał żeby miały bazę
      gdzieś w pobliżu, np na Kazimierzu. Ale wszystkiemu winny pan w
      czerwonej koszuli. Najgorsze że policja musiała się oderwać od
      biurek bo tam sobie smacznie spali, a tu takie coś. skandal...
    • Gość: Anonim Rozpędzone konie na Rynku: 4 osoby ranne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.07.09, 20:12
      Jestem zawiedziona
      wy tylko 4 osoby ranne !!!!
      a konie ?
      o nich nie myslicie
    • Gość: toni Rozpędzone konie na Rynku: 4 osoby ranne IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.07.09, 20:14
      rozstrzelac te konie!!
    • Gość: Vipo Rozpędzone konie na Rynku: 2 osoby ranne IP: *.centertel.pl 10.07.09, 20:23
      Związku z tym przyjdzie Markowski i nakaże zrezygnowania z teatrów ulicznych bo
      mało że strzelają to na 1000% są satanistyczne straszą konie i ludzi....
    • Gość: alex Szkoda że nigdzie nie napisali GDZIE to się stało IP: *.wroclaw.mm.pl 10.07.09, 20:30
      Rynków mamy w Polsce pewnie kilkaset, do tego dochodzi rynek akcji, obligacji
      no i wolny rynek... Kiedys byl taki program "Sztuka Informacji", mysle ze
      autorom tego tekstu przydałaby się jego lektura...
      • Gość: Komar Myślę, że tobie już żadna książka nie nada IP: 93.159.26.* 10.07.09, 22:02
        .
    • Gość: bebe Potwierdzam ,że uliczni artyści to debile !!! IP: *.adsl.inetia.pl 10.07.09, 20:56
      Ale czy mozna od nich wymagać wyobrażni...
    • Gość: pirotechnik A gdyby tak wrzucić temu "artyscie"petardę do gaci IP: *.adsl.inetia.pl 10.07.09, 20:59
      To byłby dopiero teatr.
    • Gość: kra Rozpędzone konie na Rynku: 2 osoby ranne IP: *.toya.net.pl 10.07.09, 21:32
      polecam zapoznanie się ze zdjęciami, zwłaszcza z tym:
      wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/51,80273,6809890.html?i=0
      jak się zobaczy te konie na zdjęciu, to łatwo zgadnąć co było przyczyną wypadku...
    • Gość: zmarszczony fred Re: Rozpędzone konie na Rynku: 2 osoby ranne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.07.09, 21:37
      No i znowu: gdzie byli rodzice (ja się pytam!? )
    • Gość: obserwator Precz z dorożkami! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.07.09, 21:40
      To wielka pomyłka, że pozwala się na jazdę dorożkom wsród tłumów ludzi jaki codziennie jest na Rynku Głównym. Są to bardzo niebezpieczne powozy o zbyt dużych gabarytach, ciagnięte przez nieprzewidywalne konie. To już kolejny wypadek z udziałem dorożek, jak wiele ludzi jeszcze ucierpi przez ryzykowne wpuszczanie szalonych powozów na ulice Starego Miasta.
      • Gość: xyz Re: Precz z dorożkami! IP: 217.96.65.* 10.07.09, 22:23
        Obserwator, zapominasz, że przeszło 100 lat temu konie były
        wszechobecne,a takich oferm, jak ty, które nie potrafią jeździć
        konno było niewielu. Konno jeździli wszyscy. Zamiast wygłaszać
        dziwne poglądy spróbuj zaprzyjaźnić się z koniem. Tylko nieliczni
        wiedzą jak to jest. Gdybyś wiedział coś na temat tych zwierząt nie
        wygłaszałbyś durnych poglądów. Żal mi koni, bardzo. Na jednym ze
        zdjęć konik stoi spokojnie, podczas gdy całą nogę ma we krwi. Gdyby
        coś takiego zdarzyło się mojemu konikowi, to ręczę, że winny wypadku
        skończyłby z głową w TOI TOI.
    • Gość: gary W łodzi to nie możliwe, tylko w Krakowie IP: *.xdsl.centertel.pl 10.07.09, 21:55
      pech
    • naprawdetrzezwy Nie ma nic bardziej wieśniackiego 10.07.09, 22:19
      niż smró∂ końskiego gówna dolatujący do nosów osób jedzących w
      restauracjach i kawiarniach.

Miastowi traktują to jak folkor, a miejscowi...??
      • Gość: taki tam Re: Nie ma nic bardziej wieśniackiego IP: 217.96.65.* 10.07.09, 22:38
        He, he, a ty jesteś miastowy, czy miejscowy? Coś mi się wydaje, że ani
        jeden ani drugi? Z której wsi pochodzisz? Tato pewno hodował świnie i
        krówki, a tobie jeszcze słoma z butów wychodzi.
    • Gość: kuń Rozpędzone konie na Rynku: 2 osoby ranne IP: *.debica140.tnp.pl 10.07.09, 22:21
      Wątek na forum humorum by się nadawał :)
    • Gość: Alr Przestać korzystać z usług rzeźników IP: *.aster.pl 10.07.09, 22:55
      To ich powinno nauczyć dbać o zwierzęta, a nie ranne wykorzystywać na maksa.
      Identycznie jest przecież w Tatrach, przy wjeździe na Morskie Oko - konie padają
      z wycieńczenia, ale "góralom" nie "opłaca się" im ulżyć czy zawieźć na leczenie.
      Ale dopóki ludzie będą z nich korzystać, dopóty sami będą biednym koniom
      serwować taki los.
    • Gość: ps. mieto Rozpędzone konie na Rynku: 4 osoby ranne IP: *.nplay.net.pl 10.07.09, 22:58
      A to ci dopiero heca! Szkoda że nie mogłem w tym czasie być na rynku i
      podziwiać całe widowisko. Tym bardziej że nie była to żadna mistyfikacja tylko
      realne wydarzenie. A tylko takie najbardziej przemawiają do wyobraźni,
      najbardziej są pociągające. Oczywiście , jak w każdym tego typu przypadku taki
      w tym - ktoś na pewno zawinił. Przyczyną był brak wyobraźni u organizatorów
      imprezy, zawiniony lub nie. Nie od dziś wiadomo że zwierzęta reagują na ogół
      silnym lękiem na strzały (także psy i koty), boją się piorunów, błyskawic,
      grzmotów.Chowają się po kątach, drżą. Nie mówię tutaj o psach tresowanych np.
      psy wartownicze. Zatem wszystko może się wydarzyć przy niesprzyjającym zbiegu
      okoliczności.Nie stanowi zatem gwarancji nawet pozostanie woźnicy na bryczce.
      W ataku szału konie czując opór mogłyby się jeszcze bardziej rozsierdzić. Całe
      szczęście że nie było śmiertelnych ofiar.
    • Gość: świadek Rozpędzone konie na Rynku: 2 osoby ranne IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.07.09, 23:06
      Mundurowi to wyjątkowe leszcze. Kto sprawdza im IQ? Zamiast zabezpieczyć miejsce zdarzenia, wezwać weterynarza to spisywali zeznania świadków będących pod wpływem alkoholu. Totalna dezorganizacja.
      Skuteczni są w jednym, spisywaniu pijących piwo w miejscach puplicznych, zresztą tych którzy nie zdążyli uciec.
      Jeśli chodzi o słuszność organizowania postóju dorożek w Rynku to nie jest jedyne miejsce. Przecież można byłoby wygospodarować inne miejsce np. z części plant i zrobić humanitarną przystań z wodopojami i zadaszeniem. Ale nikomu niechce się o tym myśleć. Łatwiej jest inkasować kasę od dorożkarzy do kasy miasta bez zbędnych inwestycji. Bo koń to tylko koń.
    • Gość: ciekawy Rozpędzone konie na Rynku: 2 osoby ranne IP: *.fbx.proxad.net 10.07.09, 23:07
      a co podano koniom do picia?
    • carpaccio4 koń, pies 10.07.09, 23:23
      ciekawe z jakiego powodu robicie kabanosy tylko z konia? bo utylizacja była by
      droższa?
    • Gość: koniokrad Rozpędzone konie na Rynku: 2 osoby ranne IP: *.zax.pl 10.07.09, 23:25
      Pieprzycie jak hedonistyczne dzieci internetu, z buta bez sensu i z impetem!
      Jestescie żałośni. Nie macie pojęcia o koniach. Teraz jak was czytam widzę że
      dużo dziwaków wypowiada się w temacie, którego nie rozumie (którzy mieli
      chomika, psa, kota lub muche w klatce).

Te konie (lub koń) były spłoszone, ale tam ich lub jego nie powinno być na
      Rynku!!! Żałuję, że na 134 komentarze nie przecztałem ani jednego fachowego,
      kogos kto wie cokolwiek o koniach, tylko same bzdety gawiedzi internetowej. Tu
      czytajcie dobry komentarz:

forum.gazeta.pl/forum/w,410,97697852,97712759,Re_Rozpedzone_konie_na_Rynku_2_osoby_ranne.html

Asmok, nie znasz koni. To nie jest wina pedard. Zawsze moga wybuchnąć na Rynku,
      np. małolat dla zabawy strzeli z karbidu.

Te spłoszone konie nie powinny być w takim miejscu, gdzie jest hałas, masa ludzi
      i różne odgłosy. One powinny wozić ludzi po dróżkach wsi spokojnej, wsi łagodnej
      lub zboże z pól.

Na takie miejsce jak Rynek powinny być dobierane zwierzęta sprawdzone i
      wytrenowane w różnych sytuacjach. Np. takich jak wojna z całym arsenałem efektów
      akustycznych. Reasumując, gdyby te konie służyły w kawalerii i byłyby oswojone z
      ekspolozjami to nie zaistniałaby ta smutna sytuacja.

Wiem wiem co zaraz napiszesz, ale mnie to wali, bo nie znasz koni. Powiem tylko
      jedno, gdyby takie konie służyły w kawalerii w czasie wojny, to po jednym
      wystrzale z pistoletu, każdy pułk kawalerii z takimi koniami rozpierzchłby się w
      kilka sekund w każdym kierunku. I szukaj wiatru w polu, pardon, pułku...
    • tomekjeden Tylko tych koni, 10.07.09, 23:57
      tych koni żal.

Coś potwornego. Europo, Europo quo vadis?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka