Gość: Artur IP: 62.233.163.* 21.12.03, 17:38 Czy ktoś się orientuje, jaki mam byc faktyczny termin oddania budynku przez TBS BUDREM, podobno mają zacząć w kwietniu 2004, wykupiłem partycypacje i czekam (i paznokcie obgryzam :-) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Basia Re: TBS na Oświecenia IP: 195.150.130.* 22.12.03, 13:00 O tbs Budrem nie wiem nic konkretnego, ale tematyka tbs jest mi bliska. Mamy wykupione mieszkanie w tbs Złocień,tzn. mamy odebrać mieszkanie w I kw 2004, podobno w styczniu podpisujemy umowe,blok już wykańczają, ale do czego zmierzam, niestety nie mam dla Ciebie dobrych wieści. Wszystkie tbs a przynajmniej większośc mają straszne opóźnienia, my mielismy odebrać mieszkanie rok temu!!podobnie tbs krak-system ( który koło naszego bloku tez sie buduje z takim samym strasznym poślizgiem), podobnie tbs południe. Nigdy bym juz nie czekała na wybudowanie mieszkania, wolałabym kupić od kogoś tbs, duzo ludzi sie ogłasza, ale może Budrem buduje lepiej i będziesz miał szczęście, że odbierzesz mieszkanie w terminie :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Artur Re: TBS na Oświecenia IP: 62.233.163.* 22.12.03, 13:46 Pierwotny termin oddania był przełom 04/05 czyli i tak juz mają rok opoznienia, ale w przypadku TBS-ów to normalka (pozwolenia). Z tego co wiem to ludzie czekają juz kolo roku. Kwestia, żeby tylko zaczęli :-)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Basia Re: TBS na Oświecenia IP: 195.150.130.* 23.12.03, 08:58 Ale miejsce rewelacyjne na mieszkanko, ciekawa jestem w którym dokładnie miejscu sie buduje Twój blok ?? Nasz tez jest w Hucie, ale blizej Czyżyn, spoko miejsce, duzo zieleni, dobra komunikacja :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Artur Re: TBS na Oświecenia IP: 62.233.163.* 23.12.03, 16:59 Miejsce ... fakt extra, za kościołem i pętlami MPK w Mistrzejowicach, zaraz koło osiedla domków jednorodzinnych. :-). I o to mi własnie chodziło. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mia Re: TBS na Oświecenia IP: 62.233.150.* 14.02.04, 12:01 Dlaczego Wy wszyscy się katujecie z tymi starymi konustycznymi nazwami dzielnic. Np to stwierdzenie: ...Nasz tez jest w Hucie, ale blizej Czyżyn... Przeciez dzisiaj dzielnica Nowa Huta to ta stara Nowa Huta, Czyżyny to po prostu Czyżyny, ale Os.Oświecenia to już są Mistrzejowice a nie żadna Nowa Huta !!! itd. Tak jak to większość niestety traktuje to po prostu telikt z epoki komunizmu. Na Kurdwanów już się nie mówi że to Podgórze, tylko ciągle ta biedna Nowa Huta! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JA Re: TBS na Oświecenia IP: *.pkobp.pl 30.12.03, 17:47 A ja mam mieszkanie w Krak-Systemie na Okulickiego, i nie mialem poslizgu - tzn. byB okolo 1,5 miesiaca wiec to jest nic :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gocha Re: TBS na Oświecenia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.12.03, 21:44 czesc ja też bym chciała tam wykupić mieszkanie to znaczy na oświecenia, ale nie wiem czy jest jeszcze możliwość. Na stronie internetowej Budrem pisze iż mają w planach inwestycje na os. óświecenia- termin realizacji III lub IV kwartał 2005 roku, więc pewnie będzie to w 2006 roku do odebrania!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Artur Re: TBS na Oświecenia IP: 62.233.163.* 29.12.03, 10:56 Ostatnio bedąc w biurze Budremu "wywiedziałem" sie ze jest wolne jeszce kilka mieszkań na kazdym z pięter Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gocha Re: TBS na Oświecenia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.12.03, 15:53 Ja też się dzisiaj dowiedziałam że jest kilka wolnych mieszkań, ale niestety Budrem nie dostał kredytu na budowe z KFM i nie wiadomo czy dostanie. W tym roku dostał ten kredyt tylko jeden TBS.Z tymi kredytami jest bardzo trudno- do końca kwietnia są przydzielane kredyty a są 5 miesiączne opóżnienia. Wiem to z bardzo dobrego źródła więc nie wiem czy budrem w następnym roku dostanie wogóle ten kredyt. Pani w biurze powiedziała że też tego nie jest pewna i dodała tak to jest z TBSami.Jak nie dostaną kredytu przed zimą to muszą czekać do wiosny na budowę. Wiem napewno że w następnym roku tego nie rozpoczną. Ale miejsce jest piękne i warto czekać!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Artur Re: TBS na Oświecenia IP: 62.233.163.* 30.12.03, 16:40 Wielkie dzięki za info, a czekać faktycznie warto. Ale gdyby nie zaczęli w przyszłym roku to niefajnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zizulaz Re: TBS na Oświecenia IP: *.agh.edu.pl 28.01.04, 20:54 > W tym roku dostał ten kredyt tylko jeden TBS. czy może wiesz który ?? czekam na mieszkanie na Okulickiego w TBS Południe i dowiedziałam się że czekają nas kolejne 2 kwartały poślizgu... po prostu dramat Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Artur Re: TBS na Oświecenia IP: 62.233.163.* 28.01.04, 22:47 Nie wiem który TBS dostał kredyt, ale fakt że sytuacja z TBS (pozwolenia, kredyty itp. ) jest faktycznie niewesoła. Tylko czekać....... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: basia Re: TBS na Oświecenia IP: 195.150.130.* 29.01.04, 08:40 cześć!! trochę współczuje , oczekiwanie na mieszkanie jest straszne, tymbardziej jak nie idzie do przodu a czas leci. Ja na wiosne wprowadzam sie do mieszkania tbs, bardzo sie ciesze, ale opóźnienia maja w stosuumku do zapowiadanego terminu rok!! cóż tbsy tak maja , zycze powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jano Re: TBS na Oświecenia IP: *.emu.int.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 29.01.04, 03:09 tez interesuje mnie temat TBS Poludnie Okulickiego- 2 kwartaly poslizgu ale na co na rozpoczecie czy na zakonczenie budowy i od kiedy liczyc te 2 kwartaly? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zizulaz Re: TBS na Oświecenia IP: *.agh.edu.pl 29.01.04, 09:41 moja historia z TBS Południe jest niestety dluga....... :( Umowa (październik 02): zakończenie budowy planowane na IV kwartał 2003, rozpoczęcie planowane na IV kwartał 2002 lub I kwartał 2003 Aneks 1 do umowy (listopad 03): zakończenie budowy planowane na I kwartał 2005, rozpoczęcie planowane na I kwartał 2004, dziś już wiem że będzie to III kwartał 2004.... Aneks 2: jeszcze nic o nim nie wspominali ale boje się nowej ceny za m2 bo VAT idzie w górę .... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Artur Re: TBS na Oświecenia IP: 62.233.163.* 29.01.04, 10:55 Jak zaczną budowac teraz na wiosne to nie masz co liczyć jak na III-IV kwartał 2005, zimy nie przeskoczą (następnej) :-( Ja zapłacilem w maju 2003 i wtedy juz mnie poinformowano że oddadzą budynek gdzieś na koniec 2005 (ale to chodzi o Budrem a jak z Południe to nie wiem) , a jak bedzie zobaczymy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Basia Re: TBS na Oświecenia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.01.04, 20:51 Dzień dobry wszystkim w tym roku(2003) tylko jeden TBS dostał kredyt i jest to TBS południe i chodzi o budowę na ul.Okulickiego. Budowa rozpoczyna się na wiosnę. Dane pochodzą z urzedu mieszkalnictwa( 100% pewności). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bASIA Re: TBS na Oświecenia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.01.04, 20:53 Dzień dobry wszystkim w tym roku(2003) tylko jeden TBS dostał kredyt i jest to TBS południe i chodzi o budowę na ul.Okulickiego. Budowa rozpoczyna się na wiosnę. Dane pochodzą z urzedu mieszkalnictwa( 100% pewności). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jano jeszcze o TBS Poludnie IP: *.emu.int.pl / *.int.pl 30.01.04, 01:59 ja od wladz TBS dowiedzialem sie ze budowa na Okulickiego potrwa prawdopodobnie do konca 2005 i majac na uwadze dotychczasowa historie tej budowy nie wiem czy to juz koniec Odpowiedz Link Zgłoś
obora1 Re: TBS na Oświecenia 04.02.04, 10:24 A ja mieszkam w TBS Budrem na Górce Narodowej. Wprowadziłam się w styczniu 2004. Poślizg - 1 rok. Myślę, że TBS na Mistrzejowicach jeszcze niejeden raz zmieni datę realizacji, ale nie liczcie, że ktoś Was o tym poinformuje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Artur Re: TBS na Oświecenia IP: 62.233.163.* 04.02.04, 11:46 Tak to już jest z TBS-ami :-) Tylko cierpliwość....... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jurek sprzedam tbs na kurdwanowie IP: *.krakow.pl / *.vrak.krakow.pl 09.02.04, 17:38 Moze ktos jest zainteresowany kupnem tbs na kurdwanowie 3 pokoje 68 m2 i pietro?? rania30@wp.pl Odpowiedz Link Zgłoś