Dodaj do ulubionych

Cracovia Sacra - kiedy będzie znany program?

05.08.09, 11:07
Chciałam zaprosić znajomych na te dni do Krakowa i wybrac się z nimi
najakis koncert albo zwiedzanie, ale nigdzie nie moge znaleźc
programu. Czy ktos wie czy taki program juz jest dostepny? I gdzie?

Kurcze, to kolejna impreza na która chciałabym zaprosic znajomych,
ai kilka dni przed rozpoczeciem nadal nie wiadomo co, gdzie,
kiedy.....

Kraków szczyci się że jest miastem kultury, ale w rzeczywistości
strasznie te kulture olewa :(
Obserwuj wątek
    • mmoczar Re: Cracovia Sacra - kiedy będzie znany program? 05.08.09, 18:37
      > Kraków szczyci się że jest miastem kultury, ale w rzeczywistości
      > strasznie te kulture olewa :(

program psy zjadły :)
      • mamaadama4 Re: Cracovia Sacra - kiedy będzie znany program? 06.08.09, 14:44
        Prosze - www.krakowskienoce.pl/noc-sakralna/
        danka
        • melapela2 Re: Cracovia Sacra - kiedy będzie znany program? 06.08.09, 15:24
          Dzięki. Tez go juz znalazłam. Przechodziłam dziś koło punktu
          informacyjnego (gdzie, zgodnie z tym co podano w tym programie, mają
          byc rozdawane wejściówki). Weszłam i chciałam poprosic o wejściówke
          na koncert, ale panie bardzo były zdziwione tym ze program sie
          gdzies objawił (o wejściówkach oczywiście ani widu, ani słychu).
    • elfiefigle Re: Cracovia Sacra - kiedy będzie znany program? 09.08.09, 00:54
      Pewnie jak zwykle, program imprezy zostanie wywieszony jakiś tydzień po imprezie.
      Jakies pie**doły w rodzaju strzelania z petard to mają wszędzie promocję, oplakatowanie przystanków "Predydent M. zaprasza/przedstawia", a imprezy kulturalne choćby ocierające się o tę wyższą kulturę są traktowane po macoszemu. Takie przynajmniej mam wrażenie. A przecież na pokaz fajerwerków, czy inny festyn to ja sobie mogę pojechać - dajmy na to - do Ustki, Karpacza czy do Limanowej (nic zreszta tym miastom nie ujmując). Akurat od Krakowa jego aspiracje do jednego z centrów kultury światowej więcej od festiwalu pierogów każą czekać. Czy to miasto dorobiło się przez ostatnie, powiedzmy, 20 lat, imprezy tak świetnej i rozpoznawalnej jak np. Festiwal Teatrów w Awinionie? Miasto porównywalne z Krakowem, ale nie zakończyli na pięknej przeszłości. A u nas jedyne ruchy w materii promocji miasta, jakie kojarzę, to próby zorganizowanie w Kraku karnawału a`la Rio. W lutym, czy marcu. Czyli kolejny festyn, tym razem ze skąpo ubranymi paniami, tylko, jak one to wytrzymają w tej temperaturze?
      Eeeee, szkoda gadać...
      • mamaadama4 Re: Cracovia Sacra - kiedy będzie znany program? 09.08.09, 20:29
        ulotki z programem były dzisiaj w Tyńcu u Benedyktynów - w recepcji.
      • lucusia3 Re: Cracovia Sacra - kiedy będzie znany program? 10.08.09, 18:03
        Eno, nie jest tak tragicznie. Misteria Paschalia powoli zaczynają być marką.
        Teraz to tylko więcej rozpropagować po świecie, bo swoi już to znają. Z biletami
        trzeba się bardzo spieszyć bo znikają błyskawicznie, co o czymś świadczy. Sacrum
        Profanum też ma szansę zaistnieć, ale muszą w końcu się zdecydować co chcą
        prezentować, żeby mogła powstać grupa amatorów.Teraz to jakby chcieli gdzieś
        iść, ale nie zdecydowali czy iść, czy jechać i w którą w ogóle stronę. Sama huta
        to jakby za mało. Cykl nocy, to głównie dla swoich, ale jakby zrobić do tego
        profesjonalna promocję (i pokazywać konkretny plan każdej z nocy tak parę
        miesiecy wczesniej) to może też być część atmosfery miasta. Zresztą ta atmosfera
        i szansa, ze się praktycznie w każdym czasie ma szansę trafić na ciekawe
        muzyczne wydarzenie, może być najlepszą marką dla miasta.Ale: pokazywać w necie
        konkretny plan każdej imprezy tak parę mięsiecy wcześniej.
        • klaczkafiglaczka Re: Cracovia Sacra - kiedy będzie znany program? 11.08.09, 13:44
          Też mi się wydaje, że Biuro Promocji Miasta chyba śpi lub bywa nieprzytomne :D Dużo pracuję, przelotem oglądam np. plakaty na ulicach, czy słucham Radia Kraków. I często dowiaduję się o fajnych imprezach kulturalnych gdy bilety już nieosiągalne, albo coś już się odbyło... szkoda. Czasem ktoś przyjeżdża z poza Krakowa i zaplanowanie czegoś - żeby coś obejrzeć, czy czegoś posłuchać jest problematyczne. Pamiętam, że bywając okresowo w Gdańsku byłam pod wrażeniem: BPM dwa razy do roku dostarczało kolorowe ulotki z ramówką wydarzeń kulturalnych w mieście. Ulotki były w sklepach, przychodniach, kioskach, na pocztach. Czasem trafiały do skrzynek na listy. Na ulotce były terminy imprez, miejsca nabycia wejściówek, biletów itp. Myślę, że na podobnym rozwiązaniu Kraków by nie stracił.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka