Dodaj do ulubionych

Co się teraz buduje?

IP: *.americanprogress.org 07.08.09, 15:27
Hej mam pytanie czy słyszeliście może o jakiejś interesującej inwestycji w
Krakowie? Mam zamiar zabezpieczyć swoje pieniążki kupując jakąś nieruchomość:
mieszkanie, apartament, ale nie orientuję się za bardzo co teraz powstaje w
Krakowie, więc będę wdzięczny za info.
Obserwuj wątek
    • Gość: rządzący Re: Co się teraz buduje? IP: *.chello.pl 08.08.09, 19:06
      nie sposób wymienić wszystkie inwestycje. Polecam strony:

www.dominium.pl i www.krn.pl
      • mia_moto Re: Co się teraz buduje? 09.08.09, 19:53
        Na osiedlu Bronowice, w okolicach ul. Radzikowskiego powstaje jakieś nowe osiedle.
        • lukefair Re: Co się teraz buduje? 09.08.09, 19:57
          projekt hofmana?
          • lukefair Re: Co się teraz buduje? 17.08.09, 15:54
            lukefair napisał:

> projekt hofmana?
            uzupelniajac faktycznie realizowany jest tam projekt jarka hofmana, co calkiem
            niezle swiadczy o jakosci :)
          • karm-a13 Re: Co się teraz buduje? 21.08.09, 23:27
            Hofman? To ten, co zaprojektował te ładne bloczki przy Wrocławskiej?
            • Gość: Robercinho Re: Co się teraz buduje? IP: *.acn.waw.pl 22.08.09, 19:15
              Hmm calkiem przyjemnie wygladaja te budynki na projektach, dobre wykonczenia bez
              zadnych przesad jak niektore budynki "art deco" ktore ostatnio powstaja,
              rzetelna praca architekta powiedzialbym
              • Gość: wergiliusz Re: Co się teraz buduje? IP: 205.168.84.* 22.08.09, 21:26
                Muszę się z tobą zgodzić fasada budynku bardzo ładna, jak już wspominałem czyta,
                schludna, nowoczesna. Jak masz chwilę polecam Ci tam się przejechać i obejrzeć
                mieszkania są jeszcze ładniejsze w środku niż na zewnątrz.
                • Gość: Robercinho Re: Co się teraz buduje? IP: *.acn.waw.pl 22.08.09, 22:24
                  A skoro juz tam byles to mam inne pytanie jak wyglada zabudowa wewnatrz osiedla,
                  tj. jakis plac zabaw jest moze?? albo odrobina zieleni??
                  • Gość: zielony Re: Co się teraz buduje? IP: *.wkwtor.vivi2.kapper.net 29.08.09, 22:35
                    Takie elementy to teraz podstawa ogólnie proponuje ci wejść bezpośrednio na
                    stronę danej inwestycji i tam masz wszystko. Jeżeli mówimy o tej inwestycji
                    Bronowice to idź do np. www.bronowieckrakow.pl Umieścili tam dokładny opis
                    zarówno samych budynków jak i terenów przyległych. Przyznam, że sam opis robi
                    wrażenie.
                    • Gość: oczko Re: Co się teraz buduje? IP: *.acn.waw.pl 30.08.09, 23:35
                      No przyznam, że opis ogródka robi wrażenie nawet o oczku wodnym pomyśleli :)
                    • Gość: Robercinho Re: Co się teraz buduje? IP: *.acn.waw.pl 30.08.09, 23:35
                      No ogolnei rzecz biorac to na samych opisach sie bym nei zatrzymywal wazne sa
                      tez projekty architekta i efekt koncowy ktory na pewno bedzie swietny, jak na
                      tak rzetelnego dewelopera.
                      • Gość: oczko Re: Co się teraz buduje? IP: *.acn.waw.pl 06.09.09, 23:09
                        No jest to prawdopodobne, ale lepiej samemu się przekonać na własne oczy. Chodź
                        w sumie chyba ogródka nie da się zrobić źle, a że to jest chyba część
                        najbardziej reprezentatywna, bo jak wchodzisz na dane osiedle to pierwsze co
                        widzisz to właśnie tereny wokół budynków.
                        • Gość: Robercinho Re: Co się teraz buduje? IP: *.acn.waw.pl 06.09.09, 23:54
                          Ogródek da się zrobić źle, zapytaj ludzi od feng shui.

A tak na poważnie to zwiedzał już ktoś możne jakieś osiedle Atala??
                          • Gość: Newbery Re: Co się teraz buduje? IP: *.acn.waw.pl 12.09.09, 23:21
                            Zwiedzałem ostatnio osiedle Zielona Etiuda i mogę powiedzieć ze jest świetnie
                            właśnie zaprojektowane, ładnie wykończone, i ludzie jacyś zadowoleni chodzą po
                            tamtych terenach, ale możne to bardziej z powodu miasta i sytuacji jaka jest w
                            Polsce, tylko śmiać się :P. ogólnie fajne mieszkanka jak macie jakieś bardziej
                            konkretne pytania to walcie tutaj.
                            • Gość: Newbery Re: Co się teraz buduje? IP: *.acn.waw.pl 13.09.09, 20:51
                              Nie wiem jak odpowiadać na tę rzesze pytań które zadajecie ludzie, ostatnio(ten
                              tydzień) po zwiedzaniu udało mi się wynegocjować niższą cenę, wiec mam zamiar
                              kupić jakieś porządne mieszkanie a nie cisnąć się w kawalerce 32 m2.
                              • Gość: wirgiliusz Re: Co się teraz buduje? IP: *.acn.waw.pl 27.09.09, 21:44
                                Chłopie współczuje Ci :(( Ja tam mieszkam w 47m2 (3 pokoje itp.) i też czuje się
                                jak w celi, ale ty masz dożo gorzej. Ja obecnie jak się oglądam za mieszkaniem
                                to tak ok. 100m2 może być nawet trochę więcej oczywiście w zależności od ceny,
                                bo milionerem niestety nie jestem.

Co do samej inwestycji to podoba mi się, nawet bardzo tymi Bronowicami
                                www.bronowieckrakow.pl, ale jeszcze nie powiedziałem ostatecznego TAK.
                                • Gość: Newbery Re: Co się teraz buduje? IP: *.acn.waw.pl 27.09.09, 22:11
                                  Na szczescie narazie meiszkam sam, i zbieram grosz do grosza na miezkanie
                                  planowalbym jakies 70-80 metrow nie wiecej, bo na takie 100 metrowe to mi kasy
                                  na meble nei starczy a glupio w salone o powierzchni 40 metrow miec tylko kanape
                                  stolik do kawy i telewizor.

I wlasnie z tego powodu przygladam sie uwaznie temu atalowi i jak narazie mam
                                  dobre wrazeneie.
            • Gość: wergiliusz Re: Co się teraz buduje? IP: *.hsd1.co.comcast.net 22.08.09, 21:21
              Nie wiem kto to ten Hofman, ale inwestycje na ul. Radzikowskiej kojarzę, bo chcę
              chyba zakupić sobie tam mieszkanko (jeszcze się zastanawiam). Ogólnie co mogę
              powiedzieć to, że osiedle jest bardzo ładne i nowoczesna, no i termin realizacji
              jest na koniec tego roku, więc spokojnie mogę sobie wszytko rozplanować i jakbym
              się ze wszystkim ogarnął w kwestii mebelków i innych pierdółek to już w kwietniu
              bym się tam przeprowadził :)
              • Gość: Robercinho Re: Co się teraz buduje? IP: *.acn.waw.pl 22.08.09, 22:26
                A tak konkretnie to jak z wykonczeniem bo z tego co mi wiadomo to termin oddania
                jest bliski, chyba grudzien tego roku, bo slyszalem ze ten deweloper ogolnie
                trzyma wysoki poziom w swoich pracach a nie tak jak u niektorych tynk odpada po
                pol roku.
                • lukefair Re: Co się teraz buduje? 23.08.09, 03:16
                  nie przesadzaj, pol roku? czasem odpada przy pierwszym trzasnieciu drzwiami w
                  mieszkaniu :) ale dobrze byloby tak, zeby atal ktory we wrocku oddal miejscowki
                  w b. dobrym stanie ( tj. takim, ze pozwala on spokojnie mieszkac ludziom tam juz
                  od paru lat ) odda do uzytku rownie dobre nieruchomosci.
                  • Gość: Robercinho Re: Co się teraz buduje? IP: *.acn.waw.pl 23.08.09, 20:49

Podejrzewam ze trzymają równo jeden poziom jakości apartamentów. A tak w ogóle
                    to nie normalne teraz że deweloper stawia budynek za własne, bo mi się coś tak
                    wydaje a w temacie jestem od niedawna bo szukam jakiejś kawalerki z rynku
                    pierwotnego, w Krakowie a te Bronowice całkiem ładnie wyglądają w Google maps ;)
                  • Gość: newq Re: Co się teraz buduje? IP: *.nullroute.net 23.08.09, 21:14
                    A był ktoś z was na oprowadzaniu i może coś powiedzieć konkretniej na temat tego
                    osiedla?
                    • lukefair Re: Co się teraz buduje? 24.08.09, 01:24
                      Gość portalu: newq napisał(a):

> A był ktoś z was na oprowadzaniu i może coś powiedzieć konkretniej na temat teg
                      > o
                      > osiedla?
                      jakby byl to by pewnie wspomnial, moze ty sie przejdz i zdaj nam relacje :)
                      najblizej z nas byl chyba wergiliusz, wiec moze sie pojawi z jakas informacja.
                      ja niestety obecnie nie jestem w kraku, ale jakbym sie pojawil czemu nie. stay
                      tuned, mejbi zdam jakis reportaz :)
                      • Gość: Robercinho Re: Co się teraz buduje? IP: *.acn.waw.pl 30.08.09, 22:03
                        Przejeżdżałem ostatnio obok tego osiedla i mogę powiedzieć że naprawdę solidna
                        robota a praca wre, jak narazie to wszystko wygląda całkiem nieźle, ale cóż
                        poczekamy zobaczymy.
                        • Gość: oczko Re: Co się teraz buduje? IP: *.acn.waw.pl 30.08.09, 23:39
                          No powinna być już bardzo zaawansowana sokoro maja ją oddać w grudniu 2009,
                          czyli tuż tuż.
                          • Gość: Robercinho Re: Co się teraz buduje? IP: *.acn.waw.pl 30.08.09, 23:42
                            No niby tak ale perfekcja wymaga czasu, wiec moze byc jakas drobna obsuwka
                            zawsze, no ale na dwoje babka wroozyla, trzeba byc optymista tylko gdyby jeszcze
                            ceny na polskim rynku pierwotnym spadly byloby pieknie
                            • lukefair Re: Co się teraz buduje? 31.08.09, 01:47
                              ceny i tak spadly leb na szyje czy jak to sie tam gada, jest nisko, czy bedzie
                              nizej? watpie, a takie mieszkanie w perspektywie kilkunastu kolejnych miesiecy -
                              kilku lat to moze byc naprawde niezla inwestycja.
                            • smutna_0 Re: Co się teraz buduje? 01.09.09, 22:50
                              A jak tam poprzednie inwestycje Atala? Były oddane w terminie? Czy była jakaś
                              mała obsuwka?
                              • karm-a13 Re: Co się teraz buduje? 01.09.09, 23:20
                                Nie wiem, jak to było z poprzednimi inwestycjami Atala, ale zwykle obsuwki się
                                zdarzają w oddawaniu mieszkań i nie ma co z tego robić tragedii. Przecież każdy
                                normalny człowiek przewiduje, że może wprowadzić się później do mieszkania, a
                                nie od razu z dniem jego oddania (pomijając fakt, że takie mieszkanie nie jest
                                urządzone i nie umeblowane).
                                A te apartamenty Atala na Bronowicach są fajne? Ktoś je zwiedzał?
                                • Gość: oczko Re: Co się teraz buduje? IP: *.acn.waw.pl 06.09.09, 23:14
                                  Rozsądnie mówisz :) Chociaż przyznam, że nie wszyscy sobie zdają sprawę że kupno
                                  mieszkania to akcja raczej długo terminowa. Pomijając wszelkie formalności
                                  dotyczące kredytu i samego kupna. To za nim się wprowadzisz to trochę czasu
                                  minie i to nie zawsze z winy dewelopera, no chyba, że komuś zimna podłoga i
                                  nieotynkowane ściany odpowiadają. Ale w sumie jak inwestycja jest dobra to warto
                                  poczekać nawet jeżeli opóźnienie wynika z powodu samej budowy.
                                  • lukefair Re: Co się teraz buduje? 07.09.09, 00:27
                                    nikt nie kupuje mieszkania raczej na 1 dzien :) inwestycja w celu odsprzedania
                                    jest calkiem dobra i nawet nie w skali kilku lat, bo ceny zmieniaja sie z roku
                                    na roku i mozna wiele zarobic :) warto kupowac tanio i sprzedawac drogo prawda? :)
                                    • Gość: Spekulant Re: Co się teraz buduje? IP: *.acn.waw.pl 12.09.09, 23:17
                                      No oczywiście, nakręcać rynek i zawyżać ceny co później prowadzi do takich
                                      kryzysów jak mamy teraz.

A budować to dyzo fajnych projektów właśnie ten wasz Atal robi, oczywiście z
                                      architektonicznego punktu widzenia, są ładne i dobrze zaprojektowane.
                                      • lukefair Re: Co się teraz buduje? 13.09.09, 00:49
                                        moge cie zapewnic, ze domy/mieszkania sa dobre nie tylko z architektonicznego
                                        punktu widzenia.. wezmy np ekonomiczna perspektywe, a tutaj wypada lepiej niz
                                        'fajnie' :)
                                        • Gość: Newberry Re: Co się teraz buduje? IP: *.acn.waw.pl 13.09.09, 20:45
                                          Czytałem gdzieś tez ostatnio ze przy obecnym kryzysie ekonomicznym, mieszkania
                                          są poniżej ich wartości rynkowej(rzeczywistej), i że ma się to zmienić niedługo
                                          i ceny maja znów skoczyć. Więc jak ktoś ma zamiar coś kupić to teraz a nie po
                                          sezonie świątecznym jak znów zacznie iść w góre wszystko.
                                        • Gość: oczko Re: Co się teraz buduje? IP: *.acn.waw.pl 13.09.09, 21:38
                                          Ok ale nie wypierajcie się, że wygląd estetyka osiedla nie jest istotna!? To tak
                                          jak z kobietą najpierw oceniasz walory wizualne, a potem dopiero wnętrze w
                                          przypadku mieszkań to wykonanie :P

Co do tych wspomnianych inwestycjo ATALi to ja bardzo dobrze oceniam je pod
                                          względem estetyki, co do wykonania to trzeba by było samemu się wybrać na
                                          oprowadzanie, żeby się przekonać.
                                          • Gość: eurolep Re: Co się teraz buduje? IP: *.171.104.102.static.crowley.pl 14.09.09, 14:12
                                            Już się zgubiłem o czy mówicie o tym osiedlu Bronowice, tak?

Jeżeli tak to muszę przyznać, że byłem zaskoczony znajdując u nich na stronie
                                            szczegółowe informacje odnośnie wykończenia
                                            www.bronowicekrakow.pl/pl/bronowice/standard_wykonczenia/ Piszą o takich
                                            szczegółach an które człowiek normalnie nie zwróciłby uwagi, ale może to i
                                            dobrze, że piszą.
                                            • Gość: Newbery Re: Co się teraz buduje? IP: *.acn.waw.pl 14.09.09, 19:48
                                              Tak ogolnie o inwestycjach teego dewelopera (atal), ogolnie jak popatrzysz na
                                              strony konkretnych inwestycji to tam jest wszystko, co mogli o nich napisac,
                                              poza tym mozna takze do nich zadzwonic i sie dowiedziec.
                                              • lukefair Re: Co się teraz buduje? 19.09.09, 19:22
                                                a nie lepiej przejsc sie do siedziby? osobiscie polecam kontakt w 4 oczy z
                                                deweloperem :) warto korzystac tez z takich opcji jak oprowadzanie po
                                                mieszkaniach aby sprawdzic co i jak, zreszta moim zdaniem tylko glupek kupuje
                                                cokolwiek w ciemno:P
                                                • Gość: sash Re: Co się teraz buduje? IP: *.spray.net.pl 23.09.09, 15:38
                                                  dobrze gadasz:) takie oprowadzanie przez dewelopera po mieszkaniu ma też te
                                                  zalety, że od razu na miejscu wyjaśnicie sobie wszystkie wątpliwości, jeżeli
                                                  takowe się pojawią. No i przy okazji, jeśli mieszkania są już oddane, możesz
                                                  poznać swoich przyszłych sąsiadów. Ale z tego, co się orientuję, to te
                                                  mieszkania na Bronowicach dopiero zostaną oddane pod koniec tego roku?
                                                  • Gość: Newbery Re: Co się teraz buduje? IP: *.acn.waw.pl 26.09.09, 21:10
                                                    Cos takiego ma byc ze te meiszkania akurat pod koniec roku oddaja do uzytku
                                                    zewnetrznego :p A odnosnie jeszcze wizyt i oprowadzania, to to jest mus teraz
                                                    trzeba zobaczyc obejrzec i jak jest jakas najmniejsza watpliwosc to od tego jest
                                                    osoba oprowadzajaca zeby na to odpowiedziec.
                                                  • Gość: wergiliusz Re: Co się teraz buduje? IP: *.acn.waw.pl 27.09.09, 21:39
                                                    No chyba nikt nie byłby tak naiwny, żeby kupił kota w worku, bo od kogoś
                                                    usłyszał, że inwestycja jest super i ma fajną stronę www. To byłby debilizm, bez
                                                    urazy :P

Warto pójść na oprowadzanie nie tylko, żeby się dowiedzieć więcej ale żeby
                                                    samemu ocenić czy to jest właśnie to czego się szuka. Po za tym takie
                                                    oprowadzeni nic nie kosztuje po za odrobiną czasu.
                                                  • Gość: Newbery Re: Co się teraz buduje? IP: *.acn.waw.pl 27.09.09, 22:13
                                                    Podczas oprowadzania mozesz wypytac oprowadzajacego o wszystko no i oczywiscie,
                                                    tez ew. przyszlych sasiadow czy rzeczywiscie jest tak super.
                                    • lucinda_4 Re: Co się teraz buduje? 15.09.09, 20:49
                                      mnie się wydaję, że najlepiej kupić nowe mieszkanie i później je wynajmować za
                                      porządne pieniądze. Te nowe apartamenty na Bronowicach się do tego idealnie
                                      nadają, bo są położone w ładnej okolicy i jest dość dobry dojazd do Centrum.
                                      Trochę szkoda wynajmować takie ładne, nowe mieszkanie, ale pieniądze z tego są
                                      niezłe.
                                      • Gość: Newbery Re: Co się teraz buduje? IP: *.acn.waw.pl 27.09.09, 22:53
                                        Fakt meiszkania ladne, kaska tez spoko, ale spekulacja na rynku jest be ;P nie
                                        ladnie tak napedzac rynek, lepiej na takim osiedlu zamieszkac samemu.
                                        • lukefair Re: Co się teraz buduje? 28.09.09, 00:51
                                          no problem z ladnymi mieszkaniami jest taki ze czesto koszty wynajmu sa spore,
                                          wiec tutaj istotna jest tez lokalizacja, jesli blisko centrum to raczej
                                          nieistotna jest cena :)
                                        • lucinda_4 Re: Co się teraz buduje? 30.09.09, 15:18
                                          Eh, ładnie, nie ładnie... Każdy chce w jakiś sposób zarobić pieniądze. Poza tym
                                          jest przecież dużo osób, które muszą w danym miejscu zamieszkać, a nie stać ich
                                          na kupienie czegoś własnego, a chcieliby mieszkać w komfortowych warunkach, np.
                                          w takim mieszkaniu dwupoziomowym. Ale może faktycznie, jak się nabędzie i
                                          umebluje nowe mieszkanie, to lepiej samemu przenieść się do nowego mieszkania a
                                          stare wynająć, tylko moje obecne mieszkanie nie znajduje się w takiej fajnej
                                          lokalizacji.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka