szyszunia11 10.08.09, 17:07 co Wam sie kojarzy? mi póki co Ciasteczka z krakowa, krakowski kredens, knajpa Wesele na Rynku, Jama Michalika, Polskie jadło... co jeszcze i dlaczego? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
lucusia3 Re: kulinarne marki krakowa 10.08.09, 17:44 Polskie jadło? Gdzie coś takiego jest? Wesele OK, ale powoli zaczyna być weselem w Neapolu nie w Bronowicach. Dla mnie takie marki to precle, kiełbasa krakowska, lisiecka, bunc, no i sernik po krakowsku. Są jeszcze maczanki, kluski z makiem i inne takie, ale nie jestem w stanie wskazać restauracji, gdzie coś takiego serwują.Za to pizza, ravioli czy kebab na każdym kroku. Odpowiedz Link Zgłoś
szyszunia11 Re: kulinarne marki krakowa 10.08.09, 18:05 Polski eJadło jest na Jana, koło kościoła pijarów. Co do Wesela, zgadzam się, niestety... chodzi mn o miejsca, gdzie warto zaprowadzić turystów. Odpowiedz Link Zgłoś
lucusia3 Re: kulinarne marki krakowa 10.08.09, 18:14 Można do tego Polskiego Jadła zaprosić gości? To nie kolejna wersja Chłopskiego Jadła, albo jakiegos tam jadła ze Sławkowskiej? Odpowiedz Link Zgłoś
szyszunia11 Re: kulinarne marki krakowa 10.08.09, 18:18 dziś nawet byłam w jednym i drugim się przyjrzeć. Chłopskie - na Grodzkiej - ogórdek dla mni ebardzo nieestetyczny, nie podoba mi się. Za to Polskie jadło bardzo mi się podoba. Nie wiem jak smakuja dania, ale wystrój moim zdaniem super, fajne piwnice i w ogóle kamienica zabytkowa (pod pawiem). Odpowiedz Link Zgłoś
lucusia3 Re: kulinarne marki krakowa 10.08.09, 18:24 Jak Chłopskie Jadło, to tylko na Agnieszki. To na Grodzkiej to taki makdonald w stylu chłopskim z dość powierzchowna obsługą. N agniszki polecam zamówić wcześniej fajny stolik, a dla gości z zagranicy (albo bardzo miastowych) koryto. Robi wrażenie. Tyle, że jedzenie okropnie tłuste. Muszę zaglądnąć do tej knajpy na Jana, polskie jedzenie w Krakowie to rzadki rarytas, a w końcu ile razy mozna iśc do Wesela. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
szyszunia11 Re: kulinarne marki krakowa 10.08.09, 19:03 serdeczne dzieki za info o korycie. własnie takich smaczków poszukuję! Odpowiedz Link Zgłoś
kissmygrass Re: kulinarne marki krakowa 12.08.09, 16:06 szyszunia11 napisała: > co Wam sie kojarzy? mi póki co Ciasteczka z krakowa, krakowski kredens, knajpa > Wesele na Rynku, Jama Michalika, Polskie jadło... co jeszcze i dlaczego? Kiełbaski z niebieskiej nyski. :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewa Re: kulinarne marki krakowa IP: *.stansat.pl 03.10.09, 10:44 A mi Wentzl, bo w taki sposob podanych slodkosci i w tak duzych ilosciach nie jadlam, a i jeszcze Chimera. ----------------------------------------------------------------------- www.poliszcity.pl Odpowiedz Link Zgłoś