Dodaj do ulubionych

kulinarne marki krakowa

10.08.09, 17:07
co Wam sie kojarzy? mi póki co Ciasteczka z krakowa, krakowski kredens, knajpa Wesele na Rynku, Jama Michalika, Polskie jadło... co jeszcze i dlaczego?
Obserwuj wątek
    • lucusia3 Re: kulinarne marki krakowa 10.08.09, 17:44
      Polskie jadło? Gdzie coś takiego jest?
      Wesele OK, ale powoli zaczyna być weselem w Neapolu nie w Bronowicach.
      Dla mnie takie marki to precle, kiełbasa krakowska, lisiecka, bunc, no i sernik
      po krakowsku. Są jeszcze maczanki, kluski z makiem i inne takie, ale nie jestem
      w stanie wskazać restauracji, gdzie coś takiego serwują.Za to pizza, ravioli czy
      kebab na każdym kroku.
      • szyszunia11 Re: kulinarne marki krakowa 10.08.09, 18:05
        Polski eJadło jest na Jana, koło kościoła pijarów. Co do Wesela, zgadzam się, niestety...
        chodzi mn o miejsca, gdzie warto zaprowadzić turystów.
        • lucusia3 Re: kulinarne marki krakowa 10.08.09, 18:14
          Można do tego Polskiego Jadła zaprosić gości? To nie kolejna wersja Chłopskiego
          Jadła, albo jakiegos tam jadła ze Sławkowskiej?
          • szyszunia11 Re: kulinarne marki krakowa 10.08.09, 18:18
            dziś nawet byłam w jednym i drugim się przyjrzeć. Chłopskie - na Grodzkiej - ogórdek dla mni ebardzo nieestetyczny, nie podoba mi się. Za to Polskie jadło bardzo mi się podoba. Nie wiem jak smakuja dania, ale wystrój moim zdaniem super, fajne piwnice i w ogóle kamienica zabytkowa (pod pawiem).
            • lucusia3 Re: kulinarne marki krakowa 10.08.09, 18:24
              Jak Chłopskie Jadło, to tylko na Agnieszki. To na Grodzkiej to taki makdonald w
              stylu chłopskim z dość powierzchowna obsługą. N agniszki polecam zamówić
              wcześniej fajny stolik, a dla gości z zagranicy (albo bardzo miastowych) koryto.
              Robi wrażenie. Tyle, że jedzenie okropnie tłuste.
              Muszę zaglądnąć do tej knajpy na Jana, polskie jedzenie w Krakowie to rzadki
              rarytas, a w końcu ile razy mozna iśc do Wesela.
              Pozdrawiam
              • szyszunia11 Re: kulinarne marki krakowa 10.08.09, 19:03
                serdeczne dzieki za info o korycie. własnie takich smaczków poszukuję!
    • kissmygrass Re: kulinarne marki krakowa 12.08.09, 16:06
      szyszunia11 napisała:

> co Wam sie kojarzy? mi póki co Ciasteczka z krakowa, krakowski kredens, knajpa
      > Wesele na Rynku, Jama Michalika, Polskie jadło... co jeszcze i dlaczego?

Kiełbaski z niebieskiej nyski. :)
    • Gość: Ewa Re: kulinarne marki krakowa IP: *.stansat.pl 03.10.09, 10:44
      A mi Wentzl, bo w taki sposob podanych slodkosci i w tak duzych ilosciach nie
      jadlam, a i jeszcze Chimera.

-----------------------------------------------------------------------
      www.poliszcity.pl

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka