Dodaj do ulubionych

Czy jest tu ktoś pracujący w drukarni na akord???

IP: *.pl / *.pl 31.12.03, 09:04
Chciałbym sie dowiedzieć ile można zarobić w drukarni na akord, kiedyś
pracowałem w Krakowie w pewnej drukarni i pensja była żałośnie niska.
Dostałem ponownie ofertę tej pracy w innej firmie, ale nie podano mi warunków
wynagrodzenia ponieważ jest to praca na akord. Dlatego jeśli ktoś tak pracuje
i mógłby mi dać znać ile można zarobić teraz w takiej pracy to byłbym
wdzięczny.
Obserwuj wątek
    • aborys Re: Czy jest tu ktoś pracujący w drukarni na akor 31.12.03, 10:59
      Maszynista inczaczej, sprzątaczka inaczej.
      Montażysta też.
      A niektóre (np. Poligrafica na Lubelskiej) nie płaci w ogóle.
      • vacare Re: Czy jest tu ktoś pracujący w drukarni na akor 31.12.03, 11:23
        właśnie w jakim charakterze praca?
        Jeśli Maszynista, to na jakiej maszynie?
        :)
        vacare
        • Gość: marc nie na maszynach ta praca IP: *.pl / *.pl 31.12.03, 12:27
          Nie dostałem oferty jako maszynista niestety, tylko moja praca ma polegać na
          wklejaniu foliowaniu gazet itp. bzdurach, płacą b.mało, ale chce się dowiedzieć
          ile można zarobić miesięcznie.
          • sabbina a może lepiej abyś 31.12.03, 12:36
            przeszedł się z Lubelskiej (gdzie ta drukarnia), na Oboźną, to jakieś 200 m, i
            tam na bocznicy stoją wagony kolejowe do mycia.
            Praca cholernie ciężka, w plenerze, ale od umytego wagonu jest 80 zł, netto.
            (umowa zlecenie). Spokojnie w ciągu 10 godzin można umyć dwa wagony, a więc
            dniówka 160 zł.
            Na miesiąc spokojnie mozna wyciągnąć do 4 tys. (pracować mozna nawet non stop,
            również w nocy, dni tzw. wolne). Więc nawet jakyś sam sobie opłacał ZUS zostaje
            Ci na rękę 3400 zł
            UWAGA.
            musisz mieć jakieś papiery, jeśli masz twarz lub wygląd pijacki, nawet nie
            próbuj, płatne jest raz na 10 dni,
            Kierownik nazwa się Stryjkowski
            • Gość: marc sabina IP: *.pl / *.pl 31.12.03, 15:06
              Dzięki za pomoc, ale podaj mi jakieś konkretne namiary gdzie coś takiego
              załatwiać (nazwę firmy, telefon, adres...itp), i co to za "papiery" trzeba
              mieć? Czy nie wystarczy poprostu dowód osobisty?
              • sabbina Re: sabina 31.12.03, 15:27
                jak już jesteś na Lubelskiej, idziesz w kierunku Wrocławskiej, i jak szpital,
                skręcasz od Wrocławskiej na ul. Odrowąża, lub 15 merów dalej w kierunku
                Friedlaina. Są to dwie równoległe ulice, z jednej stronu mające początek na
                Wrocławskiej, z drugiej kończące się na tym składzie kolejowym.
                Tam zobaczysz taką budę PKP - Wagon Serwis napis. Podchodzisz pytasz się o
                kulturalnie o kierownika Stryjkowskiego.
                Oczywiście gościu nie przesiaduje tam non stop wiec musisz go złapać !
                no a potem powiedzieć o co chodzi. On się spyta o Ciebie co i jak, oceni, czyś
                nie menel, postraszy, że ciężka robota, ze kręgosłup cie będzie bolał (trza sie
                schylać), że ręcę itp.
                Jakoś cię oceni, a potem wyznaczy godzinę i będziesz pomagierem, no i po 3-4
                wagonach sam robisz !
                Wiem, że jego najbardziej wkurza to, że musi mieć wymyte wagony, jest umówiony
                z pracownikami, a ci poprostu olewają i nie przychodzą ![wysprzataki 2-3 wagony
                zarobili kasę na chlanie...] a on ma terminy !
                Z drugiej strony jak trafisz od razu na taką sytuację, że ktoś olał i nie
                przyszedł do roboty, to możesz od razu się wykazać !
                Lepiej od razu wziąć jakieś robocze ubranie, buty, koniecznie czapkę i
                rękawice, coś do jedzenia i picia !
                Uwaga - dowód musisz mieć, bo PESEL NIP itp bo są to odręczne umowy zlecenia.

Jest jeden pozytyw - ty masz swój wagon, sam go myjesz, nie ma współpracy, więc
                nie martwisz się, że ktoś się opieprza !
                Z drugiej jest ptroblem, bo jak wymyjesz wagon, a drugi w połowie i nnie
                będziesz miał siły czyścić dalej, dostaniesz kasę tylko za wysprzątany wagon.

• vacare Re: nie na maszynach ta praca 31.12.03, 13:19
            takie prace pomocnicze to 5zł/h
            Faktycznie słabo.
            :)
            vacare
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka