kuba203 04.01.04, 17:21 Aby nie było sporów, kto wcześniej stworzył ten wątek, tworzę go zawczasu ;)) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: mj Re: Widziane 24.08.2064 IP: 1.5.* / *.spine.pl 04.01.04, 17:24 Dziś widziany jeden z ostatnich kursujących jeszcze bombardierów Nr 2030 na linii Nr 84 Kurdwanów - Prądnik Czerwony :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mouset Re: Widziane 24.08.2064 IP: *.ghnet.pl / *.ghnet.pl 04.01.04, 17:35 Jutro do zintegrownaej pętli Kuźnica Kołłątajowska dojedzie pierwszy ufok z NGT23E, prawdopodobnie znikną ostatecznie dzięki temu OmniCity ze 137 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kermitou Re: Widziane 24.08.2064 IP: *.net.autocom.pl 04.01.04, 17:57 Skunksik 2051 (74-02) przed chwilą wykoleił się na Halszki.Na miejsce leci już poduszkowiec roboczy aby wstawić nieszczęśnika na tory.W zatrzymaniu utknął tramwaj lini 79(k.Dworzec Główny).Pozostałe linie jadące od strony Woli Duchcackiej w kierunku Kurdwanowa Nowego kończą bieg na starej pętli.Na zablokowanym odcinku kursują poduszkowce "za tramwaj". Odpowiedz Link Zgłoś
voith221047 Re: Widziane 24.08.2064 04.01.04, 22:37 jak to utknął 79? to nie ominął? hihihi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kermitou Re: Widziane 24.08.2064 IP: *.net.autocom.pl 04.01.04, 22:51 Człeku tramwaj to nie poduszkowiec i nie może sobie ot tak poprostu podksoczyć do góry. A poduszkowców jeszcze nie puszczają w te rejony bo się chyba boją,że im poduszki pokradną ... Odpowiedz Link Zgłoś
yabol428 Re: Widziane 24.08.2064 04.01.04, 22:45 W okolicach Wieliczki archeologowie odkryli szczątki pojazdu z przełomu XX/XXI wieku, zwanego "busem". Nie wiadomo jedynie, dlaczego był wypełniony piachem... Odpowiedz Link Zgłoś
yabol428 Re: Widziane 24.08.2064 04.01.04, 22:48 Sorki, pomyliłem się, ten poprzedni post miał być do wątku: Widziane 21.04.2999 :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ADAŚ Pytanie do Yabola !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.01.04, 20:47 Dlaczego akurat 21 kwietnia ??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kermitou Re: Widziane 24.08.2064 IP: *.net.autocom.pl 04.01.04, 22:48 To było 428 :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Meg Re: Widziane 24.08.2064 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.01.04, 12:03 Tak to było 428. Co ciekawe w wypełnionym owy pojazd piachu znaleziono ludzkie szczątki... Eksperci nadal badają kto to mógł być... Pozdrawiam Meg (archeolog a także specjalista d/s niewytłumaczalnych zjawisk komunikacyjnych;-) Odpowiedz Link Zgłoś
voith221047 Re: Widziane 24.08.2064 05.01.04, 17:33 za kieronicą potwierdzono obecność profesora Zbigniewa Ruska :P Odpowiedz Link Zgłoś
pavlack Re: Widziane 24.08.2064 05.01.04, 17:46 Widziane 14.08.2018 Dzisiaj dokonano likwidacji ostatniej linii tramwajowej w naszym mieście. O godz. 11.00 z pętli na Kurdwanowie wyruszył ostatni tramwaj linii 24 w kierunku ul. Dworcowej. Wraz z tramwajem z Kurdwanowa wyruszyły dwa nowoczesne dwuprzegubowe MANy NG415 piątej generacji. Zabrały one zarząd MPK Kraków oraz zaproszonych gości. Po dojeździe do ul. Dworcowej prezes MPK, dr Zbigniew Rusek, wygłosił uroczyste przemówienie, a nastepnie podpisał akt zakończenia eksploatacji tramwaju typu NGT6 w Krakowie. Następnie tramwaj został załadowany na lawetę samochodową i przetransportowany do GOPu (tamtejszy przewoźnik Tramwaje Śląskie, poza zakupem 150 nowoczesnych Siemensów Combino sprowadził także wszystkie 26 przestarzałych już wozów NGT6 z Krakowa, aby ratować swoją trudną sytuację taborową). Natomiast zarząd z zaproszonymi gośćmi wsiedli do podstawionych autobusów i udali się w kierunku zajezdni autobusowej "Podgórze" (była zaj. tramwajowa) na dalszą część uroczystośći. Niestety autobusy zaraz po wyjeździe na ul. Wielicką utknął w gigantycznym korku, sięgającym aż do Wieliczki, a złożonym w głównej mierze z... autobusów MPK, pełnych wściekłych pasażerów... ROTFL :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Karol37 Re: Widziane 24.08.2064 IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 04.01.04, 22:56 Znany uczony z Uniwersytetu Pychowickiego zakończył badania nad nowym lekiem. Profesor Mouset nazwał lek "Filocytyną". Lek ma zastosowanie w leczeniu pacjentów z powszechnie znaną chorobą lokomocyjną. UWAGA lek silnie uzależnia i jego nadużycie grozi zaburzeniami realnej ocenie rzeczywistości, najczęściej chorzy widzą piasek który zapycha wszystko do okoła. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mouset Nowa linia 24.08.2064 IP: *.ghnet.pl 06.01.04, 22:50 Gość portalu: Karol37 napisał(a): > Znany uczony z Uniwersytetu Pychowickiego zakończył badania nad nowym lekiem. > Profesor Mouset nazwał lek "Filocytyną". Profesor Mouset w trosce o swoich studentów doprowadził wczoraj do uruchomienia specjalnej linii Z-994 do drzwi kompleksu WC kampusu wprost z odległego przystanku, obsługiwac ja będą poczciwe scanie 117XL, wycofane 2 lata temu z zajezdni Tonie Odpowiedz Link Zgłoś
tramway7 Re: Widziane 24.08.2064 04.01.04, 23:01 Właśnie dzisiaj wyjedzie odrestarowany historyczny tramway "bombardier" jeżdżący po Krakowie na początku stulecia . Trasa pobiegnie tunelem nr 7 ,pod al Trzech Wieszczów ,dalj pod KCK ,most Kotlarski do Wieliczki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Locutus Re: Widziane 24.08.2064 IP: *.lama.net.pl / *.lama.net.pl 05.01.04, 01:07 Cholera... zaraz mnie szlag trafi przez to pokurwione MPK... kurwa, do czego to podobne, żebym z Niepołomic jechał do Dworca Gł. całe DWADZIEŚCIA MINUT!?!?! Jebane złomy pokupili... NGT23ETAM... 150kmph... to już ślimak się szybciej porusza! Na dodatek w drodze powrotnej utknąłem w tramwajowym korku w węźle w Wieliczce, bo prawie-że-zabytkowy skunks na trasie linii 65 do Brzeska raczył się zdupczyć... ...dżizz, że taki złom jeszcze jeździ po mieście :-[ Pzdr. PROFESOR ZWYCZAJNY LOKI LOCUTUS Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kikut_Adasia Re: Widziane 24.08.2064 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.01.04, 01:22 Przy Rondzie Mogilskim, na końcowym przystanku 428, zatrzymany został przez policję dziadek-lubieżnik, który wołając "428 do piachu" wymachiwał swoim ogromnym kikutem.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ADAŚ Kikut Adasia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.01.04, 20:49 Nawet w tym wieku mój "kikut" będzie sprawny hihihi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: J-23 Re: Kikut Adasia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.01.04, 21:30 Ktoś napisał - malutki Adaś.... hmm, ale wielki fizjonomiczny atrybut... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Locutus ROTFLAHMS IP: *.lama.net.pl / *.lama.net.pl 06.01.04, 01:07 Boszsz... myślałem, że się uduszę, jak to przeczytałem :-P Pozdrawiam! PROFESOR BIOLOGII, WYBITNY NOBLISTA I BADACZ MRÓWEK Z LASÓW DESZCZOWYCH KONGO LOKI LOCUTUS Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Meg Re: ROTFLAHMS IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.01.04, 11:34 Gość portalu: Locutus napisał(a): > Boszsz... myślałem, że się uduszę, jak to przeczytałem :-P Nadal żyjesz? Szkoda :-P > Pozdrawiam! > PROFESOR BIOLOGII, WYBITNY NOBLISTA I BADACZ MRÓWEK Z LASÓW DESZCZOWYCH KONGO > LOKI LOCUTUS Fajnie jest mieć marzenia :-D Mam pytanie: za co tego Nobla dostałeś? Pozdrawiam Meg Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mouset Widziane 25.08.2064 IP: *.ghnet.pl 06.01.04, 22:53 Zdupczył się 258-13 do Brzoskwini UJ na przystanku Morawica Carrefour, za MANA BM786 (jeden z osatnich) podstawiono R-98 z zajezdni Tonie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Locutus Re: ROTFLAHMS IP: *.lama.net.pl / 195.150.172.* 07.01.04, 03:44 > Nadal żyjesz? Szkoda :-P Strzel się pani o świerka, bo ta sosna jest moja (powiedział Loki stojąc obok jodły). > Mam pytanie: za co tego Nobla dostałeś? Za nowatorskie badania nad wpływem efektów kwantowograwitacyjnych na działanie polimerazy DNA u Drosophila melanogaster. :-P Pzdr. PROF. LOKI Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Meg Re: ROTFLAHMS IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.01.04, 10:48 Gość portalu: Locutus napisał(a): > Strzel się pani o świerka, bo ta sosna jest moja (powiedział Loki stojąc obok > jodły). Jeśli chodzi o świerka to ja w przeciwieństwie do Ciebie nie mam aż takiej styczności z przyrodą i drzewami. Wolę na nie patrzeć hehehe Wiesz o jodłe też się możesz strzelić, nikt nie będzie miał nic przeciwko temu :-P > Za nowatorskie badania nad wpływem efektów kwantowograwitacyjnych na działanie > polimerazy DNA u Drosophila melanogaster. :-P Zaraz ale chyba takie badania prowadzone były już w 2052... Czyżby plagiat? No nieładnie Panie Profesorze nie ładnie :-P Trzeba będzie złożyć wniosek o odebranie Panu tej nagrody hehehehe Pozdrawiam Meg Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Locutus Re: ROTFLAHMS IP: *.lama.net.pl / *.lama.net.pl 08.01.04, 03:07 Jodły są już na wymarciu, więc ta jedna z ostatnich jest MOJA! A świerków jeszcze sporo... A w 2052 prowadzono badania nad samą kwantową grawitacją - próbowano ją opisać przy pomocy nieprzemiennej algebry określonej na grupoidzie reperów nad czasoprzestrzenią... i... udało się! I za to był nobel z fizyki ;-) Pozdrawiam PROFESOR LOCUTUS Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Meg Re: ROTFLAHMS IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.01.04, 10:43 Wszytsko chciałbyś zagarnąć dla siebie widzę. Nawet jodłę, jedną z ostatnich... Sosna powinna Ci wystarczyć a Ty chcesz męczyć jeczsz biedną jodłę :-P A ten Nobel to może też dla Ciebie? Jeśli tak to mam pytanie: masz jakieś życie oprócz badań i nauki? Bo jak widzę już dwa (a może wiecej?) noble, a na naukę i zdobywanie wiedzy trzeba poświęcić przecież bardzo dużo czasu a tu jeszcze te nagrody.... Pozdrawiam Meg Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Locutus Nauka jest moją miłością! IP: *.lama.net.pl / 195.150.172.* 09.01.04, 03:36 Mnie Noble wystarczą... łykam pigułki na zahamowanie popędów, bo nie mam na to czasu. Całe swoje życie poświęcam nauce. I MYŚLĘ, ŻE TA JODŁA MI SIĘ NALEŻY!!! Choćby dlatego, że czuwałem nad jej rozwojem od nasionka! :-] Pozdrawiam. PROFESOR LOKI Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Meg Nauka jest moją miłością! - współczuję :-P IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.01.04, 11:25 Gość portalu: Locutus napisał(a): > Mnie Noble wystarczą... łykam pigułki na zahamowanie popędów, bo nie mam na > to czasu. Całe swoje życie poświęcam nauce. No faktycznie z Noblami można dużo zrobić...:-P Z całego serca współczuję... > I MYŚLĘ, ŻE TA JODŁA MI SIĘ NALEŻY!!! Choćby dlatego, że czuwałem nad jej > rozwojem od nasionka! :-] OK jest Twoja ale mam nadzieję że nie jest Twoja do tego stopnia, że ludzie nie mogą na nią patrzeć. Czy jest udostępniona do widoku publicznego? Bo wiesz ja z wnukami i prawnukami chciałabym sobie na tą piękną jodełkę popatrzeć :-) Pozdawiam Meg Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Locutus etam IP: *.lama.net.pl / *.lama.net.pl 10.01.04, 18:17 Nie wiadomo, jak patrzenie na tę jodłę wpływa... z fizyki kwantowej niezbicie wynika, że obserwacje mogą zmienić swój podmiot. Lepiej jej nie udostępniać nikomu!!! Ale Ty możesz liczyć po znajomości na specjalne względy... może nawet na czas Twojej wizyty w ośrodku naukowym w Würzburgu przestanę łykać pigułki ]:-> Pozdrawiam. PROFESOR LOCUTUS Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Meg Re: etam IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.01.04, 18:44 No ale Ty swoim natarczywym obserwowaniem także możesz zaszkodzić jodełce :-P I z przyjemnością skorzystam z Twojej gościnności. A co do pigułek to łyaj je dalej, bo nie ma na co liczyć... Wiesz, ja nie pojadę tam sama... :-P Pozdrawiam Meg Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Curz Widziane 11.01.2136 IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 11.01.04, 10:17 Dzis niestety musze spedzic 11 godzin w Kraku bo moj Maglev do Moskvy EME22d dopiero ma odjazd o 20:43 :( Ale za to jest okazja do pozwiedzania miasta ;) Te tory na Pawiej to sie juz rozlatuja... ale za to fajne sa te wagony NGU23n/e, cichutko w nich. Pozatym w ogole nie widzialem u was reklam Windowsa 3015... Ale za to fajna jest holograficzna reklama Naj (widzialem ja na 17743+17744 #42). Pozatym z fajnych tras jakie mi sie podobaly to 1, 26, 31 do Skawini (piekne widoki na estakadzie nad Faustynowicami!!!!) a pozatym macie strasznie drogie przejazdowki - 24 godzinna zeby kosztowala 40 euro??!! Rozboj w bialy dzien!!! U nas we Wrocku sa po 30euro. No nic, uciekam z tej Skawinskiej kawiarenki i wsiadam w 31 do Dworca i przejade sie do Starej Huty ;) Odpowiedz Link Zgłoś