Dodaj do ulubionych

Widziane 24.08.2064

04.01.04, 17:21
Aby nie było sporów, kto wcześniej stworzył ten wątek, tworzę go zawczasu ;))
Obserwuj wątek
    • Gość: mj Re: Widziane 24.08.2064 IP: 1.5.* / *.spine.pl 04.01.04, 17:24
      Dziś widziany jeden z ostatnich kursujących jeszcze bombardierów Nr 2030 na
      linii Nr 84 Kurdwanów - Prądnik Czerwony :)
      • Gość: mouset Re: Widziane 24.08.2064 IP: *.ghnet.pl / *.ghnet.pl 04.01.04, 17:35
        Jutro do zintegrownaej pętli Kuźnica Kołłątajowska dojedzie pierwszy ufok z
        NGT23E, prawdopodobnie znikną ostatecznie dzięki temu OmniCity ze 137
      • Gość: kermitou Re: Widziane 24.08.2064 IP: *.net.autocom.pl 04.01.04, 17:57
        Skunksik 2051 (74-02) przed chwilą wykoleił się na Halszki.Na miejsce leci już
        poduszkowiec roboczy aby wstawić nieszczęśnika na tory.W zatrzymaniu utknął
        tramwaj lini 79(k.Dworzec Główny).Pozostałe linie jadące od strony Woli
        Duchcackiej w kierunku Kurdwanowa Nowego kończą bieg na starej pętli.Na
        zablokowanym odcinku kursują poduszkowce "za tramwaj".
        • voith221047 Re: Widziane 24.08.2064 04.01.04, 22:37
          jak to utknął 79? to nie ominął? hihihi
          • Gość: kermitou Re: Widziane 24.08.2064 IP: *.net.autocom.pl 04.01.04, 22:51
            Człeku tramwaj to nie poduszkowiec i nie może sobie ot tak poprostu podksoczyć
            do góry.
            A poduszkowców jeszcze nie puszczają w te rejony bo się chyba boją,że im
            poduszki pokradną ...
    • yabol428 Re: Widziane 24.08.2064 04.01.04, 22:45
      W okolicach Wieliczki archeologowie odkryli szczątki pojazdu z przełomu XX/XXI
      wieku, zwanego "busem". Nie wiadomo jedynie, dlaczego był wypełniony piachem...
      • yabol428 Re: Widziane 24.08.2064 04.01.04, 22:48
        Sorki, pomyliłem się, ten poprzedni post miał być do wątku: Widziane
        21.04.2999 :-)
        • Gość: ADAŚ Pytanie do Yabola !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.01.04, 20:47
          Dlaczego akurat 21 kwietnia ???
          • yabol428 Re: Pytanie do Yabola !!! 08.01.04, 01:11
            A dlaczego by nie? :-)
      • Gość: kermitou Re: Widziane 24.08.2064 IP: *.net.autocom.pl 04.01.04, 22:48
        To było 428 :D
        • Gość: Meg Re: Widziane 24.08.2064 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.01.04, 12:03
          Tak to było 428. Co ciekawe w wypełnionym owy pojazd piachu znaleziono ludzkie
          szczątki... Eksperci nadal badają kto to mógł być...

Pozdrawiam
          Meg
          (archeolog a także specjalista d/s niewytłumaczalnych zjawisk komunikacyjnych;-)
          • voith221047 Re: Widziane 24.08.2064 05.01.04, 17:33
            za kieronicą potwierdzono obecność profesora Zbigniewa Ruska :P
            • pavlack Re: Widziane 24.08.2064 05.01.04, 17:46
              Widziane 14.08.2018
              Dzisiaj dokonano likwidacji ostatniej linii tramwajowej w naszym mieście. O
              godz. 11.00 z pętli na Kurdwanowie wyruszył ostatni tramwaj linii 24 w kierunku
              ul. Dworcowej. Wraz z tramwajem z Kurdwanowa wyruszyły dwa nowoczesne
              dwuprzegubowe MANy NG415 piątej generacji. Zabrały one zarząd MPK Kraków oraz
              zaproszonych gości. Po dojeździe do ul. Dworcowej prezes MPK, dr Zbigniew
              Rusek, wygłosił uroczyste przemówienie, a nastepnie podpisał akt zakończenia
              eksploatacji tramwaju typu NGT6 w Krakowie. Następnie tramwaj został załadowany
              na lawetę samochodową i przetransportowany do GOPu (tamtejszy przewoźnik
              Tramwaje Śląskie, poza zakupem 150 nowoczesnych Siemensów Combino sprowadził
              także wszystkie 26 przestarzałych już wozów NGT6 z Krakowa, aby ratować swoją
              trudną sytuację taborową). Natomiast zarząd z zaproszonymi gośćmi wsiedli do
              podstawionych autobusów i udali się w kierunku zajezdni autobusowej "Podgórze"
              (była zaj. tramwajowa) na dalszą część uroczystośći. Niestety autobusy zaraz po
              wyjeździe na ul. Wielicką utknął w gigantycznym korku, sięgającym aż do
              Wieliczki, a złożonym w głównej mierze z... autobusów MPK, pełnych wściekłych
              pasażerów...

ROTFL :)
      • Gość: Karol37 Re: Widziane 24.08.2064 IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 04.01.04, 22:56
        Znany uczony z Uniwersytetu Pychowickiego zakończył badania nad nowym lekiem.
        Profesor Mouset nazwał lek "Filocytyną". Lek ma zastosowanie w leczeniu
        pacjentów z powszechnie znaną chorobą lokomocyjną. UWAGA lek silnie uzależnia
        i jego nadużycie grozi zaburzeniami realnej ocenie rzeczywistości, najczęściej
        chorzy widzą piasek który zapycha wszystko do okoła.
        • Gość: mouset Nowa linia 24.08.2064 IP: *.ghnet.pl 06.01.04, 22:50
          Gość portalu: Karol37 napisał(a):

> Znany uczony z Uniwersytetu Pychowickiego zakończył badania nad nowym lekiem.
          > Profesor Mouset nazwał lek "Filocytyną".

Profesor Mouset w trosce o swoich studentów doprowadził wczoraj do uruchomienia
          specjalnej linii Z-994 do drzwi kompleksu WC kampusu wprost z odległego
          przystanku, obsługiwac ja będą poczciwe scanie 117XL, wycofane 2 lata temu z
          zajezdni Tonie
    • tramway7 Re: Widziane 24.08.2064 04.01.04, 23:01
      Właśnie dzisiaj wyjedzie odrestarowany historyczny tramway "bombardier"
      jeżdżący po Krakowie na początku stulecia . Trasa pobiegnie tunelem nr 7 ,pod
      al Trzech Wieszczów ,dalj pod KCK ,most Kotlarski do Wieliczki.
    • Gość: Locutus Re: Widziane 24.08.2064 IP: *.lama.net.pl / *.lama.net.pl 05.01.04, 01:07
      Cholera... zaraz mnie szlag trafi przez to pokurwione MPK... kurwa, do czego to
      podobne, żebym z Niepołomic jechał do Dworca Gł. całe DWADZIEŚCIA MINUT!?!?!
      Jebane złomy pokupili... NGT23ETAM... 150kmph... to już ślimak się szybciej
      porusza!

Na dodatek w drodze powrotnej utknąłem w tramwajowym korku w węźle w Wieliczce,
      bo prawie-że-zabytkowy skunks na trasie linii 65 do Brzeska raczył się
      zdupczyć...

...dżizz, że taki złom jeszcze jeździ po mieście :-[

Pzdr.
      PROFESOR ZWYCZAJNY LOKI LOCUTUS
    • Gość: kikut_Adasia Re: Widziane 24.08.2064 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.01.04, 01:22
      Przy Rondzie Mogilskim, na końcowym przystanku 428, zatrzymany został przez
      policję dziadek-lubieżnik, który wołając "428 do piachu" wymachiwał swoim
      ogromnym kikutem....
      • Gość: ADAŚ Kikut Adasia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.01.04, 20:49
        Nawet w tym wieku mój "kikut" będzie sprawny hihihi.
        • Gość: J-23 Re: Kikut Adasia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.01.04, 21:30
          Ktoś napisał - malutki Adaś.... hmm, ale wielki fizjonomiczny atrybut...
      • Gość: Locutus ROTFLAHMS IP: *.lama.net.pl / *.lama.net.pl 06.01.04, 01:07
        Boszsz... myślałem, że się uduszę, jak to przeczytałem :-P

Pozdrawiam!
        PROFESOR BIOLOGII, WYBITNY NOBLISTA I BADACZ MRÓWEK Z LASÓW DESZCZOWYCH KONGO
        LOKI LOCUTUS
        • Gość: Meg Re: ROTFLAHMS IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.01.04, 11:34
          Gość portalu: Locutus napisał(a):

> Boszsz... myślałem, że się uduszę, jak to przeczytałem :-P

Nadal żyjesz? Szkoda :-P

> Pozdrawiam!
          > PROFESOR BIOLOGII, WYBITNY NOBLISTA I BADACZ MRÓWEK Z LASÓW DESZCZOWYCH KONGO
          > LOKI LOCUTUS

Fajnie jest mieć marzenia :-D
          Mam pytanie: za co tego Nobla dostałeś?

Pozdrawiam
          Meg
          • Gość: mouset Widziane 25.08.2064 IP: *.ghnet.pl 06.01.04, 22:53
            Zdupczył się 258-13 do Brzoskwini UJ na przystanku Morawica Carrefour, za MANA
            BM786 (jeden z osatnich) podstawiono R-98 z zajezdni Tonie
          • Gość: Locutus Re: ROTFLAHMS IP: *.lama.net.pl / 195.150.172.* 07.01.04, 03:44
            > Nadal żyjesz? Szkoda :-P

Strzel się pani o świerka, bo ta sosna jest moja (powiedział Loki stojąc obok
            jodły).

> Mam pytanie: za co tego Nobla dostałeś?

Za nowatorskie badania nad wpływem efektów kwantowograwitacyjnych na działanie
            polimerazy DNA u Drosophila melanogaster. :-P

Pzdr.
            PROF. LOKI
            • Gość: Meg Re: ROTFLAHMS IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.01.04, 10:48
              > Strzel się pani o świerka, bo ta sosna jest moja (powiedział Loki stojąc obok
              > jodły).

Jeśli chodzi o świerka to ja w przeciwieństwie do Ciebie nie mam aż takiej
              styczności z przyrodą i drzewami. Wolę na nie patrzeć hehehe
              Wiesz o jodłe też się możesz strzelić,
              nikt nie będzie miał nic przeciwko temu :-P

> Za nowatorskie badania nad wpływem efektów kwantowograwitacyjnych na
              działanie
              > polimerazy DNA u Drosophila melanogaster. :-P

Zaraz ale chyba takie badania prowadzone były już w 2052...
              Czyżby plagiat? No nieładnie Panie Profesorze nie ładnie :-P
              Trzeba będzie złożyć wniosek o odebranie Panu tej nagrody hehehehe

Pozdrawiam
              Meg
              • Gość: Locutus Re: ROTFLAHMS IP: *.lama.net.pl / *.lama.net.pl 08.01.04, 03:07
                Jodły są już na wymarciu, więc ta jedna z ostatnich jest MOJA! A świerków
                jeszcze sporo...

A w 2052 prowadzono badania nad samą kwantową grawitacją - próbowano ją opisać
                przy pomocy nieprzemiennej algebry określonej na grupoidzie reperów nad
                czasoprzestrzenią... i... udało się! I za to był nobel z fizyki ;-)

Pozdrawiam
                PROFESOR LOCUTUS
                • Gość: Meg Re: ROTFLAHMS IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.01.04, 10:43
                  Wszytsko chciałbyś zagarnąć dla siebie widzę.
                  Nawet jodłę, jedną z ostatnich...
                  Sosna powinna Ci wystarczyć a Ty chcesz męczyć jeczsz biedną jodłę :-P

A ten Nobel to może też dla Ciebie?
                  Jeśli tak to mam pytanie: masz jakieś życie oprócz badań i nauki? Bo jak widzę
                  już dwa (a może wiecej?) noble, a na naukę i zdobywanie wiedzy trzeba poświęcić
                  przecież bardzo dużo czasu a tu jeszcze te nagrody....

Pozdrawiam
                  Meg
                  • Gość: Locutus Nauka jest moją miłością! IP: *.lama.net.pl / 195.150.172.* 09.01.04, 03:36
                    Mnie Noble wystarczą... łykam pigułki na zahamowanie popędów, bo nie mam na to
                    czasu. Całe swoje życie poświęcam nauce.

I MYŚLĘ, ŻE TA JODŁA MI SIĘ NALEŻY!!! Choćby dlatego, że czuwałem nad jej
                    rozwojem od nasionka! :-]

Pozdrawiam.
                    PROFESOR LOKI
                    • Gość: Meg Nauka jest moją miłością! - współczuję :-P IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.01.04, 11:25

> Mnie Noble wystarczą... łykam pigułki na zahamowanie popędów, bo nie mam na
                      > to czasu. Całe swoje życie poświęcam nauce.

No faktycznie z Noblami można dużo zrobić...:-P
                      Z całego serca współczuję...

> I MYŚLĘ, ŻE TA JODŁA MI SIĘ NALEŻY!!! Choćby dlatego, że czuwałem nad jej
                      > rozwojem od nasionka! :-]

OK jest Twoja ale mam nadzieję że nie jest Twoja do tego stopnia, że ludzie nie
                      mogą na nią patrzeć. Czy jest udostępniona do widoku publicznego?
                      Bo wiesz ja z wnukami i prawnukami chciałabym sobie na tą piękną jodełkę
                      popatrzeć :-)

Pozdawiam
                      Meg
                      • Gość: Locutus etam IP: *.lama.net.pl / *.lama.net.pl 10.01.04, 18:17
                        Nie wiadomo, jak patrzenie na tę jodłę wpływa... z fizyki kwantowej niezbicie
                        wynika, że obserwacje mogą zmienić swój podmiot. Lepiej jej nie udostępniać
                        nikomu!!!

Ale Ty możesz liczyć po znajomości na specjalne względy... może nawet na czas
                        Twojej wizyty w ośrodku naukowym w Würzburgu przestanę łykać pigułki ]:->

Pozdrawiam.
                        PROFESOR LOCUTUS
                        • Gość: Meg Re: etam IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.01.04, 18:44
                          No ale Ty swoim natarczywym obserwowaniem także możesz zaszkodzić jodełce :-P

I z przyjemnością skorzystam z Twojej gościnności. A co do pigułek to łyaj je
                          dalej, bo nie ma na co liczyć...
                          Wiesz, ja nie pojadę tam sama... :-P

Pozdrawiam
                          Meg
    • Gość: Curz Widziane 11.01.2136 IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 11.01.04, 10:17
      Dzis niestety musze spedzic 11 godzin w Kraku bo moj Maglev do Moskvy EME22d
      dopiero ma odjazd o 20:43 :( Ale za to jest okazja do pozwiedzania miasta ;)
      Te tory na Pawiej to sie juz rozlatuja... ale za to fajne sa te wagony
      NGU23n/e, cichutko w nich. Pozatym w ogole nie widzialem u was reklam Windowsa
      3015... Ale za to fajna jest holograficzna reklama Naj (widzialem ja na
      17743+17744 #42). Pozatym z fajnych tras jakie mi sie podobaly to 1, 26, 31 do
      Skawini (piekne widoki na estakadzie nad Faustynowicami!!!!) a pozatym macie
      strasznie drogie przejazdowki - 24 godzinna zeby kosztowala 40 euro??!! Rozboj
      w bialy dzien!!! U nas we Wrocku sa po 30euro. No nic, uciekam z tej
      Skawinskiej kawiarenki i wsiadam w 31 do Dworca i przejade sie do Starej
      Huty ;)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka