stylwia1978 16.09.09, 20:05 Dziewczyny ile płaciłyście za bukiet ślubny? Mi Pani powiedziała 160 zł za kule z róż z przedłużana trawą. Az boje się pomyśleć ile wyjdzie za kosze dla rodziców. Jak jest u Was? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
szampanna Re: cena bukietu ślubnego 16.09.09, 20:13 no, może to tyle kosztować. Róże najtańsze nie są, zwłaszcza ciasno ułożone. Mój bukiet - okrągły z goździków - kosztował 100 zł i jak przeliczyłam na sztuki x cena, to się absolutnie zgadzało. Odpowiedz Link Zgłoś
stylwia1978 Re: cena bukietu ślubnego 16.09.09, 20:24 a ile za kosze dla rodziców? Odpowiedz Link Zgłoś
tomelanka Re: cena bukietu ślubnego 16.09.09, 20:53 co prawda nie za slubny, ale urodzinowy kosz placilam w tym roku ok 120 zl, w 50 tys miescie, kwiaty najrozniejsze Odpowiedz Link Zgłoś
wilowka Ceny w Łodzi 16.09.09, 21:04 Popytaj w kilku miejscach. Przed ślubem zrobiłam rundkę po kwiaciarniach ze zdjęciem w łapie. 8 kalli ciemnofioletowych i około 16 róż (większych). W jednej usłyszałam 300 (nie pamiętam gdzie). w drugiej około 400 Tęcza kwiat na Broniewskiego. Trzeciej do 200 Skrzydlewska na Broniewskiego. Mąż zapłacił niecałe 170 za bukiet i 2 butonierki dla świadków(z różyczek). Skrzydlewska róg Przybyszewskiego i Tatrzańskiej (Swoją butonierkę miał "w prezencie" od kwiaciarni). Bukiet w sumie miał chyba 19 róż, 8 kalli. A butonierka męża zamiast 1 - 2 kalle. Odpowiedz Link Zgłoś
ilkaana Re: cena bukietu ślubnego 17.09.09, 14:28 Za bukiet z samych róż, 9 sztuk, holenderskie sweet avalanche zapłaciłam 160 zł (w Poznaniu). Odpowiedz Link Zgłoś
rubina2 Re: cena bukietu ślubnego 16.09.09, 21:34 ceny z Torunia: bukiet ślubny cantadeski+eustomy =72zl; butonierki (2szt)=18zł; stroik na reke dla świadkowej=17zł koszy dla rodziców nie miałam Odpowiedz Link Zgłoś
wilowka Re: cena bukietu ślubnego 16.09.09, 22:33 Ja też nie miałam koszy szkoda mi było kasy Daliśmy albumy na zdjęcia, z naszymi narzeczeńskimi i wolnymi kartami na ślubne. Ale to były podarki ot tak, nie w trakcie kolacji. I Piosenki o cudownych rodzicach też nie miałam Odpowiedz Link Zgłoś
nocarka Re: cena bukietu ślubnego 16.09.09, 23:31 Ja też nie będę mieć.Nie będę szopki robić, o ile w ogóle moja matka dostanie zaproszenie... Odpowiedz Link Zgłoś
nocarka zapomnialam o bukiecie :P 16.09.09, 23:32 Ja zapytałam w jednej kwiaciarni w Lublinie o cene bukietu slubnego. Nie zdążyłam powiedzieć z czego: -Od trzystu złotych -Ale ja nie powiedziałam z czego... -Od trzystu złotych -A jak chcę mały bukiecik konwalii? -nie słyszała pani? Od TRZYSTU złotych Dziękuję, do widzenia inigdy nie wrócę... Odpowiedz Link Zgłoś
paskud_agg Re: zapomnialam o bukiecie :P 17.09.09, 11:34 O w mordę Ale powiedziałaś jej, że nigdy nie wrócisz? Powiedz, że tak powiedziałaś, powiedz, powiedz! Odpowiedz Link Zgłoś
zia86 Re: cena bukietu ślubnego 17.09.09, 00:34 Może tyle kosztować. Jak ja się średnio pytałam o bukiety to mówili mi 250-300 zł. Odpowiedz Link Zgłoś
lili-2008 Re: cena bukietu ślubnego 17.09.09, 01:33 ja za bukiet zapłacę ok. 75 zł znajdzie się w nim mniej więcej 20 róż Odpowiedz Link Zgłoś
agnessi44 Re: cena bukietu ślubnego 17.09.09, 08:21 Ja zapłaciłam około 150 zł. Bukiet był śliczny. Mam szczęście, że w mojej miejscowości jest kwiatowa czarodziejka Odpowiedz Link Zgłoś
decoflori Re: cena bukietu ślubnego 17.09.09, 08:32 Mogę podać ceny na rynku warszawskim. W kwiaciarniach od 80zł do nawet 900zł. Wszystko zależy od doboru kwiatów, pracochłonności, wykorzystanych dodatków etc. Często kwiaciarnie dodają sobie odpowiednio na hasło "ślubny", ale nie zawsze. Widomo że więcej czasu zajmie zrobienie biedermaierka z róż a inaczej długiej kaskadowej wiązanki gdzie często kwiaty trzeba odpowiednio zabezpieczyć. Jako florystka wiem ile czasu może zająć zrobienie takiej wiązanki, myślę że kwiaciarnie kierują się podobnymi wyznacznikami przy dyktowaniu cen. Ja robię pod zamówienia, nie mam kwiaciarni za którą muszę zapłacić czynsz, nie mam pracownika na utrzymaniu więc mogę pozwolić sobie na niższe ceny. Zrób zatem rozeznanie. Roże, calle, storczyki to drogie kwiaty zatem i wiązanka z nich będzie droższa. Chryzantemki santini,goździki tańszy zatem i bukiet tańszy. Kosze dla rodziców (lilia, mieczyk, margerytka lub eustoma + zieleń) to koszt ok. 60 zł. W razie pytań mogę podać więcej informacji. A i jeszcze jedna myśl przyszła mi do głowy, zwykle zamawiając wszystko w jednym miejscu tj. bukiety, kosze, dekoracja samochodu czy kościoła możesz próbować negocjować ceny. Odpowiedz Link Zgłoś
sagaaga Re: cena bukietu ślubnego 17.09.09, 10:47 ja płaciłam 630 zł za: - bukiet dla mnie - bukiet dla świadkowej - 2 rózyczki do butonierki - ok 10 róż dostałam gratis ze spinkami do wpięcia w kok - przybranie samochodu - przybranie na maskę i delikatne na klamki wszystko z róż Odpowiedz Link Zgłoś
kopytko.monia Re: cena bukietu ślubnego 17.09.09, 12:20 Może masz osobę w rodzinie, która ma talent do tworzenia bukietów. Wtedy zapłacisz tylko za same kwiaty. Ja mam to szczęście, że moja ciocia uwielbia tworzyć wiązanki, bukiety etc. Co więcej wychodzi jej to idealnie. Odpowiedz Link Zgłoś
izolda-28 Re: cena bukietu ślubnego 17.09.09, 14:44 Ja płaciłam za swój bukiet 200zł, a dla świadkowej 100zł (kwiaty: cantadeski) + 30zł za butonierki. Odnośnie koszy dla rodziców: nie pomyślałaś o koszach np. ze słodyczami? My właśnie taki daliśmy i wiem, że rodzice byli miło zaskoczeni (kupiliśmy puste kosze, zamówiliście specjalną kartkę z podziękowaniami dla rodziców, kupiliśmy wyszukane słodycze, wino itp. i daliśmy do kwiaciarni, aby ładnie przystroili i zapakowali). Wyszło bardzo ładnie i napewno o wiele taniej niż byśmy mieli kupować gotowe kosze) polecam! Odpowiedz Link Zgłoś
a_nick.pl Re: cena bukietu ślubnego 17.09.09, 15:06 Daj sobie spokój z koszami kwiatów dla rodziców. Nawet jeśli poprosisz gości o zamiennik i tak dostaniesz morze kwiatów. U mnie tak było. Obie rodziny, kościół i jeszcze kogo zechcesz obdzielisz. Do podziękowania dołącz np. dwa identyczne albumy z Waszymi zdjęciami. To rodziców ucieszy najbardziej. Odpowiedz Link Zgłoś
a_nick.pl Re: cena bukietu ślubnego 17.09.09, 15:10 Acha. Nasza florystka (Szczecin) za mój korsarz ze storczyków, dwa różane bukieciki dla świadkowej i mojej 3-letniej chrześnicy, która prowadziła nas do ołtarza, oraz wystrój kościoła (zabójczo piękny) policzyła sobie 900 zł. Odpowiedz Link Zgłoś
gwiazdka3333 Re: cena bukietu ślubnego 17.09.09, 20:24 mój bukiet 350zł (storczyki + róże ) Odpowiedz Link Zgłoś
marina111 Re: cena bukietu ślubnego 17.09.09, 23:56 My zapłacilismy chyba 550zł z 10% znizką. Objeło to moj bukiet, korsarz, 4 butonierki Odpowiedz Link Zgłoś