najta 18.09.09, 16:43 To teraz ja poopowiadam trochę o sobie Wesele 10 kwietnia, czyli zaraz po Wielkanocy. O godzinie 16 będzie ślub w Klasztorze Kapucynów w Stalowej Woli: widok z zewnątrz wnętrze kościoła Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
najta Restauracja 18.09.09, 16:47 Restauracja Sezam w Stalowej. Zdjęcia Sezamu - uwaga, tam są 3 sale, zdjęcia mojej sali to zdjęcie 14 i 15 licząc od góry i lewej!!! Można sobie powiększyć Odpowiedz Link Zgłoś
tomelanka Re: Restauracja 18.09.09, 16:52 nie zebym sie bron boze czepiala czy cos, ale nieladnie tak linkowac trza bylo same zdjecia wkleic, zanim z(s?)czailam ktore to z gory i od lewej to wiesz... Odpowiedz Link Zgłoś
najta Re: Restauracja 18.09.09, 16:56 Tomelanka, ja nie wiem, jak je wykopiować! Głupio mają tę stronkę zrobioną, nic nie poradzę.. Odpowiedz Link Zgłoś
beatrycze123 Re: Restauracja 19.09.09, 11:27 najta napisała: > Tomelanka, ja nie wiem, jak je wykopiować! Głupio mają tę stronkę zrobioną, nic > nie poradzę.. Może tak: Odpowiedz Link Zgłoś
najta Menu 18.09.09, 16:56 Cena talerzyka w restauracji to 130 zł za osobę. Za dzieci do lat 7,8 płacimy połowę stawki. Do tego doszło 500 zł (opłata rezerwacyjna, wystrój sali, kelnerzy) - tę kwotę już wpłaciłam. Menu: Szampan na wejście Obiad: Rosół (proszę nie narzekać, ja uwielbiam rosół!) Schab leśny lub schab faszerowany lub rolada drobiowa Ziemniaki, zestaw surówek Puchar lodowy Gorące dania: 1. Flaczki lub strogonoff lub kurczak w winie 2. Szaszłyk drobiowy lub udziec wieprzowy płonący z kulkami ziemniaczanymi i surówką 3. Barszczyk z pasztecikiem Zimna płyta: Śledź po węgiersku Śledź w oleju Ryba po grecku Schab w galarecie Schab po warszawsku Galaretki drobiowe Sałatki 2 rodzaje Mięsa pieczone 6 dag/os. Wędliny 4 dag/os. Rolada drobiowa z sosem tatarskim Pikle Pieczywo różna Ciasto 0,40kg/os. (w tym na rozdanie) Tort weselny Kawa, herbata bez ograniczeń Soki, pepsi, woda mineralna bez ograniczeń Muszę dokupić we własnym zakresie alkohol i owoce Odpowiedz Link Zgłoś
najta Moje uwagi 18.09.09, 16:58 Brat miał niedawno wesele w tej sali i wszystko przebiegło dobrze. Obsługa sprawna i uprzejma, jedzenia jeszcze sporo zostało. Odpowiedz Link Zgłoś
najta Muzyka 18.09.09, 17:01 Grać nam będzie zespół Swing Band ze Stalowej. 4 gości z wykształceniem muzycznym, duże instrumentarium i zabawa na poziomie. Nie reklamują się za bardzo, bo poczta pantoflowa dobrze działa Mamy ten zespół z polecenia, słyszałam ich na żywo. Wszyscy chwalą. Cena na 2010 rok - 2600 zł. Odpowiedz Link Zgłoś
najta Dzieci!!! 18.09.09, 17:04 Na moim weselu będą dzieci!! W mojej rodzinie dzieci nikomu nie przeszkadzają, świetnie potrafią się bawić. Zapomniałam wcześniej dodać, że wesele będzie na ok 90 - 100 osób. Odpowiedz Link Zgłoś
budyniowa123 Re: Menu 18.09.09, 17:04 brzmi nieźle z tym, ze jak dla mnie w daniach gorących za duzo mięsa... lubię mięso, ale mz jakieś rybne dania na ciepło powinny być Nigdy nie wiesz, czy nie trafi ci się jakiś vege gosc i wtedy aż do zimnej płyty nic nie zje... aha i ja bym jakąś wieprzowinkę wołowiną zastąpiła. Tak dla różnorodności. poza tym wiecej warzyw by się zdało. Odpowiedz Link Zgłoś
stworzenje Re: Menu 18.09.09, 17:05 co to jest schabowy leśny? rozchodzi się o przyprawy? Bo brzmi ciekawie . Odpowiedz Link Zgłoś
najta Re: Menu 18.09.09, 17:14 Ja najpewniej wybiorę z dań ciepłych strogonowa, udźca wieprzowego (on jest atrakcyjny, bo wjeżdża na salę w postaci płonącego świniaka, potem jest krojony) i barszczyk czerwony. Wołowiny nie lubię Co do dań wegetariańskich, to w moim mieście nie ma za bardzo ciekawej oferty pod tym względem. Natomiast jaroszy wśród moich gości nie ma. Nie powinno być z tym problemu. Ryby będą na stole w postaci śledzi i innych dań. Zimna płyta jest dostępna od początku wesela do końca. Odpowiedz Link Zgłoś
budyniowa123 Re: Menu 18.09.09, 17:25 niby tak, ale nie zjeśc nic ciepłego przez całą noc to ciężko. Chyba, że faktycznie masz samych mięsożerców Tak czy siak, ja bym kilka sałatek dorzuciła, tak dla lekkosci Jesteś jedynym człekiem mięsożernym jakiego znam, który nie lubi wołowiny ale ja np udźca wieprzowego bym nie zjadła, bo nie jem wieprzowiny za bardzo Mięsko z grzybami było ostatnio na weselu- boskie było! Odpowiedz Link Zgłoś
zia86 Re: Menu 18.09.09, 20:54 Oprócz rosołu(ale wiem, że lubisz) i tych flaczków to wszystko ok. Podoba mi się schab leśny i kurczak w winie. Myśle, że goście będą zadowoleni. Jednak zgadzam się, że trochę za ciężkie to menu. Nie wszyscy lubią aż tyle mięsa, ja dodałabym jakąś potrawę z ryb i jakieś sałatki. Odpowiedz Link Zgłoś
najta Re: Zdjęcia restaurcji ;) 18.09.09, 17:06 Dorothy, jesteś wielka!! Dziękuję! Jak to zrobiłaś? Odpowiedz Link Zgłoś
tomelanka Re: Zdjęcia restaurcji ;) 18.09.09, 17:41 z sukniami agnes robilam tak: print screen-paint-ctrl+v-obramowanie-wytnij-wklej na pulpit-otworz-zapisz w formacie jpg.-uzyj Odpowiedz Link Zgłoś
zia86 Re: Zdjęcia restaurcji ;) 18.09.09, 20:52 Fajna ta restauracja. Przestronna i ciekawy ma wystrój.Ja bym jednak stonowała tą szalejącą dekoracje, trochę za dużo się tam dzieje. A jakie będziecie mieć stoliki? Podoba mi się zwłaszcza podświetlona z zewnątrz. Odpowiedz Link Zgłoś
najta Re: Zdjęcia restaurcji ;) 19.09.09, 13:58 Generalnie restauracja na zdjęciach wygląda tak na codzień. Na wesele jest dekorowana. Stoliki normalnie są kwadratowe czteroosobowe, na wesele łączy się je w dłuższe stoły, tak, jak chce tego para młoda. Na drugiej stronie sali jest miejsce do tańców. Generalnie nie potrzeba tu wielu dekoracji, są wieszane zdobienia na filarach (w części tanecznej ich nie ma oczywiście) i wysokie flakony z kwiatami na stołach. Krzeseł nie trzeba zdobić, są eleganckie. Przy stole młodych dekoracja jest większa, jakieś tam większe zdobienia kwiatowe. Za plecami młodych nic się już nie stawia/wiesza. Odpowiedz Link Zgłoś
zia86 Re: Przygotowania Najty 18.09.09, 20:51 Ale 10 kwietnia roku 2010? Bo nie napisałaś. Klasztor bardzo ładny, szkoda, że ucięło zdjęcie ze środka. Odpowiedz Link Zgłoś
najta Klasztor wyremontowano 07.01.10, 13:52 Jest odnowiony w środku i wygląda super: Odpowiedz Link Zgłoś
najta Suknia 07.01.10, 13:53 Wygląda tak (już gdzieś pokazywałam): Właśnie jest w trakcie szycia, dziś miałam pierwszą przymiarkę. Odpowiedz Link Zgłoś
najta Fryzura 07.01.10, 13:56 Moja fryzjerka, po zobaczeniu sukni, powiedziała, że zrobi mi koka hiszpańskiego. Coś w tym stylu: Za jakiś miesiąc zrobimy fryzurę próbną i zobaczymy, jak to wyjdzie. We włosy wepniemy taki sam kwiat, jaki jest w sukience na ramieniu, tylko mniejszy. Odpowiedz Link Zgłoś
najta Biżuteria 07.01.10, 14:01 Myślę o perłach, być może coś z Białej Magii. Na razie podobają mi się takie zestawy: 1. 2. 3. Wydaje mi się, że do tej prostej sukienki będzie pasowała taka wyrazista bransoletka, jak w zestawie 1. Ponieważ Biała Magia ma perły w kolorach jasne ecru i kremowym, to zamówiłam próbnik kolorów pereł, żeby zobaczyć, który z tych dwóch kolorów będzie bardziej odpowiedni. Próbnik: Co o tym myślicie? Odpowiedz Link Zgłoś
najta Dekoracja samochodu 07.01.10, 16:41 Będzie coś w tym stylu: Ten drugi chyba najładniejszy Kwiatki będą kremowe. Odpowiedz Link Zgłoś
zia86 Re: Dekoracja samochodu 07.01.10, 18:52 Oj, żadna mi się nie podoba, ale mnie się rzadko podoba dekoracja samochodu. Odpowiedz Link Zgłoś
zoselin1987 Re: Dekoracja samochodu 23.01.10, 00:12 Jedynka. A to dlatego,że od dawna podobała mi się ta dekoracja. Odpowiedz Link Zgłoś
zia86 Re: Biżuteria 07.01.10, 18:49 Zdecydowanie pierwszy zestaw, choć trzeci też mi się podoba. Ogólnie bardzo lubię perły i wydaje mi się, że będą pasować. Jednak i fryzura i biżuteria stworzy dość poważny wygląd, masz taką urodę? Odpowiedz Link Zgłoś
najta Re: Biżuteria 07.01.10, 19:26 A bo ja wiem, jaką mam urodę? Na szyi nie będę miała pereł, więc nie będzie tak źle A poważniejsza od wielu rówieśników to ja jestem, zgadza się Odpowiedz Link Zgłoś
zia86 Re: Fryzura 07.01.10, 18:45 Nie lubię koków ale przyznam rację fryzjerce, że będzie pasować. Odpowiedz Link Zgłoś
zia86 Re: Suknia 07.01.10, 18:44 Już mówiłam, że suknia bardzo ładna. Podoba mi się ten kwiat i ten kawałek materiału. Odpowiedz Link Zgłoś
inaa1 Re: Suknia 07.01.10, 22:22 tak z czystej, babskiej ciekawości spytam - jak Ci się układa współpraca z krawcowymi? Odpowiedz Link Zgłoś
najta Re: Suknia 07.01.10, 22:37 Dziś miałam pierwszą przymiarkę, więc niewiele jeszcze mogę powiedzieć Ale babki są miłe, powiedziałam o kilku rzeczach, które chcę mieć do sukienki i wszystko da się zrobić Odpowiedz Link Zgłoś
zia86 Re: Klasztor wyremontowano 07.01.10, 18:43 Rzeczywiście śliczny! Będzie pięknie wyglądać na ślubie. Odpowiedz Link Zgłoś
najta Bukiet 07.01.10, 19:22 Kwiaciarka pokazała mi taki bukiet. Bardzo mi się podoba. Róże będą w kolorze budyniowym. Do tego zieleń i elementy brązu. W bukiet wplecione małe koraliki, oczywiście ecru Odpowiedz Link Zgłoś
margie88 Re: Przygotowania Najty 07.01.10, 22:36 Przepiękna suknia i fryzura. Ale ta wiązanka jakoś mi się do nich nie widzi, moim zdaniem za bogata. Odpowiedz Link Zgłoś
najta Re: Przygotowania Najty 07.01.10, 22:39 Ale to jest dosyć prosta wiązanka - róże,jakieś zielone kwiatki i trawy, pojedyncza zwisająca gałązka. I zdobienia do tego. A jaki bukiet byłby Twoim zdaniem lepszy? Odpowiedz Link Zgłoś
margie88 Re: Przygotowania Najty 07.01.10, 23:08 Bez tylu dodatków (zielone kwiatki) i bez zwisających elementów. I jeszcze tak sobie myślę, że fajnie byłoby, gdybyś miała bukiet z takich samych kwiatów, jak ten na ramieniu Twojej sukienki - tylko np. w jakimś mocnym kolorze. Odpowiedz Link Zgłoś
sajolina Re: Przygotowania Najty 08.01.10, 09:30 Suknia i fryzura - pięknie, perły pasują. Z bukietu wywaliłabym koraliki. Menu jak dla mnie trochę ciężkie i nudne - wszędzie mięso. A kto na wesele przychodzi jeść zwykłe wędliny? Może dorzuć pieczone warzywa albo trochę owoców? Nie da się objadać mięsiwami całą noc. Odpowiedz Link Zgłoś
na_szpilkach Re: Przygotowania Najty 08.01.10, 09:39 Mi by się bardziej podobał bez tych zwisających gałązek, ale kolory bardzo mi się podobają. Odpowiedz Link Zgłoś
najta Jakie okrycie wierzchnie? 22.01.10, 14:42 Muszę mieć jakieś bolerko albo coś do kościoła, bo to początek kwietnia jest i może być jeszcze zimno. Co proponujecie do mojej sukienki? Odpowiedz Link Zgłoś
caprichito Re: Jakie okrycie wierzchnie? 22.01.10, 14:58 moim zdaniem bolerko do tego Twojego kwiata na gorze sukienki w ogole nie pasuje i dodatkowo nie bedzie sie ukladac. Widzialabym jakis ladny szal. Odpowiedz Link Zgłoś
najta Re: Jakie okrycie wierzchnie? 22.01.10, 15:02 Kwiat będzie odpinany, właśnie po to, bym mogła coś na ramiona założyć. Szal obawiam się, że będzie za cienki i będzie mi w nim po prostu zimno. No i zsuwać się będzie Odpowiedz Link Zgłoś
najta Re: Jakie okrycie wierzchnie? 22.01.10, 15:19 A coś takiego będzie pasować? Odpowiedz Link Zgłoś
caprichito Re: Jakie okrycie wierzchnie? 22.01.10, 15:26 a jesli odpinany to jak najbardziej bolerko. To od JP jest bardzo ladne i moim zdaniem pasuje tylko to wykonczenie z tylu glowy powinno byc nizsze, bo przez ten ksztalt sprawia wrazenie nowoczesnego, a Twoja suknia jest romantyczna. Odpowiedz Link Zgłoś
najta Re: Jakie okrycie wierzchnie? 22.01.10, 16:10 Czyli niższa stójka? Dzięki za opinię Capri Odpowiedz Link Zgłoś
caprichito Re: Jakie okrycie wierzchnie? 25.01.10, 11:44 tak nizsza. Nie ma sprawy Odpowiedz Link Zgłoś