bursztynek22 15.10.09, 21:52 Od dawna was podczytuję, niedawno zaczęłam myśleć o swoim ślubie, i choć raczej sama się nie ujawniam, ja z tych skrytych, to z waszych pomysłów czerpię pełnymi garściami. Mam nadzieję, że się nie gniewacie A zatem witajcie Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
lili-2008 Re: Witam się :) 15.10.09, 21:59 Witaj Bursztynku Podczytuj sobie i czerp pomysły Zapraszamy Odpowiedz Link Zgłoś
tomelanka Re: Witam się :) 15.10.09, 22:17 gniewamy się mów cos za jedna jaka data, czemu taka, co juz macie załatwione i czemu tak mało witaj Odpowiedz Link Zgłoś
dorothy_mills Re: Witam się :) 15.10.09, 22:41 witamy mam nadzieję,ze sama też nam jakieś pomysły podrzucisz Odpowiedz Link Zgłoś
tomelanka Re: Witam się :) 15.10.09, 22:59 nie badz interesowna... to nieładnie, troche kultury dziewczyno Odpowiedz Link Zgłoś
gwiazdka3333 Re: Witam się :) 15.10.09, 23:04 Witaj ! Pamiętaj,że tu trzeba być twardym a nie miękkim Aaaaaa ! I nie można się obrażać - a powodów będzie tysiąc Odpowiedz Link Zgłoś
najta Re: Witam się :) 15.10.09, 23:08 Witaj! I napisz coś o swoich przygotowaniach i planach! Odpowiedz Link Zgłoś
bursztynek22 No więc tak... 16.10.09, 10:57 Jestem z Poznania, mam na imię Justyna i mam 25 lat Wymyślilismy sobie 16 października bo mama mojego M. jest nauczycielka i by sobie dłuższy weekend zrobiła z okazji Dnia Edukacji. Nie mamy załatwione NIC-wielkie NIC. Po pierwsze planujemy cywila-i tu pozdrawiam Budyniową -i małe przyjęcie. Liczę na to, ze sala na 20 osób spokojnie się znajdzie. Odpowiedz Link Zgłoś
zabciap Re: No więc tak... 16.10.09, 13:26 no to będę często podczytywać twoje przygotowania bo ja jestem w bardzo podobnej do Ciebie sytuacji Ślub cywilny, potem małe przyjęcie dla najbliższych. No i jak na razie również nic nie załatwione, tyle że mój ślub we wrześniu Odpowiedz Link Zgłoś
zabciap Re: Lili2008 16.10.09, 14:21 NO WŁAŚNIE! Cywilny wspaniały jak każdy inny, a nawet jeszcze lepszy Odpowiedz Link Zgłoś
lili-2008 Re: Lili2008 16.10.09, 14:30 Ależ ja nigdy nie twierdziłam, że cywilny jest gorszy Po prostu jak zapewne same wiecie dla niektórych osób (z rodziny, z forum, wśród znajomych) ślub cywilny to "niepełny" ślub Odpowiedz Link Zgłoś
bursztynek22 Re: Lili2008 16.10.09, 14:39 lili-2008 napisała: > Ależ ja nigdy nie twierdziłam, że cywilny jest gorszy Po prostu jak zapewne > same wiecie dla niektórych osób (z rodziny, z forum, wśród znajomych) ślub > cywilny to "niepełny" ślub I takich nie zapraszam Odpowiedz Link Zgłoś
lili-2008 Re: Lili2008 16.10.09, 15:12 No wiesz, czasami nie ma wyjścia. Obecną teściową musieliśmy zaprosić, jak również chrzestną męża. Przy czym teściowa tylko przed ślubem czepiała się, że nie kościelny, na ślubie był spokój. A chrzestna, cóż, wybrała za nas, oświadczyła, że nie może uczestniczyć w takiej imprezie, bo dla niej ślub cywilny jest nieważny Fajnie Odpowiedz Link Zgłoś
poziomka_84 Re: Witam się :) 16.10.09, 14:30 Ooo, to ja też się przywitam, korzystając z okazji mój ślub na razie w sferze dalekich planów, ale zaglądam tu często, bo lubię czytać o takich różnych przygotowaniach pozdrawiam Was serdecznie! Poziomka z Torunia Odpowiedz Link Zgłoś
freciczka Re: Witam się :) 16.10.09, 15:29 Hej, ja też tylko cywilny, ale już w styczniu)) Wczoraj mieliśmy pierwsze omówienie planów z teściową i oczywiście była SCENA))Łzy i zaklinanie się że nie przyjdzie... A dlaczego??Bo ona ma zupełnie inna wizję i jeśli nie dostosujemy się to ona nie chce mieć z tym nic wspólnego!!Przy okazji poszło o drobiazg - zastanawiamy się czy robić przyjęcie w dniu ślubu czy po powrocie z podróży poślubnej...nie chcemy zapraszać całej rodziny a z drugiej strony chcemy uniknąć krępującej sytuacji gdzie połowa rodziny z nami gdzieś idzie a druga połowa stoi z rozdziawionymi gębami!! Dlatego chcieliśmy zrobić po powrocie bo będzie kameralnie i dyskretnie można zaprosić tych których się naprawdę chce a nie tych których "wypada". W każdym razie sugestia napotkała ścianę płaczu i szantaż... Dla niej dwa tygodnie po ślubie się już nie liczy- z jej słów wynikało że cała ta uroczystość ma służyć "uhonorowaniu" rodziców!! Moi rodzice nie potrzebują szopki żeby wiedzieć że ich kocham i szanuję... Zastanawiam się kiedy mój Narzeczony zacznie się łamać i dostosowywać do mamusi (jedynak, matka nigdy nie brała ślubu, więc to jej okazja na spełnienie swoich marzeń)...już wczoraj zaczął brzęczeć nad zmianą planów. Nie zrozumcie mnie źle- nie chce jej robić na złość, ale dla mnie ważne jest jak się przekazuje sygnały, a szantażu nie cierpię!! nie chcesz nie przychodź, to Ty będziesz poszkodowana a nie ja!! Dobra wyżyłam się na piśmie...sorka za zaśmiecanie wątku))) Odpowiedz Link Zgłoś
sophie.k Re: Witam się :) 17.10.09, 00:30 ej, dziewuchy, nie mówcie "tylko cywilny"! To tak, jakby dziewczyny biorące ślub kościelny mówiły, że biorą "tylko kościelny". Ślub może być taki albo taki albo taki i taki Tik taki A co istotne moim zdaniem - biorąc ślub kościelny przecież i tak trzeba go zatwierdzić prawnie, jeśli chce się być uważanym przez państwo za małżeństwo, czyż nie? Ja biorę cywilny. Odpowiedz Link Zgłoś
zia86 Re: Witam się :) 17.10.09, 16:47 Witam witam. Rzeczywiście jeśli niewielkie przyjęcie na 20 osób, to z salą nie powinno być większego problemu, choć rok przed ślubem to jest czas, żeby zacząć się rozglądać. A myślę, że problem możecie mieć z fotografem i kamerzystą, bo ci najlepsi mają dłuuugie terminy. Także pozdrawiam i mów do nas więcej, chętnie pomożemy. Odpowiedz Link Zgłoś
bursztynek22 Re: Witam się :) 17.10.09, 18:05 NIe chcemy kamerzysty na weselu-mój kuzyn lat 13 to mały geniusz i kręci takie filmy, że głowa mała. Aktualnie przeżywa fascynację Bondem, więc pewnie będzie film a'la James, chyba, że mu przejdzie. Z kolei fotorgafa już mamy-kumpel mojego M. Tak samo zespół-koledzy odchodzi nam jakieś 4-5 tysięcy, jupiiii Odpowiedz Link Zgłoś
bursztynek22 Stan na 17.11.2009 17.11.09, 10:23 A zatem-urząd zaklepany na wymarzony dzień na godzinę 15 myślę, że to pora optymalna. Ja się spokojnie wyszykuję, goscie przyjezdni spokojnie dojadą... Aaa, własnie-liczba gości wyewoluowała z 20 do... 65 nawet sie cieszę, będzie wesele a nie przyjęcie. Sala też już jest. Fotograf i zespół to nasi przyjaciele więc z tym mam spokój. Teraz chyba mogę sobie zrobic chwilę przerwy od planowania, jak myślicie? Odpowiedz Link Zgłoś
zia86 Re: Stan na 17.11.2009 17.11.09, 12:35 A kamerzyste macie? Jeśli nie chcecie, no to są wszystkie najważniejsze rzeczy na ten rok. Pochwalisz się swoimi wyborami? Odpowiedz Link Zgłoś
bursztynek22 Re: Stan na 17.11.2009 17.11.09, 14:05 A w sumie czemu nie USC Poznań sala Tekst linka Zespól to rockowe trio-gitara, bas i perkusja. Do tej pory słyszałam ich tylko w naprawdę ostrych rytmach, ale obiecali ze na slub wypastuja glany stronki brak. Odpowiedz Link Zgłoś