farfale 27.01.10, 12:20 Dziewczeta jakie kwiaty planowac na slub w ostatni weekend czerwca? marzy mi sie leawenda ale to chyba dla niej za wczesnie... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
misself Re: czerwcowe bukiety 27.01.10, 12:29 Lawenda kwitnie od czerwca do września. Pomieszałabym ją z kremowymi peoniami, uwielbiam zestaw lawendowego z kremowym. Zapach Ci nie przeszkadza? Wiele osób uważa lawendę za ziółko o "babcinym" zapachu. Odpowiedz Link Zgłoś
monikapers Re: czerwcowe bukiety 27.01.10, 12:57 sliczny zestaw zaproponowalas, juz go widze w wyobrazni... Odpowiedz Link Zgłoś
farfale Re: czerwcowe bukiety 27.01.10, 13:04 lubie lawende za jej kolor, zapach i trwalosc... Odpowiedz Link Zgłoś
misself Re: czerwcowe bukiety 27.01.10, 13:18 Z tym, że ten trzeci to raczej do dekoracji. Odpowiedz Link Zgłoś
kotka.zielonooka Re: czerwcowe bukiety 27.01.10, 13:11 No wąłsnie ja bym lawendy ze wzgledu na skojarzenia z szafą z molami nie mogła Choc sama w sobie bardzo mi sie podoba - moze nie w slubnym bukiecie ale w ogrodzie. Ja teraz na razie operuje bardziej kolorami - a nie gatunkami. Zestaw fioletowo(wrzosowo?) - kremowy tez jest jednym z moich ulubionych. Odpowiedz Link Zgłoś
kasi-amm Re: czerwcowe bukiety 05.09.10, 12:49 Fajny bukiet w czerwcu to zantadeskie ciemny roz, roze jasno-rozowe i biale frezje. Bardzo eleganckie polaczenie. Dekoracje i wlasnie ten bukiet przygotowala mi firma florystyczna, maja strone intrnetowa -www.vincaminor.eu, mozna zobaczyc ich bukiety i inne dekoracje. Odpowiedz Link Zgłoś
sanvitalia Re: czerwcowe bukiety 27.01.10, 16:20 w dzisiejszych czasach nie ma szczególnych ograniczeń i podziału na bukiety czerwcowe, lipcowe itd. Z lawendą w czerwcu nie powinnaś mieć szczególnego problemu. Na jakich kwiatach jeszcze Tobie zależy? Jeśli mogę doradzić to w przypadku gdy planujesz bukiet nie tylko z samej lawendy to postawiłabym na takie połączenie gdzie będzie wyraźna granica pomiędzy nią, a innymi kwiatami. coś jak tu (tu oczywiście wrzos, ale chodzi mi o połączenie): lub np. płaską kryzę z lawendy, a w środku coś innego. Odpowiedz Link Zgłoś
farfale Re: czerwcowe bukiety 29.01.10, 23:57 a czym zastapic lawede, jesli kieruje sie kolorem - czyli ma byc na niebiesko? Odpowiedz Link Zgłoś
misself Re: czerwcowe bukiety 30.01.10, 08:06 Nie dam głowy, ale chyba lawenda występuje w różnych kolorach. Na pewno jest biała i na pewno jest różowa, i chyba niebieska też. Odpowiedz Link Zgłoś
thea19 Re: czerwcowe bukiety 30.01.10, 10:22 w przyrodzie kolor niebieski wystepuje w minimalnych ilosciach bukietowych kwiatow w tym kolorze nie widzialam no, moze poza farbowanymi margarytkami czy rozami ale to wyglada strasznie tandetnie sa kwiaty w zblizonych kolorach, takich wlasnie lawendowych albo granatowy irys mozna by sprobowac z hiacynta ale w czerwcu raczej go nie dostaniesz niezapominajka jest tez niebieska ale na bukiet slubny troche za licha Odpowiedz Link Zgłoś
rockiemar Re: czerwcowe bukiety 30.01.10, 10:38 Ostrozka, niezapominajka, szafirki, hortensja - nie wiem natomiast, jak z ich dostepnoscia pod koniec czerwca... Odpowiedz Link Zgłoś
thea19 Re: czerwcowe bukiety 30.01.10, 11:10 fakt, hortensja niebieskie sa w czerwcu jak najbardziej i na bukiet idealne Odpowiedz Link Zgłoś
misself Re: czerwcowe bukiety 31.01.10, 11:31 Na szafirki w czerwcu za późno, one kwitną na wiosnę. A hortensje są ponoć bardzo mało trwałe po ścięciu. Odpowiedz Link Zgłoś
horpyna4 Re: czerwcowe bukiety 30.01.10, 13:11 Widziałam czerwcowy bukiet z niebieskich irysów (chyba cebulowych, nie kłączowych) połączonych z kremowymi bodajże begoniami. Kwiaty begonii miały kształt pełnych różyczek, a w kwiaciarni znalazły się jako doniczkowe, z importu. Ale można też zrobić z kremowych różyczek. Odpowiedz Link Zgłoś
horpyna4 Re: czerwcowe bukiety 30.01.10, 13:16 Aha, te irysy to była zdaje się jakaś niebieska odmiana irysa holenderskiego. On właśnie kwitnie w czerwcu i często bywa sprzedawany w kwiaciarniach jako kwiat cięty. Odpowiedz Link Zgłoś
sanvitalia Re: czerwcowe bukiety 30.01.10, 14:28 przede wszystkim szafirki. poza tym niebieski jest agapant, hortensja, ostróżki (wszystkie jak najbardziej do bukietów okolicznościowych). z dodatków oset ozdobny. a białe, żółte, różowe są wrzosy Odpowiedz Link Zgłoś
farfale Re: czerwcowe bukiety 31.01.10, 10:16 a co myslicie o niebieskich frezjach? czy nie sa zbyt sztuczne? Odpowiedz Link Zgłoś
horpyna4 Re: czerwcowe bukiety 31.01.10, 10:27 Frezje mają tę zaletę, że występują chyba we wszystkich kolorach. Czy sztuczne? Moim zdaniem nie. Kwiatostany mają lekką, asymetryczną budowę i przez to wyglądają w kompozycji swobodnie i naturalnie. Oczywiście każdą kompozycję można sknocić, ale to już wina wykonawcy, a nie kwiatów. Odpowiedz Link Zgłoś
farfale Re: czerwcowe bukiety 13.03.10, 19:02 dziewczyny zdecydowałam sie na tulipany ale nie moge sobie wyobrazić butonierki z tulipanem.... widziałyście cos takiego? proszę o podpowiedzi Odpowiedz Link Zgłoś
farfale Re: czerwcowe bukiety 13.03.10, 23:16 dzieki, N zaakceptował wszystkie trzy Odpowiedz Link Zgłoś
mechantloup Re: czerwcowe bukiety 27.04.10, 10:15 Podbijam wątek, bo mi też na ostatni weekend czerwca marzyły się tulipany, ale w sprawdzonych przeze mnie kwiaciarniach (jedna specjalizuje się praktycznie wyłącznie w bukietach ślubnych, druga to przedstawicielka dużej sieci na S posiadającej również salony pogrzebowe) powiedziano mi, że tulipany pod koniec czerwca to " nie teges", znaczy się będzie duuuuuży problem. No chyba, że zamówią jakoś z Holandii (krajowych już nie będzie, albo będą jakieś niedobitki), ale będą gorszej trwałości, bo im ta trwałośc w części zejdzie na transport. Mam więc problem. Może uda się załatwić peonie. Odpowiedz Link Zgłoś
ofelia1982 Re: czerwcowe bukiety 04.05.10, 21:37 To był mój pierwszy pomysł na oprawę wesela Ale niestety jak zrobiłam kosztorys to przegrał z gerberami PLus chcę jednak kolory, ślub mam w lipcu, w ogrodzie, ma być pięknie i kolorowo O tak: Odpowiedz Link Zgłoś
czupi81 Re: czerwcowe bukiety 05.05.10, 11:47 mnie tez sie strasznie podobaja gerbery albo gozdziki, ale nie wiem jak z butonierka Pana mlodego, czy zastanawialas sie juz nad tym?? czy moze Pan Mlody bedzie bez butonierki? Odpowiedz Link Zgłoś
czupi81 Re: czerwcowe bukiety 05.05.10, 11:57 gerberowe bukiety: o prosze i sama sobie znalazlam butonierki Odpowiedz Link Zgłoś
oleczka222-pl Re: czerwcowe bukiety 27.08.10, 14:36 ja tez o tym myślałam tzn kolory róż pomarańcz i żółty i gerbery w tym zestawieniu super wyglądają....hmm a co to znaczy,ze kosztorys Was przerósł-gerbery drogo wychodzą na ubranie stołów i bukiet??? Odpowiedz Link Zgłoś
panimaciejowa Re: czerwcowe bukiety 27.08.10, 14:53 oleczka, ofelia miała na mysli, ze gerbery wyszly duzo taniej niz lawenda, którą poruszyła w wątku autorka Forumki: czy macie więcej zdjęć z pomysłami na dekoracje z gerberów? Odpowiedz Link Zgłoś
oleczka222-pl Re: czerwcowe bukiety 27.08.10, 17:53 aha ok rozumiem dzięki za wyjaśnienie Odpowiedz Link Zgłoś
mariolkawalczywkisielu Re: czerwcowe bukiety 31.08.10, 19:17 panimaciejowo - zdecydowanie nie są to moje ulubione kwiaty, ale potrafią wyglądać kusząco - Odpowiedz Link Zgłoś
jaccaranda Re: czerwcowe bukiety 31.08.10, 18:27 Najlepiej doradzi ci kwiaciarnia, albo ktoś kto Ci robi bukiet. Ja znalazłam na gumtree ogłoszenie (tylko w Warszawie). dziewczyna robi bukirty, dekoracje sali i kościoła - co chcesz. Dość tanio, bo buduje portfolio z tego co pamiętam. Fajnie, bo umawia się na spotkanie kiedy ci pasuje. Ja od poczatku wiedzialam, ze chce fioletowe kwiatki, ale nie ktore dziewczyny nie wiedza. A ta dziewczyna zrobila ze mna dłuugi wywiad no i bylam bardzo zadowolona i jakos mnie to nie zrujnowalo jesli chodzi o kase. Odpowiedz Link Zgłoś
wielorak Re: czerwcowe bukiety 05.09.10, 19:17 najlepiej znaleźć coś co ci się podoba, wydrukować na kolor drukarce i zanieść do kwiaciarni- ja jeszcze tego nie przerabiałam ale tak mam zamiar zrobić. A coś ciekawego mozesz znaleźć tutaj Klikl Odpowiedz Link Zgłoś