zia86 Pytania techniczne 14.11.10, 19:09 Chciałabym zamówić pudełka i wstążki ale mam pytanie techniczne, na jaki wymiar najlepiej te pudełeczka zamówić? I ile metrów wstążki potrzebujemy na zapakowanie i zrobienie kokard w 50 pudełkach? Znalazłam ładne wstążki i jedna szpulka to 27m ile takich szpulek zamówić? Odpowiedz Link Zgłoś
niebieski_lisek Re: Pytania techniczne 14.11.10, 19:17 > Chciałabym zamówić pudełka i wstążki ale mam pytanie techniczne, na jaki wymiar > najlepiej te pudełeczka zamówić? Na taki, żeby wszystko co chcesz tam włożyć się zmieściło. > I ile metrów wstążki potrzebujemy na zapakowa nie i zrobienie kokard w 50 pudełkach? Jak będziesz znała wymiary pudełka, to na podobnej wielkości zawiąż sobie jakąś wstążkę i zmierz tę długość - do dalszych obliczeń nazwijmy ją X cm. > Znalazłam ładne wstążki i jedna szpulka to 27m ile takich szpulek zamówić? (X cm /100) *50 / 27. Otrzymaną liczbę zaokrąglasz w górę (będziesz miała zapas) i to jest liczba szpulek, którą powinnaś zamówić. Odpowiedz Link Zgłoś
zia86 Re: Pytania techniczne 14.11.10, 19:24 Znalazłam ładne na wymiar 29x18x10 cm, myślicie, że będą ok? Ja nigdy się nie zajmowałam rzeczami DIY więc nie mam pojęcia jak się do tego zabrać. Zastanawiam się czy nie będą za duże, 30 cm to dość dużo. Odpowiedz Link Zgłoś
amarantha Re: Pytania techniczne 14.11.10, 19:32 Za duże, w końcu wkładasz tam tylko płytę, magnes i kartkę. Koperta na płytę CD ma 12,5x12,5 cm, tyle mniej-więcej pudełko powinno mieć w podstawie. Na wysokość 10 cm powinno być w ok, nawet będzie za dużo - płyta i kartka są płaskie, a magnesy chyba też nie są ogromne. Jak nie umiesz sobie zwizualizować, narysuj albo prowizorycznie sklej z kartonu sześcian o pożądanych wymiarach. Odpowiedz Link Zgłoś
khumbamelala Re: Pytania techniczne 14.11.10, 19:46 Największa w tym pudełku będzie płyta - kup na wielkość płyty i dość płaskie - wystarczą. Odpowiedz Link Zgłoś
zia86 Re: Pytania techniczne 14.11.10, 19:51 Też nie może być być na styk, bo środek będzie niebieskim(pozwolicie, że nie będę mówiła konkretnymi odcieniami) materiałem wyściełany. Odpowiedz Link Zgłoś
amarantha Re: Pytania techniczne 14.11.10, 19:54 Zamawiasz te pudełka czy kupujesz gotowe? Odpowiedz Link Zgłoś
zia86 Re: Pytania techniczne 14.11.10, 19:56 Chciałabym kupić gotowe. Już nawet allegro odwiedziłam ale nie znalazłam nic ciekawego oprócz tych dużych. Jest dużo ładnych białych pudełeczek ale takich małym na podziękowania dla gości, albo są ładne i nawet ok wymiar ale 5-10zł/sztuka. Albo za mało sztuk itd. Dlatego zajmuje się tym wcześniej, żeby jak przyjdzie wszystko na początku grudnia, nie musieć jeszcze szukać pudełek itd, tylko wszystko ładnie popakować i wysłać. Odpowiedz Link Zgłoś
amarantha Re: Pytania techniczne 14.11.10, 20:02 Nie szacuj więc wymiarów, pytaj po prostu sprzedawców/sprawdzaj sama w sklepie, czy w pudełku mieści się CD, i tyle. A co z magnesami, znalazły się już? Odpowiedz Link Zgłoś
pampelune Re: Pytania techniczne 14.11.10, 20:41 Masz tuzin konsultantek i musisz pytać na forum ile potrzeba metrów wstążeczki do owinięcia 50 pudełek?! Odpowiedz Link Zgłoś
afortunada Re: Pytania techniczne 14.11.10, 20:49 zia, przerażasz. zadanie matematyczne na poziomie podstawówki... naprawdę nie wiesz, jak to obliczyć? a poza tym - skąd mamy wiedzieć, czy chcesz obwiązać wstążką na krzyż, czy tylko pojedynczo (wtedy może się zsunąć, ale też fajnie wygląda?). łopatologicznie: 1. weź pudełko, 2. obwiąż je sznurkiem tak, jak chcesz to zrobić używając wstążki, 3. rozwiąż sznurek, 4. zmierz go, 5. dodaj kilka centymetrów zapasu, 6. pomnóż przez ilość pudełek, 7. otrzymaną liczbę podziel przez 27, 8. zaokrąglij do góry do pełnej liczby i dodaj jeden dla zapasu. za poradę proszę 50 zł, gdzie ci wysłać numer konta? Odpowiedz Link Zgłoś
zia86 Re: Pytania techniczne 14.11.10, 21:00 Umiem obliczyć ile mi potrzeba na pudełko, nie wiem tylko jakie wymiary pudełka będą ok i gdzie takie pudełka znaleźć bo wujek Google niczego odpowiedniego nie wypluwa. Odpowiedz Link Zgłoś
zaba_zebata Re: Pytania techniczne 14.11.10, 21:45 ej, bo nie wpisuj w gugla 'pudełka na STD i magnesiki' po wrzuceniu pudelka ozdobne wypluwa tysiace propozycji, zobacz np. promis com pl mnostwo wzorow, kolorow, zamowienie od 50 szt, i jeszcze Ci logo wytłoczą albo i motyla (noga) Odpowiedz Link Zgłoś
zia86 Re: Pytania techniczne 14.11.10, 21:51 Nie? Ojej, to może rozwinąć skrót to google lepiej będzie wiedziało o co chodzi? A na serio, wpisywałam pudełka, weselne pudełka(wyskakiwało na ciasta głównie), białe pudełka. Poza tym pudełek ładnych jest dużo ale ja nie chce zapłacić jak za zboże. Dzięki za namiar. Odpowiedz Link Zgłoś
emily_valentine Re: Pytania techniczne 14.11.10, 22:08 Naszukałam się ostatnio pudełek na ciasteczka, nawet Cię Zia o to pytałam, bo Ty wiesz wszystko i nie znalazłam nic ciekawego Ciężko znaleźć ładne białe pudełka w odpowiednim rozmiarze Odpowiedz Link Zgłoś
zia86 Re: Pytania techniczne 14.11.10, 23:06 Ja nie dostałam twojego pytania.Rzeczywiście, niby taka głupotka a tak ciężko dostępna. Ale idzie sezon świąteczny może coś znajdę. Odpowiedz Link Zgłoś
1-aureus Re: Pytania techniczne 15.11.10, 00:15 Wpisz w Google "producent opakowań ozdobnych". Wyskoczą ci firmy, które produkują, więc pewnie znajdą się tacy, co zrobią co wymyślisz i to bez pośredników. Odpowiedz Link Zgłoś
zia86 Re: Pytania techniczne 15.11.10, 10:56 Z tymi firmami produkującymi pudełka nie jest za różowo też, teraz mi pani odpisała, że najbliższy możliwy termin realizacji to połowa stycznia. Święta idą w końcu. Odpowiedz Link Zgłoś
maddalena81 Re: Pytania techniczne 15.11.10, 11:12 Zia, pamietam z Twoich innych wypowiedzi, ze nie masz zdolnosci platycznych, ale moze jednak sprobowalabys sama skleic te pudelka, mialabys na idelany wymiar. Mozecie dwa listpadowe wieczory spedzic nad tym z narzeczonym. A moze znasz kogs kto by sie tego podjal.... (jakis uzdolniony plastycznie licealist, ktoremy brakuje kasy na piwo ) No moze wyda Ci sie absurdalne takie rozwiazanie... ale ja bym zrobla tak na Twoim miejscu (choc rzecz jasna roznica jest taka, ze ja lubie takie wyklejanki) Odpowiedz Link Zgłoś
zia86 Re: Pytania techniczne 15.11.10, 11:16 Ale ja naprawdę lubię swoich gości i chce żeby ładne pudełka dostali. Nie ma szans żeby udało nam się skleić ładne pudełka. Jedyna osoba, która mogłaby to zrobić to mój ojciec ale on ma listopadowe wieczory i dnie dość zapełnione. Poszukam jeszcze, na razie się nie pali. Mam nadzieje, że do końca tygodnia coś znajdę. Odpowiedz Link Zgłoś
emily_valentine Re: Pytania techniczne 15.11.10, 12:48 Ja mam jakieś tam zdolności manualno-plastyczne, ale wyklejania pudełek bym się nie podjęła A dla Zia i tak wystarczająco dużym wyzwaniem na miarę DIY będzie spakowanie wszystkiego i obwiązanie kokardą Zia, a zastanawiałaś się już jak to roześlesz? pocztą czy kurierem? dowiedz się o koszty itd. Odpowiedz Link Zgłoś
zia86 Re: Pytania techniczne 15.11.10, 14:14 Nie wiemy. Połowę rozdamy a resztę to chyba kurierem, drożej ale zależy nam na dacie dostarczenia. Odpowiedz Link Zgłoś
aretahebanowska Re: Pytania techniczne 15.11.10, 13:35 A oni je potem i tak do kosza wywalą, bo niby co mieliby w nich trzymać. Ile drzew na to pójdzie? Odpowiedz Link Zgłoś
zia86 Re: Pytania techniczne 15.11.10, 14:13 Np. resztę rzeczy pamiątkowych z naszego wesela. Odpowiedz Link Zgłoś
odsrodkowa Re: Pytania techniczne 15.11.10, 12:47 Nie, nie, nie!! Niech Zia lepiej nic własnoręcznie nie robi Odpowiedz Link Zgłoś
zia86 Paleta kolorów 14.11.10, 19:22 Ponieważ nigdy się nie dogadamy o jakie kolory nam chodzi, to zrobiłam paletę. Plus dodaje nazwy i numery tych kolorów bo wiadomo, że różnie na różnych monitorach to wygląda. Lista Od lewej strony: 1.Lapis lazuri - #3366CC 2. Błękit paryski - #0027C2 3. Biały - #FFFFFF 4. Magenta, mażenta (druk) - #FF0090 5. Persian Rose - #FE28A2 6. Purpurowy - #800080 I jak? Odpowiedz Link Zgłoś
zia86 Re: Paleta kolorów 14.11.10, 19:39 Madżenta to fuksja. Fuksja według tej listy jest dużo bardziej fioletowa niż mi się wydawało. Odpowiedz Link Zgłoś
zia86 Re: Paleta kolorów 15.11.10, 09:54 Lista kolorów mówi co innego. Używajmy tych nazw technicznych, bo inaczej w życiu się nie połapiemy co jest jakim odcieniem, bo każdy ma inne wyobrażenie na jego temat. Odpowiedz Link Zgłoś
monikapers Re: Paleta kolorów 15.11.10, 20:55 Używajmy tych nazw technicznych bo każdy ma inne wyobrażenie na jego temat Zia, musisz się nauczyć uczyć: Magenta [czytaj: madżenta] to nazwa purpurowego barwnika anilinowego wynalezionego w roku bitwy pod Magentą CMYK – zestaw czterech podstawowych kolorów farb drukarskich stosowanych powszechnie w druku kolorowym w poligrafii i metodach pokrewnych. Magenta – w syntezie addytywnej kolor uzyskany w wyniku połączenia czerwieni i niebieskiego. Najbardziej podobne kolory to purpura, karmazyn i amarant. Odpowiedz Link Zgłoś
zia86 Re: Paleta kolorów 15.11.10, 20:59 Rozumiem. Chodziło mi o te nazwy tak jak nazywają się na tej liście z Wiki. Odpowiedz Link Zgłoś
chomiczkami Re: Paleta kolorów 14.11.10, 19:37 Chyba lapis lazuli? Czułam, że pójdziesz raczej w kierunku biskupiego niż fuksji . Odpowiedz Link Zgłoś
zia86 Re: Paleta kolorów 14.11.10, 19:41 A co ja napisałam? A przez "r", to dlatego, że robię tysiąc rzeczy na raz na tym komputerze. Oczywiście miało być lapis-lazuli. Denerwuje mnie brak możliwości edycji postów na tym forum. Odpowiedz Link Zgłoś
chomiczkami Re: Paleta kolorów 14.11.10, 19:47 Jak widać, nawet chabrowy, lazurowy i kobaltowy to nie to samo . Chociaż kolor bieli pozostał biały . A tyle jest odcieni... pl.wikipedia.org/wiki/Lista_kolor%C3%B3w#Bia.C5.82y Ale, jak wiadomo, o gustach i kolorach... Odpowiedz Link Zgłoś
zia86 Re: Paleta kolorów 14.11.10, 19:52 To znaczy, że nie podoba ci się ta paleta? Odpowiedz Link Zgłoś
chomiczkami Re: Paleta kolorów 14.11.10, 20:12 Ależ nie ale trochę mnie męczy rozmowa o kolorach. Czekam na konkretnie realizacje kolorów przewodnich. Odpowiedz Link Zgłoś
zia86 Re: Paleta kolorów 14.11.10, 20:15 Robią się. Wszyscy musimy być cierpliwi, jeszcze około tygodnia, półtora i będą projekty poligrafii, do tego projekty strony no a potem cała realizacja paczki save the date. Jednak trochę musimy poczekać bo wszystko jest w fazie produkcyjnej. Odpowiedz Link Zgłoś
zia86 Poduszeczka na obrączki 15.11.10, 10:51 Żeby nie było, że pokazuje tylko inspiracje, to dzisiaj poduszeczka na obrączki wykonana przez moją panią florystkę. Nawet kolor pasuje. Odpowiedz Link Zgłoś
kochammacka Re: Poduszeczka na obrączki 15.11.10, 13:52 koszmarna ta poduszeczka, ta z małych kwiatków z Twojego bloga była lepsza...taka zielona jeżeli dobrze pamiętam... Odpowiedz Link Zgłoś
zia86 Re: Poduszeczka na obrączki 15.11.10, 14:20 Tylko, że zieleń to nie nasz kolor. Nie ma takich zwartych kwiatów w naszych kolorach. Odpowiedz Link Zgłoś
olinkia Re: Poduszeczka na obrączki 15.11.10, 15:42 A ja nie wiem co dziewczyny chca od tych poduszek. Uwazam, ze sa urocze Zia, bo chyba sie zgubilam, zdecydowalas jednak na panie Eve? Odpowiedz Link Zgłoś
zia86 Re: Poduszeczka na obrączki 15.11.10, 15:45 Mnie też się podobają. Napisałam ci @. Odpowiedz Link Zgłoś
zia86 Chyba, chyba 15.11.10, 14:17 wszystko w sprawach ślubno-weselnych pójdzie po naszej myśli. Znalazłam pudełeczka i w ogóle wszystko do STD i chyba wykaraskaliśmy się z przejściowych kłopotów, które mieliśmy z przygotowaniami. Mam tylko jeden dylemat moralny. Odpowiedz Link Zgłoś
maddalena81 Re: Chyba, chyba 15.11.10, 14:37 Super! to jednak kleic ich nie musisz sama Co to za dylemat? Czy nie chcesz mowic Te poduszeczki, ktore tu zapezentowalas sa nie ladne... Odpowiedz Link Zgłoś
zia86 Re: Chyba, chyba 15.11.10, 15:03 O! Ja też mam emotki. Co do dylematu, to nic strasznego ale mnie gryzie. Umówiłam się z jedną firmą, że wykonają dla mnie usługę, ale nie podpisywałam im nic ani nie wpłacałam. Jednak dzisiaj pojawiła się inna firma, której mam pewność, że zrobi dla mnie wszystko to co chce w świetnej jakości, bo ma dobre techniczne możliwości. Cena może być odrobinkę większa niż firmy nr 1 ale za to lepsze warunki nazwijmy to formalne. Firma nr 1 za to nie weźmie ode mnie pieniędzy za samą pracę ale też za kupienie odpowiednich rzeczy do tej pracy(nie wiem czy część czy całość) co powoduje dużą kwotę, która nie pójdzie na produkt ale jako koszty produkcji. I teraz wolałabym wziąć tą firmę nr 2, ale firmie nr 1 już obiecałam i chce być lojalna. I nie wiem co robić. Odpowiedz Link Zgłoś
gazeta_mi_placi Re: Chyba, chyba 15.11.10, 15:06 >I nie wiem co robić. Odwołaj ślub, będziesz miała ten problem z głowy. Odpowiedz Link Zgłoś
maddalena81 Re: Chyba, chyba 15.11.10, 15:11 Bierz firme, ktora ma lepsza oferte. Jak chcesz sie ladnie zachowac, to do firmy nr 1 mozsz zadzwonic i powiedziec grzecznie, ze jednak nie skorzystasz z ich uslug (zeby nie czekali, ze za jakis czas maja robic cos dla Ciebie). Biznes to biznes.... mysle, ze nie zawsze jest miejsce na sentymenty.. Odpowiedz Link Zgłoś
niektorymodbija Re: Chyba, chyba 15.11.10, 23:05 Zia, przyszly prawniku, a nie jest przypadkiem tak,ze umowa moze byc ustna? wale nie musisz podpisywac... Odpowiedz Link Zgłoś
zia86 Re: Chyba, chyba 15.11.10, 23:10 Może być. No jednak mam nadzieje, że wszyscy zrozumieją. Odpowiedz Link Zgłoś
emily_valentine Re: Chyba, chyba 15.11.10, 14:52 o! pojawiły mi się emotki pod postem, jak fajnie zia86 napisała: > wszystko w sprawach ślubno-weselnych pójdzie po naszej myśli. > Znalazłam pudełeczka i w ogóle wszystko do STD i chyba wykaraskaliśmy się z prz > ejściowych kłopotów, które mieliśmy z przygotowaniami. > Mam tylko jeden dylemat moralny. No to super, bardzo się cieszę A na dylematy, powiedz sobie jak Scarlet O`Hara - "pomyślę o tym jutro" Odpowiedz Link Zgłoś
zia86 Forma zaproszenia 15.11.10, 15:43 Dzisiaj znalazłam idealną formę zaproszenia. Klik Tylko chciałabym żeby u nas oczywiście zamykane było motylkiem. Co myślicie? Odpowiedz Link Zgłoś
maddalena81 Re: Forma zaproszenia 15.11.10, 16:10 Ladne i eleganckie. W takich pudeleczkach by byly? To jak juz sie zdecydujesz na te zaproszenia, zrob porzadek z koncepcja i tak zrob zeby wszystko pasowalo Odpowiedz Link Zgłoś
zia86 Re: Forma zaproszenia 15.11.10, 16:13 Chodzi mi o formę a nie o kolory. Tak właśnie w takich pudełeczkach, takie zamykane. Odpowiedz Link Zgłoś
maddalena81 Re: Forma zaproszenia 15.11.10, 16:16 Tak, o formie mowie. Sa bardzo eleganckie i w strone tej elegancji zacznij ze swoja koncepcja podazac Pudeleczka bardzo, bardzo mi sie podobaja. Ucieszylabym sie gdybym dostale zaproszenie w taki pudeleczku. Odpowiedz Link Zgłoś
agata_abbott Re: Forma zaproszenia 15.11.10, 16:35 Ostatnio miałam przeprowadzkę. Wywaliłam całą masę takich pierdół. Jakby każdy miał dawać zaproszenia w takiej "miejscochłonnej" formie, to musiałabym wynająć jeszcze jeden pokój, żeby to wszystko przechować Odpowiedz Link Zgłoś
zia86 Re: Forma zaproszenia 15.11.10, 16:39 Ja jednak jestem za miejscochłonnymi formami. Zawsze wiedziałam, że będę mieć zaproszenia w pudełeczku. Przecież nie będę do gości co tydzień przychodzić na inspekcje czy na pewno trzymają na szafce albo w szufladzie nasze zaproszenie. Odpowiedz Link Zgłoś
agata_abbott Re: Forma zaproszenia 15.11.10, 16:47 Nie, no jasne. A lasy równikowe bardzo ucieszą się z Twoich preferencji. Odpowiedz Link Zgłoś
agata_abbott Re: Forma zaproszenia 15.11.10, 16:48 A wszelkie elfy i inne leśne skrzaty normalnie sikają z zachwytu. Odpowiedz Link Zgłoś
bramstenga Re: Forma zaproszenia 15.11.10, 16:13 Strasznie nobliwe, idealne do "ą ę" wesela w pałacu. Ani elfickie, ani bajkowe, ani młodzieńcze, do nowoczesnego Andelsa też mają się nijak. ~bramstenga Odpowiedz Link Zgłoś
zia86 Re: Forma zaproszenia 15.11.10, 16:22 I po to mówię, że to tylko forma. Całość zostanie przekształcona pod nas, będą kolory będzie bajka ale będzie też elegancko. Odpowiedz Link Zgłoś
emily_valentine Re: Forma zaproszenia 15.11.10, 16:54 Zia, te zaproszenie są przepiękne! Idealnie by mi pasowały do mojego wesela Szkoda, że nie znalazłaś ich wcześniej Na pocieszenie dodam, że chociaż czcionkę miałam taką samą Idź w tę stronę i już niczego nie szukaj. Te są idealne Odpowiedz Link Zgłoś
zia86 Re: Forma zaproszenia 15.11.10, 16:59 To są nówki. Jeszcze miesiąc temu ich nie widziałam. Odpowiedz Link Zgłoś
zia86 Poligrafia czy o czymś zapomniałam? 15.11.10, 16:41 Jak w temacie. Wysłałam zestawienie rzeczy do firmy poligraficznej ale nie wiem czy o czymś nie zapomniałam. 1. 50 sztuk karteczek save the date, pakowanych w pudełkach z materiałowym wyścieleniem. 2. Zaproszenia, plus opakowanie dla nich, w których znajdowała by się karteczka nawiązująca do drugiego dnia, karteczka RSVP i mapa dojazdu. Również 50 sztuk. 3. 100 sztuk winietek w kształcie motyli 4. 100 sztuk menu 5. Księgę gości 6. Tablice informacyjne przed kościół i przed salę, plus może jeszcze znaki ślubne 7. 50 planów ceremonii 8. 100 opakowań na podziękowania dla gości 9. 50 opakowań na babeczki i mini torciki rozdawane gościom przy wyjściu 10. Śmieszne zawieszki na apartamenty 11. Tabliczki informacyjne 12. Tabliczki z nazwami słodkości do słodkiego bufetu. Drugi dzień 13. Około 70 winietek na drugi dzień 14. Około 70 menu na drugi dzień 15. Tablica wspomnień 16. Elementy dekoracyjne, np. tablice z vintage logo Coca coli itd. coś nawiązującego do klimatu 17. Tabliczki do bufetu. 18. Stojące menu na bufety. O czymś zapomniałam? Odpowiedz Link Zgłoś
agata_abbott Re: Poligrafia czy o czymś zapomniałam? 15.11.10, 16:50 Papier toaletowy z logo... Odpowiedz Link Zgłoś
zia86 Re: Poligrafia czy o czymś zapomniałam? 15.11.10, 17:01 Serio pytam. Akurat papier w motylki można kupić wszędzie, nawet w domu mam i nawet niebieski. Odpowiedz Link Zgłoś
pitek713 Re: Poligrafia czy o czymś zapomniałam? 19.05.14, 21:31 Moze bez przesady z tym papierel ale baner mozesz sobie zrobic )) haha Odpowiedz Link Zgłoś
ferworia Re: Poligrafia czy o czymś zapomniałam? 15.11.10, 16:57 Nie wiem, jak się umawiasz z firmą poligraficzną, ale takie elementy jak winietki czy menu najlepiej zamówić, kiedy ma się już wszystkie potwierdzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
zia86 Re: Poligrafia czy o czymś zapomniałam? 15.11.10, 17:01 Oczywiście ilość przy potwierdzeniach. Na razie podałam maksymalną. Odpowiedz Link Zgłoś
ferworia Re: Poligrafia czy o czymś zapomniałam? 15.11.10, 17:13 A bileciki do zestawów powitalnych? Będą w ogóle takie, czy jednak nie? Odpowiedz Link Zgłoś
emily_valentine Re: Poligrafia czy o czymś zapomniałam? 15.11.10, 17:36 Ja to chyba powinnam pobierać jakąś prowizję za odrycie tej Ceci Odpowiedz Link Zgłoś
lemon_myrtle Re: Poligrafia czy o czymś zapomniałam? 15.11.10, 17:40 zaproszenia bardzo ładne, ale czy nie za "poważne"? po co aż sto sztuk menu? Odpowiedz Link Zgłoś
aqua.0 Re: Poligrafia czy o czymś zapomniałam? 15.11.10, 18:49 Zaproszenia ładne, ale też wydaja mi się zbyt poważne. Właściwie, to kojarzą mi sie z wykwintnym gustem pani Bukiet z filmu "Co ludzie powiedzą". Ale to tylko moje skojarzenie Odpowiedz Link Zgłoś
zia86 Re: Poligrafia czy o czymś zapomniałam? 15.11.10, 20:51 Ale tutaj chodzi tylko o formę, jak dostanę motylka i naszą paletę kolorów to zyskają trochę frywolności i romantyczności. Odpowiedz Link Zgłoś
lili-2008 Re: Poligrafia czy o czymś zapomniałam? 15.11.10, 21:18 chyba Żakiet kocham ten serial ostatnio oglądam namiętnie i odnoszę wrażenie, że będę taka sama w jej wieku Odpowiedz Link Zgłoś
monikapers Re: Poligrafia czy o czymś zapomniałam? 15.11.10, 20:58 50 planów ceremonii a to co? Odpowiedz Link Zgłoś
zia86 Re: Poligrafia czy o czymś zapomniałam? 15.11.10, 21:05 Plany ceremonii to może nie najlepsze określenie. To będzie taka ściąga dla gości gdzie będą absolutnie wszystkie informacje dotyczące dwóch dni. Czyli co będzie na ślubie(pieśni, czytania itd.), że potem idziemy spacerkiem do sali, wytłumaczenie jakiś rzeczy weselnych, które u nas są rzadko spotykane, informacje dotyczące zakwaterowania(bo będą różniły się od normalnych hotelowych), informacje dotyczące drugiego dnia, info dotyczące transportu. No wszystko wszystko co może się gościom przydać. Odpowiedz Link Zgłoś
mellisa Re: Poligrafia czy o czymś zapomniałam? 15.11.10, 22:21 Zia, a moze czesc z tych rzeczy moglaby znalezc sie na Waszej stronie i nie musialaby zostac powielana w "planie ceremonii"? Mam tu na mysli cale info dotyczace transportu - chyba kazdy moze sobie to sprawdzic w necie, jeszcze przed przyjazdem na Wasz slub. Chodzi mi glownie o to, zeby z tego "planu" jakas kilkustronnicowa ksiazeczka nie wyszla. Odpowiedz Link Zgłoś
lemon_myrtle Re: Poligrafia czy o czymś zapomniałam? 15.11.10, 22:40 ja bym się trochę bała, że plan całej ceremonii, informacje "gdzie, po co, dlaczego" sprawią, że goście będą się czuli jak na wycieczce - wszystko dopięte na ostatni guzik, zaplanowane co do sekundy. wiem, że pojawiały się tu już takie głosy i wiem, że chcesz dla swoich gości jak najlepiej, ale to chyba może być trochę za dużo... a i tak pewnie jak ktoś będzie miał ochotę pojechać taksówką a nie spacerować to to zrobi Odpowiedz Link Zgłoś
zia86 Re: Poligrafia czy o czymś zapomniałam? 15.11.10, 23:08 Na stronie internetowej będzie dużo więcej info niż w takim planie. Sama jeszcze zobaczę co tam dokładnie damy i jak to będzie wyglądać. Odpowiedz Link Zgłoś
chomiczkami Re: Poligrafia czy o czymś zapomniałam? 15.11.10, 23:39 Pieśni, czytania - wydrukuj mini-śpiewniki i tam to umieść, w kościele . Plan - ja bym powiesiła w widocznym miejscu. Lasy deszczowe odetchną z ulgą, no i goście nie będą nosić papieru przy sobie (w wizytowych torebeczkach, hu hu). Odpowiedz Link Zgłoś
zia86 Re: Poligrafia czy o czymś zapomniałam? 16.11.10, 09:25 A co w takim razie dać do zestawów powitalnych? Odpowiedz Link Zgłoś
joanka-r Re: Poligrafia czy o czymś zapomniałam? 15.11.10, 22:49 ''To będzie taka ściąga dla gości gdzie będą absolutnie wszystkie informacje dotyczące dwóch dni. Czyli co będzie na ślubie(pieśni, czytania itd.), że potem idziemy spacerkiem do sali, wytłumaczenie jakiś rzeczy weselnych, które u nas są rzadko spotykane, informacje dotyczące zakwaterowania(bo będą różniły się od normalnych hotelowych), informacje dotyczące drugiego dnia, info dotyczące transportu. No wszystko wszystko co może się gościom przydać. '' zupełnie jak na piknik dożynkowym. Szczególnie te pieśni i czytania. Paula może ty nie dawaj wcześniej gościom tych planów, bo się wystraszą i uciekną. Odpowiedz Link Zgłoś
maddalena81 Re: Poligrafia czy o czymś zapomniałam? 16.11.10, 11:19 Plan ceremoni jest obowiazkowy na slubie we Wloszech. Co wiecej, tu w kazda niedziele na lawce w koscile znajdziesz taki zeszycik z czytaniami, piesniami, planem mszy. Przy okazji wiekszych uroczystosci jak Wielki Piatek sa tez obasnienia do liturgii. Dawniej ludzie uzywali ksoazezek do nabozenstwa, w razie gdyby zapomnieli co sie mowi na mszy. Zia, to dobry pomysl. Kazdy z nas ma czesc znajomych , ktora nie chodzi do kosciola, ludzie nie znaja piesni, a nawet nie wiedza co sie odpowiada na mszy - reka do gory kto nigdy na zadnym slubie na zadnej mszy nie widzial takich osob, dziekuje tym co podniesli reke, i gratuluje, ze pochodza z mocno religijnych srodowisk, a Ci co reki nie podniesli przyznaja, ze moze jednak taki plan sie przyda. Odpowiedz Link Zgłoś
aretahebanowska Re: Poligrafia czy o czymś zapomniałam? 16.11.10, 12:54 Czyli ci goście, którzy nie należą do KK potrzebują przewodnika aby wiedzieć kiedy się modlić i śpiewać? A po cóż ci ludzie mieliby to robić? Odpowiedz Link Zgłoś
maddalena81 Re: Poligrafia czy o czymś zapomniałam? 16.11.10, 13:05 Areta, jest duzo osob teorety nalezacych do KK, ale uczeszczajacych na msze tak rzadko, ze nie pamietaja dokladnie co sie odpowiada ksiedzu. Moge Twoje pytanie zadac proboszczowi z mojej parafii we Wloszech, po co rozklada ksiazeczki na lawkach I co gorsze, po co drukuje nowe co tydzien. I po co robia to w kazdej parafii w tym kraju. Dawniej co bardziej pobozni sledzili msze z ksiazeczka w rece, chociaz chodzili czesto do kosciola. Odpowiedz Link Zgłoś
aneta-skarpeta Re: Poligrafia czy o czymś zapomniałam? 16.11.10, 13:16 chyba na zone club widzialam ostatnio program 4 wesela. 4 panny mlode chodza na swoje wesela, oceniają, ta ktora wygra dostaje wycieczkę było tam wesele indyjskie- w stanach- kazdy dostał taka ksiazeczke- dla osob ktore nie znają obrządku było to uławiające bo migły na bierząco sledzic co i jak, dzieki temu nie nudziła niezrozumiała ceremonia- a ceremonia, dodam, trwała 3 h wiec moze o to chodzi, choc uwazam, ze nawet jak człowiek raz na ruski rok bywa w kosciele to wie mniej wiecej co i jak Odpowiedz Link Zgłoś
lili-2008 Re: Poligrafia czy o czymś zapomniałam? 16.11.10, 14:29 Co do tych osób, co nie modlą się na ślubach i nie śpiewają. Niekoniecznie nie znają modlitw, czy pieśni. Mogą być zwyczajnie ludźmi niewierzącymi Odpowiedz Link Zgłoś
mohito86 Re: Poligrafia czy o czymś zapomniałam? 16.11.10, 15:50 albo po prostu nie chcą - np. ja - po prostu nigdy nie śpiewam jak jestem w kościele i czy to dostałabym książeczkę czy nie to i tak nie zaśpiewam. Ja bym też ograniczyła liczbę menu tak apropo. Jedno na parę chyba było by ok. Odpowiedz Link Zgłoś
emily_valentine Re: Poligrafia czy o czymś zapomniałam? 16.11.10, 15:55 Przed naszym ślubem byliśmy w katedrze podejrzeć inne pary. Na jednym ślubie goście, praktycznie WSZYSCY, zupełenie nie wiedzieli kiedy trzeba wstać, kiedy usiąść, nikt nie odpowiadał księdzu, nie śpiewał, do komunii poszła tylko PM i świadkowie. Przykro było na to patrzeć Odpowiedz Link Zgłoś
aretahebanowska Re: Poligrafia czy o czymś zapomniałam? 16.11.10, 16:13 A może to byli niewierzący lub innego wyznania? Trudno od nich wymagać, żeby śpiewali czy odpowiadali księdzu. Ja w każdym razie tego nie robię i żadne instrukcje tego nie zmienią. A może, że tak się wyzłośliwię, Zia potrzebuje tego dla siebie? W końcu wiemy jak to jest z tym jej kościelnym ślubem. Odpowiedz Link Zgłoś
arwena84 Re: Poligrafia czy o czymś zapomniałam? 16.11.10, 17:29 To już bycie ateistą jest takie niewłaściwe? Podejrzewam, że gdybym ja brała ślub kościelny, to byłoby podobnie. Odpowiedz Link Zgłoś
zia86 Re: Poligrafia czy o czymś zapomniałam? 16.11.10, 17:52 Naprawdę jest dużo osób, które do kościoła chodzą od wielkiego dzwonu i nie do końca wiedzą jak się zachować. Odpowiedz Link Zgłoś
lili-2008 Re: Poligrafia czy o czymś zapomniałam? 16.11.10, 21:17 I to jest społeczeństwo, składające się w 95% z katolików. Katolicy, co nie wiedzą jak przebiega msza św. Zia może faktycznie ma rację co do tych planów ceremonii czy jak tam to się zowie. Jeśli jej znajomi są tak wierzący jak ona i jej narzeczony to rzeczywiście rozpiska co i jak w kościele się przyda Dziwna sprawa. Jestem niewierząca, ale wiem, kiedy należy wstac w kościele i co odpowiedziec księdzu (czego oczywiście nie robię). Świat nie przestaje mnie zadziwiac o_O Odpowiedz Link Zgłoś
zia86 Re: Poligrafia czy o czymś zapomniałam? 16.11.10, 21:20 Lili tylko, że my nie mamy standardowej mszy a skróconą wersję. Odpowiedz Link Zgłoś
niektorymodbija Re: Poligrafia czy o czymś zapomniałam? 16.11.10, 21:37 Zia, teraz mnie zalamalas... Jesli ktos wie jak sie zachowac na Mszy, bedzie wiedzial jak sie zachowac na nabozenstwie.. Odpowiedz Link Zgłoś
joanka-r Re: Poligrafia czy o czymś zapomniałam? 16.11.10, 22:38 ''Zia, teraz mnie zalamalas... Jesli ktos wie jak sie zachowac na Mszy, bedzie wiedzial jak sie zachowac na nabozenstwie..'' zia może ocenia ludzi przez pryzmat swoich umiejętności w tej dziedzinie A tak na serio, 70 % tej poligrafii bym zlikwidowała. Zia to będzie jeden wielki bałagan, każdy w ręce będzie trzymał plik kartoników i papierków z którymi nie wiadomo co zrobić? wyrzucić czy schować do torebki.....Zaproszenia, winietki na stół, ostatecznie plan stołu może być ale reszta łącznie z menu zbędna. Odpowiedz Link Zgłoś
monikapers Re: Poligrafia czy o czymś zapomniałam? 15.11.10, 23:31 to sie nazywa scenariusz wiem, ze brzmi zwyczajnie... Odpowiedz Link Zgłoś
monikapers Re: Poligrafia czy o czymś zapomniałam? 15.11.10, 23:38 bardzo zły wybór, jum jest kiczowaty typowo ślubny, słodki i ... oczywisty Robimy Śluby są twórczy, nowatorscy i niebanalni, maja fachowa wiedzę, widać ją w składzie i kompozycji druków oraz doborze i zestawieniu barw. Odważna symbolika, bez ślubnego kontekstu, a twoja ulubiona personalizacja u nich chyba stanowi 110%. jestem zdziwiona takie moje 5 groszy Odpowiedz Link Zgłoś
zia86 Re: Poligrafia czy o czymś zapomniałam? 16.11.10, 09:25 Jasne, tylko, że Robimy Śluby wzięłoby 2000 zł za samo sprowadzenie matrycy do motylkowych winietek, nie mówiąc już o innych trudnościach technicznych. Odpowiedz Link Zgłoś
ferworia Re: Poligrafia czy o czymś zapomniałam? 16.11.10, 12:16 A tak chciałam zobaczyć projekty Robimy Śluby. Może negocjujcie jeszcze, ewentualnie winietki można kupić osobno gdzieś indziej, bo chyba i tak nie będą kolorowe tylko białe. Odpowiedz Link Zgłoś
zia86 Re: Poligrafia czy o czymś zapomniałam? 16.11.10, 16:13 No cóż, tu nie ma co negocjować. Po prostu mamy ciężko techniczne elementy, motylowe winietki to jedno ale taka zapinka jak na zaproszeniu to jest wyższa szkoła jazdy i potrzeba do tego technicznego zaplecza. Odpowiedz Link Zgłoś
zia86 Re: Poligrafia czy o czymś zapomniałam? 16.11.10, 09:23 Nie to nie jest scenariusz. Bo nie będzie tam rozpiski na godziny, co gdzie i kiedy. Odpowiedz Link Zgłoś
monikapers Re: Poligrafia czy o czymś zapomniałam? 16.11.10, 10:37 to nieistotne ale znow odsylam Cie do wikipedii, poczytaj sama czym jest scenariusz, scenopis, juz mi sie nie chce kopiowac planu ceremonii nie znalazlam, to jakis dziwny stylistyczny twor.... Odpowiedz Link Zgłoś
aqua.0 Re: Poligrafia czy o czymś zapomniałam? 16.11.10, 11:29 Moniko, wikipedia nie jest wiarygodnym źródłem informacji, znajduję tam wiele "kwiatków". I jesli czegos nie ma w wikipedii, to nie znaczy, że nie istnieje (jak np. plan ceremonii) Faktycznie, częściej plan ceremonii w Polsce dotyczy państwowych uroczystości lub pogrzebów dygnitarzy. Ale przynajmniej nie jest to jakis makaronizm i czy spolszczenie do bólu zębów Odpowiedz Link Zgłoś
monikapers Re: Poligrafia czy o czymś zapomniałam? 16.11.10, 14:41 masz racje ale dla mnie to oczywiste, jestem z pokolenia "sprzed" wikipedii i wszechwiedzacego google, szukam dla Zia prostych rozwiazan, zeby bylo troche bardziej po polsku, a nie usa i usa, plan ceremoni tez wziete z tlumaczenia wprost Odpowiedz Link Zgłoś
zia86 Re: Poligrafia czy o czymś zapomniałam? 16.11.10, 15:59 No to może być informator, lepiej brzmi. Odpowiedz Link Zgłoś
lili-2008 Re: Poligrafia czy o czymś zapomniałam? 15.11.10, 21:16 A po co Ci winietki na 2 dzień? Przecież właściwie do końca nie będziesz wiedziała kto się zjawi na poprawinach. Będziesz je ręcznie wypisywac, czy też zakładasz, że przyjdą sami młodzi? Ale wtedy skąd określenie 'około 70'? Odpowiedz Link Zgłoś
zia86 Re: Poligrafia czy o czymś zapomniałam? 15.11.10, 21:17 Będziemy prosić o zdeklarowanie się gości czy przyjdą również na poprawiny czy też nie. Odpowiedz Link Zgłoś
panna_de_moll Re: Poligrafia czy o czymś zapomniałam? 15.11.10, 22:39 zia86 napisała: >znaki ślubne< A to co takiego??? >Śmieszne zawieszki na apartamenty< >Tabliczki informacyjne< ??????? Z większości punktów spokojnie zrezygnować. Chyba zapraszasz kumatych ludzi, a nie głąbów, którzy muszą mieć nawet napisane, jakie cukierki jedzą. Odpowiedz Link Zgłoś
zia86 Re: Poligrafia czy o czymś zapomniałam? 15.11.10, 17:59 Ja wiem, ze to dziwne ale nie wszystko musi miec funkcje informacyjna. Czasem cos moze pelnic funkcje estetyczna. Jak wroce do domu to eklejr przyklady takich znakow. Odpowiedz Link Zgłoś
papalaya coraz bardziej utwierdzam się w przekonaniu 15.11.10, 18:43 że to będzie impreza roku 2011 w kategorii "kicz" i "niewypał" ale, co tam niech zia brnie dalej w coraz większy absurd, pokolenia PM będą potem jej wdzięczne za wzorcowy przykład jak nie należy urządzać wesela, a lipcu cała Polska będzie miała ubaw te wątki powinny zresztą wejść do kanonu lektur/ostrzeżeń obowiązkowych do przeczytania przed rozpoczęciem przygotowań weselnych Odpowiedz Link Zgłoś
zia86 Re: coraz bardziej utwierdzam się w przekonaniu 15.11.10, 20:29 Możesz rozwinąć? Odpowiedz Link Zgłoś
papalaya Re: coraz bardziej utwierdzam się w przekonaniu 15.11.10, 20:37 już rozwinięte w twoich 50305943 wpisach w 798443 wątkach lalka...twierdzisz, że jeszcze można jakieś gadżety dodać do tego cyrku? Odpowiedz Link Zgłoś
zia86 Re: coraz bardziej utwierdzam się w przekonaniu 15.11.10, 20:42 Aha, rozumiem czyli podejście kwiatków się nie je. No to rzeczywiście się nie dogadamy. Odpowiedz Link Zgłoś
iness_86 Re: coraz bardziej utwierdzam się w przekonaniu 15.11.10, 21:16 Myślę, że papalaya jedynie wyładowuje swoje frustracje. Krytyka, niekonstruktywna to to co tygryski lubią najbardziej :] Zia chyba to czy o wszystkim pamiętałaś powinny ogarniać Twoje konsultantki i usługodawcy Nie wiem jak inne forumki, ja nie jestem w stanie nad tym w ogóle panować w mojej głowie Wykorzystuj ich do takich rzeczy a nam pokazuj raczej efekty ich pracy... Odpowiedz Link Zgłoś
zia86 Firma poligraficzna 15.11.10, 21:51 Zmieniliśmy firmę poligraficzną. Zdecydowaliśmy się ostatecznie na firmę JUM. Zadecydowały względy techniczne oraz większa otwartość i kreatywność pana z JUM. Choć oczywiście Robimy Śluby nie mam nic do zarzucenia. Za niedługo wrzucę Wam szkice projektu STD. Odpowiedz Link Zgłoś
papalaya zia96 wycina wpisy ;) 15.11.10, 22:05 na temat Marylin Monroe, Froda, Śródziemia i Elvisa nie zdzierżyła, hehehehehe elfy i sweet USA już są passe Odpowiedz Link Zgłoś
zia86 Re: zia96 wycina wpisy ;) 15.11.10, 22:07 Nie jestem adminką tego forum. Nie mogę wycinać wpisów. Odpowiedz Link Zgłoś
dorothy_mills Re: zia96 wycina wpisy ;) 15.11.10, 22:08 papalaya usuwać posty i wątki mogą tylko moderatorzy. Widzę,że mamy nowego trolla Odpowiedz Link Zgłoś
papalaya pytam się więc w jaki sposób 16.11.10, 07:35 Śródziemie, Las Vegas, Frodo, Elvis i Marylin Monroe czyli przewodnie tamaty bambujeju roku 2011 mogą łamać regulamin? Odpowiedz Link Zgłoś
mariolkawalczywkisielu Re: pytam się więc w jaki sposób 16.11.10, 09:26 Papalaya - wysłałam wczoraj do Ciebie maila z wyjaśnieniem - sprawdź łaskawie gazetowego a nie śmieć na forum. --- Odpowiedz Link Zgłoś
zia86 Madonna i sukienki 16.11.10, 09:59 Wybiorę się dzisiaj chyba do Madonny. Mają bardzo fajną tą nową kolekcje, może wypatrzę jakaś suknie weselną. Chciałabym już do końca roku mieć już wybrane sukienki żeby potem móc zamówić. Oprócz tego mam spotkanie z panami od strony internetowej, no i może przejdę się do tej wybranej cukierni bo to niedaleko. No i czekam cały czas niecierpliwie na szkic STD. Odpowiedz Link Zgłoś
zia86 Re: Madonna i sukienki 16.11.10, 10:08 Stwierdzam, że w sumie to lubię Madonne. Tyle się mówi złego o ich obsłudze ale teraz zadzwoniłam i bardzo mile mnie potraktowano. Umówiłam się do oby dwóch salonów, bo na rynku mają parę modeli TWO by RC i Aire a znowu na Floriańskiej mają Pronovias. Muszę zmykać zaraz. Chciałabym się już na coś zdecydować bo zaczyna mnie ta wisząca sprawa sukienek męczyć. Odpowiedz Link Zgłoś
zia86 Re: Różne koncepcje czyli Zia86 wychodzi za mąż 4 16.11.10, 10:19 Ciekawostka. Znalazła się ta tunika, którą miałam mieć do trailera. Okazało się, że zapakowałam ją do innej części walizki żeby na pewno jej nie zapomnieć. Odpowiedz Link Zgłoś
zia86 Re: Różne koncepcje czyli Zia86 wychodzi za mąż 4 16.11.10, 11:05 Wyruszam dziewczyny. Mam nadzieje, że wszystko załatwię i wrócę do Was z samymi ładnymi rzeczami. Odpowiedz Link Zgłoś
zia86 Projekty strony - głosowanie 16.11.10, 16:16 Dziewczyny! Pełna relacja z dzisiejszego dnia, gdzie dużo się działo wieczorem(udało nam się zdobyć Kinect'a i on pochłonie moją uwagę na całe popołudnie) ale proszę Was o zagłosowanie w sprawie strony. Siedziałam dzisiaj 2 godziny u naszych panów od strony i udało nam się stworzyć taką stronę jaką chcieliśmy. Jednak nie jestem w stanie zdecydować się na tło. Czy uważacie, że pasuje bardziej kwiatowe(lepsze do koncepcji ale boję się przesytu) czy bardziej gładkie? Ten fioletowy motyl będzie mniejszy i on będzie wylatywał z tyłu ekranu i przysiadał sobie a te zakładki będą rozwijane. Do tego na dole będzie nasz podpis odręczny. Motyw kwiatowy Motyw gładki Który? Odpowiedz Link Zgłoś
lemon_myrtle Re: Projekty strony - głosowanie 16.11.10, 16:37 moim zdaniem motyw kwiatowy. ale ten wielki fioletowy motyl po lewej stronie na górze jest średnio pasujący - mocno krzykliwy i burzy proporcje (chodzi mi o to, że jest wielkości połowy zdjęcia) przez co nadmiernie rzuca się w oczy... Odpowiedz Link Zgłoś
zia86 Re: Projekty strony - głosowanie 16.11.10, 17:36 Tego motyla tam nie będzie. On jest jakby poza kadrem. Odpowiedz Link Zgłoś
chomiczkami Re: Projekty strony - głosowanie 16.11.10, 16:57 Dla mnie tło kwiatowe lepiej pasuje. Miło, że motylek będzie latać. Odpowiedz Link Zgłoś
lemon_myrtle Re: Projekty strony - głosowanie 16.11.10, 17:05 a, dopiero doczytałam, że fioletowy motyl będzie mniejszy w takim razie jest ok, teraz jestem ciekawa jak on będzie wyglądał latając Odpowiedz Link Zgłoś
marenka.w Re: Projekty strony - głosowanie 16.11.10, 17:12 Z tych dwóch dla mnie ładniejsza jest opcja z motywem kwiatowym. Odpowiedz Link Zgłoś
aretahebanowska Re: Projekty strony - głosowanie 16.11.10, 17:13 Aż mnie zęby rozbolały od tych kolorów. Jakoś do tego momentu nie wyobrażałam sobie jak to będzie w zestawieniu. Najgorszy IMO ten fiolet. Kompletnie mi tu nie pasuje. Tyle, że ja ślepa jestem i na sztuce się nie znam. Odpowiedz Link Zgłoś
roberta.redford Re: Projekty strony - głosowanie 16.11.10, 17:24 kwiatowy ladniejszy. a strona fajna! Odpowiedz Link Zgłoś
zia86 Re: Projekty strony - głosowanie 16.11.10, 17:38 A jak Wam się w ogóle cały projekt podoba? Lepszy chyba niż poprzednie? Odpowiedz Link Zgłoś
iness_86 Re: Projekty strony - głosowanie 16.11.10, 17:42 Mi się podoba, chodź wolałabym zakładki w kolorze innym niż fiolet (ale ja chyba po prostu nie lubię fioletu . Tło kwiatowe fajniejsze, i w ogóle jestem raczej na tak Odpowiedz Link Zgłoś
zia86 Re: Projekty strony - głosowanie 16.11.10, 17:52 No patrzyliśmy na różne kolory i fiolet był najfajniejszy. W ogóle to pan grafik ciężko miał ze mną, bo mu kazałam tysiąc rzeczy na raz robić i w ogóle byłam bardzo entuzjastyczna. ;P Odpowiedz Link Zgłoś
zimny_ogien Re: Projekty strony - głosowanie 16.11.10, 18:54 Nie wiem, czy to tło kwiatowe jest dobre, ale to niekwiatowe odpada zdecydowanie. Nie wiem też jak długo jeszcze możesz kręcić nosem, ale ja może dałabym tam coś mocniejszego, jakąś rockową niespodziankę dla bystrych ? Tak mi przyszło do głowy. Nie podoba mi się powtórzenie motywu motylowego z obu stron logo. Moim zdaniem nie powinien być odbiciem lustrzanym, tylko tworzyć jakąś nieregularną kompozycję. No i ta równa biała ramka dookoła waszego zdjęcia razi po oczach... Mam wrażenie, że jest za dużo niespójnych graficznie elementów, np. motylki ładne, jakby namalowane, a te paski pod zdjęciem tak równo wydarte (z cenami sklepowymi mi się kojarzą), nie wycieniowane nic (że są głębiej, wiesz). Ogólnie wydaje mi się, że kierunek całkiem ok, ale to jeszcze nie to. Zaproszenia za to - uważam, że zmiana wykonawcy jest świetnym wyborem. JUM są eleganckie, a Robimy Śluby, fajne, pomysłowe, ale na nieoficjalną imprezę. Odpowiedz Link Zgłoś
zia86 Re: Projekty strony - głosowanie 16.11.10, 19:05 Ale ten projekt nie jest jeszcze dopieszczony. Będą cienie itd. To pan robił tylko na szybko żeby pokazać jak będzie wyglądać i żebym mogła sobie pogrymasić i pokazać co mi się podoba i gdzie ustawić. Ja uważam, że takie odbicie lustrzane wygląda fajnie. Próbowaliśmy co innego po drugiej stronie i nie wyglądało dobrze. Myślę, że wszystko będzie dużo lepiej wyglądać jak będzie się ruszać, będzie dopieszczone i będzie stroną internetową a nie zdjęciem projektu. Odpowiedz Link Zgłoś
lemon_myrtle Re: Projekty strony - głosowanie 16.11.10, 19:19 strona w porównaniu z wcześniejszymi projektami wygląda znacznie lepiej. a nie boisz się, że nie zdążycie z nią przed 6.12? Bo byłoby przykro gdyby się nie udało. Odpowiedz Link Zgłoś
zia86 Re: Projekty strony - głosowanie 16.11.10, 19:21 Zdążymy. Na przyszły wtorek mam już podejść zobaczyć z animacjami a termin odbioru jest 26 listopada. Odpowiedz Link Zgłoś
zimny_ogien Re: Projekty strony - głosowanie 16.11.10, 19:19 Jeśli tak, to czekam na efekty Jest tu na pewno jakiś klimat, którego w poprzednich projektach brakowało. Odpowiedz Link Zgłoś
anoussshka Re: Projekty strony - głosowanie 16.11.10, 19:58 Ja sie wylamie. Mnie podoba sie bardziej gladkie tlo. U mnie na komuterze wyglada, ze tam tez jest faktura. Moim zdaniem kwiatki sa od czapy. Odpowiedz Link Zgłoś
niektorymodbija Re: Projekty strony - głosowanie 16.11.10, 21:24 Jest zdecydowanie lepiej. I glosuje za kwiatkami. Odpowiedz Link Zgłoś
khumbamelala Re: Projekty strony - głosowanie 16.11.10, 21:52 O! właśnie tak to wyglądać powinno od początku. Teraz jest materiał, nad którym można pracować. Tło lepsze kwiatowe. Odpowiedz Link Zgłoś
anoussshka Re: Różne koncepcje czyli Zia86 wychodzi za mąż 4 16.11.10, 20:57 zia, cos dla Ciebie. kolory sie zgadzaja. www.stylemepretty.com/gallery/gallery/2464/5 Odpowiedz Link Zgłoś
zia86 Re: Różne koncepcje czyli Zia86 wychodzi za mąż 4 16.11.10, 21:11 Dziękuje bardzo. Nie widziałam tego. Prawie wszystko mi się podoba, obłędne buty i sukienki dla druhen. Super wygląda PM w tym garniturze i takich dodatkach. No i będę druhny namawiać na różowe buty, super ten set wygląda. Dziewczynka sypiąca kwiatki przesłodka. I nawet motyl z pawich piór się znalazł. Dziękuje za inspiracje, fajnie jest tak zobaczyć zestawienie kolorów na żywo. Odpowiedz Link Zgłoś
aqua.0 Re: Różne koncepcje czyli Zia86 wychodzi za mąż 4 16.11.10, 21:44 Jakie ładne, proste, nieudziwnione, niewymuszone i ciekawe zdjęcia! Dawno takich nie widziałam, nawet w wykonaniu tzw. profesjonalistów polecanych na tym forum! Odpowiedz Link Zgłoś
marenka.w Re: Różne koncepcje czyli Zia86 wychodzi za mąż 4 16.11.10, 22:17 Do słodkiego bufetu Odpowiedz Link Zgłoś
zia86 235 dni 17.11.10, 00:16 Dzisiaj się nalatałam a i tak wszystkiego nie załatwiłam. Najpierw poszłam do Madonny. Bardzo lubię ten salon, jest bardzo ładny, przestronny i stylowy, takie powinny być wszystkie salony. Zostałam jak zawsze bardzo miło obsłużona, pani mnie nawet pamiętała. Przymierzyłam tą sukienkę Pronovias i powiem Wam, że jestem bardzo mile zaskoczona. Sukienka jest bardzo ładna na żywo(nie świeci się tak jak na zdjęciu katalogowym), jest dość skromna ale to dobrze, bo można fajnie dobrać do niej biżuterię. Co ciekawe nie wyglądam jak przecinek, podkreśla mi figurę ale ponieważ ma takie jakby marszczenia w okolicach bioder to dodaje mi troszkę objętości tam. Plus jest jeszcze w bardzo dobrej przed cenie. Udało mi się cyknąć jedną fotkę komórką więc mogę wysłać jeśli ktoś by chciał na priv. Naprawdę poważnie się zastanawiam nad tą suknią bo czas nagli. Jeśli będę coś chciała z Madonny to do końca listopada powinnam zamówić. Potem pojechałam do naszych panów od strony. Jak już pisałam spędziłam tam dużo czasu używają dużej ilości babskich niezrozumiałych dla pana grafika słów. Na szczęście pan jest zdolny i załapał o co mi chodzi i przerobił to na cyferki i szlaczki. Powstał nas projekt strony, jest jeszcze do dopieszczenia, dodamy animacje, zrobi się ekran powitalny i podstrony i gotowe. Teraz muszę z naszymi paniami konsultantkami przysiąść nad tekstem. W między czasie mailowałam jeszcze z panami od zespołu na poprawiny. Zaoferowali mi fajne warunki i chyba się na nich zdecydujemy. Moim zdaniem idealnie się wpasują w klimat. Potem poszłam do drugiej Madonny bo dowiedziałam się, że mają kolekcje TWO by RC i Aire. Niestety Aire nie mieli, jest tylko w Warszawie ale trochę poprzymierzałam. Przymierzyłam bardzo ciekawą i trochę ekstrawagancką sukienkę, dobrze się czułam w tym fasonie i góra była świetna dla mnie, niestety dół już nie bardzo. Ale za to przekonałam się do długich mgiełkowych welonów. Pani przyniosła mi piękny i naprawdę dobrze w nim wyglądałam. Potem miałam zajrzeć jeszcze do cukierni ale stwierdziłam, że nie chce mi się z powrotem wracać na drugą stronę Krakowa. Może pójdę jutro. Odpowiedz Link Zgłoś
maddalena81 Re: 235 dni 17.11.10, 00:58 Ta druga suknia jest fatalna, ma okropny dol. O pierwsze juz Ci pisalam, ze ok. Jak sie tak nie byszczy to tym lepiej. Chetnie zobacze zdjecie z przymiarki. A w Anna Kara cos wkoncu mierzylas? Planujesz? Odpowiedz Link Zgłoś
zia86 Re: 235 dni 17.11.10, 10:53 Zgadzam się, dół do wywalenia. Niestety panie miały mało puszystych, sukien, co jest dziwne bo w nowym Pronovias jest cała kolekcja z bogatymi dołami. Na razie nic mnie bardziej nie zachwyciło bardziej jeśli chodzi o suknie ślubną ale ta suknia weselna pierwsza mi się podoba. Zaraz powysyłam wszystkim jedno "ukradzione" zdjęcie. Odpowiedz Link Zgłoś
lemon_myrtle Re: 235 dni 17.11.10, 09:18 ta pierwsza sukienka jest bardzo prosta, elegancka i na takiej chudzince jak Ty może wyglądać bardzo dobrze natomiast co do drugiej to zgadzam się, że dół jest straszny - co z tego, że góra się broni, jeśli nikt nie oderwie wzroku od spódnicy generalnie widzę, że Twoje pomysły na suknię ciągle ewoluują, jestem bardzo ciekawa na jakiej w końcu stanie Odpowiedz Link Zgłoś
lee_a Re: 235 dni 17.11.10, 10:19 wyslij zdjecie z przymiarki, chętnie się wypowiem, bo sukienka śliczna Odpowiedz Link Zgłoś
lillyth Re: 235 dni 17.11.10, 12:44 nowy projekt strony jest dużo dużo lepszy od poprzedniego. jak się dopracuje będzie super^^ mi bardziej podoba się tło gładkie - z kwiatkami jest tego już trochę za dużo. też poproszę zdjęcie sukni na gazetowego. Odpowiedz Link Zgłoś
emily_valentine Re: 235 dni 17.11.10, 13:11 Mnie się bardziej podoba gładkie tło, te kwiaty są od czapy. Ale i gładkie takie sobie. Strona duuużo lepsza niż poprzednio, ale jeszcze jej trochę brakuje. Ślub ze style me pretty ładny, ale jakoś nie zachwyca. Sala weselna, ta z wysokimi wazonami - okropna. Te masywne kompozycje kwiatowe na stole PM wygladają jak wieńce pogrzebowe. I jeszcze ten smutny fiolet. Pierwsza suknia z madonny - nic szczególnego, druga - okropny dół. Odpowiedz Link Zgłoś
sofrania Re: Różne koncepcje czyli Zia86 wychodzi za mąż 4 17.11.10, 01:32 Ja również, jeśli można, poproszę o zdjęcie na gazetowego Odpowiedz Link Zgłoś
afortunada Re: Różne koncepcje czyli Zia86 wychodzi za mąż 4 17.11.10, 01:42 również uśmiecham się o zdjęcia Odpowiedz Link Zgłoś
iness_86 Re: Różne koncepcje czyli Zia86 wychodzi za mąż 4 17.11.10, 09:10 A ja Zia do tej sukienki z madonny nie jestem przekonana (pierwszej). Też ją mierzyłam i ona mi po prostu nie pasuje od Twojego charakteru (przynajmniej tego, jaki się wyłania z tego forum ) Ty jesteś taka lekko zwariowana, w ogóle kojarzysz mi się z wiatrem, małym chaosem i szaleństwem a dla mnie ta sukienka jest dla spokojnej, wysokiej damy I wolę raczej takie sukienki na trochę starszych dziewczynach, bo podkreśla ich urok a takim młodzikom jak Ty czy ja niepotrzebnie dodają lat. No ale przyślij foto na gazetowego, spojrzę i może zmienię zdanie Odpowiedz Link Zgłoś
iness_86 Re: Różne koncepcje czyli Zia86 wychodzi za mąż 4 17.11.10, 11:24 Po obejrzeniu zdjęcia uważam, że sukienka jest ładna ale ja bym Cie widziała w innej, nie do końca mi ona do Ciebie pasuje... Odpowiedz Link Zgłoś
ja-koralik Re: Różne koncepcje czyli Zia86 wychodzi za mąż 4 17.11.10, 11:42 Ja też poproszę zdjęcia Odpowiedz Link Zgłoś
erillzw znow ;) 17.11.10, 03:54 Sorry jesli powtorze Ci zdjecie ale zawsze jak widze kolorystyke w tym stylu to od razu mi sie kojarzy z Toba klik Odpowiedz Link Zgłoś
zia86 Re: znow ;) 17.11.10, 11:03 Dziękuje bardzo. Nie widziałam jeszcze. Rzeczywiście trochę nasza kolorystyka, wszystko fajne oprócz tych światełek. Odpowiedz Link Zgłoś
ja-koralik Re: znow ;) 17.11.10, 12:49 Zdjęcie w sukience ogromnie mnie zaskoczyło - nie spodziewałam się po niej niczego dobrego - zdjecie katalogowe błyszczące i paskudne, oczekiwałam też, że niekorzystnie podkreśli twoją szczupłość, a tu nispodzianka - ślicznie podkreślona figura, zaakcentowana różnica biust/talia/biodra i mało błysku. Jeżeli tobie się podoba to jestem na tak. Powtórzę tylko apel stanikowariatek - marsz na dopasowanie biustonosza - trzeba się do ściślejszych obwodów przyzwyczaić a ta suknia podkreśli źle dopasowany biustonosz. Aha - z czego jest sukienka? Może mozna farbować, miałabyś super elegancką suknie na potem. Odpowiedz Link Zgłoś
chomiczkami Re: znow ;) 17.11.10, 15:26 Marsz, marsz, marsz! Ładnie wyglądasz w tej sukience, ale szału nie ma. Wg mnie powinnaś szukać dalej. Odpowiedz Link Zgłoś
aureolkaa Re: Różne koncepcje czyli Zia86 wychodzi za mąż 4 17.11.10, 12:14 ja tez poprosze Odpowiedz Link Zgłoś
monikapers dla rozsądku 17.11.10, 12:19 wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80269,8673487,Szwedka_miala_operacje_plastyczna_w_Polsce__Od_trzech.html Odpowiedz Link Zgłoś
zia86 Pudełka STD 17.11.10, 13:12 Dostałam właśnie cztery szkice pudełek. Pan z JUM jest niesamowicie szybki i ma świetne pomysły. Po rozmowie zdecydowałam się na pudełko sześcienne, na bokach będą malowane motyle(takie przenikane barwy), ale będzie ich dosłownie kilka, a na wieczku wyciskany(tak jak w letterpress) motyl. Po otwarciu wieczka w środku będzie wyścielane tkaniną ale normalną bo już nie ma czasu na zrobienie na zamówienie tkaniny, na takim jakby podwyższeniu będzie karteczka STD, do wieczka będzie przyklejona płytka(taka niespodzianka ) a w tkaninie będzie jeszcze magnesik. Pan teraz zabrał się za wizualizacje i wycenę projektu. Co myślicie, dobry wybór? Odpowiedz Link Zgłoś
ronalilly Re: Pudełka STD 17.11.10, 14:08 Znając moje roztrzepanie, to tej płytki bym nawet nie zauważyła Nowa strona lepsza od pozostałych, ale mz najlepiej by pasowało tło zupełnie gładkie, bez żadnych wzorów i 'tłoczeń'. I ustawiam się w kolejce po zdjęcie Odpowiedz Link Zgłoś
zia86 Re: Pudełka STD 17.11.10, 14:27 Będzie ustawione tak żeby nie dało się nie zauważyć. Zdjęcia poszły do wszystkich, proszę o opinie. Nie mogę się już doczekać tej wizualizacji. Odpowiedz Link Zgłoś
ronalilly Re: Pudełka STD 17.11.10, 14:35 Zia, nie podoba mi się ta sukienka To już lepiej wyglądała na modelce. Nie wiem, może to wina zdjęcia... Ale ogólnie do Ciebie nie pasuje. Szukaj dalej A ostatnio mi się śnił Wasz ślub To już zakrawa na chorobę Odpowiedz Link Zgłoś
ronalilly Re: Pudełka STD 17.11.10, 14:55 Dziwnie. Ty wyglądałaś jak nie Ty (inna twarz i w ogóle jakaś pulchna byłaś), Mikołaj w bojówkach Miałaś taką straszną, poszarpaną kieckę z tiulu Akurat mieliście do kościoła wchodzić, ale budzik się odezwał. Aaa... Waszą konsultantką była Doda Czad, nie? Odpowiedz Link Zgłoś
zia86 Re: Pudełka STD 17.11.10, 15:00 No czad. Najprawdopodobniejsza rzecz z tego wszystkiego to Mikołaj w bojówkach. Na szczęście sny spełniają się na odwrót. Odpowiedz Link Zgłoś
arwena84 Re: Pudełka STD 17.11.10, 15:47 Dziękuję za fotki. Sukienka ładna, Tobie też w niej ładnie, ale efektu WOW brak. A coś tego typu mierzyłaś? www.fiance2wife.com/wp-content/uploads/2008/12/pronovias-nerveo.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
zia86 Re: Pudełka STD 17.11.10, 15:52 Nie chce koronek w sukience weselnej. Ale dzięki za zdjęcie. Odpowiedz Link Zgłoś
arwena84 Re: Pudełka STD 17.11.10, 15:59 Nie chodziło mi o konkretnie tę kieckę, tylko taki typ sukni. Odpowiedz Link Zgłoś
arwena84 Re: Pudełka STD 17.11.10, 16:20 Chyba że tak. Ja bym Cię właśnie w tego typu fasonie widziała, jeśli już ma nie być rozłożysta. Ale mi się kiecki typu empire nie podobają, podobnie jak wszelkie z lejących/śliskich materiałów. Moje oczy widzą w nich drogie koszule nocne. BTW lepiej niż w długiej wąskiej kiecce, tańczyłoby się w czymś tego typu (nie musi być aż tak rozłożysta). pics.boards.weddingbee.com/30909.Audrey_BC3.13.1.JPG Odpowiedz Link Zgłoś
zia86 Re: Pudełka STD 17.11.10, 16:24 No jasne, rozumiem. Coś tego typu będę mieć na poprawiny. Odpowiedz Link Zgłoś
sylvcia_d w kolejce po foto 17.11.10, 16:02 Jeśli to możliwe to i ja chciałabym zobaczyć foto z przymiarki. Odpowiedz Link Zgłoś
lee_a Re: Pudełka STD 17.11.10, 16:02 podpiszę się pod arweną - suknia ładna, ale nie ma tego WOW. Zupełnie nie weselna, jak dla mnie pasowałaby na jakiś bal, tudzież inną okoliczność, ale nie własne wesele. Odpowiedz Link Zgłoś
zia86 Re: Pudełka STD 17.11.10, 16:07 Czyli ma dobry charakter. Suknia weselna ma mieć charakter bardziej wieczorowy. Taki ślubno weselny charakter ma mieć suknia ślubna. Odpowiedz Link Zgłoś
aureolkaa Re: przymiarka 17.11.10, 16:01 Ja również uważam że ładnie wyglądasz, ale nie ma tego WOW. Dlatego działałabym dalej Odpowiedz Link Zgłoś
lemon_myrtle Re: przymiarka 17.11.10, 16:18 suknia ma faktycznie dosyć wieczorowy charakter, mniej ślubny, ale taki ma być efekt. ta, którą masz na sobie na zdjęciu jest duuuuuuużo za duża, ale jest lekka i świeża, nie sprawia przytłaczającego wrażenia tylko przez to yyy "ramiączko" do niej chyba ciężko będzie dobrać jakiś naszyjnik jakby co, ale z kolczykami już można szaleć dowolnie! Odpowiedz Link Zgłoś
zia86 Re: przymiarka 17.11.10, 16:23 Nie chciałabym naszyjnika ale jakieś piękne szafiorowo diamentowe kolczyki to już tak. Odpowiedz Link Zgłoś
niebieski_lisek Re: przymiarka 17.11.10, 18:17 Zia, dlaczego nie wkleisz zdjęcia tutaj? Chętnie bym obejrzała. Odpowiedz Link Zgłoś
zia86 Re: przymiarka 17.11.10, 18:21 Bo już nie wklejam zdjęć z przymiarek. Ale wysłałam ci na priv. Odpowiedz Link Zgłoś
lili-2008 Re: przymiarka 17.11.10, 18:47 Suknia ładna, ale rzeczywiście nie bardzo do Ciebie pasuje. Moim zdaniem jest za poważna, zbyt statecznie w niej wyglądasz, co kłóci się z Twoją delikatną, młodzieńczą urodą. Bardziej już by mi do Ciebie pasowały suknie empire, bo wyglądałabyś w nich eterycznie. Nie jestem zwolenniczką przebierania kobiet, trzeba podkreślac swoją urodę, a Ty masz ją zdecydowanie zbyt delikatną do takiej sukni. Odpowiedz Link Zgłoś
niebieski_lisek Re: przymiarka 17.11.10, 19:10 Miałam nieaktywną pocztę, więc pewnie odbiło ci maila. Jeśli możesz to wyślij jeszcze raz. Trochę mnie zmartwiłaś - z wielką ciekawością czekam na trailer i relację z samego ślubu/wesela, więc będzie trochę smutno jak go nie pokażesz. Odpowiedz Link Zgłoś
brzydulka-a Re: przymiarka 17.11.10, 19:20 Zia ja tez poprosze zdjecie suknia ogolnie podoba mi sie ale czy ten tren nie bedzie Ci przeszkadzal w tancu? wydaje mi sie, ze w sukniach on AK wygladalabys tez super Odpowiedz Link Zgłoś
amarantha Re: przymiarka 17.11.10, 19:25 Również proszę zdjęcie, jeżeli można Chociaż ciągle nie do końca ogarniam koncepcję długiej, dopasowanej, wieczorowej sukni przeznaczonej do całonocnego szaleństwa na parkiecie... Odpowiedz Link Zgłoś
marenka.w Re: przymiarka 17.11.10, 19:35 Mnie też to zastnawia W wąskiej sukni raczej będzie trudno szaleć, ale poproszę o fotkę na gazetowego, co by samej się przekonać, jak sukienka leży na Tobie Zia Odpowiedz Link Zgłoś
marenka.w Re: przymiarka 17.11.10, 19:43 Dziękuję za foto. Sukienka ładna. Tzn. bardzo podoba mi się jej krój, ale wyglądasz w niej bardzo poważnie, a chyba nei warto dodawać sobie lat weselną sukienką Ogólne wrażenie pozytywne. Odpowiedz Link Zgłoś
brzydulka-a Re: przymiarka 17.11.10, 19:45 jestem na tak Slicznie w niej wygladasz, dodaje Ci ksztaltow ale nie pogrubia tylko balabym sie ze wersja bez trenu nie bedzie az tak efektowna a mierzylas juz nowa kolekcje AK? ;> Odpowiedz Link Zgłoś
amarantha Re: przymiarka 17.11.10, 20:11 Ładna i korzystna dla Twojej figury, tylko stateczna bardzo. Jak to kiedyś ujęłaś, idealna do maszerowania, szalonych tańców w niej nie widzę. Odpowiedz Link Zgłoś
niebieski_lisek Re: przymiarka 17.11.10, 20:20 Myślę że bardzo ładnie wyglądasz. Odpowiedz Link Zgłoś
mariolkawalczywkisielu Re: przymiarka 17.11.10, 20:42 ooo ta sukienka pokazała, że masz biodra i całkiem kobiece proporcje sama kiecka nie podoba mi się, ale bardzo fajnie podkreśla/robi Ci posągową figurę, choć rzeczywiście poważna, taka stricte kościelna i mało bajkowa - Odpowiedz Link Zgłoś
zia86 Re: przymiarka 17.11.10, 20:48 No bo teraz dopiero widzicie moją prawdziwą figurę i normalną wagę. Jak chodziłam na przymiarki to byłam około 7kg chudsza niż normalnie. Odpowiedz Link Zgłoś
sangrita Re: przymiarka 18.11.10, 12:38 Dzięki! Poniżej biustu suknia faktycznie ładnie podkreśla figurę. Ale wyżej... niestety "ramiączko" eksponuje chude ramiona. W odpowiednim rozmiarze kiecka podkreśli też źle dobrany stanik, a Ty uparcie nie chcesz kupić sobie dobrego . Ogólnie to ja bym jednak polecała szukać dalej. Aczkolwiek chyba nigdy nie zrozumiem, po co Ci dwie sukienki. Odpowiedz Link Zgłoś
elisien Re: przymiarka 17.11.10, 20:57 Ja też nieśmialo poproszę o zdjęcia z przymiarek. Podczytuję Twój wątek i bloga od dłuższego czasu, ale jakos dopiero teraz cos mnie naszlo żeby się ujawnić Suknia VW jest przepiękna (zdecydowanie lepsza niż ta od Zienia) i mam nadzieję, że to na nią się zdecydujesz. "Księżniczka" JP jakoś mnie nie przekonuje (chociaż nie widziałam zdjęć z poprzednich przymiarek). pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
zia86 Problem 17.11.10, 20:10 Kończymy listę gości żeby wiedzieć ile potrzebujemy pudełek. I teraz pytanie, czy księdzu wypada dać takie samo pudełko jak innym i czy w ogóle wypada? Ksiądz jest gościem ale jest też księdzem więc nie wiem co w takiej sytuacji. Odpowiedz Link Zgłoś
amarantha Re: Problem 17.11.10, 20:15 Nie wiem, czy trailer i motylkowy mages na lodówkę to dobry prezent dla duchownego MSZ eleganckie zaproszenie wystarczy. Odpowiedz Link Zgłoś
zia86 Re: Problem 17.11.10, 20:37 No właśnie. Z drugiej strony ksiądz to też gość i źle by go było traktować gorzej od innych. No ale też z trzeciej strony piastuje takie stanowisko, które wymaga więcej powagi niż inne. Odpowiedz Link Zgłoś
amarantha Re: Problem 17.11.10, 20:48 Ksiądz na pewno nie będzie miał Ci za złe braku magnesika To nie jest potraktowanie gorzej, tylko po prostu inaczej. Odpowiedz Link Zgłoś
3-mamuska Re: Problem 17.11.10, 20:38 Hej, a nie myslalas żeby przebrać się z sukni ślubnej na weselna po 12 w nocy? Tak jak się kiedyś robiło.Młoda przedierala się po oczepinach. Mi by było szkoda ubrać super suknie na ślub, i zaraz przebierać się w cos mniejszego. Do tego będąc w kościele w jakiejś sukni ,zmieniając ja zaraz na początku wesela znikniesz w tłumnie gości. Od taka luźne myśl mnie naszla. Odpowiedz Link Zgłoś
zia86 Re: Problem 17.11.10, 20:48 Tak ostatnio właśnie myślałam. Miałam się przebrać około 22 czyli przed podaniem tortu ale jeszcze zobaczę. Odpowiedz Link Zgłoś
zimny_ogien Zia, Proszę o fotkę z przymiarki 17.11.10, 21:30 Bardzo jestem ciekawa jak wyglądasz w tej kiecy. Odpowiedz Link Zgłoś
zia86 Re: Zia, Proszę o fotkę z przymiarki 17.11.10, 21:36 Poszły wszędzie fotki. A ja siedzę jak na szpilkach i nie mogę się doczekać wizualizacji naszego projektu STD. Odpowiedz Link Zgłoś
elisien Re: Zia, Proszę o fotkę z przymiarki 17.11.10, 22:25 Zia wyglądasz posągowo, rzeczywiście suknia pięknie podkreśla figurę, ale w moim odczuciu jest dla Ciebie zbyt poważna. Ja bym Cię widziała w czymś lżejszym. Odpowiedz Link Zgłoś
anoussshka Re: Zia, Proszę o fotkę z przymiarki 17.11.10, 22:54 Zia, przeslij mi tez fotke, prosze. Odpowiedz Link Zgłoś
bourlesque Re: Zia, Proszę o fotkę z przymiarki 17.11.10, 23:00 czy ja też mogę prosić o fotki z przymiarki? Odpowiedz Link Zgłoś
abeath Re: Zia, Proszę o fotkę z przymiarki 17.11.10, 23:11 I ja poproszę fot z przymiarki. Odpowiedz Link Zgłoś
mama_vinca Re: Zia, Proszę o fotkę z przymiarki 18.11.10, 15:16 Ja tez poprosze o foto z przymiarki Odpowiedz Link Zgłoś
zimny_ogien Re: Zia, Proszę o fotkę z przymiarki 17.11.10, 21:40 Szybko działasz Chyba sporo za duża, ale wydaje mi się, że ma potencjał. Fryz, makijaż, biżuteria i sam klimat wesela dodadzą jej sporo punktów. Jeszcze bym poszukała, ale jak nic nie zwali Cię z nóg, to śmiało możesz ją brać. Odpowiedz Link Zgłoś
chocoladette Re: Zia, Proszę o fotkę z przymiarki 17.11.10, 23:02 A mi sie ta sukienka zupelnie nie widzi, jest strasznie powazna i robi z ciebie matrone, a nie romantyczna panne mloda. Skoro sie tak uparlas na suknie weselna kup przede wszystkim cos, co bedzie sie nadawalo do tanczenia, a ta suknia tego zadania nie spelni. Jest waska, nie wiem jak chcesz w niej wygodnie tanczyc, szczegolnie, ze nie bedziesz dreptac w miejscu 2 na 1. Zastanow sie nad ta kwestia, pomijajace zupelnie juz fakt, ze w wiekszosci tych waskich sukien nie prezentujesz sie korzystnie. Tu na nie jest dodatkowo zdecydowanie kolor, oan jest ecru? Odpowiedz Link Zgłoś
anoussshka Re: Zia, Proszę o fotkę z przymiarki 17.11.10, 23:15 Mnie sie podoba. Uwazam, ze suknia w twoim rozmiarze ladnie podkresli figure. Ale moze ja nie jetem obiektywna, bo ja lubie proste rybki i lubie satynowe suknie. Nie wiem czy pasuje do bajkowej koncepcji, ale jesli ma byc wieczorowo i elegacko to jak bajbardziej. Nie wiem jaki chcesz kolor, to jest Pronovias, prawda? Oni prawie nie maja bialych sukien... Ps. Ale ja tez nie rozumiem dlaczego chcesz sie przebierac z tej wymarzonej ksiezniczki..... W takiej sukni wcale nie bedzie Ci wygodniej tanczyc, ale wiem, ze tak chcesz wiec Cie nie bede przekonywac. Odpowiedz Link Zgłoś
bourlesque Re: Zia, Proszę o fotkę z przymiarki 17.11.10, 23:45 Zia bardzo ładnie wyglądasz w tej sukni, ładnie podkreśla Ci talię i masz do niej idealny wzrost.. jednakże gdybym miała coś doradzać, proponowałabym Ci suknię z z dwoma ramiączkami a nie z asymetrią, która przyciągnęła mój wzrok do Twojego kościstego ramienia (mnie się chude ramiona i obojczyki bardzo podobają, ale na ślubie chyba wolałabym je ukryć bo za bardzo mnie rażą - patrz Gosia Kożuchowska). Mnie się ta suknia osobiście nie podoba, taki prosty, satynowy krój moim zdaniem pasuje do spokojnej kobitki po trzydziestce, a nie młodej, pozytywnie postrzelonej i rezolutnej Zii. Inna sprawa że bajkowe wesele kojarzy mi się z innymm typem sukni - rozłożystą księżniczką, lub zwiewną tak jak te Jesusa P. które kiedyś mierzyłaś (nie pamiętam nr modeli) Odpowiedz Link Zgłoś
zia86 Re: Zia, Proszę o fotkę z przymiarki 17.11.10, 23:49 Czyli chyba będę musiała szukać dalej, skoro większość mówi, że pasuje do figury ale nie do charakteru. Pierwsza suknia właśnie będzie takie zwiewna i księżniczkowata. Odpowiedz Link Zgłoś
bourlesque Re: Zia, Proszę o fotkę z przymiarki 18.11.10, 00:00 Wiem że pierwsza suknia będzie księżniczkowata, ale miałam na myśli drugą suknię w mniej więcej takim stylu (chodzi mi głównie o krój, a nie detale tych sukni): lub: Odpowiedz Link Zgłoś
sofrania Re: Różne koncepcje czyli Zia86 wychodzi za mąż 4 17.11.10, 23:25 Dziękuje za zdjęcie Ładnie wyglądasz w tej sukience, ale zbyt poważnie, jak na swój wiek. Sukienka pięknie podkreśla Twoją talie Jedynie co mnie zastanawia w niej to jak da się w niej tańczyć... Zia szukaj dalej Odpowiedz Link Zgłoś
zimny_ogien Re: Różne koncepcje czyli Zia86 wychodzi za mąż 4 18.11.10, 01:04 Dziewczyny mają racę! Przecież w tej sukience nie da się tańczyć. Nie wiem, czy miałaś kiedyś na sobie suknię, która krępowała kolana, ale najgorszemu wrogowi nie życzę. Nawet chodzenie jest trudne. A od 22 zaczyna się najlepsza zabawa! Powinnaś rozważyć suknie w stylu tych wyżej zaproponowanych, bo inaczej przejdziesz się po andelsie i wrócisz w podskokach - o sorki, nie da się- po VW Odpowiedz Link Zgłoś
zia86 Wstępna wizualizacja STD 17.11.10, 23:26 Dostałam wstępną wizualizacje i kosztorys. Jutro już dostanę zdjęcia projektu. Wizualizacja jest naprawdę wstępna, będzie więcej różowego i całość będzie w naszych kolorach. Ten motylek na górze nie będzie szary tylko będzie zatopiony we wieczku jakby. Motyle będą malowane akwarelami i będą przenikać się kolory. Środek wypełniony tkaniną a karteczka na podwyższeniu tak jak pisałam. Zobaczymy na żywo jutro. Czy zostawić taki tekst czy zmienić? Odpowiedz Link Zgłoś
dorothy_mills Re: Wstępna wizualizacja STD 17.11.10, 23:31 wg mnie czcionka jest bardzo brzydka i nieczytelna... a motyki przesliczne Odpowiedz Link Zgłoś
zia86 Re: Wstępna wizualizacja STD 17.11.10, 23:36 Czcionka też będzie zmieniona. Ale taka zawijasowa też, bo taka sama jest na stronie internetowej. Odpowiedz Link Zgłoś
anoussshka Re: Wstępna wizualizacja STD 17.11.10, 23:40 Zia, czy to pudelko bedzie takie duze? Odpowiedz Link Zgłoś
zia86 Re: Wstępna wizualizacja STD 17.11.10, 23:41 Nie, ono tylko tak wygląda. Będzie wielkości płytki mniej więcej. Odpowiedz Link Zgłoś
dorothy_mills Re: Wstępna wizualizacja STD 17.11.10, 23:41 Mnie właśnie o zawijasy chodzi ,nie lubie jak coś jest nieczytelne ;> Odpowiedz Link Zgłoś
zia86 Re: Wstępna wizualizacja STD 17.11.10, 23:43 No ale tak do koncepcji pasuje. Poza tym moim zdaniem jest dość czytelnie. Odpowiedz Link Zgłoś
landora Re: Wstępna wizualizacja STD 17.11.10, 23:47 Pudełko ładne, ale czcionka zupełnie nieczytelna. Odpowiedz Link Zgłoś
lili-2008 Re: Wstępna wizualizacja STD 18.11.10, 09:44 Ja też uważam, że mało czytelne. Aż mnie oczy robolały Odpowiedz Link Zgłoś
chomiczkami Re: Wstępna wizualizacja STD 17.11.10, 23:38 Mnie się podoba i czcionka, i tekst i motylki. Odpowiedz Link Zgłoś
sajolina Re: Wstępna wizualizacja STD 18.11.10, 00:10 A jak duże będzie pudełko? wiem, ze wielkosci płytki, ale jakiej płytki? i jak wysokie? czcionka jest nieczytelna, może by ją bardziej rozstzelić, pogrubić, cokolwiek? bo naprawdę trzeba się mocno skupić, żeby to przeczytać I ja osobiście nie lubię zwrotu "Kochani" bo mi się kojarzy z przemówieniami dyrektora w szkole, coś jak "nasi milusińscy". I jeżeli zamierzasz zacząć od "kochani" lub "moi drodzy", to odpuść sobie dawanie pudełeczka księdzu, mz baardzo nie wypada, chyba, że jest jakiś młody, wyluzowany i przede wszytskim z Wami zaprzyjaźniony. Odpowiedz Link Zgłoś
zia86 Re: Wstępna wizualizacja STD 18.11.10, 00:56 Takiej jak DVD standardowe. Takie jak sześcian wielkość mniej więcej. Bardziej wysokie niż płaskie bo w środku będzie podium. Zobaczymy na żywo jutro. Odpowiedz Link Zgłoś
bourlesque Re: Wstępna wizualizacja STD 18.11.10, 12:11 Zia, a te pudełka są już zamówione? Ja też uważam że mogły by być mniejsze (niższe przede wszystkim). I zastanów się w jaki sposób je sprawnie dostarczyć, bo firmy kurierskie często pracują do określonej godziny i zazwyczaj biorą nr tel do odbiorcy żeby się umówić na jakąś konkretną porę. Będziesz dawać kurierowi telefony wszystkich swoich gości? Z moich prywatnych doświadczeń szczerze odradzam firmę GLS.. Co do samego tekstu STD, nie przeszkadza mi zwrot "zarezerwować", goście są na pewno inteligentni i nietrzeba im tłumaczyć jak krowie na miedzy takich rzeczy. Na pewno zrozumieją. Ewentualnie na końcu możecie podać kontakt do siebie, w postaci nr tel. i info że zaproszenia dostaną x miesięcy przed ślubem. Żadko się jeszcze spotyka STD więc ktoś może pomylić z właściwym zaproszeniem. Zwrot "kochani" osobiście kojarzy mi się z księdzem na ambonie, ale też mnie nie razi. Kwestia gustu "Ceremonia naszych zaślubin" brzmi lepiej niż "ceremonia ślubu", bardziej dostojnie Czcionka jest bardzo ładna, ale mało czytelna. Motylki ładne, ale ja bym z nich zrezygnowała na rzecz jednego dużego np na trzech ścianach pudełka np. w kolorze indygo albo fuksji. Odpowiedz Link Zgłoś
zia86 Re: Wstępna wizualizacja STD 18.11.10, 12:25 Dużo będziemy dostarczać ręcznie. To pudełko wydaje się tylko takie wielkie na tej wizualizacji, w rzeczywistości aż tak duże nie będzie. W sumie to nie wiem jak wysłać te które mamy wysłać. Potrzebujemy wysłać około 7 do Warszawy, jedno pod Kraków, jedno do Katowic jedno do Niemiec, dwa do USA i jedno do Wielkiej Brytanii. Około 15 pudełek to będzie, resztę możemy rozdać. Wiadomo, że te za granicę raczej nie przyjdą 6 grudnia ale te w Polsce to bym chciała żeby przyszły o czasie. Nie wiem czy kurier czy poczta będą lepsi. Odpowiedz Link Zgłoś
khumbamelala Re: Wstępna wizualizacja STD 18.11.10, 14:47 Zia, powysyłaj kurierem - będziesz miała pewność, że dojdzie na czas i że poczta nie zgubi (takie pudełka mogłyby być dla kogoś bardzo interesujące....) Odpowiedz Link Zgłoś
zia86 Re: Wstępna wizualizacja STD 18.11.10, 14:51 Naprawdę myślicie, że mogły by zostać ukradzione? To może rzeczywiście lepiej kurierem. Odpowiedz Link Zgłoś
arwena84 Re: Wstępna wizualizacja STD 18.11.10, 15:29 Mi nawet zagraniczne pocztówki kradli, więc wiesz... Odpowiedz Link Zgłoś
aqua.0 Re: Wstępna wizualizacja STD 18.11.10, 08:40 Motylki słodkie na tym pudełku. Ale czcionka baaaardzo męcząca. Wzrok nie chciał sie do niej przyzwyczaić, przeczytałam to tylko dla Ciebie I faktycznie, darowałabym sobie wielką literę w słowie ceremonia, ale już w ślubie na upartego można by ją zostawić. Odpowiedz Link Zgłoś
emily_valentine Re: Wstępna wizualizacja STD 18.11.10, 09:55 Mnie się czcionka nawet podoba, pasuje do tych motyli, ale faktycznie trochę nieczytelna i męczaca. Może trzeba rozstrzelić te litery? Zamiast "ceremonia naszego ślubu" lepiej brzmi "ceremonia naszych zaślubin". Zwrot "kochani" mi nie przeszkadza. Na koniec dopisałabym tj. w wersji amerykańskiej "zaproszenie wkrótce" albo coś takiego, bo inaczej nie wiadomo o co chodzi z tą rezerwacją. Pudełko za wielkie, tj. za wysokie, będzie Ci wszystko w środku latać. Jak je pan z firmy kurierskiej dostarczy, to w środku będzie bałaganik. Chyba, że napchasz tam jeszcze trocin, albo kulek do pakowania. Motyle b. ładne, ale smutne i faktycznie wyglądają jak ćmy. A gdzie jest Wasze logo na tym pudełku? Dlaczego go nie ma? W co zapakujesz płytę CD, bo przecież nie luzem w pudełku. Masz już okładkę? Jaki nadruk na samej płycie? Zia, chyba nie zdążysz do Mikołajek Odpowiedz Link Zgłoś
zia86 Re: Wstępna wizualizacja STD 18.11.10, 11:57 Już wszystko panu przekazałam. Tekst wymyślał pan żeby cokolwiek napisać, ja uważam, że jest całkiem niezły tylko za dużo dużych liter. Zaproszenia wkrótce to fajna dopiska, nie wiedziałam jak to ująć żeby było zwięźle i na temat. A czy adres strony tak po prostu podać na dole pod imionami(przed imionami?) z jakąś dopiską? W środku będzie wyścielona tkanina, karteczka będzie na takim podium jakby do którego będzie przymocowana(dzisiaj mam nadzieje to zobaczymy) . Płytka CD będzie w białej kopercie dopasowanej do całości i właśnie tam będzie nasze logo. Na płytce będzie zdjęcie z sesji narzeczeńskiej ale jeszcze nie wiem które, myślicie, że czarno białe czy kolorowe? W sumie moja sukienka ta różowa się super z kolorami przewodnimi komponuje. Odpowiedz Link Zgłoś
emily_valentine Re: Wstępna wizualizacja STD 18.11.10, 12:15 Taka zwykła biała koperta na CD, co się kupuję za 10 gr? Czy coś specjalnie dla Was? Ja bym to widziała w otwieranej jak książka okładce. Dostałam tak od fotografa zdjęcia z chrztu i to wygląda super Odpowiedz Link Zgłoś
emily_valentine Re: Wstępna wizualizacja STD 18.11.10, 12:17 Zia, adres strony może daj na magnesik. Albo daj wszędzie, to goście na pewno zauważą Odpowiedz Link Zgłoś
lemon_myrtle Re: Wstępna wizualizacja STD 18.11.10, 12:28 a masz gdzieś może zapisane wymiary tych pudełek? bo tak to nie umiem sobie trochę tego wyobrazić, a jak wytnę z kartonu to mi będzie łatwiej wydaje mi się, że lepiej byłoby gdyby były bardziej płaskie, "prostokątne", bo te wyglądają trochę jak duże opakowanie chusteczek higienicznych. ale to pewnie właśnie kwestia proporcji co do opakowań na płyty to ja bym widziała takie pudełka w jakich wypożycza się płyty dvd - są otwierane jak książka i można im zrobić okładkę np. z waszym logo albo zdjęciem. wtedy płyta jest też zamocowana i nie ma ryzyka że się porysuje czy zniszczy. Odpowiedz Link Zgłoś
zia86 Re: Wstępna wizualizacja STD 18.11.10, 12:31 To też jest fajny pomysł ale nie wiem czy z takim metalowym opakowaniem całość się nie przytłoczy. Odpowiedz Link Zgłoś
bourlesque Re: Wstępna wizualizacja STD 18.11.10, 12:41 w empiku są koperty na płyty cd, mnóstwo różnych wzorów. Nie są drogie i fajnie wyglądają, może znajdziesz coś co będzie pasowało A co do wysyłki, ja bym to wysłała pocztexem albo paczką poleconą. Goście znajdą awizo w skrzynce i odbiorą sobie paczkę kiedy będą mogli. Z kurierem będziesz miała więcej kłopotu.. Odpowiedz Link Zgłoś
arwena84 Re: Wstępna wizualizacja STD 18.11.10, 13:23 Tyle że paczki wysyłane kurierem zostaną doręczone w konkretnym terminie i nie ma problemów z zagubionymi przesyłkami. PP już mi kilkukrotnie paczkę zagubiła, czasem awizo pojawia się po kilku dniach, albo nie pojawia się wcale i w skrzynce znajduję dopiero awizo powtórne. Kuriera można zamówić na konkretną godzinę, są dostępne opcje dostarczenia zamówienia po 18. Do tego minimum 2 próby dostarczenia przesyłki w standardzie. Odpowiedz Link Zgłoś
zia86 Re: Wstępna wizualizacja STD 18.11.10, 12:30 Muszę najpierw ten adres wydobyć od panów od strony. Emi mogłabyś mi przesłać na priv jak wygląda to otwieranie? Odpowiedz Link Zgłoś
monikapers Re: Wstępna wizualizacja STD 18.11.10, 13:23 Zia, pudelko jest za duze i troche .... smieszne, a napewno nie eleganckie + ten pompatyczny tekst powykręcaną czcionką o zgrozo... Moim zdaniem powinna to byc elegancka ale lekka w formie gruba koperta w formacie 12 na 16 cm, pionowa, rozkladana, jak ksiazka, po prawej powinna byc plyta z Waszym zdjeciem, po lewej magnesik w specjalnie wycietym otworze, pod spodem wklejona elegancko karteczka STD. Okladki moga byc atlasowe lub z eleganckiego papieru z namalowanymi motylami (akwarelka pasuje owszem) na 1 stronie Wasze imionae na dole po srodku plus strona www. Na odwrocie (4 strona) Wasze telefony. Tekst prosty radosny, dajnie sposokoj z tymi ceremoniami iz aslubinami, napiszcie tak, jak mowicie do znajomych bez tych detych powaznych zwrotow, majacych przydac imprezie blichtru... to nie pasuje. Ja wlozylabym jeszcze np wycinane z kalki ultra lekkie motyle w Waszych kolorach, maja w cartalii takie.... lub ew. srebrne groszki (cukierki) w ilosci super kilka Odpowiedz Link Zgłoś
monikapers Re: Wstępna wizualizacja STD 18.11.10, 13:25 acha, roznie wazna jest koperta z adresatem, piekna gruba, oryginalna z wykaligrafowawym napewno tekstem Odpowiedz Link Zgłoś
zia86 Re: Wstępna wizualizacja STD 18.11.10, 14:53 Nie ma czasu na takie zmiany projektu. Poza tym to jest prezent a prezenty dajemy w pudełkach. Tekst do wymiany, tylko właśnie myślimy na jaki. Odpowiedz Link Zgłoś
zia86 Re: Wstępna wizualizacja STD 18.11.10, 12:27 Emi, nie stać nas już żeby cokolwiek tam dodawać. Choć w sumie to niegłupi pomysł. Jak masz zdjęcie ze chrztu to co się nie chwalisz wiesz gdzie, relacja miała być jak zdjęcia i co? Odpowiedz Link Zgłoś
ronalilly Re: Wstępna wizualizacja STD 18.11.10, 09:31 Pudełko mz za wysokie, nawet jeśli ma tam podium wejść. Z tymi ćmami faktycznie coś jest na rzeczy No i czcionka... też się przemęczyłam Ta Ceremonia też jakaś dziwna, nie wystarczy samo 'nasz ślub' ? Ale ogólnie to ładna rzecz Odpowiedz Link Zgłoś
joanka-r Re: Wstępna wizualizacja STD 18.11.10, 11:22 moim zdaniem pudełko dobre na prezent urodzinowy dla 4 klasistki. Póki co goście nie widzą nic o motywie przewodnim a motylki nijak nie kojarzą się z weselem. może lepiej aby pudełko powielało wzór i pomysł z zaproszenia ślubnego, byłoby taka integralną całością. Odpowiedz Link Zgłoś
zia86 Re: Wstępna wizualizacja STD 18.11.10, 12:01 Ale właśnie to jest początek całej poligrafii, zaproszenie będzie dopasowane. Myślę, że jak goście zobaczą motyle na pudełku, na stronie i nawet w trailerze to kapną się o co chodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
sangrita Re: Wstępna wizualizacja STD 18.11.10, 12:11 Zaraz, co ma być w tym pudełku? Kartka, płyta i magnes? Toż takie pudło jest za wielkie! Kartki i płyty są z natury rzeczy płaskie, magnesy też raczej niewielkie, więc wtf? Gdybym dostała takie pudło i znalazła w środku to, co wyżej wymieniłam, to bym pomyślała, że akurat takie pudełka były w Tesco na najtańszej promocji i dlatego wystąpił taki przerost rozmiaru pudła nad treścią jego zawartości . Poza tym zgadzam się z dziewczynami, że czcionka jest straszna. Od siebie dodam, że sam projekt pudełka mi się okropnie nie podoba. Na tej wizualizacji wygląda jak kartonowe pudełko po szklankach, na którym ktoś nakleił naklejki z papierniczego w motyle. Ale może na żywo będzie lepiej. Odpowiedz Link Zgłoś
sajolina Re: Różne koncepcje czyli Zia86 wychodzi za mąż 4 18.11.10, 00:28 A jeszcze co do tekstu - po dacie nie widać przecinka, a powinien tam być I czy Ceremonia koniecznie musi być Ceremonią, a nie ceremonią? jak dla mnie wygląda to pretensjonalnie. I zmieniłabym "prosimy o rezerwację dnia" na coś innego np. "prosimy o przybycie w dniu", "prosimy o spędzenie z Nami dnia," bo nie wiadomo za bardzo o co chodzi z tą rezerwacją. Brzmi to tak sobie. Może: "prosimy o zarezerwowanie dla Nas dnia"?? Sama nie wiem, ale coś mi tu nie gra. Odpowiedz Link Zgłoś
zia86 Re: Różne koncepcje czyli Zia86 wychodzi za mąż 4 18.11.10, 00:55 Sama nie wiem. Pan wpisał tekst żeby cokolwiek było. Jak chcemy coś własnego to do jutra musimy wymyślić o przesłać. Odpowiedz Link Zgłoś
zimny_ogien Re: Różne koncepcje czyli Zia86 wychodzi za mąż 4 18.11.10, 01:22 Faktycznie tekst jest trochę taki przeładowany słowami, próbowałam coś wymyślić na szybko, ale nie chce mi wejść właściwa odpowiedź Nie wiem do której musicie to wysłać, mogłabym jutro pomyśleć - w końcu piszę zawodowo. Jak mi coś przy kawce wpadnie, to od razu napiszę na forum. W ostateczności, ten tekst, który jest jakoś nie wywołuje u mnie drgawek, więc ujdzie z powodzeniem jak nic lepszego się nie trafi. Jest nawet tak dziewczęco uroczy. To pudełko wydaje mi się za wysokie, ale wierzę, że "Pan" wie co robi. Styl tych "motyli" też fajny, akwarela, super, tylko, że ja ćmy widzę! I nawet ten pyłek, który zostawiają. Wprawdzie ćma też motyl...Ale motyl nie ćma! Odpowiedz Link Zgłoś
mariolkawalczywkisielu Re: Różne koncepcje czyli Zia86 wychodzi za mąż 4 18.11.10, 01:33 Zia, na Wyspach rodzi Ci się konkurencja -> www.pudelek.pl/artykul/28517/to_oficjalne_slub_ksiecia_williama_w_przyszlym_roku/ a pudełko bez szału, no ale ciężko zachwycać się pudełkiem - Odpowiedz Link Zgłoś
bramstenga Re: Różne koncepcje czyli Zia86 wychodzi za mąż 4 18.11.10, 07:05 Sorry, ale pisanie "Nami", "Nas" dużą literą to jakieś horrendum - w końcu to nie zaproszenie na ślub rodziny królewskiej... ~bramstenga Odpowiedz Link Zgłoś
nowel1 Re: Różne koncepcje czyli Zia86 wychodzi za mąż 4 18.11.10, 13:59 sajolina napisała: > A jeszcze co do tekstu - po dacie nie widać przecinka, a powinien tam być I c > zy Ceremonia koniecznie musi być Ceremonią, a nie ceremonią? jak dla mnie wyglą > da to pretensjonalnie. I zmieniłabym "prosimy o rezerwację dnia" na coś innego > np. "prosimy o przybycie w dniu", "prosimy o spędzenie z Nami dnia," bo nie wia > domo za bardzo o co chodzi z tą rezerwacją. Brzmi to tak sobie. Może: "prosimy > o zarezerwowanie dla Nas dnia"?? Sama nie wiem, ale coś mi tu nie gra. Tym bardziej "nas" ani "nami" nie powinno być z wielkiej litery. Odpowiedz Link Zgłoś
zia86 Tekst STD 18.11.10, 12:51 Znalazłam dość poważny problem z tekstem bo tam jest tylko jeden dzień i mówi o ceremonii zaślubin a my chcemy gości prosić o rezerwacje całego weekendu jak to zgrabnie ująć? Odpowiedz Link Zgłoś
lemon_myrtle Re: Tekst STD 18.11.10, 13:05 może tak - lekko upraszczając treść: „Kochani (i to chyba faktycznie trzeba zmienić), nadszedł wreszcie moment, w którym chcemy poprosić Was o zarezerwowanie weekendu 9-10.07.2011, podczas którego odbędzie się ceremonia naszego ślubu oraz poprawiny (nie wiem, czy jest inna nazwa na poprawiny, bo to słowo też mi się tu nie podoba). Paula i Mikołaj” Odpowiedz Link Zgłoś
zia86 Re: Tekst STD 18.11.10, 13:15 Mikołaj wymyślił, że mogły by to być uroczystości ślubne. Kochani! Nadszedł właśnie ten moment, w którym chcemy Was serdecznie prosić o zarezerwowanie daty 9-10 lipca 2011, w których to dniach(?) odbędą się nasze uroczystości ślubne Zaproszenie wkrótce! Paula i Mikołaj Też nie brzmi do końca. o zarezerwowanie dni 9-10 lipca 2011, w których to odbędzie się nasza Ceremonia zaślubin i imprezy towarzyszące. Sama nie wiem. Odpowiedz Link Zgłoś
bourlesque Re: Tekst STD 18.11.10, 13:24 ja bym zrobiła to mniej więcej tak: "Ślub to będzie niezwykły Kochani! (lub inny zwrot) Wkrótce połączymy swe losy węzłem małżeńskim. Pragniemy abyście towarzyszyli nam w tak ważnym momencie naszego życia w związku z czym uprzejmie prosimy Was o wersja 1: zarezerwowanie weekendu xx -yy miesiąc 2011r w którym odbędzie się ceremonia naszych zaślubin oraz ...........i tu mam problem (przyjęcie weselne i poweselne??? Poprawiny to taka wiejska nazwa ) wersja 2: zarezerwowanie dnia xx-miesiąc-rok w którym odbędzie się uroczystość/ceremonia naszych zaślubim oraz przyjęcie weselne, a także dnia yy-miesiąc-rok w którym zapraszamy na ..... (poprawiny ). Uroczystości odbędą się w Krakowie Zaproszenie ze szczegółowymi informacjami zostaną przesłane w późniejszym terminie Paula i Mikołaj" Odpowiedz Link Zgłoś
zia86 Dylemat - szybkie głosowanie 18.11.10, 13:07 Dziewczyny ten pan jest zbyt płodny a ja mam dylemat teraz. Wysłał mi dzisiaj pomysł żeby zamiast tego wtłaczanego motylka, na górze wieczka był taki motyl: A ja nie umiem się zdecydować bo oba pomysły mi się podobają. Oprócz tego da się zrobić to miejsce na płytkę, pan napisał, że miał mi zrobić niespodziankę i sam to zaproponować ale go ubiegłam. Mamy też cztery rodzaje tkanin do wyboru. No naprawdę niesamowicie się z nim współpracuje. Coraz bardziej się przekonuje, że mamy świetną ekipę podwykonawców i uda nam się te wszystkie plany wprowadzić w życie. Ale teraz szybkie głosowanie, motylek wtłaczany czy taki jak na zdjęciu? Odpowiedz Link Zgłoś
olinkia Re: Dylemat - szybkie głosowanie 18.11.10, 13:21 Zia blagam, tylko nie to cos!!! Absolutnie WYTLACZANY!!! Nawet sie nad tym nie zastanawiaj. Odpowiedz Link Zgłoś
lemon_myrtle Re: Dylemat - szybkie głosowanie 18.11.10, 13:23 też jestem za wytłaczanym, ten by się pewnie zniszczył podczas transportu.. Odpowiedz Link Zgłoś
zia86 Re: Dylemat - szybkie głosowanie 18.11.10, 13:26 Ok. To problem się rozwiązał. Odpowiedz Link Zgłoś
bourlesque Re: Dylemat - szybkie głosowanie 18.11.10, 13:25 to jest strasznie tandetne. Odpowiedz Link Zgłoś
arwena84 Re: Dylemat - szybkie głosowanie 18.11.10, 13:25 Taki nieco dziecinny, ale brzydki nie jest. :] Zia - masz już te magnesiki? I czemu to pudło jest takie wielkie? Odpowiedz Link Zgłoś
zia86 Re: Dylemat - szybkie głosowanie 18.11.10, 13:28 Robią się. To pudełko wydaje się takie wielkie. Motylek już wypadł. Odpowiedz Link Zgłoś
arwena84 Re: Dylemat - szybkie głosowanie 18.11.10, 13:32 Robią się? Tzn? Co do pudła, to ja akurat dość dobrze sobie wizualizuję wymiary i sześcian o długości boku płyty kompaktowej (a będzie przecież większy, co by nieco luzu w środku było), wypełniony 2 płaskimi przedmiotami... To nie będzie wyglądać dobrze, a magnesik zmaltretują w transporcie. Odpowiedz Link Zgłoś
ferworia Re: Dylemat - szybkie głosowanie 18.11.10, 13:38 Wszystkich będziecie zapraszać na poprawiny, bo jeżeli nie, to "rezerwacja weekendu" może być lekko nietaktowna. Odpowiedz Link Zgłoś
zia86 Re: Dylemat - szybkie głosowanie 18.11.10, 13:40 Wszystkich zapraszamy równocześnie na poprawiny. Panie konsultantki też myślą nad tekstem. Odpowiedz Link Zgłoś
sajolina Re: Dylemat - szybkie głosowanie 18.11.10, 13:39 Oj, taki motylek nie....................... Moja propozycja tekstu: Kochani! Nadszedł ten moment, kiedy chcemy Was serdecznie prosić o wzięcie udziału w uroczystościach naszych zaślubin, które odbędą się w Krakowie w dniach 9 i 10 lipca 2011 roku. Szczegółowe informacje prześlemy wkrótce. Paula i Mikołaj Odpowiedz Link Zgłoś
lemon_myrtle Re: Dylemat - szybkie głosowanie 18.11.10, 13:46 propozycja Sajoliny bardzo mi się podoba - krótko i na temat Odpowiedz Link Zgłoś
ferworia Re: Dylemat - szybkie głosowanie 18.11.10, 14:36 Moim zdanie prośba o wzięcie udziału w uroczystości brzmi, jak zaproszenie, a to ma być STD, dlatego nie rezygnowałabym z formuły "prosimy o zarezerwowanie" oraz, tak jak proponuje Emily, o wzmiance o dostarczeniu zaproszeń w innym terminie. Odpowiedz Link Zgłoś
zia86 Wymiary pudełka 18.11.10, 15:08 3 razy 13 cm, czyli tak jak idealnie wchodziłabym płytka. Można zrobić 3 razy 10 cm ale wtedy moim zdaniem płytka się nie zmieści. Zobaczyłam na miarkę i 3 razy 13 jest bardzo zgrabne. Odpowiedz Link Zgłoś
1-aureus Re: Wymiary pudełka 18.11.10, 15:17 Jeśli dobrze rozumiem, to dziewczyny proponują ci żeby pudełko było niższe, czyli nie 3x 13cm, tylko np 2x13, a wysokość np 6-7cm. Nie wyjdzie takie toporne w kształcie. A tak przy okazji, mogę też poprosić o zdjęcia z przymiarki? Odpowiedz Link Zgłoś
zia86 Re: Wymiary pudełka 18.11.10, 15:22 Ale to jest sześcian. Zapytałam się czy da się zrobić niższe. Zdjęcie z przymiarki poszło. Odpowiedz Link Zgłoś
patagarza Re: Wymiary pudełka 18.11.10, 20:45 a ja mogłabym prosić? ale nie na gazetowego, tylko chicharon@o2.pl Odpowiedz Link Zgłoś
pina_colada88 Re: Wymiary pudełka 18.11.10, 15:25 zia, pokażesz zdjęcie Jestem bardzo ciekawa. Ta po którą zamierzasz lecieć do barcelony raczej nie jest w moim typie. Acha, możesz napisać mi po co Ci dwie suknie ślubne? Bo przyznam, że nie rozumiem Odpowiedz Link Zgłoś
sangrita Re: Wymiary pudełka 18.11.10, 19:25 O wiele za wysokie. IMHO to powinno być jakieś 13x13x4 (słownie cztery) cm. Magnesik w takim wielkim pudle wyjdzie trochę, sorry, idiotycznie. Odpowiedz Link Zgłoś