Dodaj do ulubionych

Panna Młoda 2012

15.11.10, 16:10
witam,
Czy już ktoś jest? Ktoś podglada? Powolutku szukacie pomysłów/inspiracji? A może już macie większośc spraw załatwionych?
Ja mam sale, orkiestre i cukierniesmile pomysły zapisuje, fajne zdjęcia download'uje...
Jestem z----> Warszawa-Zachód i mój dzień----------------> 07 07 2012
Obserwuj wątek
    • agata_abbott Re: Panna Młoda 2012 15.11.10, 16:19
      O! To tak jak jasmile Tyle, że Warszawa-Północ, a wesele będzie gdzieś w zachodniej Polscesmile
    • line_87 Re: Panna Młoda 2012 15.11.10, 19:19
      Ja już podglądam od pewnego czasu, szczególnie wątek Zia wink
      My bierzemy ślub 2 czerwca 2012 i mamy już salę i orkiestrę, a wesele odbędzie się w Mielcu (Podkarpackie). Jaka szkoda, że mam tak mało rzeczy załatwionych i nie mam jeszcze z czym założyć swojego wątku wink
      • monikapers Re: Panna Młoda 2012 15.11.10, 20:49
        nie mogę zrozumieć, jak mozna czekac prawie dwa lata na swoj slub, taki zaplanowany z wyznaczona data, zaklepana cukiernia itp...

jestem niecierpliwa, wiem ale jak to jest?
        nie dluzy Wam sie?
        dlaczego aż takie wyprzedzenie?
        • line_87 Re: Panna Młoda 2012 16.11.10, 12:52
          Oj, dłuży się smile Tylko jeśli chce się mieć wesele w tym najbardziej gorącym okresie (czerwiec - wrzesień), to niestety trzeba wszystko zarezerwować wcześniej. Kiedy my wpłacaliśmy zaliczkę na salę na początku września tego roku na czerwiec 2012, to terminy na lipiec i sierpień były w większości już zajęte, podobnie z orkiestrą. Tak więc teraz mamy możliwość wybrania tego, co nam się podoba i nie jesteśmy ograniczeni brakiem terminów.
          A po zarezerwowaniu sali i orkiestry na razie daliśmy sobie spokój, jeszcze tylko przeglądam oferty fotografów i kamerzystów. Nie wybieram jeszcze sukienki, kolorów przewodnich i zaproszeń, na to będzie czas w przyszłym roku smile A że data jest już ustalona, to większość rodziny i znajomych też już się mniej więcej orientuje, na kiedy mają sobie zaklepać weekend, więc nawet STD nie trzeba będzie wink
          • doxi_mara Re: Panna Młoda 2012 18.11.10, 10:21
            zaklepac weekend na czerwiec...2012 big_grin dawno sie tak nie usmialam big_grinbig_grinbig_grin
    • lipcowa-aga Re: Panna Młoda 2012 15.11.10, 23:41
      Ja również jestem baaardzo niecierpliwa, juz też sie nie moge doczekać .... ale dla mnie te przygotowania, te poszukiwania te zwiedzanie stron www.... jest nieziemsko przyjemne... a wesele jako wesele to taka wisienka na torcie który przez te dwa late bede piecsmile

tak naprawde to miałam brac ślub 31 lipca tego roku, więc już drugi raz szykuje sie to tego wydarzenia... z racji tego że jeszcze duuużo czasu, wszytkie pomysły te lepsze i te gorsze zapisuje sobie aby na końcu wybrać te najlepszesmile

teraz szukam jakiegoś niebanalnego fotografa..... interesują mnie zdjęcia niestrandarodwe w deszczu, we mgle, na polu maków, lub boso w samo południe na marszałkowskiej.... może znacie jakiegoś fotografa ale artyste wariata .... jakby co no na prvsmile
    • mechantloup Re: Panna Młoda 2012 16.11.10, 15:12
      2 lata to pikuś, mój kuzyn czekał 4. Głównym powodem była niestety restauracja. Kuzyn jest z małej miejscowości, w okolicy same remizy i JEDNA restauracja. W grę wchodził ewentualnie Kraków, ale okazało się, że zeżarłyby jego i ówczesną narzeczoną koszty.
      No i poczekali te 4 lata.

A mnie, godzina 0 wypada w 2011, czas się wlecze ja flaki z olejem, pewnie dlatego, że wszystko już załatwione. Jestem z dużego miasta, knajpa, firma foto-video czy kwiaciarnmia na każdym rogu, a i tak rezerwacja na rok, dwa przed weselem to norma.
      • 5th_element Re: Panna Młoda 2012 16.01.12, 12:28
        > 2 lata to pikuś, mój kuzyn czekał 4. Głównym powodem była niestety restauracja.

mega ROTFL. Czyli nieważny ślub, ważna wyżera. Serio "w okolicy" to tylko 15 km +-? Nie mieści się to w fiftowej głowie hihi, by czekać ze ślubem 4 lata. Skoro są z małej miejscowości to chyba nie mieszkaja w bloku => kawalerce 30 m2. Nie mozna rozstawic gdzies stolow w ogrodzie? Serio rozsmiesza mnie taka postawa.
    • sofrania Re: Panna Młoda 2012 17.11.10, 23:50
      8 wrzesień 2012 roku smile Jedynie co mamy to sale.
      Ślub cywilny odbędzie się jeszcze w tym roku, ale tylko w obecności rodziców i rodzeństwa.
      Ślub kościelny planujemy z weselem dla całej już rodziny i przyjaciół z takim większym wyprzedzeniem z jednego powodu: cała moja rodzina mieszka praktycznie poza Polską.
      • ylfeth Re: Panna Młoda 2012 09.03.11, 19:22
        ja 1.09.2012 smile jakoś szczególnie mi się nie dłuży, od pół roku jestem zaręczona a przeleciało jak, nie przymierzając, w pysk strzelił. Mamy salę, zespół i fotografa, ja mam pomysł na sukienkę i buty, upominki/pamiątki dla rodziców i świadków. Raczej nie będę szalała z kolorami i motywami przewodnimi, chociaż podoba mi się jesienno-jabłkowy motyw z innego wątku smile moje wesele to jednak jeszcze lato. Ma być gustownie i z klasą, bez ekonomicznego szaleństwa i rozpasania. A propos, macie pomysł kto na Śląsku uszyje mi suknię wg wzoru, nie zepsuje fasonu i skasuje jakieś 1000 zł?? smile
        • hele123 Re: Panna Młoda 2012 09.03.11, 22:33
          ja maj/czerwiec 2012

jeszcze nic nie rezerwowane i nie kupione smile

a będzie gdzieś blisko Wawy
          • asiak103 Re: Panna Młoda 2012 09.03.11, 22:41
            hej! My mamy w planach 2012 ale kompletnie nic nie załatwione. Mamy się dopiero za to zabrać tzn za niedługo salę jakąś zarezerwować. Mam nadzieję, że jeszcze znajdę coś na okres wakacyjnyuncertain bo z tego co tutaj czytam to może być różnie.
            • ylfeth Re: Panna Młoda 2012 10.03.11, 10:43
              nie chcę straszyć, ani wpędzać w stan paniki. Ja, kiedy dzwoniłam żeby zarezerwować salę, dowiadywałam się, że na okres czerwiec - wrzesien mało który termin jest wolny. Mnie od początku interesował wrzesień, więc cieszę się, że zaczełam wcześniej to załatwiać. Z zespołem, który wybrałam bylo podobnie - w naszej dacie już była następna para chętna, więc gdybysmy nie poszli podpisac umowy w ustalonym terminie przepadłoby.
              Oczywiście ja miałam upatrzone konkretną salę, wybrany zespól i fotografa, nie chciałam potem się frustrować że nie będzie grało i wyglądało jak chcę.
              Tak czy siak myslę, że na rezerwację sali, jeżeli zalezy nam na konkretnym miejscu, 1,5 roku, a nawet 2 lata to wcale nie jest wcześnie!
              Resztę drobiazgów zostawiam na potem - na rok, pół przed ślubem.
    • patrycjaml Re: Panna Młoda 2012 10.03.11, 08:22
      Witajcie,
      Ja również czerwcowa 2012 smile a dokładnie 01.06.2012... Póki co zarezerwowana jedynie sala, ale wciąż się rozglądam... obecnie szukam zespołu i foto/video ;p Pozdrawiam wszystkie Panny Młode 2012 smile
      Wesele w Błoniu.
      • ewul100 Re: Panna Młoda 2012 07.04.11, 09:46
        Hej,
        Nasz ślub będzie 4 sierpnia 2012r. na Mazurach smile
        Mamy na razie zarezerwowaną salę, ale zaliczkę mamy wpłacić dopiero po Nowym Roku. Wtedy też zajmiemy się poszukiwaniami na poważnie.
    • slimakpokazrogi Re: Panna Młoda 2012 07.04.11, 09:56

przyznaję, że współczuję Wam dziewczyny tego musu szukania sali i innych rzeczy tyle do przodu. Fakt, przygotowania sa przyjemne, sama to lubiłam, ale tyle czekać... to człowiek się może rozmyślićbig_grinbig_grin. Ja od momentu decyzji o ślubie do daty ślubu miałam 5 miesięcy i byłam uznana wśród znajomych za tą , co się wcześnie wzięła za organizację(!). Norma to były 3 miesiące... Ale brałam ślub jeszcze w zeszłym wieku big_grin.
      Teraz , jesli trzeba zorganizowac ślub szybciej (no bo przeciez się da), to niestety ciężko wybierać w czymkolwiek:/, trzeba brać "co jest"...a szkoda.
      • patrycjaml Re: Panna Młoda 2012 07.04.11, 10:27
        Otóż to smile Tym bardziej jak mieszka się w okolicy gdzie jest niestety deficyt sal, restauracji, hoteli.... a jak już się znajdzie ciekawe miejsce to terminy są bardzo odległe. My póki co mamy jedynie salę oraz zespół... Czekamy do lipca na wizytę w kościele....
        Pozdrawiam Wszystkie PM 2012 big_grin
      • patrycjaml Re: Panna Młoda 2012 07.04.11, 10:31
        slimakpokazrogi napisała:

>
        > przyznaję, że współczuję Wam dziewczyny tego musu szukania sali i innych rzecz
        > y tyle do przodu.

Z mojego punktu widzenia sama myśl o ślubie i przyjęciu jest bardzo radosna i cieszę się, że mam tyle czasu aby wszystko przygotować wg naszego planu big_grin Tym bardziej, że wizja samego ślubu i przyjęcia wciąż nie jest sprecyzowana...
        A swoją drogą takie częste poszukiwania za nowościami i inspiracjami to niezła frajda.. przynajmniej dla mnie big_grin
        • agata_abbott Re: Panna Młoda 2012 07.04.11, 10:49
          A ja mam zupełnie inne podejście. Przygotowania są fajne, ale w dużej ilości mnie po prostu nudzą. Zarezerwowałam salę i zespół, z resztą czekam, bo wiem, że da się zorganizować w 3 miesiące górasmile
          • patrycjaml Re: Panna Młoda 2012 07.04.11, 11:03
            Jasne, że da się wszystko zrobić w krótkim czasie smile Wystarczy mieć dużo czasu i gotową koncepcję, której ja niestety nie mam. Dlatego co jakiś czas czytuję fora, przeglądam stronki i gazetki ślubne tongue_out Poza tym po prostu lubię tą tematykę i w tym samym czasie pomagam z organizacją kilku znajomym ;p
            • agata_abbott Re: Panna Młoda 2012 07.04.11, 11:07
              Zależy, co rozumie się poprzez "koncepcja".
              Moja koncepcja polega na tym, że nie przejmuję się pierdołami, ma za to być dobre jedzenie, dobra muzyka i w ramach poprawin - grill na świeżym powietrzu. No i żeby wszystkim było miło i wygodnie.
              Dla niektórych "koncepcja" to głównie scenografia - wygląd każdego, najmniejszego nawet szczegółu, kolory, motywy, kształty, tkaniny, wszystko! Dla mnie to zwyczajnie strata czasusmile
              • patrycjaml Re: Panna Młoda 2012 07.04.11, 11:27
                Hehe no tak racja.. Każdy ma swoją wizję. Mi zależy na tym by większość gości, bo i tak nie każdemu dogodzimy, mile wspominali wspólnie spędzone chwile. A jedzonko i muzyka to podstawa... Reszta to już detale, choć muszę przyznać, że niektóre są dla mnie ważne smile
                A kiedy Twój ślub Agato?
                • agata_abbott Re: Panna Młoda 2012 07.04.11, 11:52
                  Mój ślub będzie 7 lipca 2012smile
                  • patrycjaml Re: Panna Młoda 2012 07.04.11, 12:18
                    Super data smile Oby pogoda dopisała.. Ja chciałam również bardziej letni dzionek, ale mój N by się rozpuścił tongue_out
                    • agata_abbott Re: Panna Młoda 2012 07.04.11, 12:43
                      No mnie zależało na miesiącach letnich ze względu na temperatury i możliwość zrobienia grilla/imprezy poprawinowej na dworze. I w zasadzie tylko dlatego czekam tak długo - zaręczyliśmy się jakoś tak na jesień zeszłego roku, pierwotnie chcieliśmy brać ślub w te wakacje - ale restauracja, na którą się uparłam, nie miała wolnych terminów (najbliższy był w listopadzie 2011smile).
                      Ale co się odwlecze, to nie ucieczesmile Dzięki zmianie terminu może uda nam się poukładać kwestie mieszkaniowe do ślubu lub do krótko-po-ślubiesmile
                      • patrycjaml Re: Panna Młoda 2012 07.04.11, 13:05
                        Opcja grill baardzo mi się podoba big_grin Ja o poprawinach nawet jeszcze nie myślałam... tongue_out
                        My zaręczeni od czerwca zeszłego roku, ale jakoś od razu nasza data nam się spodobała i pod nią szukaliśmy sali. Udało się zarezerwować miejsce z super ofertą i jedzeniową i cenową o dziwo również ;p
                        No tak te terminy, ehh wszędzie to samo ;p
                      • ewul100 Re: Panna Młoda 2012 07.04.11, 13:35
                        Agata, opcja grill jest naprawdę świetna. My będziemy mieć też grilla podczas wesela (na sali tylko 2 dania gorące). Koniecznie daj znąc po ślubie, jak ta opcja wyszła, bo będziesz pierwsza smile
                        • agata_abbott Re: Panna Młoda 2012 07.04.11, 14:14
                          Ale mój grill na poprawiny. Wesele będzie standardowe, mimo wszystko boję się pogody, no i rodzina dosyć tradycyjnasmile Za to poprawiny - pełen luz, grill i drinki z parasolkąsmile
                          • ewul100 Re: Panna Młoda 2012 07.04.11, 14:24
                            Super, my poprawiny tradycyjne. A grill podczas wesela w wersji "eleganckiej" i bardziej jako dodatek. Ślub i wesele mamy na Mazurach, niedaleko jeziora, więc uznaliśmy, że to będzie fajny pomysł. No i każdy będzie mógł zjeść coś na ciepło, kiedy tylko nabierze ochoty. A za pogodę trzymam kciuki smile
                            • agata_abbott Re: Panna Młoda 2012 07.04.11, 14:26
                              Ja też mam jeziorosmile Grilla wolałam jednak robić w wersji "luźnej", nie wiem, jak mogłoby to wyglądać w wersji "eleganckiej" (no i wizualizuje mi się od razu suknia ślubna upaćkana sadząsmile)
                              • ewul100 Re: Panna Młoda 2012 07.04.11, 14:39
                                Moja wizja jest taka: spory grill, obok stolik z bilym obrusem i salatkami, dodatkami, sztuccami, "za grillem" kelner, do ktorego podchodzą goście. Kelner "wrzuca na ruszt" wedle zamówienia (planujemy karkówkę, kurczaka, boczek, szaszłyki, warzywa) i nakłada na talerzyk. Gość może zjeść przy stoliku na zewnątrz lub w środku na sali. My mamy dosc spory ogród przyległy do sali, więc mam nadzieję, że się uda. Jak będzie naprawdę - wyjdzie w praniu smile
                                Z racji kelnera nakłądającego potrawy, o "upaćkanie" sukni bym się nie martwiłasmile
                                • agata_abbott Re: Panna Młoda 2012 07.04.11, 14:48
                                  Brzmi ciekawie, chociaż mi w wizji grilla najbardziej podoba się właśnie luz i możliwość jedzenia palcamismile)
                                  • ewul100 Re: Panna Młoda 2012 07.04.11, 14:54
                                    Taaak, takie luźne grille są super. My jednak wymyśliliśmy "weselnego" grilla z kilku powodów:
                                    1. żeby cały czas było coś na ciepło (nie znosimy jedzenia "na komendę" czyli teraz wszyscy idą jeść czy są głodni czy nie są), a do dań z podgrzewaczy raczej nie mam serca
                                    2. Raczej nie znam osoby, która dań z grilla by nie lubiła
                                    Tak naprawdę wszystko wyjdzie w praniusmile
                          • patrycjaml Re: Panna Młoda 2012 07.04.11, 14:29
                            My mamy wesele w piątek, więc poprawiny grillowe odpadają ze względu na to, że w sobotę kolejna Para świętuje. Natomiast w domu mam wielki ogród, jak myślicie, takie poprawinowe garden party to dobry pomysł ?I jak w takim razie wypadałoby zabrać się jego organizacje...
                            • agata_abbott Re: Panna Młoda 2012 07.04.11, 14:38
                              A duży masz ogród? I ile gości?
                              Na poprawinach z reguły jest mniej ludzi, ale podaj jakąś liczbę wyjściowąsmile
                              • ewul100 Re: Panna Młoda 2012 07.04.11, 14:41
                                Grill w ogrodzie na poprawiny to według mnie świetna opcja. Tylko nie wiem, czy sprzątanie po takich poprawinach będzie przyjemne smile
                                • patrycjaml Re: Panna Młoda 2012 07.04.11, 14:42
                                  Hmm o tym już nie pomyślałam wink
                              • patrycjaml Re: Panna Młoda 2012 07.04.11, 14:41
                                Ogród naprawdę bardzo duży-mieszkam na peryferiach wink, a gości na wesele zaprosimy ok 100.
                                • ewul100 Re: Panna Młoda 2012 07.04.11, 14:46
                                  Na poprawiny "domowe" na pewno przyjdzie dużo mniej osób niż na "restauracyjne". Jeśli masz dużo energii, organizuj grilla w ogrodzie. Opcja jest naprawdę super. Ja osobiście nie podjełabym się jednak przygotowywania rano po ślubie kolejnego przyjęcia, a wieczorem sprzątania. Na swoje poprawiny wolę po prostu przyjśc i nie martwić się o nic smile
                                • agata_abbott Re: Panna Młoda 2012 07.04.11, 14:53
                                  No ale musisz też wziąć pod uwagę "infrastrukturę":
                                  (założenie - na poprawiny przychodzi połowa zaproszonych gości):
                                  - na czym usiądą? nawet przy założeniu, że co druga osoba stoi - potrzebujesz 25 krzeseł/miejsc siedzących
                                  - na czym będą jeść? "Zastawa papierowa" czy normalna (ale tej potrzeba więcej, niż 50 sztuk)
                                  - co z toaletą?
                                  - skąd wziąć grilla (dla 50 osób grilluje się zupełnie inaczej)?
                                  smile
                                  • patrycjaml Re: Panna Młoda 2012 07.04.11, 15:00
                                    Hmm no tak i tu zaczynają się schody tongue_out Jedynie grill jest w zasięgu.. ale z resztą gorzej... No cóż na szczęście dużo czasu, więc pewnie pomysły na poprawiny będą się zmieniać smile dzięki za porady i wskazówki...
                                    A powiedzcie jak jest u Was z jedzonkiem, które zostaje po weselu... ? Czy ustalałyście już coś z właścicielami sal?
                                    • agata_abbott Re: Panna Młoda 2012 07.04.11, 15:07
                                      W sali, którą wynajmuję pakują całe jedzenie i trzeba zabrać.
                                      W związku z tym, że planuję tego grilla na poprawiny, będę zamawiała pewnie mniej mięsa "przetworzonego", a resztę wezmę w formie surowej. Jak nie zostanie "przerobione", to najwyżej zamrożę i będę jadła przez całe wakacjesmile
                                      • patrycjaml Re: Panna Młoda 2012 07.04.11, 15:09
                                        Dobry pomysł z tym mięskiem smile
                                        Ja dostałam info, że też całe jedzenie zabieramy.
                                        Zawsze można coś podać na poprawinach...
      • ewul100 Re: Panna Młoda 2012 07.04.11, 10:58
        Ja na razie czytam, podpatruję i tworzę wizję w głowie smile
        Na realizację przyjdzie czas w przyszłym roku, najpierw musimy się przeprowadzić smile
    • jagoda_pl Re: Panna Młoda 2012 07.04.11, 12:40
      Po przeczytaniu tego wątku mam niemiły ścisk w żołądku...

Niby coś planujemy na przyszły rok, ale konkretów brak. Ja marzę o skromnym ślubie kościelnym, bez wesela, najchętniej na końcu świata, ale rodzina narzeczonego raczej z tych konserwatywnych, więc już wiem, że będą przebojeuncertain

Na razie podczytuję Was w poszukiwaniu alternatywy dla wesela (przyjęcie poślubne czy cośwink)

• agata_abbott Re: Panna Młoda 2012 07.04.11, 12:58
        A jak zapatruje się na to Twoja rodzina? Bo wiesz, pomiędzy "na końcu świata" a "trzydniowe wesele na 250 osób" jest całe spektrum możliwoścismile A mimo wszystko fajnie jest ślubować w towarzystwie najbliższych osób...
        • jagoda_pl Re: Panna Młoda 2012 07.04.11, 13:39
          Moja rodzina jest mała (z tendencjami rozpadowymiwink) i będzie się cieszyć z każdego mojego pomysłuwink Mama chciałaby oczywiście uczestniczyć w ślubie, ale moi są bardziej mobilni niż jego, więc ich by się dało gdzieś zabraćwink Strasznie mi się spodobał pomysł ślubu w Chorwacji, znalazłam już nawet jakieś firmy, co się ty zajmują, ale narzeczony mruczy, że jego dziadkowie nie pojadą... W ogóle kwestia miejsca jest problematyczna, bo ja z południa Polski, on z północy, a mieszkamy pośrodkubig_grin I tak sobie rozmawiamy, i odkładamy na później... Na razie śledzę z uwagą pomysły z obiadamismile
          • agata_abbott Re: Panna Młoda 2012 07.04.11, 14:16
            No wiesz, trudno dziwić się Twojemu narzeczonemu, mimo wszystko wypad tak daleko to spory wydatek, no i czasu trzeba poświęcić dużo wiecej. Nie wszyscy tak mogą.
            A nie możecie zrobić tego tam gdzie mieszkacie?
            • jagoda_pl Re: Panna Młoda 2012 07.04.11, 15:10
              Tak byłoby dla nas najwygodniej, bo nie trzeba "telepracy", aby wszystko załatwić... Ech, 1000 pytań i wątpliwości.
      • patrycjaml Re: Panna Młoda 2012 07.04.11, 13:11
        Jeśli nie zależy Ci wystawnym weselu możecie zorganizować obiad dla najbliższej rodziny, a później bawić się w gronie przyjaciół...

Albo po ślubie uciec niepostrzeżenie w podróż poślubną big_grin
    • lutowa.spiacakrolewna Re: Panna Młoda 2012 07.04.11, 12:51
      Witam,
      od dłuższego czasu czytuję wątki, teraz mogę zacząć się udzielaćsmile
      Data 18.02.2012 r. sala i zespół już jest, za resztą nadal się rozglądamy. Termin mało oblegany więc wybór większy. Podpowie ktoś ile miesięcy przed ślubem powinnam zacząć oglądać i przymierzać suknie?
      Pozdrawiamsmile
      • agata_abbott Re: Panna Młoda 2012 07.04.11, 12:54
        Na forum panuje przekonanie, że za suknią należy zacząć się rozglądać na 6 miesięcy przedsmile
        • ewul100 Re: Panna Młoda 2012 07.04.11, 13:33
          Zgadza się. Panie w salonie też mówiły, żeby przyjśc pół roku przed smile
    • karo-lka5 Re: Panna Młoda 2012 07.04.11, 14:45
      Witam

Czytam forum od jakiegoś czasu, ale chyba czekałam na taki wątek jak ten.
      Planujemy wesele na sierpień 2012. To udało się ustalić smile. Gorzej z konkretnym dniem. Narzeczony jest zdania, że wszystko da radę załatwić w ciągu 3 miesięcy - wymarzona sala, odpowiedni zespół, więc nie ma co się spieszyć.
      Brak mi argumentów, by przekonać go, że za chwilę będzie za późno na wybór. Będzie trzeba brać co zostało. Może macie jakieś pomysły na odpowiednie argumenty??smile

Tak przy okazji, czy któraś z Was może polecić jakieś ciekawe miejsce w Trójmieście lub okolicach na wesele (około 100osób)?
      • agata_abbott Re: Panna Młoda 2012 07.04.11, 14:55
        Na 3 miesiące przed może i się da, ale wtedy nie ma już po prostu wyboru jeśli chodzi o miejsce i zespół. Dlatego to warto zarezerwować już teraz - a reszta "się zrobi" smile
      • patrycjaml Re: Panna Młoda 2012 07.04.11, 14:56
        Witam w gronie Panien Młodych 2012 big_grin
        Jeśli chodzi o 'wymarzoną' salę na 3 miesiące przed to bym nie była tak optymistycznie nastawiona jak Twój N, inne rzeczy owszem ale sala ciężko, tym bardziej, że sierpień jest miesiącem obleganym przez PM. Jeżeli zależy Wam na konkretnym miejscu to radziłabym sprawdzić terminy.
        Ja rezerwowałam w lutym na czerwiec przyszłego roku i sierpniowych terminów już nie było.
        Z miejscami nie poradzę, bo ja z mazowsza smile
        pozdrawiam!
    • karo-lka5 Re: Panna Młoda 2012 07.04.11, 19:56
      Dziękismile.
      To mój N taki wielki optymista smile. Jeśli piszesz, że w lutym rezerwacja na czerwiec, to dla nas już najwyższa pora.

Może znajdzie się jakaś Była wink PM czy obecna, która w mojej okolicy organizuje wesele i pomoże smile.
      • patrycjaml Re: Panna Młoda 2012 07.04.11, 20:45
        smile
        Na pewno ze wszystkim zdążycie big_grin
        Życzę powodzenia i liczę, że będziesz się z nami dzieliła etapami przygotowań big_grin
        Pozdrawiam
    • dedukcja_watsonie Re: Panna Młoda 2012 29.05.11, 21:48
      no to ja tez wrzensiowa bede...sala + pokoje zaklepane i kosciol 2 kroki dalej nagrany a teraz ukladmay z swiadkowa ( pryzjaciolka_ playliste i podczytujemy sobie tutaj smile pewnie zima trzeba bedzie dac gazu....

cywilny bedzie lada chwila ( koniec lata) ale tylko z rodzicami i ewentualnie drinie z przyjaciolmi wieczorem (bo miedyznarodowe mamy koneksje i nie da sie wszystkich w jednym miejscu zebrac)
      • juli1221 Re: Panna Młoda 2012 30.05.11, 08:36
        Nasz termin to 07.06.2012 ( Boże Ciało ) wesele 4 dniowe big_grin juz nie możemy sie doczekac tongue_out
    • papermache Re: Panna Młoda 2012 30.05.11, 15:08
      Ja poszukiwania i przygotowania zaczęłam już dawno smile Po pierwsze nie mogłam się doczekać, po drugie lubię wszystko mieć zrobione wcześniej, żeby się nie denerwować smile
      • pogodynaa Re: Panna Młoda 2012 22.12.11, 14:41
        Nasz ślub i wesele jest zaplanowane na 25.08.2012. Mamy już wszystko zaklepane a ja mam już kupioną suknię, teraz czas powoli wybrać obrączki, zastanowić się nad alkoholem i zaproszeniami.

Ma któraś z was już suknię? Pochwalicie się zdjęciami? Moja to San Patrick Calais smilehttps://www.mlodaimoda.pl/index2.php?option=com_jce&task=popup&img=images/stories/san-patrick-2012/calais/calais-B.jpg&title=Suknia_%A6lubna_San_Patrick_Calais&w=538&h=800&mode=0&print=0&click=0

• pogodynaa Re: Panna Młoda 2012 17.01.12, 14:26
          pogodynaa napisała:

> Nasz ślub i wesele jest zaplanowane na 25.08.2012. Mamy już wszystko zaklepane
          > a ja mam już kupioną suknię, teraz czas powoli wybrać obrączki, zastanowić się
          > nad alkoholem i zaproszeniami.

Mamy już ustaloną godzinę ślubu - 16.00 smile mam umówionego fryzjera oraz makijaż, fryzjer na 11.00 a makijaż na 13.00. Zastanawiam się powoli nad kolorem przewodnik, oraz wystrojem sali - bardzo podobają mi się kryształy i ich tańsze odpowiedniki ze szkła czy plastiku oraz piórka.
    • jagoda_pl Re: Panna Młoda 2012 22.12.11, 21:26
      Wyżej marudziłam, ale już przestaję! Dziś ustaliliśmy w kościele datę ślubu (1.09), więc zaczynamy przygotowania. Będzie to obiad dla rodziny (10 osób), czyli bez szaleństwsmile
      • mesz 28.04.2012r. 23.12.11, 09:36
        Mamy już termin w kościele, salę weselną, pokoje dla gości, kamerzysta, fotograf,transport, moja suknia się szyje smile oglądamy teraz zaproszenia smile
    • shirley_shirley Re: Panna Młoda 2012 13.01.12, 23:59
      Witam, nasz termin to 28.07.12, Wwa.
      Zalatwione: sala, dj, fotograf, suknia, buty, kosciol, pokoje dla gosci, save the date wyslane, zaproszenia wybrane, w sumie b duzo juz zalatwione, uff wink
    • brown_aurelia Re: Panna Młoda 2012 14.01.12, 11:03
      biorę tylko ślub cywilny, jak na razie nie mam jeszcze nic załatwionego smile ale nie robię wesela, więc mam luz z salą smile
      • martina.15 Re: Panna Młoda 2012 14.01.12, 14:34
        My 15 września, ślub kościelny na Dolnym Śląsku

Mamy salę, zespół, kościół, część nauk, garnitur, obrączki, kilka drobiazgów (upatrzony wzór zaproszeń, buty dla mnie, skrzynkę wódki, saksofon na ślub, filmowanie ceremonii), jestem w końcowym stadium kupowania sukni i podpisywania umowy z fotografką.
    • smoczy_plomien 11.08.2012 15.01.12, 14:01
      Na razie mamy:

1. termin wink
      • zia86 Re: 11.08.2012 15.01.12, 14:05
        A jakąś wizje? Może założysz swój wątek żebyśmy mogły pomagać?
        • madzirek85 Re: 11.08.2012 15.01.12, 20:23
          Ja też PM 15.09.2012 wesele i ślub warszawa-zachód. Sala, kościół, orkiestra, kucharka, suknia i kucharka, foto-film jest... u mnie będzie wesele z poprawinami. Na resztę jakoś brak weny sad
        • smoczy_plomien Re: 11.08.2012 16.01.12, 12:05
          Zia, mam wizję i sporo tematów rozgrzebanych. Wątek założę, jak dostanę cyrograf stanowiący, że nikt i nic nam nie odbierze miejsca ślubu.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka