Dodaj do ulubionych

nasz slub maj

05.01.11, 14:15
witam wszystkich bardzo serdeczniesmile Jak wyzej slub i wesele odbedzie sie w maju. Mysle, ze najwazniejsze juz klepniete:kosciol,sala, zespol,fotograf,sukniasmile odkad zaczelam podczytywac to forum dowiedzialam sie ze istnieje cos takiego jak -kolory przewodniebig_grin wczesniej moze nie zwracalam uwagi na to, albo pary mlode takowych nie mialy.. potrzebuje Waszych rad wlasnie w tej kwestii. Nie mam pojecia jaki bukiet wybrac(za duzo tego!) buty bizuteria,fryzura,wiem ze napewno, nie chce typowych butow slubnych bo sa koszmarne!!Uznaje zasade im mniej tym lepiej-nie chce z tego dnia zrobic cyrku ale chce zeby byl wyjatkowywink ogranicza nas rowniez budzet. Najwiekszy problem byl(jak pewnie kazdej z Was)z suknia slubnasmile nie chcialam byc przebrana w ksiezniczke(zupelnie nie pasuje to do mojej osoby) wiec wybralam (chyba) prosta ale elegancka suknie(postaram sie wkleic zdjecia ale bede robila to pierwszy raz takze prosze o pomocbig_grin!!)
Obserwuj wątek
    • zoska_85 Re: kosciol 05.01.11, 14:19
      Tekst linka
      • zoska_85 Re: kosciol 05.01.11, 14:21
        Kosciol
      • zoska_85 Re: kosciol 05.01.11, 20:10
        a co myslicie o dekoracji kosciola, mi wydaje sie bardzo bogaty i nie pasuje mi tu tiul przy lawkach czy kwiaty(kosciol bardzo maly ma chyba 7 rzedow lawek) myslalam zeby tylko zrobic cos takiego
        dekoracja i co kawalek swieczki
        dekoracja tylko bez tiulu wlasnie ??
    • zoska_85 Re: nasz slub maj 05.01.11, 14:25
      mamy dylemat co do sali bo sa dwie-pierwsza (mała)okragle stoly a druga wieksza

Sala
      • zoska_85 Re: nasz slub maj 05.01.11, 14:26
        sala
    • zoska_85 Re: nasz slub maj 05.01.11, 14:27
      Sala2
      • zoska_85 Re: nasz slub maj 05.01.11, 14:27
        sala2
    • zoska_85 fontanna 05.01.11, 14:30
      jako atrakcja dla dzieci i gosci, a przede wszystkim dla mniebig_grin (czekolada surprised mniam) fontanna
    • zoska_85 SUKNIA 05.01.11, 14:31
      suknia
      • mimiko Re: SUKNIA 05.01.11, 14:37
        Sale są piękne, ale chyba bardziej mi się podoba ta większa, bez okrągłych stołówsmile

Suknia piękna, Marisa była również i moim typem, chociaż ostatecznie wybrałam innątongue_out

Jakie kolory lubisz?
        • zoska_85 Re: SUKNIA 05.01.11, 14:48
          dziekujesmilebardzo podobaja mi sie okragle stoly jednak nie wiem jak to bedzie wyglodalo w praktyce bo nigdy nie bylam na imprezie przy takich..no ale jak narazie mamy duza sale z podluznymi:] tak naprawde to lubie wszystkie kolory ale patrzac na wystroj mieszkaniabig_grin chyba jaskrawebig_grin
          • zoska_85 bukiet 05.01.11, 14:51
            bardzo mi sie podoba taki ale chyba zlewalby sie z suknia i tak smutno jakos...
            img405.imageshack.us/i/dsc0135vjr.jpg/
            Tekst linka
            • mimiko Re: bukiet 05.01.11, 14:53
              mi też się podoba ten bukiet!
              musisz zdecydować czy chcesz kolor, czy raczej biało-czarne dodatki?
          • eksel Re: SUKNIA 06.01.11, 23:53
            Impreza przy okrągłych w zasadzie nie różni się niczym od imprezy przy podłóżnych smile W obydwu przypadkach masz kontak z 6-7 osobami z Twojego najbliższego otoczenia/stołu. No i wiadomo, ze ludzie się przemieszczają, kwestią jest tylko usadzenie osób przy stołach okrągłych, bo tu raczej nie można sobie pozwolić na wolną amerykankę wink (a nie jest to prosta sprawa, ja mam co najmnej 4 wersje rozsadzenia gości i to tylko teoretyczne bo potwierdzeń przybycia jeszcze długo mieć nie będę).
            Co do kolorów przewodnich, mi się wydaje, że kolory te powinny współgrać z kolorami sali. Masz duże szczęście, że w Twoim przypadku są one neutralne, więc z kolorami o których wspominałaś powinno to ładnie współgrać.
            I świeczki plus płatki to świetne rozwiązanie - takie romantyczne smile
      • marina111 Re: SUKNIA 10.01.11, 11:46
        Ładna sukienka. W maju moim zdaniem fajnie wygladają kolorowe bukiety a do twojej sukni wybrała bym lekkie kwiaty np. eustomę. Moze ja z czymś wymieszać

przykłady na szybko wynalezione
        www.decorado.pl/main/picture.php?f=pict_max&i=001676
        www.decorado.pl/main/picture.php?f=pict_max&i=001662
        Buty wybrała bym bez palca, tym bardziej ze w maju przewaznie jest juz bardzo ciepło
    • zoska_85 obraczki-klasyczne 05.01.11, 14:37
      obraczki
    • zoska_85 dekoracja stolow 05.01.11, 14:40
      bez tiulu! same platki i swieczki-nie bedzie za łyso??big_grin moze macie jakies pomysly, ciezko mi sobie wyobrazic jak udekorowac ta sale..
      stoly
    • zoska_85 co z kolorami?? 05.01.11, 14:43
      jak widzicie nie ma nigdzie jeszcze zadnego koloru a ja nie moge sie zdecydowac... myslalam o niebieskim fiolecie i rozu, albo sam pastelowy roz -bukiet i buty nie wiem juz sama.. mysle ze do tej sukni bedzie pasowal maly bukiet-kulka..co sadzicie?
      • mimiko Re: co z kolorami?? 05.01.11, 14:50
        Ooo to podobnie jak jasmile Ja myślę o fiolecie i ciemnym niebieskim, ale zobaczymy co z tego wyjdziesmile
        Sukienka nie ma żadnych świecidełek więc możesz sobie pozwolić na mocniejszy akcent jeśli chodzi o bukiet (żywe, wyraźne kolory), tak mi się przynajmniej wydajesmile Bukiet kulka - jeśli Ci się podoba, to czemu nie!
        Do koloru bukietu może być biżuteria w tych samych odcieniach, lub zupełnie neutralna, to już zależy co lubisz.
        Butki pod kolor sukienki, jasne. Nie kupowałabym pod kolor bukietu, bo suknia jest lekka i zwiewna, także kolorowy but sprawi, że będzie to wyglądało... hmm ciężkosmile

A welon?
        • zoska_85 Re: co z kolorami?? 05.01.11, 15:04
          super ja wlasnie tez myslalam o tych kolorachsmile co do butow to masz racje moglyby popsuc tak delikatna suknie.. co z welonem..hmmmm od samego poczatku mowilam ze niebig_grin teraz jednak kazdy mi mowi ze bede zalowac.. mial byc kwiat i lekko falowane,upiete wlosy(takie mam) a teraz, zaczelam,,chorowac'' na woalke baaaardzo mie sie podobaja tylko do tej sukni to raczej nie pasujesad((((((((((((((
    • mariolkawalczywkisielu Re: nasz slub maj 05.01.11, 15:14
      witaj!
      a którego maja ślubujecie?
      kościółek fajny, sukienka i bukiet też (choć do Twojej sukienki średnio mi pasuje)
      Z sal dużo bardziej podoba mi się ta z okrągłymi stołami, tylko nie pokazałaś jak tam z miejscem na tańcewink
      kolorystyka ze zdjęcia z kwiatami i płatkami na stole - świetna, poszłabym w nią (blade róże+szarości+biele+coś )

-
      • mimiko Re: welon 05.01.11, 15:23
        Ja myślę, że welon by tu jak najbardziej pasował i to długi. Może być z dwóch warstw i np. podpinany lub odpinany żeby później było wygodnie tańczyć. Możesz też jedną warstwę nałożyć na twarz i będzie też coś z woalkismile Myślałam o mgiełce, bez żadnych koronek i obszyć.
        t3.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcTplXQQDh1baZhCWrrhoJ4EToxNg31YIAYSCb24tz5znRu43NqR
        • mimiko Re: welon 05.01.11, 15:25
          coś w tym stylu np:
          www.danielszysz.pl/wp-content/uploads/2010/08/zdjecia-slubne-welon-plener-na-plazy.jpg
      • zoska_85 Re: nasz slub maj 05.01.11, 20:03
        dokladnie 14 majasmile no bukiet wlasnie wiem, ze nie pasuje.. ale bardzo mi sie podoba,mysle ze bardziej pasowałyby blado-rozowe piwonie tylko nie wiem czy beda dostepneuncertain albo jakis bukiet z fioletowo-niebieskimi do tego kolczyki dlugie wiszacei moze cos na reke?mozna szalec bo uwazam ze suknia jest bardzo skromna, nie ma nic swiecacego(panie proponowaly taki pas, na wstazce na tali z kamieni swiecacych. W sumie fajnie to wygladalo tylko cena przerazilawink)
        • evana Re: nasz slub maj 21.01.11, 12:10
          Piwonie na pewno beda bo ich jest najwiecej w maju smile
          • zoska_85 Re: nasz slub maj 21.01.11, 14:51
            ale mnie ucieszyłaś!!!!!!!!!!!!smilesmilesmile
    • marenka.w Re: nasz slub maj 05.01.11, 19:56
      Witaj smile
      Kościół piękny.
      Sala, szczególnie ta pierwsza bardzo ładna, tylko pytanie, czy goście mieliby tańczyć na tych płytkach?
      Jako łasuch, ucieszyłabym się na taką czekoladową fontannę smile
      Suknia śliczna.
      Co do bukietu, powinnaś wybrać taki kształt,z jakim będziesz czuła się najlepiej. A jeśli chodzi o skład kolorystyczny, to może np. biało-niebieski? Moim zdaniem do tej sukienki ładnie by takie połączenie pasowało.
      Jeśli chodzi o wystrój stołu, myślę , że płatki i świeczki wystarczą.
      Aha, no i obrączki, super smile
      • zoska_85 Re: nasz slub maj 05.01.11, 20:18
        smiledziekuje za mile slowasmileco do plytek -tak wlasnie na nich sie tanczy-tez bylam pzerazona ze bedzie ciezkowinkale bylam ,widzialam, no i zapewniano mnie, ze sa calkowicie bezpieczne.Po weselu zdam realacje czy to prawdabig_grin
    • gazeta_mi_placi Re: nasz slub maj 06.01.11, 21:30
      "Ślub majowy grób gotowy".
      • zoska_85 Re: nasz slub maj 06.01.11, 23:16
        hehe dooooooobre musze to napisac w zaproszeniachwink
      • karenek Re: nasz slub maj 07.01.11, 00:27
        Poległamtongue_out
        • zoska_85 Re: nasz slub maj 07.01.11, 18:34
          zarowalam big_grin jakby ktos mial watpliwoscibig_grin
          • kombinierek Re: nasz slub maj 20.01.11, 19:11
            co do welonu, to moim zdaniem zburzy całą koncepcję sukni. z kwiatem we włosach wyglądała by rewelacyjnie! też mam ślub 14 maja i prawie taka samą suknię, tylko na ramiączkach i dekoltem wodą na plecach smile jeżeli chodzi o buty, zastanawiam się nad kremowymi z czerwoną podeszwą, do tego czerwone paznokcie, bo kocham czerwony i chcę go mieć przy sobie, ale tak, żeby nie zdominował całości. oczywiście bardzo delikatny element czerwieni będzie miał Pan Młody w butonierce smile
            maj to wiosna, więc kolorystyka powinna być żywa, radosna. ja wybrałam zieleń, żółć,śmietankowy biały (do koloru sukni). delikatne polne kwiaty i duuuużo zieleni i świec. generalnie żółć, ale ładna, pełna, nie jaskrawa i zieleń są rewelacyjne na początek wiosny i bardzo ładnie by współgrały z kolorystyką sali.
            • kombinierek Re: nasz slub maj 20.01.11, 19:15
              a jeszcze trzymam się zasady im mniej i skromniej, tym lepiej, bo wtedy widać "całą" pannę młodą, a nie warstwy koronek, brokatów i świecidełek smile
              • zoska_85 Re: nasz slub maj 21.01.11, 10:40
                smile)))))) wiem jaką suknie będziesz miała-boska-nawet przymierzałamwink dla mnie również ważne jest to żeby było skromnie i z klasą nie nawidzę przeładowanych wesel pierdołami.. jeżeli chodzi o buty-nie chodzę na obcasie!!! Jest to dla mnie męczarnia!!!big_grin także wiem, że z butami bede miała problem... czy któraś z Was była na płaskim??? myslalam o takich ale kolor...https://img62.imageshack.us/i/butl.jpg/mysle, ze w marcu bedzie juz wystawiona kolekcja wiosenna i jakis wybor bedzie...

a to bukiety, nie wiem czy piwonie beda w maju...https://img146.imageshack.us/i/pinkflowers43510m.jpg/https://img828.imageshack.us/i/whiteflowers88310m.jpg/https://img26.imageshack.us/i/2576236362043bb1de44.jpg/https://img233.imageshack.us/i/receptionflowers08113m.jpg/https://img26.imageshack.us/i/2576236362043bb1de44.jpg/https://img64.imageshack.us/i/elisacicinellimg5968.jpg/
                • zoska_85 Re: nasz slub maj 21.01.11, 15:08
                  http://img52.imageshack.us/img52/4508/butsd.th.jpg

Uploaded with ImageShack.us
                  • kombinierek Re: nasz slub maj 21.01.11, 16:41
                    nie wyświetlają mi się zdjęcia big_grin bukiet zrobię sobie sama,z tego co będzie aktualnie rosło w maju smile co do butów, to ważne, żeby Tobie było wygodnie! i tym bym się kierowała na Twoim miejscusmile
                    ja się już nie mogę doczekać big_grin
                    myślę że wszystkie dodatki do sukni powinny być bardzo przemyślane i pasujące do siebie kolorystycznie, żeby nie rozpraszały za bardzo. a kolorowe buty do sukni są świetnym pomysłem i dodają charakteru. najważniejsze żeby czuć się swobodnie i wygodnie smile
                    • zoska_85 Re: nasz slub maj 21.01.11, 20:40
                      ja tez nie moge sie doczekacsmile co do butow-masz racje! kilka razy probowalam sie przemeczyc na obcasie...ale zawsze w rezerwie balerinkiwink1
                      2
                      3
                      4
                      5

szukam kolorowych kolczykow-fiolet ,niebieski ,roz-widzialyscie gdzies?? byłam w aparcie i jedne mi wpadly w okobig_grin ale moze wy mi dacie jakies namiary..
                      • kombinierek Re: nasz slub maj 23.01.11, 11:56
                        zdecydowanie numer 3 albo 4, fioletowe dodatki-genialne! smile
    • gazeta_mi_placi Re: nasz slub maj 26.01.11, 19:33
      "Ślub majowy grób gotowy".
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka