hele123 12.02.11, 12:27 Hej, Wasze doświadczenia z Weselem w plenerze/ w sali w wyjściem na ogród? Znacie jakies miejsca pod Warszawą? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
myniek1 Re: Wesele w plenerze 12.02.11, 19:50 Organizowałam 2 takie przyjęcia. Miejsc jest mnóstwo, wszystko zależy od stylu jaki preferujesz i budżetu. No i najważniejsze by zapewnić sobie alternatywę na wypadek deszczu. A w jakim to miesiącu? Odpowiedz Link Zgłoś
ga_lapagos Re: Wesele w plenerze 12.02.11, 20:09 Powiem Ci tak. Najlepsze wesele na jakim bylam bylo w plenerze. Sierpniowy wieczor, ogrod u przyjaciol daleko od cywilizacji w Pirenejach. Glosniki, stoly i tanczenie na bosaki na trawie. Nawet Starsze ciocie zdjemowaly buty i hasaly boso.Bylo to wesele moich przyjaciol, zorganizowane w 3 tygodnie. Byl gril i pompa z piwem. Bawilismy sie do rana, a potem mozna bylo spac w pokojach a co mlodsi w namiotach, ale jako ze kladlismy sie spac nad ranem to skonczylo sie na hamakach pod gwiazdami. Niezapomniana impreza. Ale bylo to Poludnie Francji gdzie w sierpniu nigdy nie pada. Imprezka byla nienadeta, w gronie 50 osob, ktorzy znali dobrze Mlodych i wiedzieli, ze nie bedzie to bardzo eleganckie wesele, ale takie swoiskie. Bylo super! A w Warszawie Ci nie pomoge Odpowiedz Link Zgłoś
hele123 Re: Wesele w plenerze 12.02.11, 22:47 ja wstępnie planuje w maju, Pogoda wiadomo nieprzewidywalna, dlatego moja "wizja" to taki półplener... To jeszcze w mojej wyobraźni Taka sala która będzie miała część sali na dworze tzn. nie chcę aby wesele było całkowicie na dworze. Odpowiedz Link Zgłoś
koliberek15 Re: Wesele w plenerze 18.02.11, 15:22 mój znajmoy zrobił wesele w plenerze na 250 oósb. WYdzuierażawił za miastem taka wielkę łąkę, dookoła lasy i nic więcej. Wszystk zwoził, wielkie eleganckie namiaotwy, stoły krzesła, przeniosne toalety, agregaty prądwórcze. wyszło super i do pozazdroszenia ale kjuz trzeci rok spłaca tą impreze, bo wyszła dwa razy drżoej niz w elegenckiej sali weselnej. dlatego szybko wybił mi z głowy ten pomysł. Odpowiedz Link Zgłoś
hele123 Re: Wesele w plenerze 18.02.11, 21:14 njo sie nie dziwię 250 osób i wszystko gdzies na łące to ładny wydatek, chociaż pewnie i piękna impreza Odpowiedz Link Zgłoś
famafema Re: Wesele w plenerze 17.08.13, 22:25 Wyłowiłam w necie zdjęcie takiego slubu w plenerze, wyglada uroczo. Tu z pewnoscią 250 osób by sie zmieściło Zdjęcie takiego ślubu Odpowiedz Link Zgłoś
myniek1 Re: Wesele w plenerze 18.02.11, 21:55 Faktycznie maj nieprzewidywalny jeśli chodzi o pogodę. A może taki motyw: Wesele w jakimś podwarszawskim dworku, ewentualnie sali lub restauracji z ładnym i dużym ogrodem, jeziorkiem itp. W ogrodzie budujemy podest, częściowo zadaszony, ozdobiony lampionami i tkaninami. Na podeście kanapy do wypoczynku, stoliki z przekąskami, może jakieś potrawy z grilla. Może grać muzyka (w innym stylu niż w sali wewnątrz). Tradycyjne stoły i parkiet mogą mieć miejsce wewnatrz budynku, ta zewnętrzna cześć może służyć jako wypoczynkowa. Odpowiedz Link Zgłoś
hele123 Re: Wesele w plenerze 19.02.11, 10:46 "myniek1" - dokładnie tak! Tak by było idealnie dla całkowicie otwarte wesele w plenerze, jest zbyt ryzykowne jak na polskie warunki pogodowe Mi najbardziej podobała by się taka opcja żeby goście mogli i wewnątrz siedzieć i korzystać z uroków ogrodu no i szukam takiej miejscówki... Odpowiedz Link Zgłoś
brytf-anna Re: Wesele w plenerze 19.02.11, 11:43 Zobacz restaurację Krasnodwór. Oni mają właśnie taką pół-namiotową salę... Też czegoś takiego szukam, niestety dla nas nie mieli terminu Odpowiedz Link Zgłoś
hele123 Re: Wesele w plenerze 19.02.11, 12:07 brytf-anna - a na kiedy pytałaś o termin? Odpowiedz Link Zgłoś
olinka733 Re: Wesele w plenerze 01.03.11, 19:27 a myniek to zawodowo się tym zajmuje, bo pomysł i wizja taka lekka i piękna? Odpowiedz Link Zgłoś
anka7961 Re: Wesele w plenerze 19.03.11, 20:42 hele123 napisała: > dla całkowicie otwarte wesele w plenerze, jest zbyt ryzykowne jak na polskie wa > runki pogodowe A mogę się spytać czemu tak uważasz? z dachu Ci przecież nie nakapie..... To trochę stereotyp, że do namiotu musi być piękna pogoda. Wiem, co mówię, bo byłam na imprezach pod namiotem nawet w zimie i też było super. Ja miałam wesele pod namiotem i było (IMHO) pięknie i och i ach, ale pamiętaj, że tak jak już ktoś to wyżej napisał musisz mieć większy budżet, niż na standardową salę. To po pierwsze. Po drugie jeśli szukasz miejsca, to szukaj takiego gdzie masz zaplecze sanitarne i gastonomiczne. Chyba że albo jesteś zdecydowana zafundować gościom zwykłe tojki, albo masz na takie "ciut" droższe i bardziej stosowne do okazji. Jeśli chodzi o konkretne miejsce, to ja bardzo długo szukałam. Też chciałam mieć dworek i nastwienie na wesele częściowo plenerowe, a częściowo pod dachem. Przeważnie we wszystkich dworkach są organizowane wesela i mało kto chce za niższą cenę podnająć sam teren (ja szukałam czegoś, gdzie mogłabym wpuścić swój catering). Suma sumarum miałam w dworku część "odpoczynkową", czyli bufet kawowy, stół z ciastami i owocami i stoliki do siedzenia. Pod namiotem były stoły (przy których siedzieli goście), orkiestra, a ogrodzie stał grill i stoły z ławeczkami. Nie polecam miejsca w którym ja miałam, bo dopięcie wszystkiego na ostatni guzik kosztowało mnie dużo nerwów i przepychanek z właścicielem. Uważam, że Pan L. nie stanął na wysokości zadania, w porównaniu do kasy którą wziął. Odpowiedz Link Zgłoś
ilekobietamalat [...] 03.09.11, 20:20 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
abihsba Re: Wesele w plenerze 14.08.13, 11:36 Są namioty, które chronią przed deszczem, mają nawet ogrzewanie, więc nawet w tym najgorszym przypadku się sprawdzą. Wesele w plenerze to piękna sprawa, z daleka od szumu miasta, mnóstwo gości - sama o wszystkim decydujesz, nic Ci sala nie narzuca. mojewielkieamerykanskiewesele.blogspot.com/2013/04/koscio-sala-zespo-pomocy-od-czego-mam.html tu masz pomysły jak można zrobić takie wesele. Osobiście jeszcze na żadnym nie byłam, ale chętnie bym się wybrała. Odpowiedz Link Zgłoś
jamesonwhiskey Re: Wesele w plenerze 27.03.14, 16:30 . Imprezka byla nie > nadeta rozbija mnie to impreza nie nadeta. co to niby ma znaczyc grill na dzialce i aj waj impreza nie nadeta a impreza normalna jak dla cywilizowanyc ludzi to juz nadeta jest ? Odpowiedz Link Zgłoś
kate8001 Re: Wesele w plenerze 03.09.11, 10:43 zapomniałam dodać właścicielka przemiła nie ma dla niej rzeczy niemożliwych,do ślubu jadę dorożką niedaleko jest kościół,jedzenie bardzo dobre,łazienki połączone z namiotem nie trzeba biegać daleko są to budynki,wysoki standard,dekoracja sali wchodzi w cene od osoby więc naprawdę warto, opłaca się jeśli ktoś marzy o weselu w plenerze Odpowiedz Link Zgłoś
kacza-noga [...] 04.09.11, 14:00 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
asfo Re: Wesele w plenerze 05.09.11, 14:02 Byłam na dwóch plenerowych weselach i na obu komary zżarły gości żywcem. Więc lepiej mieć na podorędziu zapas autanu i unikać plenerów z urokliwymi fontannami, oczkami wodnymi itp. Odpowiedz Link Zgłoś
papermache Re: Wesele w plenerze 08.09.11, 13:53 Ostatnio byłam na weselu w plenerze w Milanówku, ale to było na prywatnej posesji. Odpowiedz Link Zgłoś
audrey_horne Re: Wesele w plenerze 09.09.11, 02:26 Byłam w zeszłym roku na weselu przyjaciółki w restauracji Stajnia na Natolinie. Nie jest 100% plener, raczej pół na pół (ogródek z grillem + budynek). Ja byłam zachwycona, jedzenie świetne, ale, jak już mówiły dziewczyny, uwaga na komary! Nam nie dawały spokoju mimo świec przeciwkomarowych i namiętnego spryskiwania się Offem. Odpowiedz Link Zgłoś
magdula7 [...] 01.06.12, 11:52 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
magdula7 [...] 06.06.12, 11:51 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
magdula7 [...] 09.06.12, 12:43 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
ilka1986 [...] 22.11.12, 10:18 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
patrycja2526 [...] 09.04.14, 10:50 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
mondeliana Re: Wesele w plenerze 09.04.14, 14:11 Marzy mi się takie wesele w plenerze Odpowiedz Link Zgłoś
ilona7910 Re: Wesele w plenerze 05.01.15, 00:10 Hey! Czy ktoś z Was słyszał obiektywne opinie lub wie jakie są opinie o organizowaniu wesela w plenerze w obiekcie Rancho pod Bocianem - Tarczyn? Pytam bo na portalach weselnych same pozytywy. Byliśmy z wizytą tam we wrześniu i teren jest ogromny, natomiast nie znalazłam nigdzie opinii osób, które tam robiły wesele. Czy cena 190 zł za plener od osoby to dużo? Odpowiedz Link Zgłoś
lenka11211 Re: Wesele w plenerze 29.01.15, 18:53 ja tez byłam na weselu w plenerze, gdyby nie to, że jeśli wyszło się z podestu to szpilki wbijały sie w trawnik to byłoby całkiem idealnie Odpowiedz Link Zgłoś
microbot12 Re: Wesele w plenerze 29.01.15, 21:48 Moja koleżanka miała.. wyszło kiepsko, bo byłą końcówka sierpnia i wieczorem dosyć zimno.. potem przenosiny pod namiot.. ma to swój urok, ale jest ryzyko pogodowe.. Odpowiedz Link Zgłoś