ni-ut 03.07.11, 20:13 Dziewczyny które pobieracie się bądź pobierałyście się latem- czy zakładałyście rajstopy? Ja raczej nie zamierzam, ale czy nie będzie wyglądało to dziwnie, tzn. jakby czegoś brakowało? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
angazetka Re: Rajstopy na ślub w sierpniu-tak czy nie? 03.07.11, 20:17 Bez rajstop to można do letniej sukienki na spacer na lody... Odpowiedz Link Zgłoś
ni-ut Re: Rajstopy na ślub w sierpniu-tak czy nie? 03.07.11, 20:18 A niby czemu, do czego one są aż tak potrzebne szczerze mówiąc? Odpowiedz Link Zgłoś
miss_chloe Re: Rajstopy na ślub w sierpniu-tak czy nie? 03.07.11, 20:22 Dress code. Nagie nogi to na plaży Poza tym jeśli będziesz miała zakryte buty to bez rajstop jest niewygodnie. Możesz założyc ponczochy. Odpowiedz Link Zgłoś
suri_sinister Re: Rajstopy na ślub w sierpniu-tak czy nie? 03.07.11, 20:23 Sama biore slub w sierpniu tego roku i nie zamierzam miec zadnych rajstop, ponczoch. Uwazam, ze sa zbedne. Najgorsze co moze byc to jeszcze rajstopy, ponczochy w bialym kolorze... noga wyglada jak pasztetowa... ale to moja subiektywna opinia. Odpowiedz Link Zgłoś
ni-ut Re: Rajstopy na ślub w sierpniu-tak czy nie? 03.07.11, 20:26 > Najgorsze co moze byc to jeszcze rajstopy, ponczochy w bialym kolorze... noga w > yglada jak pasztetowa... ale to moja subiektywna opinia. hihi, ja właśnie też tak myślę i dlatego nie za bardzo chcę to założyć... Troszkę wygląda się jak dziecko komunijne... Odpowiedz Link Zgłoś
suri_sinister Re: Rajstopy na ślub w sierpniu-tak czy nie? 03.07.11, 20:38 Ja mam akurat buty z otwartym przodem i nie wybrazam sobie zalozyc do nich cokolwiek. Najnowszy wymysl rajstopy, ponczochy bez palcow to najbrzydsza czesc garderoby jaka widzialam. Jesli slub jest latem to ja nie widze potrzeby zakladac czegokolwiek. Wiele PM nie wyobraza sobie jednak isc z golymi nogami, bez bialych rajstopek i niebieskiej podwiazki... Co kto lubi Odpowiedz Link Zgłoś
klawiatura_zablokowana Re: Rajstopy na ślub w sierpniu-tak czy nie? 04.07.11, 13:17 A do śnieżnobiałej sukni jakie są trendy? Czarne, kawowe czy fioletowe? Tak z ciekawości pytam. Odpowiedz Link Zgłoś
basiaaisab Re: Rajstopy na ślub w sierpniu-tak czy nie? 03.07.11, 20:27 > A niby czemu, do czego one są aż tak potrzebne szczerze mówiąc? do elegancji Odpowiedz Link Zgłoś
miss_chloe Re: Rajstopy na ślub w sierpniu-tak czy nie? 03.07.11, 20:21 Ja mam zawsze rajstopy na ślubie i weselu - tak samo jak w pracy. Pogoda nie jest usprawiedliwieniem. Jeśli sala będzie klimatyzowana to nie powinnaś odczuwać dyskomfortu. Poza tym wystarczy kupić sobie bardzo cienkie Odpowiedz Link Zgłoś
stworzenje Re: Rajstopy na ślub w sierpniu-tak czy nie? 03.07.11, 21:00 na sam ślub zdecydowanie tak. Na sali w trakcie zabawy już jeśli faktycznie będzie upał zdjąć czemu nie. Poza tym najlepiej i najwygodniej pończochy do paska albo samonośne . Latem w większości kościołów mimo wszystko jest nieco chłodno, mi na pewno by stopy zmarzły przez te 45minut. Odpowiedz Link Zgłoś
bukfa Re: Rajstopy na ślub w sierpniu-tak czy nie? 03.07.11, 20:35 Ja biore slub 11 sierpnia i zadnych rajstop/ponczoch nie planuje. Do pracy tez latem nie nosze. Chyba bym sie rozplynela! Mam slubna sukienke do kolan i buty z otwartymi palcami. Mamy w koncu 21 wiek i ponczochy do elegancji nie sa koniecznie potrzebne (podobnie jak kapelusz i rekawiczki, bez ktorych moja babcia nie wyszlaby z domu za skarby swiata). Dodam ze tak w ogole ponczochy kocham i w chlodniejszych sezonach nosze z przyjemnoscia. Ale w sierpniu - litosci! Odpowiedz Link Zgłoś
ni-ut Re: Rajstopy na ślub w sierpniu-tak czy nie? 03.07.11, 20:41 No właśnie. Ja ogólnie mam uczulenie na rajstopy, gdy je zakładam swędzi mnie skóra i pojawia się taka czerwona wysypka, a latem może być jeszcze gorzej. Odpowiedz Link Zgłoś
suri_sinister Re: Rajstopy na ślub w sierpniu-tak czy nie? 03.07.11, 20:44 tym bardziej sie nie zastanawiaj, lepiej miec gole nogi, niz sie co chwile drapac Odpowiedz Link Zgłoś
ni-ut Re: Rajstopy na ślub w sierpniu-tak czy nie? 03.07.11, 20:47 Chyba masz rację, wolę być nieelegancka niż podirytowana Odpowiedz Link Zgłoś
miss_chloe Re: Rajstopy na ślub w sierpniu-tak czy nie? 03.07.11, 20:54 Ja bym czuła się naga gdybym wyszła z domu w garsonce bez rajstop/ponczoch a co do peep toe to są specjalne spray aczkolwiek nie probowalam. Bo rajstopy noszę tam gdzie peep toe tez nie wypada ;p Odpowiedz Link Zgłoś
ni-ut Re: Rajstopy na ślub w sierpniu-tak czy nie? 03.07.11, 20:57 Ja wychodziłam na prawie każde wesele bez rajstop i się naga nie czułam. Ale każdy ma inne poglądy... Odpowiedz Link Zgłoś
stworzenje Re: Rajstopy na ślub w sierpniu-tak czy nie? 03.07.11, 21:04 aa pamiętam jak jako świadkowa u mojej siorki lat temu 12. No miałam te rajtuzy chociaż wcale mi w smak nie było. Lipiec,upał bardzo. No,ale że to jednak nie wypada i co wytrzymałam w kościele, potem na fotkach, część wesela a potem poszły w kąt .Dodam,że sukienkę miałam długą czyli nogi zakryte materiałem jak u młodej.I pamiętam,że w kościele jednak trochę by mi stopy przymarzły bez rajtuzy hehe.Stary duży kościół murowany więc jednak. Już bez przesady - wszak pan młody cały czas koszula, kamizelka+garniak.Da się? Da i facet skórę grubszą ma . Odpowiedz Link Zgłoś
chomiczkami Re: Rajstopy na ślub w sierpniu-tak czy nie? 03.07.11, 21:35 Pończochy. Dama do strojów eleganckich zawsze ma coś na nogach. Buty również. Nie zdejmuję obcasów na imprezach. A prawie na pewno nogi by mi się obtarły bez rajstop i byłoby mi nieprzyjemnie. Pończochy są dla mnie nawet bardziej oczywiste niż elegancki kapelusz, który zakładam przy uroczystych letnich okazjach. Tym bardziej na swoim ślubie nie zaniedbałabym kwestii pończoch. Odpowiedz Link Zgłoś
kaga9 Re: Rajstopy na ślub w sierpniu-tak czy nie? 03.07.11, 21:39 Miałam cieniutkie pończochy, 8 DEN, w kolorze cielistym, bez wzmocnienia na palcach. Bez pończoch nie doszłabym do kościoła, wszystkie buty mnie obcierają. Ślubne obtarłyby na bank, chodziłam w nich, włożonych na gołą stopę, po domu. Odpowiedz Link Zgłoś
zoselin1987 Re: Rajstopy na ślub w sierpniu-tak czy nie? 03.07.11, 22:07 A kto powiedział,że muszą być białe rajstopy?? Ja nie wyobrażam sobie iść na swój ślub bez rajstop/pończoch, samonośnych.... Dla mnie po prostu wygląda noga zupełnie inaczej w rajstopach i bez nich,ale co kto woli. Ja mam ślub 27 sierpnia i na pewno COŚ założę. Odpowiedz Link Zgłoś
sajolina Re: Rajstopy na ślub w sierpniu-tak czy nie? 03.07.11, 23:16 Ja bym założyła cienkie pończochy cieliste, ale to raczej po to, żeby uniknąć obtarć. Myślę, że jeśli wesele jest w klimatyzowanej sali, to się raczej nie przegrzejesz, a w razie czego ściągniesz. A jak nie chcesz w ogóle zakładać, to nie zakładaj, kto Ci tam będzie pod kieckę zaglądał.....P Nikt nie chce oglądać skrzywionej panny młodej, więc lepsza zadowolona bez rajstop niż umęczona w pończoszkach, no chyba, że urządzasz supereleganckie wesele to lepiej ubierz te pończochy. BTW - w zeszłym roku zadałam tu pytanie, czy wypada, aby w lipcu gość weselny (facet) miał na sobie koszulę z krótkim rękawem. Zostałam zjedzona i zakrzyczana, więc potulnie wymusiłam koszulę z długim rękawem pomimo tego, że upał był sakramencki, nie było czym oddychać. Jak się okazało, jedynymi panami w koszuli z długim rękawem był pan młody, świadek i mój facet. Reszta zadowolona pląsała w krótkich Odpowiedz Link Zgłoś
chomiczkami Re: Rajstopy na ślub w sierpniu-tak czy nie? 04.07.11, 00:39 Bo byli, cholery jedne, nieeleganccy. A pan młody i świadek musieli być eleganccy i już. Ja bym była dumna. Chomiczka + eleganckie obuwie - pończochy = tragedia Nie jestem więc obiektywna, bo ja pończochy bym miała na sto procent. Odpowiedz Link Zgłoś
jnkjnk Re: Rajstopy na ślub w sierpniu-tak czy nie? 04.07.11, 10:25 > Bo byli, cholery jedne, nieeleganccy. A pan młody i świadek musieli być eleganc > cy i już. Ja bym była dumna nie przesadzacie przypadkiem? w imię czego człowiek ma się męczyć? W imię jakiś zasad, które wymyślił jakiś inny człowiek? Masakra, ja wolałabym też żeby mój facet dobrze się czuł a nie męczył się podczas upału, bo tak mówi SV. Chore... Odpowiedz Link Zgłoś
deszcz.ryb Re: Rajstopy na ślub w sierpniu-tak czy nie? 04.07.11, 17:23 > nie przesadzacie przypadkiem? w imię czego człowiek ma się męczyć? W imię tego, że żyje w społeczeństwie, które wymaga od niego pewnych zachowań [to, że niektóre zachowania nie mają wiele sensu w niektórych sytuacjach to inna sprawa]. Społeczeństwo wymaga od ciebie wielu rzeczy obiektywnie "niewygodnych", "nudnych", "bez sensu", ale takich, które musisz robić. Na przykład: stoisz grzecznie w kolejce, zamiast przepychać się do kasy. Mówisz "dziękuję", "dzień dobry", "proszę" i "do widzenia" [mówisz to nawet osobom, których nie lubisz!]. Jeżeli w pracy wymagany jest dress code, to ubierasz się tak, jak ci każą [i nie ma, że gorąco]. >Masakra, ja wolałabym też żeby mój > facet dobrze się czuł a nie męczył się podczas upału, bo tak mówi SV. Chore... Nikt nie zlinczuje twojego faceta jeżeli przyjdzie w koszuli z krótkim rękawem na ważną uroczystość, ale musisz być świadoma, że on tym strojem zamanifestuje: "nie znam/lekceważę SV". I wiele osób od razu wyrobi sobie o nim swoje zdanie [niezbyt pochlebne: "o, nuworysz przyszedł" ]. Odpowiedz Link Zgłoś
kaja86 Re: Rajstopy na ślub w sierpniu-tak czy nie? 04.07.11, 17:37 niezbyt pochlebne: "o, nuworysz przyszedł" Hmm, czyli taki Wokulski? A on się nie przejmował i jakoś dawał radę Odpowiedz Link Zgłoś
deszcz.ryb Re: Rajstopy na ślub w sierpniu-tak czy nie? 04.07.11, 17:44 Żartowałam. No i Wokulski w końcu nie dał rady [pewnie przez te czerwone dłonie ]. Odpowiedz Link Zgłoś
kaja86 Re: Rajstopy na ślub w sierpniu-tak czy nie? 04.07.11, 17:49 Hmm, no w końcu to każdy nie da, poza tym ja wierzę w to alternatywne zakończenie )) Odpowiedz Link Zgłoś
deszcz.ryb Re: Rajstopy na ślub w sierpniu-tak czy nie? 04.07.11, 18:06 Pisząc, że Wokulski "nie dał rady" miałam na myśli to, że nie zdobył w końcu miłości Izabeli. Odpowiedz Link Zgłoś
kaja86 Re: Rajstopy na ślub w sierpniu-tak czy nie? 04.07.11, 18:14 Ale to chyba lepiej tak naprawdę Odpowiedz Link Zgłoś
deszcz.ryb Re: Rajstopy na ślub w sierpniu-tak czy nie? 04.07.11, 18:24 Dla mnie nie lepiej, bo ja jestem z frakcji według której Wokulski wysadził się naprawdę - właśnie między innymi przez niespełnioną miłość do Izabeli. Odpowiedz Link Zgłoś
kaja86 Re: Rajstopy na ślub w sierpniu-tak czy nie? 04.07.11, 18:37 Ale Izabela nie była go warta, żeby być z nią musiałby całymi dniami łazić na jakieś spacery w cylindrze i obiady we fraku, umarłby z nudów jak już by mu zauroczenie przeszło Odpowiedz Link Zgłoś
bukfa Re: Rajstopy na ślub w sierpniu-tak czy nie? 04.07.11, 18:15 No tak, ale "dress code" w pracy ustala pracodawca. A na wlasnym slubie "dress code" ustala sama para mloda (styl wieczorowo-balowy? piknik? wesele w remizie? elegancka restauracja? ognisko? I te pe). Na zaproszeniach slubnych widuje dosc czesto objasnienie jaki "dress code" sobie wymyslila dana para. Odpowiedz Link Zgłoś
deszcz.ryb Re: Rajstopy na ślub w sierpniu-tak czy nie? 04.07.11, 18:23 >Na zaproszeniach slubnych widuje dos > c czesto objasnienie jaki "dress code" sobie wymyslila dana para. Przyznam, że tego na zaproszeniach jeszcze nie widziałam. Ale owszem, spotkałam się z sytuacjami, w których to gospodarze imprezy mówią: "załóżcie coś luźniejszego, nie musicie wbijać się w garniak'. Ale skoro nie mam takiej informacji, to jako gość chcę maksymalnie uszanować gospodarzy, zakładając coś eleganckiego - czyli ja rajstopy a facet koszulę z długim rękawem. Odpowiedz Link Zgłoś
callja Re: Rajstopy na ślub w sierpniu-tak czy nie? 04.07.11, 18:25 deszcz.ryb napisała: jako gość chcę maksymalnie uszanować go > spodarzy, zakładając coś eleganckiego - czyli ja rajstopy a facet koszulę z dłu > gim rękawem. Witam w klubie Odpowiedz Link Zgłoś
jnkjnk Re: Rajstopy na ślub w sierpniu-tak czy nie? 04.07.11, 19:18 Ale skoro nie mam takiej informacji, to jako gość chcę maksymalnie uszanować go > spodarzy, zakładając coś eleganckiego - czyli ja rajstopy a facet koszulę z dłu > gim rękawem. idąc tym tokiem myślenia to mojego kuzyna na jego ślubie wszyscy zbesztali bo przyszli w koszulach z krótkim rękawem! Odpowiedz Link Zgłoś
deszcz.ryb Re: Rajstopy na ślub w sierpniu-tak czy nie? 04.07.11, 19:39 Nie, z tego wynika, że całe to środowisko nie zna zasad SV. Albo niektórzy znają, ale z wygody idą za resztą "bo skoro inni mają z krótkim rękawem, to mogę i ja". Odpowiedz Link Zgłoś
jnkjnk Re: Rajstopy na ślub w sierpniu-tak czy nie? 04.07.11, 20:03 deszcz.ryb napisała: > Nie, z tego wynika, że całe to środowisko nie zna zasad SV. Albo niektórzy z > nają, ale z wygody idą za resztą "bo skoro inni mają z krótkim rękawem, to mogę > i ja". czyli jest git- nikt nic nie wie, nie ma spiętych pośladów i nie męczy się w imię jakiegoś tam SV. Odpowiedz Link Zgłoś
bukfa Re: Rajstopy na ślub w sierpniu-tak czy nie? 04.07.11, 19:33 Tak, zgodze sie ze jak nie wiadomo to lepiej przesadzic w strone elegancji. Ale tu nie mowimy o gosciach tylko o samej pannie mlodej - chyba ma prawo zadecydowac stopien formalnosci wlasnego slubu i wesela? Odpowiedz Link Zgłoś
deszcz.ryb Re: Rajstopy na ślub w sierpniu-tak czy nie? 04.07.11, 19:42 No ale przecież tak napisałam, o, proszę: "Ale owszem, spotkałam się z sytuacjami, w których to gospodarze imprezy mówią: "załóżcie coś luźniejszego, nie musicie wbijać się w garniak'." Odpowiedz Link Zgłoś
bukfa Re: Rajstopy na ślub w sierpniu-tak czy nie? 05.07.11, 20:30 No wlasnie. Wiec zalozycielka forum moze zdecydowac jako panna mloda ze chce miec wesele w stylu mniej formalnym oraz bezponczoszkowym i to goscie powinni sie dostosowac do niej a nie ona do gosci Odpowiedz Link Zgłoś
audrey_horne Re: Rajstopy na ślub w sierpniu-tak czy nie? 06.07.11, 03:15 Ja się spotykam często. To przecież normalne, że w przypadku ważniejszych uroczystości na zaproszeniu widnieje informacja "black tie", "casual", etc. Naprawdę się z tym nie spotkałyście? Odpowiedz Link Zgłoś
jnkjnk Re: Rajstopy na ślub w sierpniu-tak czy nie? 04.07.11, 19:13 musisz być świadoma, że on tym strojem zamanifestuje: > "nie znam/lekceważę SV". I wiele osób od razu wyrobi sobie o nim swoje zdanie > [niezbyt pochlebne: "o, nuworysz przyszedł" ]. ale mnie rozbawiłas, myslisz, że wszyscy na świecie wiedzą o tych zasadach SV? Odpowiedz Link Zgłoś
deszcz.ryb Re: Rajstopy na ślub w sierpniu-tak czy nie? 04.07.11, 19:26 > ale mnie rozbawiłas, myslisz, że wszyscy na świecie wiedzą o tych zasadach SV? No właśnie dzięki temu, kto co ubrał na ważną uroczystość, widać, kto wie, a kto nie. Odpowiedz Link Zgłoś
audrey_horne Re: Rajstopy na ślub w sierpniu-tak czy nie? 05.07.11, 08:08 Ale co nam po SV, kiedy język polski kuleje? Ubrać możemy siebie, dziecko albo choinkę. Ubranie możemy co najwyżej ZAŁOŻYĆ. Odpowiedz Link Zgłoś
blue.bluebell Re: Rajstopy na ślub w sierpniu-tak czy nie? 05.07.11, 14:26 > W imię tego, że żyje w społeczeństwie, które wymaga od niego pewnych zachowań [...] No ale, zdaje się, że to społeczeństwo, czy raczej - społeczność, na konkretnym przytaczanym weselu, nie wymagało koszuli z długim rękawem przy upale. Wręcz przeciwnie. Ta społeczność absolutnie dopuszczała wygodę i higienę/schludność. Nieprawdaż? Odpowiedz Link Zgłoś
bukfa Re: Rajstopy na ślub w sierpniu-tak czy nie? 04.07.11, 01:05 A jeszcze dodam ze wiele zalezy od stylu sukienki i w ogole stylu slubu/wesela. Ja np. mam sukienke krotka, bez ramiaczek, oraz buty z odkrytymi palcami i pieta (a slub bedzie rano w plenerze). Do takiego stylu moim zdaniem ponczochy wygladalyby wrecz karykaturalnie. Natomiast jesli slub odbywa sie w sukniach balowych i smokingach to faktycznie ponczoszka by sie przydala. Odpowiedz Link Zgłoś
mechantloup Re: Rajstopy na ślub w sierpniu-tak czy nie? 04.07.11, 11:17 Przecież nie trzeba zakładać plastikowych, grubych getrów tudzież błyszczących się jak psu jajca tworów z namiastką lycry w składzie. Mamy XXI wiek i jest coś takiego jak rajty 8 den, w dodatku bez wzmacnianej części palcowej, matowe. Na swoim ślubie miałam takie właśnie pończochy, do tego buty peep toe i wyglądało to zdecydowanie bardziej elegancko niż goła łydka. Jakoś upał mi nie przeszkadzał. Poza tym, noga w cienkich, cielistych rajtach wygląda dużo zgrabniej. Klasyczna elegancja/dress code jest na miejscu zawsze i wszędzie. Tak, jak nie wyobrażałam sobie ślubu bez pończoch/rajstop, tak nie wyobrażam sobie biurowego stroju bez powyższych. Moim zdaniem, babka w eleganckim kostiumie (w biurze/urzędzie, etc.) ale bez rajstop wygląda po prostu niechlujnie. Odpowiedz Link Zgłoś
bukfa Re: Rajstopy na ślub w sierpniu-tak czy nie? 04.07.11, 17:15 Przy subtelnym peeptoe takie ponczoszki rzeczywiscie sa niewidoczne. No ale jesli buty pokazuja wszystkie palce (albo nawet 3-4), to w ponczochach stopa wygladalaby jak pletwa z blonka... Brrrr. Nie rozumiem skad ta niechec do pokazania kawalka pieknej opalonej golej skory (zwlaszcza latem)? Sa faktycznie materialy i kroje przy ktorych gola noga wyglada glupio, ale sa i style do ktorych wlasnie pasuje (np. romantyczno rusalkowy). To naprawde zalezy od stylizacji i nie zgadzam sie ze wszyscy musza sie ubierac na jedno kopyto w imie "zasad elegancji". Odpowiedz Link Zgłoś
chomiczkami Re: Rajstopy na ślub w sierpniu-tak czy nie? 04.07.11, 18:22 A bo ja nieładne stopy mam i szerokie, i moje eleganckie buciki mają kryte palce. Możecie się zgorszyć, ale moje nogi też nie są idealnie gładkie i pięknie opalone, bo w wakacje chodzę w różnych spodniach i najczęściej w krytych butach . No i dla mnie elegancja, i taka biurowa, i taka ślubna, musi być kompletna. Odpowiedz Link Zgłoś
audrey_horne Re: Rajstopy na ślub w sierpniu-tak czy nie? 05.07.11, 08:13 Nikt mnie nie przekona, że rajstopy i peep toe to dobre połączenie. Przykro mi, ale wygląda to dramatycznie źle. Odpowiedz Link Zgłoś
klawiatura_zablokowana Re: Rajstopy na ślub w sierpniu-tak czy nie? 04.07.11, 13:18 Ja miałam pończochy ecru, 8 den. Ani tyłek się nie spocił, ani nie było ich widać Rajstop bym nie założyła, gorąco by mi było. A w gołych nogach bym nie poszła, szczególnie w butach z zakrytymi palcami. Odpowiedz Link Zgłoś
stworzenje Re: Rajstopy na ślub w sierpniu-tak czy nie? 04.07.11, 13:20 klawiatura_zablokowana napisała: > Ja miałam pończochy ecru, 8 den. Ani tyłek się nie spocił, ani nie było ich wid > ać > Rajstop bym nie założyła, gorąco by mi było. A w gołych nogach bym nie poszła, > szczególnie w butach z zakrytymi palcami. > Jako gość w upalnym sierpniu poszłam dokładnie takich rajtach 8den itd.Po 1/3 wesela poszły niestety w kąt bo i się podarły i jednak mnie grzały a intensywnie tańczę zwykle .Ale tzw. wejście, sam ślub był w nich. Ale te 8 den takie są matowe,że ich nie widać . Odpowiedz Link Zgłoś
annajustyna Re: Rajstopy na ślub w sierpniu-tak czy nie? 04.07.11, 22:00 Klawiatura, masz superbloga . Usmialam sie, a jestem wedle co niektorym tzw. katolickim betonem . Odpowiedz Link Zgłoś
klawiatura_zablokowana Re: Rajstopy na ślub w sierpniu-tak czy nie? 04.07.11, 23:58 A dzięki, muszę zaktualizować, bo mi się ostatnio zdechł ciupeńkę Ale już nie robimy offtopu, sza Odpowiedz Link Zgłoś
ferworia Re: Rajstopy na ślub w sierpniu-tak czy nie? 04.07.11, 17:31 Miałam ślub w sierpniu, temperatura powyżej trzydziestu stopni, buty z odkrytą piętą i palcami. Poszłam bez pończoch, pod sukienkę mi nikt nie zaglądał, a ja sama nie miałam z tym, że nie mam pończoch, problemu. Odpowiedz Link Zgłoś
chocoladette Re: Rajstopy na ślub w sierpniu-tak czy nie? 04.07.11, 17:38 Ja tez mialam slub w upal i nie mialam rajstop. Sukienke mialam zwiewna i ponczochy wygladalyby glupio. Nie po to kupowalam zreszta buty bez palcow, zeby zakladac rajstopy, bo wyglada to wg mnie glupio. Na szczescie mnie zwykle nie obcieraja buty. --- Odpowiedz Link Zgłoś
callja dla zwolenniczek "luzu" 04.07.11, 17:48 i burzycielek "betonowego & bezsensownego SV" Przyklad z praktyki... "wyluzowana & nowoczesna" Panna Młoda, czyli strojna suknia, przymałe sandałki i wyłażące z nich paluchy - ogólny widok zdecydowanie niefajny... forum.przewodnikmp.pl/topic6378.html Pod rozwagę tym, co konwenanse i (niegłupie!) zasady dress code mają generalnie w nosie.... Odpowiedz Link Zgłoś
callja Re: dla zwolenniczek "luzu" 04.07.11, 17:49 Sorki chyba pomyliłam link - bardzo proszę Moderatoki o usunięcie linka z poprzedniej wiadomości: www.komisslubny.pl/images/oferty/36143_4.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
ferworia Re: dla zwolenniczek "luzu" 04.07.11, 18:00 Tak, jak ktoś nie założył rajstop to na pewno miał bezę, wystając palce u stóp i prześwitujący gorset oraz balony na sali. Nie popadajmy w skrajności. Odpowiedz Link Zgłoś
chomiczkami Re: dla zwolenniczek "luzu" 04.07.11, 18:25 Musiałabym cały post zgładzić. Chcesz tego? Odpowiedz Link Zgłoś
callja Re: dla zwolenniczek "luzu" 04.07.11, 18:27 chomiczkami napisała: > Musiałabym cały post zgładzić. Chcesz tego? Tak, proszę!! Odpowiedz Link Zgłoś
bukfa Re: dla zwolenniczek "luzu" 04.07.11, 18:01 Oczywiscie ze koszmarki sie zdarzaja. Dla rownowagi, kilka slicznych (i eleganckich!) stylizacji bez ponczoszek www.snippetandink.com/real-wedding-valery-chauncey.html/ greenweddingshoes.com/real-wedding-maria-michaels-new-orleans-wedding/ Odpowiedz Link Zgłoś
callja Re: dla zwolenniczek "luzu" 04.07.11, 18:19 Pierwsza z par (z ciemnoskórą Panna Młodą) jest bardziej przestylizowana, niż elegancka - zwłaszcza buty Pana Młodego są... wyraziste I na pewno nie była to koncepcja w duchu klasycznego szyku, tylko nieco filmowa, celowo przestylizowana. Druga Panna Młoda spokojnie mogla nałożyć transparentne pończoszki do kolorowych butów - kryte czółenka + kolorowe pantofelki (w dodatku zamszowe) wygladają... IMHO conajmniej dziwnie. Gwoli wyjaśnienia - też należę do grona tych dziewczyn, ktore na oficjalne okazje ZAWSZE zakładają rajstopy (choćby asfalt się topił z upału), a męża zawsze ubieram w koszule z długim rękawem na szczęście mąż edukowany w temacie - ergo zna zasady dress code i przestrzega ich Co nie przeszkadza nam iść na letni spacerek ubranym zupełnie na luzie - ale to już jest prive przechadzka Odpowiedz Link Zgłoś
jnkjnk Re: dla zwolenniczek "luzu" 04.07.11, 19:10 O Boże, calija. Nadworna dewota i pani akuratna;p Odpowiedz Link Zgłoś
ewul100 Re: dla zwolenniczek "luzu" 05.07.11, 12:23 Zgadzam się z Tobą. Szczególnie ta druga w pończoszkach wyglądałaby lepiej. I też uważam, że rajstopy na ważne uroczystości, do eleganckich strojów powinno się zakładać. Tak jak mżczyzna powinien w takiej sytuacji założyć koszulę z długim rękawem. Nie uważam, żeby była to jakaś straszna męczarnia. Tym bardziej, że te nieszczęsne rajstopy będziemy mieć na nogach tylko kilka godzin.. A w każdy następny, upalny dzień możemy chodzić z gołymi nogami. Odpowiedz Link Zgłoś
pinkmonkey Re: Rajstopy na ślub w sierpniu-tak czy nie? 04.07.11, 18:57 ja bede bez Odpowiedz Link Zgłoś
bukfa Re: Rajstopy na ślub w sierpniu-tak czy nie? 04.07.11, 19:29 Ale debata sie rozkrecila, jak o kolach Kocham to forum! Odpowiedz Link Zgłoś
stworzenje Re: Rajstopy na ślub w sierpniu-tak czy nie? 04.07.11, 19:47 miałam parę która brała ślub cywilny nad rzeką. No i tam rajtki,pończochy by wręcz komicznie wyglądały. Młoda nie miała ani jednego ani drugiego, do tego sandałki. Także ja myślę,że ważne też ubrać się stosownie do miejsca. Ta dziewczyna miała też super kieckę wpasowaną w klimat.Nie w sztywnej bezie nie wyskoczyla to by by było dziwne . Odpowiedz Link Zgłoś
bukfa Re: Rajstopy na ślub w sierpniu-tak czy nie? 04.07.11, 20:25 No wlasnie. Dla mnie elegancja=zrozumienie i wyczucie kontekstu, a nie sztywne trzymanie sie nietykalnych zasad. Odpowiedz Link Zgłoś
klawiatura_zablokowana Re: Rajstopy na ślub w sierpniu-tak czy nie? 05.07.11, 00:05 Według mnie buty z odkrytymi palcami, wtedy bez rajstop - do krótkiej sukni ślubnej jak najbardziej Ale do długiej to już mi pasują zakryte palce, a wtedy muszą być chociaż pończochy. Wyjściem pośrednim są zakolanówki, mogą być np. koronkowe lub kabaretkowe, wtedy są elementem stylizacji Odpowiedz Link Zgłoś
szczeciniankawpoznaniu Re: Rajstopy na ślub w sierpniu-tak czy nie? 05.07.11, 14:01 Ja się cały czas zastanawiam czy zakładać. Ślub jest we wrześniu, mam sukienkę do kolan, strój raczej wymaga pończoch, bo jest elegancki, ale mam buty peeptoe i nie wiem czy to ładnie wygląda jak zamiast palców wystaje pończocha... Doradźcie Odpowiedz Link Zgłoś
stworzenje Re: Rajstopy na ślub w sierpniu-tak czy nie? 05.07.11, 14:31 szczeciniankawpoznaniu napisała: > Ja się cały czas zastanawiam czy zakładać. Ślub jest we wrześniu, mam sukienkę > do kolan, strój raczej wymaga pończoch, bo jest elegancki, ale mam buty peeptoe > i nie wiem czy to ładnie wygląda jak zamiast palców wystaje pończocha... Dorad > źcie Zależy jaki wrzesień Ci się trafi,ja miałam 15-go,wiało tego dnia okropnie,po mszy nawet było chłodno. A zdawałoby się że to tylko dopiero wrzesień. Odpowiedz Link Zgłoś
klawiatura_zablokowana Re: Rajstopy na ślub w sierpniu-tak czy nie? 05.07.11, 15:12 Najlepiej naszykuj dwie opcje - na zimno i na upał. Zdecydujesz się w dzień ślubu, jak będziesz się ubierać Do peep toe pasują rozmaite pończochy koronkowe, ażurowe, wzorkowe, kabaretki - niekoniecznie klasyczne gładkie białe. Jeśli pokazujesz kawałek łydki, to może skuś się na coś efektownego? Odpowiedz Link Zgłoś
olgamadeja Re: Rajstopy na ślub w sierpniu-tak czy nie? 05.07.11, 15:36 mOJA SIOSTRA MIAŁA I WSZYSTKO BYŁO OK. jettamie.blogspot.com/ Odpowiedz Link Zgłoś
szczeciniankawpoznaniu Re: Rajstopy na ślub w sierpniu-tak czy nie? 05.07.11, 18:07 Przy mojej sukience jakiekolwiek wzorki wyglądały by komicznie... Zastanawiam się po prostu nad zwykłymi gładkimi... ale rzeczywiście, kupię sprawdzę jak to wygląda i podejmę decyzję w zależności od pogody. Odpowiedz Link Zgłoś
callja Re: Rajstopy na ślub w sierpniu-tak czy nie? 05.07.11, 20:36 szczeciniankawpoznaniu napisała: > Przy mojej sukience jakiekolwiek wzorki wyglądały by komicznie... Zastanawiam s > ię po prostu nad zwykłymi gładkimi... ale rzeczywiście, kupię sprawdzę jak to w > ygląda i podejmę decyzję w zależności od pogody. Masz prześliczną, elegancką sukienkę z drapowanej, mięsistej tkaniny (tafta - tak pisałaś, o ile pamiętam) - błyśnięcie przy takiej sukience gołą, "plażową" łydką nie będzie wyglądało zbyt ładnie IMHO Co do rajstop/pończoch do Twojego fasonu butów, to mogą być to albo rajstopy bez wzmocnionej części palcowej, albo nawet najnowszy wynalazek - rajstopy "piptołkowe", czyli bez palców. No i oczywiście maksymalnie cieniutkie - 5-8 DEN. Aha, stara zasada stylizacyjna - jeśli chcemy optycznie wydłużyć nogi, rajstopy i buty powinnny być w tym samym odcieniu; dłuższe "pasmo" tego samego koloru bardzo ładnie "wyciąga" nogę, świetny trik zwłaszcza w kontekście zdjęć - obiektyw bbbbb skraca!!! Odpowiedz Link Zgłoś
blue.bluebell rajstopy w spray'u 09.07.11, 14:31 Faktycznie, sukienka szczecinianki... jest "mięsista", ale wybór pończochy/rajstopy czy gołe nogi zależy najbardziej od butów. Jeśli do tej drapowanej i przylegającej sukienki buty będą "solidne" (nawet jeśli w jasnym kolorze), ok jestem za czymś na nogach. Hmm, buty - teraz przypominam sobie zdjęcie i opisy, to peep-toes, raczej masywne. Ale znowu rajstopki bez palców to hmm... taki lekki obciach, jakoś pachnie to wszelkimi pasami wyszczuplającymi tudzież treskami dopinanymi do włosów... Polecam do zastanowienia rajstopki tzw. w spray'u np. Sally Hansen - super rzecz, matuje lekko nogi, wyrównuje koloryt, kryje wszelkie ewentualnie podrażnienia. Gołe nogi nie są bardziej plażowe od gołych ramion, nawiasem mówiąc. Jeśli ładnie zadbane, tak jak widać na wielu, wielu fotkach tak celebrytek, jak i pań ze sfer polityki, obecnie można mieć bose nogi - tak jak już nie dobiera się torebki do butów. Szczerze mówiąc jednak, do tej sukienki widziałabym po prostu (dla ułatwienia ) buty podobne do wybranych, ale jednak z krytymi palcami. Odpowiedz Link Zgłoś
brytf-anna Re: rajstopy w spray'u 10.07.11, 23:11 Blue, muszę wypróbować te Sally Hansen - dzięki! A czy to nie pobrudzi białej sukienki?... Mam takie "rajstopy" z Sephory i niestety można je potłuc o kant d... A niestety muszę być ignorantką, bo do krótkiej rozkloszowanej sukienki i butów z odkrytym palcem i piętą pończoch nie założę... Odpowiedz Link Zgłoś
dorothy_mills Re: rajstopy w spray'u 11.07.11, 00:09 Brytf mnie sally hansen brudzi. Chociaż mam koleżankę,którą piska sobie SH nawet ręce i jest zadowolona Odpowiedz Link Zgłoś
blue.bluebell Re: rajstopy w spray'u 11.07.11, 11:04 Hmm, z tym brudzeniem... Ja zawsze stosuję je według instrukcji obsługi, jak na opakowaniu (bo uwaga, ale na wielu forach wypisują bzdurki, że jak w spray'u, to się nimi maluje nogi jak farbą w spray'u, prostu z opakowania pssssyyy na skórę a to nie tak). Trzeba psiknąć na dłoń i rozprowadzić dłonią po skórze. Na suchej skórze po przeschnięciu (kilka dobrych minut, jak w przepisie) trzymają się dobrze... kilka razy nawet miałam do białych spódnic, no ale nie takich ślubnych Musiałabyś przetestować, ewentualnie poczytaj recki na Wizażu (na skórze np. po balsamie czy masełku do ciała trzymają się gorzej). Aha, ja kupuję na sieci, w sklepach stacjonarnych są trzy razy droższe. Chyba oryginalne. Mam light glow i jest ok do bladej skóry, efekt lekkiej (bardzo subtelnej) opalenizny, świeżej skóry i zmatowienia. Od trzech sezonów lata bez nich nie mam Odpowiedz Link Zgłoś
ylfeth Re: Rajstopy na ślub w sierpniu-tak czy nie? 05.07.11, 20:15 Ja to nie rozumiem dlaczego uparcie twierdzicie że te pończochy/rajstopy to taki mus bo elegancko, zgodnie z etykietą dress codem i co tam jeszcze. Zgadzam się, że o ile do pracy, do garsonki gołe nogi i sandały to skandal (sama mam taki fach że muszę w mundurku latać, więc i w pończochach), to nie rozumiem, dlaczego waszym zdaniem na ślub należy tak jak do biura albo do królowej angielskiej. Ja na własnym slubie chcę się czuć jak gwiazda, a widziałyście kogoś na czerwonym dywanie w rajtkach? W życiu. Wszystkie celebrytki do kreacji z domów mody mają wymyślne sandałki i gołe łydki! a niedawno nasza rodzima gwiazda, chyba Anna Guzik, albo Powierza, zostały obsmarowane za cieliste rajstopy uroczo połyskujące w blasku fleszy. Wydaje mi się że do ślubu można jak najbardziej bez, jeżeli but odkryty to w ogóle sobie nie wyobrażam. Co innego jeżeli buty na gołe nogi powodują otarcia, ale wtedy buty powinny być pełne... i też jestem raczej za cielistymi pończochami a nie białymi... Odpowiedz Link Zgłoś
callja Re: Rajstopy na ślub w sierpniu-tak czy nie? 05.07.11, 20:23 ylfeth napisała: > Ja na własnym slubie chcę się czuć jak gwiazda, a widziałyście kogoś na czerwon > ym dywanie w rajtkach? W życiu. Wszystkie celebrytki.. Akurat celebrytki często tyle mają wspólnego z elegancją, co widelec z jedzeniem barszczu Jesli na kimś należałoby się wzorować w kwestii wyczucia sytuacji/dobrego smaku, to najlepiej na dyplomatach. A co do błysku rajstop w świetle fleszy - winę ponoszą połyskujące rajtki, też z zasady uznawane za niezbyt eleganckie; matowe rajstopy/pończochy nie dają takiego "maślanego" efektu Odpowiedz Link Zgłoś
ylfeth Re: Rajstopy na ślub w sierpniu-tak czy nie? 05.07.11, 20:43 Te celebrytki o których ja mówię na największych galach noszą kreacje od najlepszych projektantów. Jeżeli Diory, Chanele, Prady, Versace i Yves Saint Laurenty nie są eleganckie to rzeczywiście nie mam innych argumentów. e3.pudelek.pl/p1752/b79346df001a3e944b962882" border="0" alt="https://e3.pudelek.pl/p1752/b79346df001a3e944b962882"> Odpowiedz Link Zgłoś
callja Re: Rajstopy na ślub w sierpniu-tak czy nie? 06.07.11, 00:02 ylfeth napisała: Jeżeli Diory, Chanele, Prady, Versace i Yves Saint Laurenty > nie są eleganckie to rzeczywiście nie mam innych argumentów. Nie masz argumentów Sama kiecka, choćby hiperfirmowa, elegancji nie czyni Elegancja tkwi w noszącym dany strój człowieku - w tym też w indywiduanej umiejętności doboru dodatków. A panie prezydentowe dyplomatkami nie są - są "tylko" żonami dyplomatów Ale i ich stroje są bacznie obserwowane... Wystarzy sobie przypomnieć awanturę wokół sukienki pani premierowej Millerowej Jak ktoś się upiera na gołe nogi, i tak zrobi po swojemu. Ignorując sugestie z sobie znanych przyczyn. Odpowiedz Link Zgłoś
audrey_horne Re: Rajstopy na ślub w sierpniu-tak czy nie? 06.07.11, 03:13 To wytłumacz mi, proszę, jakie rajstopy radzisz założyć do odkrytych butów. I nie mówię o peep toe'ach, tylko na przykład o sandłkach, takich na paseczki, z odkrytą piętą. Bo przecież to nie do pomyślenia, żeby rajstop nie założyć. Ja będę mieć ślub i wesele na plaży. Możecie się oburzać, że z gołymi nogami to nieelegancko, nie wypada, wstyd, ale ja jednak myślę, że w takich okolicznościach przyrody rajstopy wyglądałyby po prostu głupio i nie na miejscu. Podobnie gdybym zorganizowała wesele na działce na Mazurach. Też musiałabym zakładać rajstopy? I powtarzam jeszcze raz paniom elegantkom: nie ubieramy sukienki, rajstop, etc., tylko je zakładamy. Elegancka kobieta nie robi błędów językowych. Odpowiedz Link Zgłoś
deszcz.ryb Re: Rajstopy na ślub w sierpniu-tak czy nie? 06.07.11, 08:54 O rany, w ogóle nie rozumiesz idei SV i jeszcze walczysz nie wiadomo o co. Owszem, ważna jest elegancja, ale i wygoda - nie założysz szpilek i garsonki w góry. Założysz to w czym ci jest wygodnie. To zrozumiałe, że jeżeli jeśli impreza jest np. taka jak twoja - bardziej luźna - to rajstopy nie mają zastosowania. To samo, jeżeli założysz sandały - do sandałów nikt ci rajstop nie każe założyć bo to niemożliwe i niepotrzebnie się wyzłośliwiasz. Parę osób w tym wątku [w tym ja] już napisało to samo, co ty w tej chwili - że wszystko zależy od kontekstu sytuacji. Czytaj wątek dokładnie bo w tej chwili wyważasz otwarte drzwi. A w związku z tymi nieszczęsnymi rajstopami i koszulą z długim rękawem mówimy o najzwyklejszym "standardowym" weselu, na którym wszak wypada być eleganckim, prawda? Chyba, że młodzi zażyczą sobie inaczej. Odpowiedz Link Zgłoś
jnkjnk Re: Rajstopy na ślub w sierpniu-tak czy nie? 05.07.11, 21:58 > Jesli na kimś należałoby się wzorować w kwestii wyczucia sytuacji/dobrego smaku > , to najlepiej na dyplomatach. Hmm, chyba jednak mylisz się: imageshack.us/photo/my-images/820/carlaz.jpg/ imageshack.us/photo/my-images/221/carlaobamajl.jpg/ imageshack.us/photo/my-images/402/katemiddletonr.jpg/ Odpowiedz Link Zgłoś
ylfeth Re: Rajstopy na ślub w sierpniu-tak czy nie? 05.07.11, 22:01 przecież one są ubrane tak, jak ja ubieram się do pracy to potwierdza moją teorię. Nie chciałabym iść do ślubu ubrana jak do pracy. Odpowiedz Link Zgłoś
bukfa Re: Rajstopy na ślub w sierpniu-tak czy nie? 05.07.11, 22:12 Po prostu caly swiat, wlacznie z pierwszymi damami i gwiazdami Hollywood, nie zna sie na elegancji tak jak nasze skromne forum Odpowiedz Link Zgłoś
mellona Re: Rajstopy na ślub w sierpniu-tak czy nie? 05.07.11, 21:56 Jak nogi nie widać spod sukni i tobie to nie przeszkadza, to nie widzę nic złego. osobiście na wielkie wyjścia zawsze zakładam rajstopy/pończochy, bo czuję się nieelegancko z gołymi nogami. nie mam problemu z tym, że jest mi za ciepło. daleka jestem od piętnowania innych za nieprzestrzeganie zasad sv, dopóki nie narusza to godności i komfortu innych. gołe nogi to w tym ujęciu bagatela. nie martw się, żadna dobrze wychowana osoba tego nie skomentuje Odpowiedz Link Zgłoś
gazeta_mi_placi Re: Rajstopy na ślub w sierpniu-tak czy nie? 05.07.11, 22:15 Zależy od długości sukni. Odpowiedz Link Zgłoś
dorothy_mills Re: Rajstopy na ślub w sierpniu-tak czy nie? 05.07.11, 22:22 Maiłam przygotowane kilka ewentualności, rajstopy, pończochy itp. Pończochy z pasem w dzień ślubu okazały się mega niewygodne, a że było mi ciepło to ich nie założyłam, z czego na sali bardzo się cieszyłam,bo przez pierwsze kilka piosenek było mi niesamowicie gorąco (pomimo klimy). Elegancka,nie elegancja, wiem o tym tylko ja. Straszne Odpowiedz Link Zgłoś
sajolina Re: Rajstopy na ślub w sierpniu-tak czy nie? 06.07.11, 09:42 Droga Autorko, po prostu pogódź się z tym, że będziesz nieelegancka. Ale przynajmniej Twój brak elegancji będzie widoczny tylko pod sukienką i może jedna osoba na 10 to zauważy i może jedna na 10 osób z tych, co zauważą poczuje się urażona Jak Ty nie będziesz się źle czuła z gołymi nogami, to olej temat. BTW - jak dla mnie gołe nogi są i tak duuużo lepsze niż nogi w białych pończochach, to porównanie do pasztetowej jest wyjątkowo trafne;/ Odpowiedz Link Zgłoś
klawiatura_zablokowana Re: Rajstopy na ślub w sierpniu-tak czy nie? 06.07.11, 10:35 Ale przyna > jmniej Twój brak elegancji będzie widoczny tylko pod sukienką Pod warunkiem, że nikt z gości nie wpadnie na pomysł ściągania i wykupywania butów, wtedy wszystko wyjdzie na jaw Odpowiedz Link Zgłoś
ni-ut Re: Rajstopy na ślub w sierpniu-tak czy nie? 07.07.11, 11:25 sajolina napisała: > Droga Autorko, po prostu pogódź się z tym, że będziesz nieelegancka. Tak, pogodziłam się z tym, biję się w piersi i sypię głowę popiołem;/ Odpowiedz Link Zgłoś
stworzenje Re: Rajstopy na ślub w sierpniu-tak czy nie? 06.07.11, 10:20 dorothy_mills napisała: > Maiłam przygotowane kilka ewentualności, rajstopy, pończochy itp. Pończochy z p > asem w dzień ślubu okazały się mega niewygodne, a że było mi ciepło to ich nie > założyłam, z czego na sali bardzo się cieszyłam,bo przez pierwsze kilka piosene > k było mi niesamowicie gorąco (pomimo klimy). Elegancka,nie elegancja, wiem o t a czemu się okazały niewygodne z pasem? Dla mnie jest to super wygodne, poza tym jak kupowałam pas do ślubu to oczywiście po przymierzałam parę razy etc. . Odpowiedz Link Zgłoś
dorothy_mills Re: Rajstopy na ślub w sierpniu-tak czy nie? 11.07.11, 00:08 stworzenje napisała: > dorothy_mills napisała: > > > Maiłam przygotowane kilka ewentualności, rajstopy, pończochy itp. Pończoc > hy z p > > asem w dzień ślubu okazały się mega niewygodne, a że było mi ciepło to ic > h nie > > założyłam, z czego na sali bardzo się cieszyłam,bo przez pierwsze kilka p > iosene > > k było mi niesamowicie gorąco (pomimo klimy). Elegancka,nie elegancja, wi > em o t > > a czemu się okazały niewygodne z pasem? Dla mnie jest to super wygodne, poza ty > m jak kupowałam pas do ślubu to oczywiście po przymierzałam parę razy etc. . > Stworzenje sukienkę odebrałam w piątek przed 18(ślub w sobotę), o 18 poszłam na spowiedź. Przymierzyłam samą sukienkę o 22 bez pończoch i poszłam spać. W sobotę stwierdziłam,że wygodniej będzie mi bez, nie brałam ani pasa ani pończoch na przymiarkę w salonie. Odpowiedz Link Zgłoś
kacza-noga Re: Rajstopy na ślub w sierpniu-tak czy nie? 07.07.11, 10:47 Ja nie zamierzam zakładać rajstop i jeszcze uwaga - będę miała buty typu peep toe. Już nie raz posypały się na mnie gromy, ale szczerze mówiąc śmieszy mnie takie zaściankowe podejście Odpowiedz Link Zgłoś
stworzenje Re: Rajstopy na ślub w sierpniu-tak czy nie? 07.07.11, 10:55 kacza-noga napisała: > Ja nie zamierzam zakładać rajstop i jeszcze uwaga - będę miała buty typu peep t > oe. Już nie raz posypały się na mnie gromy, ale szczerze mówiąc śmieszy mnie ta > kie zaściankowe podejście a wiesz co, ja próbowałam w nieco innych sytuacjach niż ślub etc. iść z gołymi nogami w bucie innym niż sandał. No i zawsze czułam taki dyskomfort, że jednak coś się przykleja do stopy mimo,że buty zawsze ze skórzaną wkładką mam . Odpowiedz Link Zgłoś
raszefka Re: Rajstopy na ślub w sierpniu-tak czy nie? 07.07.11, 12:49 kacza-noga napisała: > będę miała buty typu peep t > oe. No żartujesz chyba! Szczęście małżeńskie Ci tą dziurą ucieknie! Odpowiedz Link Zgłoś
bukfa Re: Rajstopy na ślub w sierpniu-tak czy nie? 07.07.11, 16:05 > No żartujesz chyba! Szczęście małżeńskie Ci tą dziurą ucieknie! Konam Odpowiedz Link Zgłoś
audrey_horne Re: Rajstopy na ślub w sierpniu-tak czy nie? 08.07.11, 05:35 I całe szczęście! Pal licho SV, wystająca z buta błona wygląda śmiesznie, nieestetycznie i na pewno nie jest to eleganckie. A jeśli buty są skórzane, dobrej jakości, to nic nie powinno się do nogi kleić. Odpowiedz Link Zgłoś
chocoladette pytanie do callja 11.07.11, 11:09 Ciekawe, czy Kate miała rajstopy, moim zdaniem nie, wiec zastanawiam się co na to sv i etykieta? Podejrzewam, ze w Twojej opinii też nie możemy tu mówić o klasie i elegancji? Odpowiedz Link Zgłoś
ylfeth Re: pytanie do callja 11.07.11, 20:18 NO!!! o tym mowilam właśnie skoro nawet Kaśka na taką galę rajstop nie założyła, to nie ma mocnych, na wielkie wyjścia się nie nosi oczywiście zależy od butów. Kate akurat nie mżna odmówić otrzaskania z etykietą, elegancji i szyku. Ja w ogóle jestem nią zachwycona, stroje ktore miała w Kanadzie założylabym wszystkie, bez wyjątku. Boska jest. Odpowiedz Link Zgłoś
szarlotka.tatrzanska Rajstopy - ale jakie...? 18.09.11, 21:26 Dziewczyny, ja mam trochę inne pytanie...(też chodzi o rajstopy) Ślub w październiku, sukienka długa, biała. Rajstopy (lub pończochy) muszą być. Tylko pytanie białe czy jakieś np. cieliste? Odpowiedz Link Zgłoś
ylfeth Re: Rajstopy - ale jakie...? 21.09.11, 11:28 pewnie zaraz mnie tu zniszczą, ale ja wybrałabym cieliste. Białe kojarzą mi się ze strojem komunijnym a nie ślubnym. Poza tym do białych pończoch/rajstop możesz wybrać tylko białe/kremowe buty, natomiast do cielistych można zaszaleć jeżeli chodzi o kolor butów. Problem dla mnie jest taki: rajstop do ślubu sobie nie wyobrażam, a jedynie pończochy. Nie mam natomiast pojęcia, gdzie znaleźć pończochy cieliste, żeby nie miały takiej obleśnej beżowej koronki na wykonczeniu. (wolałabym białą właśnie). i chodzi mi o samonośne, pasów nie lubię. Odpowiedz Link Zgłoś
stworzenje Re: Rajstopy - ale jakie...? 21.09.11, 12:27 szarlotka.tatrzanska napisała: > Dziewczyny, ja mam trochę inne pytanie...(też chodzi o rajstopy) > Ślub w październiku, sukienka długa, biała. Rajstopy (lub pończochy) muszą być. > > Tylko pytanie białe czy jakieś np. cieliste? raczej bierz pończochy . A dlatego,że mimo,że październik i jeśli Twoja kiecka ma parę warstw i halkę z tiulami,to będzie Cię to na bank grzało. Więc w rajtach się upocisz serio . A tak dodam od siebie-no i te do pasa przypinane oczywiście bym wybrała nie samonośne.O ile umiesz w tym chodzić że tak powiem. A co do koloru- białe tylko jeśli masz szczuplutkie nogi! Cieliste w obu przypadkach się sprawdzą no i nie bierz błyszczących-brzydko wychodzą w ujęciach foto-film przy lampach,światłach. Jak parówki. Odpowiedz Link Zgłoś
klawiatura_zablokowana Re: Rajstopy - ale jakie...? 21.09.11, 13:04 Białe czy cieliste? Jeśli 8 den, to jest to dylemat czysto akademicki, wiesz bo i tak ich prawie nie widać. Ja miałam ecru, więc taki jakby kompromis między białym i clielistym. Suknia w odcieniu zimnym, śnieżnobiała. Wyglądało absolutnie w porządku. Odpowiedz Link Zgłoś
sajolina Re: Rajstopy - ale jakie...? 21.09.11, 13:14 Nogi w białych rajstopach wyglądają trupio (sorry, ale tak jest). Inna sprawa, ze jak masz długą kieckę i nie zamierzasz jej zadzierać to nikt tego nie zauważy) z 3 ostatnich wesel nie pamiętam nawet jakie PM miały buty, a co dopiero rajstopy. Natomiast jak planujesz sesję zdjęciową, na której będziesz pokazywać nogi, to lepiej wybierz cieliste, białe rajtki wyglądają nienaturalnie, nieelgancko i ble. Odpowiedz Link Zgłoś
dorota.k2 Re: Rajstopy na ślub w sierpniu-tak czy nie? 25.03.17, 15:00 nie zakładałam Odpowiedz Link Zgłoś