koliberek15
05.07.11, 15:54
Mam pytanie do osób z Warszawy. Ile kosztowały was wszystkie opłaty w kosc iele i czy w ramachtych opłat mieliście zapewniona dekorecję ?Czy ew. mogłyście dekorację we włąsnym zakresie przygotować?
Ja jeszcze nie dobiłam do końca a wydałam 100 zł OPŁATA REZERWACYJNA TERMINU dodam ze nie biorę śłubu w jakims populranym kościele typu Starówka, tylko u siebie w Miedzylesiu), 200 zł za spisanie protokołu (to znaczy Ksiąz oddelegował organistę, ten spisałam tylko naze dane, kazała się podpisac i basta).
Reszta przed nami ale wstęnie ksiądz powiedział tak:
NIE JESTEŚMY SIEROTAMI I MAMY PRACĘ A ONI CHCĘ ZAROBIĆ I MUYSZA WZIĄC JAK NAJWIĘCJE (!!!!): a więc na kasę liczy ksiądz za mszę, za zapowiedzi, za akt ślubu, zakonnica za otwarcie drzwi kościoła, organista (wersja najtańsza, jak z chórkiem to nawet maja cennik). Dekorqacvja abosultnie na własną rękę, kościół zapewnia cena zaczyna się od 500 zł za (uwaga!!!) dwa wazony najzwyklejszych kwaitów przy ołtarzu. wszelkie dodatkowe to dodatkowy koszt.
no to jak tak sobie policzyłam to mi w tysiącach złotych wychodzi..... a ja nawet do śłubu idę piechota bo nie mam kasy na wynajęcie samochodu
jestem oburzona, czy naprawde w Warszawie sa takie ceny, czy ten ksiąz jest po prostu złodziejem !?!?!!?