Dodaj do ulubionych

Villa Foksal

05.07.11, 16:10
Wiem, że było już trochę wątków tutaj z opiniami o villi foksal, ale wszystkie są co najmniej z 2010 roku. Chciałabym poznać jakieś najnowesze opinie.
Planujemy tam wesele w przyszłym roku. Czytałam dużo dobrych opinii o foksalu i kilka kiepskich. Moje obawy dotyczą głównie menu, a raczej ilości jedzenia. Boję się, żeby goście nie chodzili głodni.
Druga rzecz to tort. Z tego co wiem z różnych opinii i z rozmowy z menadżerem restauracji tort trzeba wziąć od nich. Tylko, że jak widzę na zdjęciach na każdym weselu ten tort wygląda identycznie. Nie chcę mieć tortu takiego jak 100 wcześniejszych par. Wiecie może z jakiej cukierni jest ten tort? Kto go robi?
Prooszę o jakieś opinie i informacje.
Obserwuj wątek
    • w_miare_obyczajna Re: Villa Foksal 06.07.11, 09:52
      hej, też rozważaliśmy Ville Foksal ale chwilo zniechęciły nas 2 rzeczy: cena w przeliczeniu na osobę (i zakres usuług za tą cene oferowany) oraz wymuszanie kontaktu na Panu Menadżerze, co spowodowało odejście od pomysłu robienia tam wesela. Codziennie ogarniam prawnie ponad 200 osób, naprawdę chciałabym żeby ten dzień nie wyglądał jak każdy inny, gdzie trzeba sie nadzwonić, napisac a w ostetczności i tak łazić za człowiekiem.
      Co kto lubi.
      Na pewno mają piękny ogród, dobrą lokalizację, menu wyglądało przepysznie.
      • madzi1 Re: Villa Foksal 06.07.11, 11:47
        > hej, też rozważaliśmy Ville Foksal ale chwilo zniechęciły nas 2 rzeczy: cena w
        > przeliczeniu na osobę (i zakres usuług za tą cene oferowany)

A jakie uslugi chciałabyś dodatkowo mieć w tej cenie? Pytam, bo te które są w cenie wydają mi się kompletne. To znaczy nie wiem czego jeszcze powinnam wymagać przy szukaniu miejsca na wesele? Na co zwracać uwagę?
        Mnie osobiście cena narazie nie zniechęca. Mam oferty z innych miejsc (większość pod Warszwą) i ceny są porównywalne i wyższe niż na foksal.
        • pauli7 Re: Villa Foksal 06.07.11, 12:29
          To ja powiem, co zniechęciło mniesmile
          Robiłam tam kiedyś konferencję i z organizacji z ich strony byłam zadowolona, jedzenie było OK. Ale miejsce do tańca jest słabe - proponowano mi "salę" z kominkiem: ciemny, ponury kącik.

No i chyba knajpa nie była do samego rana.
          Chodzi mi też po głowie, że coś z alkoholem nam nie pasowało, ale tego już nie pamiętam, więc się nie upieramsmile
          Dodatkowy minus to brak miejsc do parkowania.

Pauli
          • madzi1 Re: Villa Foksal 06.07.11, 12:51
            Ale miejsce do tańca jest słabe - proponowano mi "salę" z komi
            > nkiem: ciemny, ponury kącik
            Mi akurat podoba się ten parkiecik. Przy nie dużej liczbie gości wydaje mi się być ok. Nie lubię parkietów, które są na widoku siedzących przy stołach gości.

> Dodatkowy minus to brak miejsc do parkowania
            U nas wszyscy goście oprócz jednej rodziny są z Warszawy, nie powinno być problemu z samochodami bo raczej większość zostawi je w domu.

• w_miare_obyczajna Re: Villa Foksal 07.07.11, 10:41
          hej, to może odwróce pytanie bo nie chce wyjśc na rozwydrzoną panienke tongue_out Co podoba Ci się w ofercie za 26tys za 80 osób (325zł/per capita)? Naprawdę ceny w podwarszawskich miejscowościach kształtuja sie ta poziomie 325zł za osobę? Coś nie wierzę smile
          Do tych kosztów musisz dodać jeszcze alkohol. W tej cenie masz obsługe kelnerską, rozlewanie alkoholu i kwiatowe dekoracje. Nie doszło u nas niestety do spotkania omawiającego szczegóły, może Ty na takim byłaś, stąd też moje pytanie co Ci zaoferowali za tą kase, naprawde jestem ciekawa bo jak już pisałam, miejsce jest wyjątkowe, menu wygląda bosko. Zostaje kwestia małego parkieciku (tez zauważyłam smile i miejsca do parkowania, co już zostało wspomniane.
          Odpisz koniecznie! smile
          • madzi1 Re: Villa Foksal 07.07.11, 11:01
            My robimy ślub w lipcu i w piątek więc wychodzi 260zł za osobę przy 80 osobach. Ceny w tych lokalach w których byliśmy i braliśmy oferty kształtują się w okolicach 200-280 pln za osobę. Niektóre nawet 180zł za osobę, ale wtedy w cenę nie wchodzą napoje, dochodzi korkowe, dekoracje kwiatowe, dodatkowa opłata za obsługę kelnerską itp. Dodatkowo pod Warszawę ludzi trzeba dowieźć wynajętym autobusem i wynająć kilka pokoi w których będą mogły spać dzieci i np. babcie. W efekcie wychodzi to drożej niż na foksal. Mówię o miejscach które nas ewentualnie interesowały w okolicach Warszawy. Nie bierzemy pod uwagę sal typowo weselnych. U nas główne kryterium to ogród i taras.

Do tych kosztów musisz dodać jeszcze alkohol. W tej cenie masz obsługe kelnersk
            > ą, rozlewanie alkoholu i kwiatowe dekoracje.
            Alkohol trzeba dodać zawsze. W innych miejscach liczą sobie dodatkowo za kelnerów, kwiaty i korkowe.

Nie doszło u nas niestety do spotk
            > ania omawiającego szczegóły, może Ty na takim byłaś, stąd też moje pytanie co C
            > i zaoferowali za tą kase, naprawde jestem ciekawa bo jak już pisałam, miejsce j
            > est wyjątkowe, menu wygląda bosko. Zostaje kwestia małego parkieciku (tez zauwa
            > żyłam smile i miejsca do parkowania, co już zostało wspomniane.

My byliśmy narazie na jednym spotkaniu. Jesteśmy w trakcie umawiania się na kolejne.
            • w_miare_obyczajna Re: Villa Foksal 07.07.11, 12:28
              dzieki za szybka odpowiedź, no tak, jeżeli uwzględnimy piatkowa i niedzielną zniżkę wychodzi już całkiem normalna cena. To prawda, że cięzko znależć cos, co nie przypomina tradycyjnej sali weselnej, która może i się sprawdza jak ma się 150 gości a nie circa 80 jak my czy Wy smile
              Korkowe jest absurdem nie z tej ziemi i zdziwiło mnie jak wiele szanowanych i modnyc restauracji je uskutecznia, mistrzostwem świata jest oferta weselna, gdzie dodatkowo liczy się "tortowe" na osobę i jest to opłata obowiązkowa smile

Także zgadzam się, wesele tam w piatek czy w niedziele mieści się w granicach rozsądku smile
              • brytf-anna Re: Villa Foksal 07.07.11, 12:36
                Tez ze zdziwieniem to przeczytalam, bo jak dostalam od nich oferte, to bylo wlasnie 320 zl/os i nie pamietam, czy bylo w tym alko... Ale jesli w piatek, to tak. My znalezlismy miejsce dwie posesje dalej za okolo 230-250 zl /os (zalezy jak liczyc), wiec roznica jest znaczna.
                • madzi1 Re: Villa Foksal 07.07.11, 13:13
                  My znalezlismy miejsce dwie posesje dalej za okolo 230-250 zl /os (zalezy ja
                  > k liczyc), wiec roznica jest znaczna.

A zdradzisz jakie to miejsce?
                  • brytf-anna Re: Villa Foksal 19.08.11, 20:49
                    > A zdradzisz jakie to miejsce?

O, przepraszam, przegapiłam pytanie - to restauracja Klub Bankowca, w tej samej okolicy, też można elegancko urządzić przyjęcie (na stronie są zdjęcia), ale polecać (bądź nie) będę mogła dopiero po swoim weselu smile
                • w_miare_obyczajna Re: Villa Foksal 07.07.11, 13:37
                  brytf-anna napisała:

> Tez ze zdziwieniem to przeczytalam, bo jak dostalam od nich oferte, to bylo wla
                  > snie 320 zl/os i nie pamietam, czy bylo w tym alko... Ale jesli w piatek, to ta
                  > k. My znalezlismy miejsce dwie posesje dalej za okolo 230-250 zl /os (zalezy ja
                  > k liczyc), wiec roznica jest znaczna.

Nie, w tej ofercie ogólnej rozysłanej do klientów jest napisane, że tylko rozlewają alko dostarczone od organizatorów.
                  To już Krokodyl wychodzi taniej (łącznie z alkoholem i softami). Ale widać, że obłożenie mają spore co tylko utwierdza mnie w przekonaniu, że w kwestii ślubnego rynku sky is a limit smile
                  • majetta87 Re: Villa Foksal 16.08.11, 15:32
                    Po 2 rozmowach z Villą foksal zdecydowałam się skreślić ją z listy miejsc na wesele (prawdopodobnie zdecydujemy się na boathouse, który również ma bardzo ładny ogród)

PLUSY villi

- przystępnie cenowo: 160-200 zł za menu (w formie bufetu z napojami, ale bez alkoholu) ale tylko dlatego, że rozmawialiśmy o weselu "garden party" w niedziele
                    -ładne miejsce
                    -ogród
                    -dobra lokalizacja

MINUSY

- brak miejsc parkingowych
                    - mało miejsca do tańczenia
                    - Pan Menadżer: najpierw miałam problemy ze skontaktowaniem się, ale to był pikuś w porównaniu z przebiegiem rozmów.
                    Od początku traktował nas z góry i narzucał swoje zdanie. Dekoracje? Nie trzeba, bo sala jest za ładna żebyśmy ją psuli naszymi dekoracjami. Kwiaty? Tylko eustomy, ale możemy wybierać z dwóch odcieni biały lub różowy (a ja marzę o słonecznikach na stołach!). Tylko wino? Nie ma mowy, jak wesele to MUSI być też wódka.

Może i dało by się tam urządzić wesele, ale tylko i wyłącznie gdybym nie miała na nie swojego pomysłu i dostosowała sie w pełni do zaleceń Pana Menadżera.
                    • varsovia25 Re: Villa Foksal 19.08.11, 14:23
                      Boathouse uwielbiam za jedzenie i czuje sie tam wspaniale więc polecam, byłam na ślubie i wszystko było super. Zobacz jeszcze Villa Nouova - mają piekny taras
                      • majetta87 Re: Villa Foksal 12.09.11, 15:38
                        Zdecydowaliśmy się na Boathouse. Umowę podpisujemy w niedzielę!
                        Też byliśmy tam na weselu i bardzo nam sie podobało. Panna Młoda przekazała mi od razu kontakt do Pani Izy - menadżera, więc wszystko zostało bardzo miło i sprawnie załatwione.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka