Dodaj do ulubionych

Złoty ślub

13.07.11, 23:41
Witajcie
Jestem szaloną 21latką,w zeszły weekend zaręczyłam się. Data ślubu to 27 lipca 2013 roku. Zdecydowaliśmy się na tak odległy termin,ponieważ oboje studiujemy,pracujemy i kończymy budowę naszego domu.
Zakładam wątek,ponieważ liczę na Wasze porady dotyczące ślubu i wesela. Na razie wiem tylko,że chcemy klasycznego ślubu,kolor przewodni to złoty- chciałabym,aby suknia była w tym kolorze. Wesele koniecznie w jakimś dworku,z dużym ogrodem i hotelem,który pomieściłby naszych gości,a będzie ich sporo,mój narzeczony i ja jesteśmy wprawdzie jedynakami,ale nasi rodzice mają w sumie 11 rodzeństwa. Chciałabym również pojechać do ślubu karetą,koniecznie sześciokonną. Na razie wertuję internet w poszukiwaniu złotej sukni ze złotym welonem-ciężko mi to idzie. Przyjmę chętnie wszystkie rady,dysponujemy właściwie nieograniczonym budżetem. Pozdrawiam.
Obserwuj wątek
    • dedukcja_watsonie Re: Złoty ślub 13.07.11, 23:51
      brzmi jak trol
      • boginiwbikini86 troll 13.07.11, 23:59
        nieudana przeróbka zia86
      • kati_p Re: Złoty ślub 14.07.11, 00:00
        Dokładnie. Byłam skłonna uwierzyć do momentu pojawienia się karety wink
        • fregata Re: Złoty ślub 14.07.11, 00:39

tja smile zwłaszcza to kończenie budowy domu w wieku 21 lat i kasa na ślub a'la zia
    • joanka-r Re: Złoty ślub 14.07.11, 00:41
      Następna co dostała spadek, albo pracuje od 5 roku życia.
    • chomiczkami Re: Złoty ślub 14.07.11, 02:02
      Hu hu. Cześć, ja jestem Ch. i też mam 21 lat. Również biorę ślub w 2013 roku, żeby mój narzeczony zdążył odpocząć po zakupie i otwarciu kopalni diamentów, która ma być moim prezentem ślubnym (słyszałam jednak, że hodowla pereł jest opłacalniejsza)... to będzie magiczne, iść do ślubu w diamentach z własnej kopalni, yay! A sześciokonne karety są niemodne, mój Papcio zamówił już lektykę na ośmiu niewolników. Złoty to brzydki kolor, weź raczej królewską purpurę w połączeniu z gronostajami, to zdecydowanie bardziej trendi.

Tak, wiem, że powinnam być poważniejsza i wywalić ten wątek, ale jakoś tak... też chciałam się pochwalić
      • sajolina Re: Złoty ślub 14.07.11, 12:35
        No sześciokonna kareta wszystko zepsułabig_grinbig_grin widzisz Złoty Trollu co za dużo to nie zdrowo, zabrakło ci pomysłu i polotu..................
      • picaflor Re: Złoty ślub 14.07.11, 15:21
        chomiczkami napisała:

> Hu hu. Cześć, ja jestem Ch. i też mam 21 lat. Również biorę ślub w 2013 roku, ż
        > eby mój narzeczony zdążył odpocząć po zakupie i otwarciu kopalni diamentów, któ
        > ra ma być moim prezentem ślubnym (słyszałam jednak, że hodowla pereł jest opłac
        > alniejsza)... to będzie magiczne, iść do ślubu w diamentach z własnej kopalni,
        > yay! A sześciokonne karety są niemodne, mój Papcio zamówił już lektykę na ośmiu
        > niewolników. Złoty to brzydki kolor, weź raczej królewską purpurę w połączeniu
        > z gronostajami, to zdecydowanie bardziej trendi.
        >
        > Tak, wiem, że powinnam być poważniejsza i wywalić ten wątek, ale jakoś tak..
        > . też chciałam się pochwalić

Hahahaha, Chomiczkami, alez ty masz polot! Druga kawka wylądowała na monitorzebig_grin
    • mechantloup Re: Złoty ślub 14.07.11, 13:47
      Ej! Mój dziadek miał 11 rodzeństwa!
      • kaja86 Re: Złoty ślub 14.07.11, 19:02
        Ale ci niby rodzice w sumie mają razem 11 rodzeństwa, to nie jest wcale aż tak dużo tongue_out
    • hawa.etc Re: Złoty ślub 14.07.11, 19:41
      Hobbitów do targania trenu też zaangażujesz?

Kpić to trzeba umić, pseudoziu!
    • merfewka Re: Złoty ślub 14.07.11, 23:09
      Złoty welon rozłożył mnie na łopatki. Chyba bardziej nawet od sześciokonnej karety!
      • varsovia25 Re: Złoty ślub 17.07.11, 14:04
        z cyklu inspiracje wink
        miejsce
        https://authorshive.com/wp-content/uploads/2010/12/Scotland_castle_wedding3.jpg
        kareta
        https://3.bp.blogspot.com/-uFuGHrhyF8I/TbxekP4tc5I/AAAAAAAAAN8/sAZhJ5UuwSw/s1600/Golden_carriage.jpg
        tort:
        https://th.interia.pl/51,b2ea14d512068039/wesele.jpg
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka