martina.15 04.01.12, 17:21 Jak przechowywać suknię w dość szerokim, tiulowym dołem? Kupuję taką niedługo, używaną, więc będzie w domu, aż do września. Jakieś rady? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
sposobuzycia Re: Przechowywanie sukni 04.01.12, 19:29 Ja bym przechowywała albo w pokrowcu w szafie rozwieszoną, albo w dużym pudełku miedzy bibułką - żeby nie zżółkła. Odpowiedz Link Zgłoś
madzirek85 Re: Przechowywanie sukni 04.01.12, 19:36 Przy zakupie upewnij się że jest po profesjonalnym czyszczeniu powinnaś dostać suknię w pokrowcu powieś ją gdzieś. Przed ślubem dałabym ją do odświeżenia tak na wszelki wypadek na wieszaku może się pognieść... Ale oczywiście się nie znam całe szczęście moja sukienka wisi w salonie do ślubu... Wypatrzyłaś już sukienkę?? Mi mówili że za wcześnie kupiłam Odpowiedz Link Zgłoś
martina.15 Re: Przechowywanie sukni 04.01.12, 22:26 Wypatrzyłam sobie i koniec, masakra, ta i tylko ta Ja nie z tych co by czekała na czerwiec żeby kupić suknię na wrzesień. Poza tym wracam na studia dzienne i miałabym problem z pogodzeniem wszystkiego czasowo. A tak- wpadłam po uszy, nie muszę szukać dłużej Myślicie żeby do pokrowca wsadzić woreczek z lawendą? Zastanawiam się czy jest coś co utrzymałoby biel tiulu (i całej reszty)... Odpowiedz Link Zgłoś
madzirek85 Re: Przechowywanie sukni 05.01.12, 08:18 Może pójdź do jakiegoś salonu i się spytaj. Jeśli trafisz na miłą Panią chętną do pomocy to Ci powie co i jak Ja też nie potrafiłam czekać tak długo Myślałam że dłużej będę szukała sukni a tu jeden dzień oglądania i już znalazłam... Odpowiedz Link Zgłoś
agniesiek Re: Przechowywanie sukni 05.01.12, 16:00 Ale ta suknie nie będzie wisieć latami, nic jej się nie stanie. Słyszałam tylko, że od folii może zżółknąć, więc wersja z pudłem brzmi bezpieczniej. Odpowiedz Link Zgłoś
ferworia Re: Przechowywanie sukni 05.01.12, 16:10 Moja wisiała przez rok w folii i pokrowcu z tworzywa sztucznego najpierw w szafie a potem na drzwiach i nic się z nią nie stało. Odpowiedz Link Zgłoś