crazysexicool 02.02.12, 19:38 Witam dziewczyny, ile kosztuje swojski stol i pieczony prosiak (impreza na miej wiecej 80 osob)? pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
madlen08 Re: srednia cena za swojski stol i pieczonego pro 02.02.12, 23:05 Nie wiem jak za pieczonego prosiaka, ale stów wiejski od 1200 zł do 1600 zł. Różnie sobie liczą zależy jaki lokal. Moja koleżanka sama robiła swojski stół.Sala tylko udostępniła specjalne miejsce. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
maraviella Re: srednia cena za swojski stol i pieczonego pro 03.02.12, 12:28 ąć Więc prosak to też raczej z 800, tysiac ALE PYTANIE DO CZEGO I JAKI , WARTY EWENTUALNIE ceny jest taki z wyciętymi żebrami i i mięsem mielonym w środku wtedy parę osób się załapie na mięso , bo jak jest z kaszą to w ogóle kicha, prosiak to nie świniak tylko młoda sztuk a na takiej mięsa jak na lekarstwo i ze sztuki jest pewnie z 15 porcji realnego jedzenia. Fajnie wygląda na zimno w stole wiejskim. Odpowiedz Link Zgłoś
crazysexicool Re: srednia cena za swojski stol i pieczonego pro 03.02.12, 20:13 dzieki za rade maraviella, moze jednak lepiej duza swinie zamowic. Jesli chodzi o ceny to oferuja mi 2000zl za chlopski stol i zamiast swini dzika za 2200zl. Nie znam sie az tak dobrze na cenach, ale ich ceny wydaja mi sie mocno przesadzone. Co o tym sadzicie? Odpowiedz Link Zgłoś
figa241 Re: srednia cena za swojski stol i pieczonego pro 03.02.12, 20:34 u Figi byl stol wiejski- 1000 zl w sklad wchodzily wyroby swojeskie z dziczyzny, boczeki wedzone, szynki, kielbasy salceson, smalczyk pieczywo swojeskie oraz 3 rodzaje nalewek-cytrynowka, miodowka, i jeszcze jedne cos niepamiteam mielsimy dzika - rowniez 1000 zl kosztowal- dziczyzna wyborna! Odpowiedz Link Zgłoś
crazysexicool Re: srednia cena za swojski stol i pieczonego pro 03.02.12, 22:47 hmm...bede musiala poszukac jakiejs innej oferty. od razu wydawalo mi sie, ze troche kobitka chce mnie naciagnac. dzieki dziewczyny za wasze komentarze Odpowiedz Link Zgłoś
bea-luz Re: srednia cena za swojski stol i pieczonego pro 04.02.12, 19:40 My co prawda pieczonego prosiaka nie wzięliśmy ale cena wynosiła 400 zł za ok. 80 porcji. Był to zajazd pod Wrocławiem a swojski stół mieliśmy wliczony w koszta talerzyków. Odpowiedz Link Zgłoś
bea-luz Re: srednia cena za swojski stol i pieczonego pro 04.02.12, 19:53 A jeśli chodzi o nalewki to były domowej roboty i polecam takie rozwiązanie, jeśli tylko macie ze 2 miesiące do ślubu a najlepiej nieco więcej. Nie jest to trudne do zrobienia a wszystkim na pewno będzie smakowało. Dokupiliśmy saganiki do nalewania alkoholu i sprawiało iście swojskie wrażenie Odpowiedz Link Zgłoś
crazysexicool Re: srednia cena za swojski stol i pieczonego pro 04.02.12, 22:08 no to niezle, a moge wiedziec bea-luz ile placiliscie za talerzyk? pytam, po tak wlasnie obserwuje, ze niezle naciagane ceny maja tam gdzie organizujemy, a wydajemy dosc sporo, bo zamowilismy wesele z poprawinami i noclegi na kilka nocy. Niby maja dobra opinie, ze jedzenie dobre i obsluga w porzadku w co nie watpie, ale ceny tych dodatkowych atracji wydaja mi sie z deczka astronomiczne Odpowiedz Link Zgłoś
bea-luz Re: srednia cena za swojski stol i pieczonego pro 05.02.12, 01:11 Płaciliśmy 170 zł za talerzyk za wesele i poprawiny, 2,5 porcji na osobe ale i tak każdy dostał paczkę na drogę (rodzina nadjechała z całej Polski) i jeszcze wzięliśmy pół bagażnika do domu. Jedyne co mogę powiedzieć to, że na jedzeniu i alkoholu nie warto oszczędzać. Cięzko porównywać ceny ale w okolicach Wrocka są miejsca za 120 zł i za 300, pewnie tak jak wszędzie. Odpowiedz Link Zgłoś
dziewushka Re: srednia cena za swojski stol i pieczonego pro 06.02.12, 09:13 Lepiej zastanowić się dobrze nad opcją postawienia wiejskiego stołu, ponieważ w każdym przypadku z jakim się spotkałam w rzeczywistości, te wszystkie wspaniałości wyrzuca się do śmieci, ponieważ takie przeleżane nie nadają się już do spożycia. Owszem, ładnie to wygląda, ale poczęstują się tylko 2-3 osoby, ponieważ to co jest serwowane to już jest tzw. "dość" dla gości, nie mówiąc o tym, jak coś jest wystawione na stolikach. Jak już ktoś chcę mieć taką atrakcję to niech postawi tam dobre trunki, przy okazji nie zmarnuje się wino, bo goście sami sobie otworzą jakie chcą, nie trzeba będzie otwierać wszystkich butelek. Odpowiedz Link Zgłoś
bea-luz Re: srednia cena za swojski stol i pieczonego pro 06.02.12, 10:16 Pewnie czsto właśnie tak jest. Ale my nie żałujemy bo prawie wszystko z wiejskiego stołu poszło. Ale fakt faktem, że nie był jakiś ogromny. Odpowiedz Link Zgłoś
tvbud prosiak pieczony polecam 13.01.14, 14:39 kuchniasudecka.otwarte24.pl/ pyszne prosiaczki pieczone Odpowiedz Link Zgłoś