Dodaj do ulubionych

Dedukcja- wrzesien 2012

03.02.12, 20:58
Zaczyna sie robic goraco jesli chodzi o przygotowania wiec powoli sie zestawie:

Slub 15.09.2012 we Wroclawiu

Co nam sie do tej pory udalo zalatwic:

Kosciol
https://integer.com.pl/upload_module/wysiwyg/integer/realizacje/Kos-Doroty-03.jpg

Jest dosc strojny wiec nie trzeba go bedzie jakos specjalnie dekorowac

Restauracja- jest w hotelu ktory przylega do kosciola, co rozwiazuje problem transportu- wszyscy po prostu przejda te 5 krokow piechota smile

Sale juz tu kiedys pokazywalam:
https://www.mice.pl/pliki/obiekty/monopolwro/galeria/rest.jpg

Hotel ma tez piekny taras i jak bedzie ladna pogoda to moze tam powitamy gosci
https://www.tuwroclaw.com/pliki/duze_zdjecia/wiadomosci/odkrywamy_lokale/monopol/monopol3.jpg

poza tym mamy zaklepanego fotografa i zespol, u ksiedza we Wroclawiu jestesmy zapisani. W przyszlymt ygodniu umowie sie z ksiedzem tutaj u nas (nie mieszkamy w Polsce) zeby spisac ten caly prtokol i wyslac zgloszenie przez tutejsza kurie do tej wroclawskiej (bylam juz wczesniej ale ksiadz powiedzial ze za wczesnie...)

zaproszenia w zamowieniu

w tym miesiacu zamierzam zaczac rozgladac sie za suknia a konkretnie wybieram sie do Polski i zamierzam ja wciagu mojego krotkiego pobytu wybrac smile

Co do dekoracji- planu konkretnego poki co brak. Musze porozmawiac z menedzerka, bo ponoc hotel wspolpracuje z florystka ale niestety nigdzie nie widzialam jej slubnych realizacji- te, ktore widac w restauracji normalnie sa bardzo ladne ale chcialabym wiedziec jak to wyglada od swieta i czy zrobi mi tez bukiet i kosciol.

Mysle troche nad kolorami, bo wiem ze najlepiej pasuje pomaranczowy (juz mi kiedys tu doradzalyscie), ale mnie jakos pomaranczowe aranzacje nie przekonuja... moze po prostu nie znalazlam zadnej ladnej...

gdzies tu kiedys znalazlam wpis z grafikiem przygotowan- co kiedy- ma to moze ktoras pod reka?
Obserwuj wątek
    • martina.15 Re: Dedukcja- wrzesien 2012 03.02.12, 22:14
      O matulu, Monopol? Ach, uwielbiam ten budynek, cudo!!!

Jeśli chodzi o harmonogram to był w wątku xanusi. Ja osobiście korzystam z takiej aplikacji na stronie theknot.com

A o pomarańczowych gerberach nie myślałaś?
      https://t3.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcSBPEUjaCNPO0qZr_OnY6PAa6j42yYtrtkE4beg92IToKImbjBdDQ
    • bukfa Re: Dedukcja- wrzesien 2012 03.02.12, 22:38
      Wszystko cudnie, czekamy na ciag dalszy smile
      Pomaranczowe sa piekne kalie (takie male). Ja tez kocham dalie (rym przypadkowy).
    • dedukcja_watsonie Re: Dedukcja- wrzesien 2012 03.02.12, 22:52
      dzieki dziewczyny- heh dalszego ciagu jeszcze nie ma

Martina15 - czulam ze poznaz okolice smile o gerberach myslalam- ale tylko krotko- bo najpierw si emusze zorientowac jakie to jeszcze kwiaty we wrzesniu sa dostepne- mnie sie marzy taki mieszany troche dziki bukiet....zobaczymy

troche sie boje pokazywac inspiracji bo wiadomo- inaczej to wyglada na wystylizowanych zdjeciach a inaczej na zywca

nie napalam sie tak z suknia- bo jak juz gdzies pisalam wezme to co bedzie- nie bede latac po calej europie za sukienka bo mnie ani nie stac ani czasu nie mam

moja sukienkowa nieosiagalna milosc ( nawet jak w lotka wygram to figura nie ta)
      https://www.eternitybridalwear.co.uk/wedding-dresses/media/ecom/prodlg/JPB430%20-%20Aspen.jpg

a alternatywa ( wydaje mi sie ze latwiej cos takiego znalezc):
      https://media-cdn.pinterest.com/upload/98797785545150338_OuaIdSXY_f.jpg

ogolnie jak nie znajde to nic to wezme "recznik" (uwielbiam to okreslenie) i fajnie byloby wykombinowac takie ramiaczka tylko jak???!!!)

https://media-cdn.pinterest.com/upload/28991991320966629_1xCmtcFc_f.jpg

ok- koniec marzen- sama jestem ciekawa jak bedzie wygladal efekt zakupow- jak skoncze z beza albo rybka to sama w siebie zwatpie smile smile
      • martina.15 Re: Dedukcja- wrzesien 2012 04.02.12, 11:00
        Ja w swoim wątku chyba pokaże jak wyglądała moja "ewolucja" smile

Jeśli chodzi o ramiączka, to nie jest trudne dla dobrej krawcowej, naszycie perełek na koronkę to też nie jest jakaś wielka sprawa... Więc jeśli chcesz to nic nie stoi na przeszkodzie smile
    • shirley_shirley Re: Dedukcja- wrzesien 2012 07.02.12, 19:56
      hej, bardzo fajnie sie to wszystko zapowiada wink sala piekna, moim zdaniem nie przejmuj sie za bardzo dekoracja stolu, moim zdaniem do takiej eleganckiej i dosc "bogatej" sali nie trzeba wiele, wystarczy kilka swiec na stolach, troche kwiatow i bedzie super. Bardzo fajnie wygladaja tez okragle lub kwadratowe lustra polozone po srodku stolow, na tym mozna ustawic swieczki, wieczorem daje to piekny efekt - podpatrzylam u kolezanki na weselu.
      Ciekawe, jaka suknie wybierzesz, ja przymierzylam chyba ze 40 roznych sukien i w koncu tez kupilam "recznik", z ktorego jestem baaardzo zadowolona - a dol jest z wielu tiulowych warstw wink
      Powodzenia i koniecznie zdaj relacje z przymiarek! tylko nie pytaj sie w salonach, czy mozesz robic zdjecia- nigdzie nie pozwalaja, popros mame lub swiadkowa, zeby dyskretnie pstryknely kilka fotek smile
      a czy alkohol bierzesz z restauracji, czy kupujesz sama? pozdro i milych przygotowan zycze
      • dedukcja_watsonie Re: Dedukcja- wrzesien 2012 07.02.12, 21:33
        Shirley-shirley dzieki za slowa otuchy! z lustrami nawet ciekawe- wlasnie podobaja mi sie swiece- zapytam florystki jak w koncu uda mi sie z nia porozmawiac.

Co do alkoholu to jeszcze nie wiem- ciagle sie zastanawiamy- poki co jestesmy za wersja wziecia z restauracji, podejrzewam ze najbardziej bedzie szlo wino i ...piwo (czesc niemiecka rodziny smile )
        Ale jeszcze nic nie jest przesadzone.

Na przymiarki wybieram sie wlasnie z mama- musimy wczesniej potrenowac sprawne pstrykanie fotek tongue_out
        Relacje bede zdawac bo pewnie o rady bede pytac- wiesz jak to jest- wybor sukni rodzi nowe pytania- jakie dodatki, buty, welon etc smile

• 5th_element Re: Dedukcja- wrzesien 2012 08.02.12, 09:22
          nie wiem, jaka masz figure. Jesli jednak masz jej cos do zarzucenia "wszerz" to nie obstawalabym za mocno podniesiona talia. Daje to efekt, ykhm...zwalisty. (no wiem, nie postaralam sie). Widze, ze celujesz w suknie zwiewne, pewnie bedzie dosc trudno wyłowic wśród bez. Choc jesli to Wrocek, to duzo wiekszy wybor niz w innych miastach pewnie.
          Po mojemu tez jesli np nie masz najszczuplejszych ramion to lepiej bez ramiaczek (czyli ręcznik lub jego wariacja) niz ramiaczka cieniutkie.
          • dedukcja_watsonie Re: Dedukcja- wrzesien 2012 08.02.12, 23:04
            mam szersze biodra a calej reszty jest mniej-no taka grucha i tyle... no i zaden ze mnie wielkolud- wzrost przecietny... no musze poprzymierzac- duzo dziewczyn mowi ze po przymiarkach przekonaly sie do modeli o ktorych wczesniej nie myslaly - wiec ciekawa jestem jak to wypadnie smile
            • 5th_element Re: Dedukcja- wrzesien 2012 09.02.12, 08:26
              o to fajnie masz, i mozesz miec ręcznik u góry big_grin
              lula.pl/lula/1,97804,6280700,Jaka_spodnica_i_sukienka_do_figury_gruszki_.html
              • 5th_element Re: Dedukcja- wrzesien 2012 09.02.12, 08:33
                "By dobrze wyglądać unikaj:

- podwyższonej talii (uwypukli pupę i szerokie biodra)

- jeansów z przetarciami w okolicy ud ( zwrócą uwagę na mankamenty sylwetki)

- spódnic-bombek (doda objętości biodrom)

- spodni typu rurki, cygaretki, pumpy"
                urodaizdrowie.pl/jak-wyszczuplic-optycznie-biodra-czyli-typ-gruszka
    • callja Re: Dedukcja- wrzesien 2012 08.02.12, 22:51
      Oooooo, kościół św. Doroty!!! Cudny, choć ociupinkę przytaczający kubaturą wink - za to pełen swiatła, co fotografowie lubią; jest więc impuls do złapania przepięknych ujęć. I tylko szkoda, że organy w rozkładzie...
      • dedukcja_watsonie Re: Dedukcja- wrzesien 2012 08.02.12, 23:05
        wybor kierowany lokalizacja no i ksiadz mily i jezyki obce nie sa mu obce wiec i do gosci zagada smile
    • dedukcja_watsonie Re: Dedukcja- wrzesien 2012 08.02.12, 23:08
      dzieki- wlasnie cos takiego zebym orientacji nie stracila smile martina wyzej wspominalo o theknot- wg miei ok ale niestety ma jeden mankament- nie bazuje na polskich realiach ( a tu wiadomo- rezerwacja sali 5 lat wczesniej ech)
    • pamoz Re: Dedukcja- wrzesien 2012 09.02.12, 16:54
      Wszystko mi sie podoba, a do sali dodalabym tylko kwiaty.

Suknia nr 1 jest piekna - czy to czasem nie jest Jennie P.?
      • dedukcja_watsonie Re: Dedukcja- wrzesien 2012 10.02.12, 20:29
        yes smile
    • dedukcja_watsonie Suknia 29.02.12, 11:27
      uff

za mna dwa dni maratonu po salonach z sukniami

pierwsze wrazenie- rozczarowanie- bylam tak oszolomiona ze nawet nei wiedzialam od czego zaczac- pani zaczely wmawiac mi kolo i bezy ( nawet jedna przymierzylam i nawet zle nie wyglaladam)

potem wcisnieto mi rozniez syrenke do pryzmiarki- no i nie mylilam sie- to w ogole kroj nie dla mnie- podziwiam dzeiwcyzny ktore sie w tym moga swobodnie poruszac smile

ja upieralam sie przy prostych muslinkach- ale przymierzylam dwie- i ....bardzo sie elektryzowaly- troche mnie odstraszylo no bojak by mi sie tak zaczelo przyklejac gdzie zara zpo kosciele to chyba bym dostala szalu

koniec koncow- wyszlo na kronki- mam ponoc taka retro urode (heh)
      wiec mam ostatecznie koronkowy recznik na halkach:

https://cdn.uploads-preloved.com/uploads/userphotos/12/0127/4325871-546m.jpg

teraz jak yslicie- jakie dodatki? nie chce welonu- myslalam o jakiejs ozdobnej opasce i malych kolczykach... chcialabym cos w stylu tej aplikacji na sukience...

a buty? moge kolorowe czy bedzie za duzo?

• martina.15 Re: Suknia 29.02.12, 13:43
        ach, piękna smile

buty jeśli już to jakieś beżowe, w tej stylizacji za cholercię mi nie pasuje mocno kolorowy but.
      • shirley_shirley Re: Suknia 29.02.12, 14:32
        Sliczna suknia! Ale ona chyba nie jest na halce? Chcesz miec cos na ramiona?
        kolczyki delikatne tak, opaska tak, ew jakis stroik albo kwiat.
        buty dalabym moze srebrne? ew delikatny nude, nie takie calkiem bezowe, taki porcelanowy kolor bardziej. Albo pod kolor sukni i bedzie miodzio smile A te zdobienia sa srebrne?
        Bukiet... hmm, poszukam czegos, fajnie by bylo, zeby byl "z pazurem", moze z piorkami albo pomander (wiszaca kulka)? jakos znudzily mi sie te kulki. A jaki kolor ma byc? Bo jesli pojdziesz w pomarancz, to srebrne buty chyba odpadaja.
        • ylfeth Re: Suknia 29.02.12, 18:13
          suknia booooska nawet jak na ręcznik smile jeżeli chodzi o ciacidełka to dałabym tylko kolczyki dopasowane do ciacidełka na sukni, i to na sztyfcie, nie wiszące bo suknia na bogato. Z butami zgadzam się z koleżankami: stonowane. Beż, srebro, perła. można jakieś sandałki, tyle tylko że moim zdaniem sandałki to są buty do wyglądania a nie do tanczenia i biegania przez 12 godzin. opaska chyba nie pasuje, nie ten styl, natomiast dałabym jakiś stroik do włosów albo kwiaty. welon moim zdaniem odpada przy tym koronkowym (pieknym!) dole.
      • dedukcja_watsonie Re: Suknia 29.02.12, 18:38
        dzieki dziewczyny- mialam troche watpliwosci- no bo jednak RECZNIK... a i wczesniej o koronkahc nie myslalam..

ja te sukienke mierzylam na halce- ta wyfotoszopowana modelka halki pewnie nie ma a panie mnei przekonywaly ze jak sie upre to i po kosciole halke moge zdjac

na ramionka chce takie tiulowe wdzianko z rekawami do lokci i bez zadnych innych bajerow
        welonu nie bedzie bo chyba bedzie za duzo

opaske wymyslilam jakas taka jak tu pani w srodku po lewej:

https://www.prettywedding.pl/wp-content/uploads/2011/05/PrettyWedding_post20110602_FryzuryDoSlubu_Opaski_01.jpg

zabijcie mnie ale za chiny nie pamietam jak ta aplikacja na sukience wyglada
        chcialabnym sie trzymac zlotawych cieplych tonacji i w sztucznym swietle mi sie wydajwalo ze pasuje ale....kretynka nie obejrzalam tej sukienki w swietle dziennym....

myslalam ze moze zlote buty?

zaproszenia bedziemy miec w takich cieplych jesiennych kolorach, zloty by chyba bardziej pasowal niz srebrny ...

gdzies juz powyszukiwalam sobie bukiety- zaraz bede wrzucac
        • bukfa Re: Suknia 07.03.12, 04:03
          Popieram opaske (lub spinke), sztyfty i blade buty! Ale chyba suknia ma dodatki srebrne, nie zlote? BUkiety chyba tez tu bedzie pasowal jakis bledszy (albo znow krwisto-czerwony). Jakos nie widze do tych subtelnych koronek pomaranczu czy innych jaskrawosci?
          • dedukcja_watsonie Re: Suknia 07.03.12, 11:53
            musze wyslac mame jeszcze raz na te zdobienia popatrzec bo nie pamietam sad

jaskrawosci nie chce ale zaproszenia mamy jesienne, z takimi kwiatkami-
            https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/f/f5/Gc19_ranunculus_asiaticus.jpg

czyli takie zlotawo cieple- suknia tez jest ecri, czy tam przelaman biel, czy perlowa biel- jak zwal tak zwal- wydaje mi sie ze zimny srebrny nie pasuje sad

no i sala tez ma pomaranczowe akcenty- probuje ten pomarancz czyms przelamac
            jak myslicie?

• dedukcja_watsonie Re: Suknia 07.03.12, 11:54
              wrrr wielki ten obrazek i mi go obcielo- calosc pod linkiem
    • dedukcja_watsonie wdzianko na gore 28.03.12, 10:35
      nie chce zadnych typowych bolerek bo wygladam w tym 20 lat starzej- musi byc delikatnie- wymyslilam albo tak jak tu tylko jeszcze mniej tych marszczen:
      https://allyouneedisloveevents.com/blog/wp-content/uploads/2011/05/bridal-bolero-wedding-dress-1.jpg

albo jak tu- tylko calkiem prosto- bez zadnych ozdobek i moze nieco bardziej pod szyje...
      https://www.evliligim.com/images/galeriler2/bolero_RC/slides/RC_Bolero%20(1).jpg

takie tiulowe wdzianko uszyc to mam nadzieje nie taki duzy problem wiec decyzje zostawilam sobie na pozniej smile
      • jill5 Re: wdzianko na gore 28.03.12, 11:26
        A patrzylas na takie bolerka koronkowe ubierane od przodu i z tylu na guziczki? Ja mierzylam takie jedno i to bylo na razie jedyne ktore mi sie podobalo - do Twojej sukni tez by pasowalo. Dla mnie niestety raczej sie nie sprawdzi, bo bede musiala miec cos grubszego. Nie mogę na szybko znaleźć zdjęcia, ale jak natrafię to wrzucę smile
        • dedukcja_watsonie Re: wdzianko na gore 28.03.12, 11:36
          no patrzylam patrzylam ale nie wiem czy wtedy nie bedzie a duzo tych koronek- babeczki w sklepie mowily ze mozna takie zwykle tiulowe (zapinane z tylu wlasnie) i tylko rekawki kornka obszyc- to tez jakas opcja chyba...
          • jill5 Re: wdzianko na gore 28.03.12, 13:35
            Pewnie. Zrobią takie jak będziesz chciała. Myślę, że gładkie (jak na drugim Twoim zdjęciu) też będzie ładnie wyglądało, zależy w czym się będziesz lepiej czuła.
      • pamoz Re: wdzianko na gore 28.03.12, 15:07
        Jako ze sukienka jest juz koronkowa, odradzalabym nakrycie w tym samym stylu, zatem pierwsza opcja zdecydowanie na tak. Dodatkowo podrzucam to to:

https://www.le-spose-di-gio.it/collezioni/anteprima_2009/immagini_large/7.jpg
        • dedukcja_watsonie Re: wdzianko na gore 29.03.12, 10:31
          wdzianko niezle ale kurde pamoz- jaka swietna suknia!!
    • dedukcja_watsonie kwiaty 28.03.12, 11:44
      bede jesienne- pomaranczowo-fioletowo-kremowe- troche dzikie, panie od dekoracji powiedzialy ze moje pomysly sa wykonalne big_grin

inspiracje tutaj:
      https://100layercake.com/blog/wp-content/uploads/2009/11/gjelina1.jpg

https://www.greylikesweddings.com/wp-content/uploads/2010/11/1510.jpg
      • jill5 Re: kwiaty 28.03.12, 13:38
        Bukieciki - rewelacja! Kradnę pomysł smile Też myslalam o mini dyniach (bo to chyba dynie?) a nawet o duzych dyniach jako dekoracjesmile Mogę spytać jakie masz panie dekorystki/florystki? Proszę o info na priv ewentulanie, ja jestem na etapie poszukiwania kogoś fajnego, kto by do mnie mógł przyjechaćsmile
        • dedukcja_watsonie Re: kwiaty 28.03.12, 13:43
          to chyba owoce Kaki - u nas lepiej pigwowce smile masz info na priva- bo mnei posadza ze mnie gazeta oplaca big_grin
      • zia86 Re: kwiaty 28.03.12, 13:51
        Śliczne! smile Bukieciki bardzo fajne i te dekoracje na serwetkach też super. Ładna kolorystyka.
        Te owocki to kaki rzeczywiście, pyszne są i bardzo tutaj pasują. smile
        • pamoz Re: kwiaty 28.03.12, 15:42
          Tez sie podoba bardzo. Ale kaki nie lubie smile
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka