Dodaj do ulubionych

kupowałem Bentleya

09.09.25, 18:19
Dzień Dobry.
Chciałbym się podzielić przygodą jaką zaliczyłem w związku z chęcią zakupu przeze mnie Bentleya Brooklands rocznik 1995/1996 tutaj - u nas - w Polsce. Otóż natrafiłem na ogłoszenie z niezłymi zdjęciami tego wozu, zachęcającym opisem i też zachęcającą ceną - z adnotacją "do negocjacji". Pierwsza rozmowa ze sprzedającym była też zachęcająca choć uprzedził, że negocjacje będą skromne - co przyjąłem do wiadomości, ponieważ cena z ogłoszenia była do zaakceptowania. Chciałem się udać niezwłocznie na oględziny z zamiarem zakupu /dobre 400km/ lecz Panu nie odpowiadał termin. Przy drugiej próbie umówienia się Pan oświadczył, że auto podrożało. O skromne 20tys. PLN.......... bo to, bo tamto i jeszcze coś tam. Sprowokowało to mnie do solidnego sprawdzenia na autoDNA historii tego wozu o nr VIN: SCBZE11C3TCX57486 . Okazało się, że Pan ogłasza chęć sprzedaży tego auta od 2020roku a w 2012 roku był naprawiany blacharsko-lakierniczo na kwotę kosztorysową 38.681,85PLN .Gdy zapytałem o powyższe Pan nie potrafił opisać co tam było robione, obraził się i przestał się odzywać pomimo, że byłem skłonny to auto kupić - oczywiście za pierwotną cenę. Piszę to by ostrzec potencjalnych chętnych przed ukrywanymi przez sprzedającego faktami i załączam część raportu....
Pozdrawiam ! RM
Obserwuj wątek
    • waga170 Re: kupowałem Bentleya 09.09.25, 19:52
      My tu preferujemy marke Rolls-Royce a na Bentleye plujemy.
      • engine8t Re: kupowałem Bentleya 09.09.25, 20:26
        waga170 napisała:

> My tu preferujemy marke Rolls-Royce a na Bentleye plujemy.

W koncu Bentley to VW?
        • vogon.jeltz Re: kupowałem Bentleya 09.09.25, 23:22
          A RR w swoim kolejnym już wcieleniu to BMW. Jeden chuj.
          • engine8t Re: kupowałem Bentleya 10.09.25, 00:20
            vogon.jeltz napisał:

> A RR w swoim kolejnym już wcieleniu to BMW. Jeden chuj.

No jeden. Ale wszyscy woeodz jak to VW myslal ze kupuje Bentleya i RR i przelicytowal BMW placac za duzo i do tego jak sieo kazalo kupil Bentleya ale bez RR ktorego BMW sobie "wzial" za przyslowiowe grosze

A w rozliczeniu i porownaniu
            RR wygrywa w kategoriach "Brand Prestige, Design & Craftsmanship, Comfort, Technology"
            Kiedy Bentely tylko w: "Performance i Value" .
      • tbernard Re: kupowałem Bentleya 10.09.25, 13:09
        waga170 napisała:

> My tu preferujemy marke Rolls-Royce a na Bentleye plujemy.

A nie orientujesz się może, czy RojsRojsy chętnie współpracują z instalacją LPG?
        No i ciekawe, czy są też w wersji hybrydowej.
        • vogon.jeltz Re: kupowałem Bentleya 10.09.25, 13:28
          Najnowsze modele RojsRojsa są albo elektryczne, albo mają silniki V12 BMW N74 z bezpośrednim wtryskiem benzyny, więc do LPG nadają się raczej słabo.
    • hrasier_2 Re: kupowałem Bentleya 09.09.25, 20:59
      Przecież pierwsze przed kupnem to VIN samochodu.
      • kreinto Re: kupowałem Bentleya 09.09.25, 22:35
        hrasier_2 napisał:

> Przecież pierwsze przed kupnem to VIN samochodu.
        Pierwsze to nie nabierać się na głupią kryptoreklamę.
        • marecky81 Re: kupowałem Bentleya 09.09.25, 22:37
          Weź poprawkę na to, że to tani. On jest prostym robotnikiem z szorstką ręką 😁

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka