Dodaj do ulubionych

ubiór do ślubu

IP: *.kalisz.mm.pl 09.06.04, 20:31
We wrzesniu biorę slub koscielny, zamiast wesela bedzie skromne przyjęcie na
20 osób.Moich rodziców nie stac na wiecej a tesciowie to uszanowali.Problem
polega na tym,ze gotowe suknie sa za drogie na moja kieszen a wypozyczonej
nie chce, wiec sobie wymysliłam,ze uszyje sobie taki fajny damski garnitur
ecru+gorset z zakardu i w tym samym odcieniu buty-wszystko w kolorach ecru i
złoto- w przyszlosci wykorzystam wszystko w innych zestawieniach i
kombinacjach...tylko nie wiem,czy wypada kobiecie isc tak do slubu
koscielnego.Poradzcie babki-mam 30 lat,na welonik tez za poznosmile
Obserwuj wątek
    • Gość: Aneta Re: ubiór do ślubu IP: *.net.bialystok.pl / 81.15.255.* 09.06.04, 21:15
      Na welon za późno, bo masz 30 lat?! Bzdura!!! Poczytaj sobie temat: w jakim
      wieku wychodzicie za mąż. Znajdziesz tam wypowiedzi dziewczyn przed i po 30 i
      te dziewczyny nie odmawiają sobie przyjemności włożenia welonu. Mnie też nie
      stać na drogą suknię ślubną, więc ją wypożyczam w salonie a nie kupuję. Moja
      suknia jest śliczna i bardzo wytworna, nie zamnieniłaby jej na żadną inną.
      Jeśli naprawdę chcesz iść w tym kostiumie to ko. To Ty musisz czuć się dobrze w
      tym, co będziesz tego dnia miała na sobie. Jeśli jednak nie jesteś przekonana
      do tego stroju to może jednak poszukaj sukienki do wypożyczenia. Nie rub z
      siebie starej babci, że tego czy tamtego Ci już nie wypada włożyć. Jesteś
      jeszcze młoda. Ja mam niewiele mniej lat od Ciebie, dokładnie 27 i za półtorej
      tygodnia stanę na ślubnym kobiercu w białej wytwornej sukni z welonem. Zastanów
      się, masz jeszcze czas.
      • byhanya Re: ubiór do ślubu 09.06.04, 21:43
        mowiac szczeze to latwiej uszyc suknie niz kostium !!!!
        gotowe wykroje z burdy czy neue mode (albo inne) sa bardzo eleganckie i
        wytworne. sa dobrze skonstruowane i latwo je ewentualnie zmienic!

To kobieta wybiera mężczyznę, który ją wybierze.
    • bukfa Re: ubiór do ślubu 10.06.04, 01:50
      Szycie wlasnego stroju to swietny pomysl, ja tez mialam szyta suknie i byla
      piekna. Po prostu ladna, dluga, dopasowana sukienka z bialego zakardu. Po
      przefarbowaniu na ciemniejszy kolor doskonale nadaje sie na wieksze wyjscia.
    • Gość: ewa Re: ubiór do ślubu IP: *.myslenice.net.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 14.06.04, 19:44
      nie no w tym wieku to juz tylko szary wor do samej ziemi i woalka na twarzwink
    • Gość: aga Re: ubiór do ślubu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.06.04, 13:03
      Iść wypada, ale zastanów sie, czy naprawde tego chcesz. Przecież możesz, a może
      nawet powinnaś ten jeden raz w życiu pozwolić sobie na piękną suknię? Nie
      przyciężką od zdobień bezę - ale piękną, elegancką, może nieco skromniejszą(bo
      i przyjęcie skromne)i co najważniejsze: TWOJĄ SUKNIĘ ŚLUBNĄ.Możesz ją uszyć i
      wcale nie zapłacisz wiele więcej niż za garniturek, o którym mówisz.A co do
      welonu-nigdy nie jest za późno. Ja też mam prawie trzydziestkę na karku i na
      myśl mi nie przyszło, że pójdę bez welonu! Ślub mam za miesiąc, suknię szyję i
      będzie mnie kosztować połowe ceny z salonu, a welon będzie i to długi).
      Pozdrawiam i życzę trafnej decyzji.
    • Gość: agnieszka Re: ubiór do ślubu IP: *.waw.pl / *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.06.04, 08:19
      a mi się podoba ten pomysł, widziałam jedną pannę młodą w spodnium i wyglądała
      super. Sama idę w sukience, ale bez welonu - i to nie ze względu na wiek, a na
      upodobania. Twoje upodobania i zdanie liczy się tu najbardziej.
      • sadida Re: ubiór do ślubu 17.06.04, 09:41
        Pomysł OK, ale jeżeli wybierasz garnitur z oszczędnościto nie nie rób tego.
        Będziesz żałować. Widziałam w Pułtusku w sklepie odzieżowym sukienję wyjściową
        w kolorze ecru. Dla mnie to była zwykła suknia ślubna (gorset z aplikacjami na
        cienkich ramiączkach, spódnica na halce, chyba nawet szal) za 450 zł.Warto się
        rozejrzeć.
    • Gość: fredka Re: ubiór do ślubu IP: 195.94.200.* 17.06.04, 10:32
      Alicja ja mam 32 lata jestem juz mamą i biore slub kościelny na początku
      chciałam tak jak ty biały garnitur ale moje siostry powiedziały mi tylko raz w
      zyciu bierzesz ślub i w tym dniu masz wyglądać jak ksieżniczka przegoniły po
      sklepach i znalazłam suknie ślubną bardzo prostą ecri jak ją zobaczyłam
      wiedziałam ze to ta! i uwież mi w tym samym czasie suknie kupowala Pani w wieku
      lat 40 i nie miala oporów czuła sie swietnie i była szczęśliwa a
      przedewszystkim uśmiechnieta i dlatego młoda i piękna. głowa do góry!
    • ania-m Re: ubiór do ślubu 18.06.04, 08:52
      A mnie się podoba pomysł garnituru...Hmm juz go sobie nawet wyobrazam, i nie
      wiem, czy czegos podobnego nie uszyje sobie na mój ślub (tylko ze ja biorę
      cywilny) Z drugiej strony, jesli rezygnujesz z sukienki tylko ze względu na
      pieniądze, to racja, ze uszycie skromnej kicki bedzie Cię kosztowało tyle samo.
      Tyle ze niestety później sukienka pójdzie do szafy...crying(( A co do welonu, to
      masz pełne prawo go włożyc, jesli masz ochotę
      • Gość: askowska Re: ubiór do ślubu IP: 195.136.14.* 18.06.04, 16:26
        Ja tez myślałam o garniturze do ślubu, ale pomyślałam sobie, że taki elegancki
        garnitur mogę ubrać na inne okazje, a sukni ślubnej nie założę nigdy więcej w
        życiu. To jedyna taka okazja. Przekonałam się też do welonu, chociaz na
        początku go nie chciałam. Ale do mojej sukni pasuje i w sumie do twarzy mi w
        tym welonie. No i też mam trzydziesci lat, prawie, za dwa miesiące. Nie wiek
        się liczy, ale to jak się w tym czujesz. Dobrego wyboru życzę.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka