inkognit0
11.03.12, 14:06
Witam! Często was podczytuję, choć jestem już dawno po własnym ślubie, wiem że na pewno znajdę u was pomoc i radę, dlatego piszę.
Zostaliśmy z mężem zaproszeni na ślub i wesele do znajomego. Impreza odbywa się w maju. Powoli zaczynamy się przygotowywać, w związku z czym potrzebuję kilka rad.
Po pierwsze: państwo młodzi zażyczyli sobie wino zamiast kwiatów. Pytanie: czy butelkę wina należy jakoś ozdobić, zapakować? Czy ona będzie wręczana wtedy, kiedy wręczane byłyby kwiaty - czyli przy życzeniach? Czy może, oprócz tego wina, kwiaty i tak się należą?
I po drugie: strój. Zaczynam rozglądać się po ofercie sklepów i przyznam się szczerze, nie mam żadnego pomysłu na siebie. Jestem przy kości, więc wszystkie dopasowane kreacje odpadają. Czy możecie podzielić się linkami do pomysłów na strój dla kobiety ważącej więcej niż 55 kg, blondynki, średniego wzrostu? Podpowiedzcie coś, bo ja rzadko ubieram się tak elegancko i trochę brak mi inwencji. Myślę o sukience, koniecznie z jakąś marynarką lub żakietem, do kolan.
Dziękuję!