Dodaj do ulubionych

Co wybrać?

31.05.12, 10:02
Kochane, nadszedł ten czas, w którym musimy zdecydować, co wybrać:
zespół czy kapela?
Jak same widzicie wybór jest trudny, dlatego oczekuję pomocy. Problem tkwi w tym, że w moich stronach rodzinnych zawsze wybiera się zespól, to jest oczywiste. Mój N pochodzi z drugiego końca Polski i w jego stronach tradycją jest kapela. Po wielodniowych sporach mój N zgodził się z argumentacją, że jeśli wesele będzie organizowane w moich rodzinnych stronach, to zaakceptuje zespół, niestety dla jego rodziny jest to nie do pogodzenia. Tam na wszystkich weselach jest zawsze kapela. Drogą kompromisu chcieliśmy się zdecydować na orkiestrę, jednak pomysł wydawał nam się zbyt radykalny i nietrafiony. Pomóżcie, jak to rozwiązać, przecież to my powinniśmy sami o tym decydować, a ja tak bardzo nie chcę konfliktu z tego powodu. Drogie forumki, liczę na was, jesteście jak zawsze nieocenione.
Obserwuj wątek
    • martina.15 Re: Co wybrać? 31.05.12, 10:46
      jaka jest różnica pomiędzy kapelą, zespołem i orkiestrą na wesele?
    • yotsukaido Re: Co wybrać? 31.05.12, 10:46
      może ja jakaś niekumata jestem, ale niechże mi ktoś łaskawie wytłumaczy jaka jest różnica między zespołem, kapelą czy orkiestrą....
    • brain_bitch_project wybierz DJ :P 31.05.12, 11:17

• klaudia.nowosinska Re: Co wybrać? 31.05.12, 11:20
      Moje drogie, nie żartujcie, każdy kto był na weselu wie o co chodzi, DJ odpada.
      • mozambique Re: Co wybrać? 31.05.12, 11:56
        nie żartujemy

czym sie rózni zespół od kapeli albo orkeistry weselnej ?
        • niebieski_lisek Re: Co wybrać? 31.05.12, 11:59
          > nie żartujemy

Ale ona żartuje
      • martina.15 Re: Co wybrać? 31.05.12, 13:50
        nie, nie wie?

Dziewczyno, chyba sobie problemów szukasz (or is it a troll?)
      • brain_bitch_project to zatrudnij wędrownego grajka 31.05.12, 16:31

• kwiat_aloesu Re: Co wybrać? 31.05.12, 14:30
      Słaby trolling jest słaby.
      • klaudia.nowosinska Re: Co wybrać? 31.05.12, 15:11
        Trolling? Wypraszam sobie! W czym jest gorszy wybór grajków na weselu od dylematów związanych z fasonem kokardek na krzesłach lub rozterek nad kolorem wstążki na butach? Podać więcej przykładów? Która mądra odpowie?
        • fizykakwantowa Re: Co wybrać? 31.05.12, 15:44
          to ma być taki sarkastyczny żarcik, tak? Że niby same idiotki co nie rozumieja znaczenia Prawdziewych Problemów tu siedzą i pitolą o falabnkach i kokardkach, tak? Ma nam uświadomić absurdalność naszej miałkiej egzystencji, tak?...
          • klaudia.nowosinska Re: Co wybrać? 31.05.12, 15:58
            To Ty powiedziałaś...
            • fizykakwantowa Re: Co wybrać? 31.05.12, 16:29
              I co, takCi się chce nas uświadamiać? A po co? Nie możemy już sobie zostać takie głupie? Lepiej poświęć ten czas na głodne dzieci w Afryce, lasy Amazonii, czy co tam według Ciebie jest warte zachodu... Albo polityka się zajmij, o.
              • martina.15 Re: Co wybrać? 31.05.12, 20:01
                Chciałam poszukać na wikipedii i poznałam różnicę pomiędzy orkiestrą a zespołem (tylko w tym drugim jest wokal), ale kapeli ni ch**a. U mnie w ogóle kapela, zespół, band używa się wymiennie, no ale jestem miastową ignorantką i w ogóle doszukuję się problemów. O ja okropna tongue_out
                • fizykakwantowa Re: Co wybrać? 31.05.12, 20:47
                  no ba! ale zespół folklorystyczny to zarazem kapela i co ztym zrobić? A orkiestra to może byc strażacka, wojskowa albo symfoniczna i jak tu się rozeznać? A zaspół kameralny, np kwartet smyczkowy, to prawie jak taka mała orkiestra...smile)))))))))
                • brain_bitch_project Re: Co wybrać? 31.05.12, 23:04
                  oj dziewczęta. Klaudynka usiłuje sprowokować komentarze, żeby udowodnić płytkość i miałkość problemów na forum ŚiW (jakby spodziewała się tu tematów niczym na szczycie G8).
                  • martina.15 Re: Co wybrać? 31.05.12, 23:17
                    a my tu, na jej złość, nieźle się bawimy tongue_out
                    • brain_bitch_project Re: Co wybrać? 01.06.12, 09:10
                      big_grinD
                      • fizykakwantowa Re: Co wybrać? 01.06.12, 10:48
                        no nie udało się biedaczce, bo ja się nawet świetnie bawię w jej wątku, a chyba nie o to jej chodziło.... Podyskutujemy jeszcze o grajkach? Może Janko Muzykant- grajek to czy wirtuoz?
                        • klaudia.nowosinska Re: Co wybrać? 01.06.12, 13:02
                          Oj udało, udało, nie spodziewałam się tylko, że niektóre to tak zaboli. Prawda fizykakwantowa?
                          • fizykakwantowa Re: Co wybrać? 01.06.12, 13:58
                            ależ mnie nic nie boli, ja się lubię wygłupiaćsmile chętnie poszukam jeszcze określeń związanych z muzyką i muzykami i będę się nimi bawićsmile no i nie mam kompleksów jesli chodzi o intelekt, ale sa miejsca i ludzie do rozważań filozoficznych, politycznych i, powiedzmy, problemów światowej gospodarki i są miejsca na niezobowiązujące rozważanie kolorów kokardek. Fakt, że lubie różowe kokardki nie czyni ze mnie automatycznie idiotki. A Ty koniecznie musisz być kąśliwa, to sobie bądźsmile
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka