Dodaj do ulubionych

Który KOŚCIÓŁ w WAWIE?

IP: 62.233.164.* 25.06.04, 09:24
Czy mógłby ktoś polecić kościół w Warszawie, ale taki z klimatem. Ostatnio
byłam na ślubach koleżanek i przyznam, że nie wyglądało to najlepiej. Albo
ksiądz mówił niewyraźnie, że państwo młodzi nie wiedzieli co odpowiedzieć,
albo muzyka była puszczona z taśmy i były straszne szumy, a na dodatek sprzęt
się zacinał.
Pozdrawiambig_grin
Obserwuj wątek
    • wojtow Re: Który KOŚCIÓŁ w WAWIE? 25.06.04, 12:39
      A w swojej parafii nie chcesz wziąć ślubu ?
    • Gość: jezowka Re: Który KOŚCIÓŁ w WAWIE? IP: *.acn.pl 25.06.04, 15:54
      Nawiedzenia Najswietszej Marii Panny - czyli tak zwany "Kościół na Skarpie" - na
      Nowym Mieście, najstarszy kościół w Wawie, prześliczny i z klimatem.
      • Gość: kasia Re: Który KOŚCIÓŁ w WAWIE? IP: 81.210.119.* 25.06.04, 16:46
        polecam !!! osttanio przechodziłam tamtędy i właśnei był ślub.... cudownie...

to jest kościół na naowym mieście - za hotelem La regina
        • Gość: werty Re: Który KOŚCIÓŁ w WAWIE? IP: 62.233.164.* 28.06.04, 09:53
          Dzięki za Wasze opinie. Co do mojej parafii, to szczerze nie czuć klimatu.
          Kiedyś było to kino, ale że nie cieszyło się powodzeniem to przerobili je na
          kościół. Chyba rozumiecie, dlaczego wolałabym jakieś inne miejsce.
    • Gość: lucy Re: Który KOŚCIÓŁ w WAWIE? IP: *.acn.pl 28.06.04, 20:07
      nie bede oryginalna - NMP na skarpie (dokladny adres przyrynek 2).
      bralam tam slub w ostatnia sobote - super wspomnienia, wszyscy bardzo przyjaznie
      nastawieni - poczawszy od ksiedza, ktory przygotowywal akt slubu, poprzez
      zakonnice, ktora przez cala msze usmiechala sie do nas, pokazywala, kiedy
      siadac, kiedy wstac; a konczac na organiscie, ktory doskonale gra na organach i
      akompaniowal do skrzypiec - brawo dla dominiki - bylo cudownie.

pozdrawiam,

L.
      • Gość: Kasiakasia Re: organista w Kosciele na Skarpie IP: *.ipartners.pl / *.ipartners.pl 16.12.04, 11:10
        Ktos pisal, ze byl tam b.dobry organista, moja kolezanka narzekala. Moze jest
        dwoch , czy moze znacie nazwisko, bo tez mysle o tym kosciele i nie
        chcialabym , zeby falszowac (moja rodzina ma niestety dobre ucho muzycznesmile?
        Kilka razy pojawia sie tez info o grajacej Dominice, czy mozna prosic o namiary?
        Bede wdzieczna
      • Gość: Ola_S Re: Który KOŚCIÓŁ w WAWIE? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.05, 01:01
        Ja rowniez tam zarezerwowalam termin, ostatni w danym dnium jak okazalo sie na
        miejscu. Pani z kancelarii wszystko nam wyjasnila, byla b mila. A dzis
        wstapilam tam i akurat trafilam na slub, na ktorym bylo mnostwo osob. W
        kosciele bylo tloczno, ale wszyscy sie pomiescili. Poza tym wystroj kosciola i
        oprawa bardzo ladne.
        pomysl na ten kosciol zostal poddany przez moja Mame, ktorej serdecznie za to
        dziekuje.
        Pozdrawiam,
    • noell100 Re: Który KOŚCIÓŁ w WAWIE? 29.06.04, 08:58
      Ewangelicko - Augsburski św. Trójcy (koło Zachęty). Super.
      • Gość: werty do lucy IP: 62.233.164.* 29.06.04, 09:03
        czy masz na myśli Dominikę, która również ogłaszała się na tym forum? też o
        niej myślałam i fajnie,że jesteś zadowolona.
        Wszystkiego najlepszego na nowej drodze życia!
        • Gość: lucy Re: do lucy IP: *.acn.pl 29.06.04, 09:55
          dokladnie ta dominika - naprawde polecam.
          • Gość: mo domnika IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.01.05, 15:28
            A ILE TA DOMINIKA SOBIE ZYCZY ZA 1 MSZE?
        • Gość: majka Re: do lucy IP: *.aster.pl / *.aster.pl 03.11.04, 12:10
          Tez polecam p.Dominike - u mnie grala cuuuuuuuuuuuuuuuuuudnie! Zadna muzyka z
          tasmy! w dodatku zacinajacej sie... Ladna muzyka bardzo duzo dodaje calej
          uroczystoscismile
    • anuteczek Św. Anny 30.06.04, 23:43
      Ostatnio byłam na kilku ślubach - cudownie, mądrze, ciepło, cóż więcej mogę
      napisać... Muzyka żywa, te organy brzmią cudownie. Z tego co wiem, tam za ślub
      się nie płaci...
      Jeszcze polecam św Jacka na Freta - Dominikanie, nie trzeba komentować, super i
      kościól i atmosfera
      pozdrawiam
      andzia
    • ania.silenter_exunruzanka Sw. Anny 02.07.04, 15:07
      Sama brałam tam ślubsmile. Było cudownie...
      pozdrawiam
      • Gość: werty Gdzie jest kościół Św. Anny? IP: 62.233.164.* 03.07.04, 07:27
        pytanie jak w temaciebig_grin
    • Gość: WESOLA Re: Który KOŚCIÓŁ w WAWIE? IP: 213.17.181.* 17.08.04, 15:08
      Przeczytałam Wasze opinie na temat Kościoła NMP na Nowym Mieście i przyznam, że
      ucieszyłam się szalenie, gdyz właśnie tam wstępnie planowaliśmy nasz ślub- od
      niedawna jest to nasza parafia. Którejś niedzieli wybrałam sie do tego
      kościółka z mamą, żeby pokazać jej jak tam jest ładnie-wcześniej przyznam , że
      byłam tam tylko raz i to na chwilkę (podczas mszy). Przyznam , że chyba
      trafiłyśmy beznadziejnie i trochę się podłamałam. W kościele odbywał się ślub
      jakiś bardzo tajemniczy, młodzi chyba nie chcieli rozgłosu: ok 10 gości, żadnej
      dekoracji- Kościół wyglądał bardzo smutno, ciemno... A on jeszcze taki mały...
      Trochę się rozczarowałam... Proszę upewnijcie mnie , że mogą się odbywać tam
      piękne, romantyczne śluby , a Kościół mimo tego, że jest tak mały może być
      ślicznie przystrojony.
      • vasylkova Re: Który KOŚCIÓŁ w WAWIE? 23.08.04, 00:25
        moja kolezanka rowniez brala tam slub w zeszlym roku, i bylam pod wrazeniem, jak pieknie wszystko wygladalo. Dodam, ze na slub bylo zaproszonych mnostwo gosci (lacznie ze znajomymi i ich rodzinami z pracy rodzicow mlodych...) i wszyscy sie pomiescili (choc nie wszycy siedzieli).
        Na slubie nie bylo organisty, tylko spiewala schola , z gitara akustyczna, co tez wypadlo znakomicie.
        Moim zdaniem przewaga tego kosciola nad innymi staromiejskimi jest taka, ze jest on mniejszy i bardziej kameralny.
        Gdybym brala slub w kosciele chyba tez wybralabym ten, ale ja bede przysiegac w cerkwi smile

Katia
    • Gość: Piegus Re: Który KOŚCIÓŁ w WAWIE? IP: 195.85.196.* 18.08.04, 09:39
      Ja bralam slub u Wizytek..
      gdybym miala wybierac jeszcze raz tez bym go wybrala...
      wszystko wyszlo rewelacyjnie, ksiasz, organista etc..
      • Gość: zytka Re: Który KOŚCIÓŁ w WAWIE? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.08.04, 10:11
        ja też barłam u Wizyteksmile
        byliśmy bardzo zadowoleni
        • Gość: dorota Re: Który KOŚCIÓŁ w WAWIE? IP: *.aster.pl / *.aster.pl 18.08.04, 18:54
          A ja bralam slub w kosciele sw. Katarzyny - ul.Fosa - Sluzew nad Dolinka.
          Maly, sliczny kosciolek na gorce, otoczony drzewami, plebania to dworek
          szlachecki i przemili inteligentni Ksieza. Tylko organista do niczego.... ale
          zawsze mozna zalatwic innego. No i bliziutko do Wilanowa na plenersmile
    • tigerka1 Re: Który KOŚCIÓŁ w WAWIE? 18.08.04, 21:35
      Witam
      Ja też ślubowałam w Św. Katarzynie na Fosa pomimo, że to ani moja ani męża
      parafia. Powinniśmy brać na Domaniewskiej ale ten kościół to raczej na pogrzeby
      się nadaje jak dla mnie ( bez urazy). "Katarzyna" jest pieknym i uroczym
      miejscem, a księża a wszczególności proboszcz fantastyczny.Doadaliśmy skrzypce
      zamiast organ i wyszło bardzo bardzo romantycznie.
      Pozdrawiam
    • Gość: Rani Kościół św. Jacka oo. dominikanów IP: *.aster.pl / *.aster.pl 22.08.04, 02:34
      Urokliwe msze ślubne
    • Gość: nina Re: Który KOŚCIÓŁ w WAWIE? IP: *.aster.pl / *.aster.pl 11.09.04, 12:11
      Sw. Katarzyna - naprawde cudowny kosciol i ksieza!
      • Gość: up Re: Który KOŚCIÓŁ w WAWIE? IP: *.aster.pl / *.aster.pl 03.11.04, 10:13
        up
    • Gość: hera Re: Który KOŚCIÓŁ w WAWIE? IP: *.ipartners.pl / *.ipartners.pl 03.11.04, 10:17
      A czy o Katedrze Praskiej Św. Floriana ktoś coś słyszał?
      • Gość: anik Re: Który KOŚCIÓŁ w WAWIE? IP: *.aster.pl / *.aster.pl 05.11.04, 22:48
        moi rodzice brali tam ślub i byli b.zadowoleni, ale to było prawie 28 lat
        temu...
    • Gość: aga Re: Który KOŚCIÓŁ w WAWIE? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.11.04, 11:13
      My wybraliśmy kościół św Augustyna na Nowolipkach smile Fajni księża, piękny
      kościół, jest dziedziniec - i blisko na wesele smile
      • Gość: dorota Re: Który KOŚCIÓŁ w WAWIE? IP: *.aster.pl / *.aster.pl 04.11.04, 18:56
        A wiecie cos o kosciele na ul.Tanecznej? Maly i przytulny, ale jacy Ksieza?
    • vinca Re: Który KOŚCIÓŁ w WAWIE? 06.11.04, 12:10
      a moze weźcie ślub w kosciele z którym jesteście najbardziej zwiazani? Ja gdyby
      to nei było tak daleko najchetniej bym wzięla w kosciółku w Murzasichlu. W
      żadnych z kosciołow tyle się nie modliłam i tyle nie przeżyłam mistycznych
      chwil co tam. To chyba nie ma znaczenia czy kościół jest romantyczny czy nie
      tylko czy go "czujecie".
      Pozdrawiam
      • Gość: zuza Re: Który KOŚCIÓŁ w WAWIE? IP: *.acn.waw.pl 18.11.04, 11:28
        Ja biore w kosciele na Przyrynek...juz sie nie moge doczekac!
        • iza.05 Re: Który KOŚCIÓŁ w WAWIE? 18.11.04, 11:54
          Ja biorę ślub w kościele w Lasku Bielańskim. Może ktoś tam był lub brał ślub i
          coś ma do powiedzenia???
          • Gość: Kreska Re: Który KOŚCIÓŁ w WAWIE? IP: *.aster.pl 18.11.04, 22:43
            A my bierzemy na Targowku na Zamiejskiej-slyszal ktos cos o tym kosciele lub
            byl tam na slubie?
            • Gość: ala Re: Który KOŚCIÓŁ w WAWIE? IP: *.acn.waw.pl 01.12.04, 00:30
              Podobno to przyjemny kosciol!smile
    • Gość: up Re: Który KOŚCIÓŁ w WAWIE? IP: *.acn.waw.pl 15.12.04, 15:12
      up
    • Gość: Śmieszek Re: Który KOŚCIÓŁ w WAWIE? IP: *.skwer / 217.153.142.* 30.12.04, 17:29
      Poszłam za Waszymi radami i zarezerwowalismy datę w kościółku na skarpiesmile
      Bardzo się cieszę, chcieliśmy na Starym Mieście, żeby było klimatycznie. A dzis
      dowiedziałam się, że w tym kościele slubowała moja dobra koleżanka z pracy i
      bardzo polecasmile))
      • barciak1 Re: Który KOŚCIÓŁ w WAWIE? 30.12.04, 21:13
        Śmieszek, a ile wczesniej trzeba rezerwowac termin w tym kosciele?czy
        faktycznie tam sie nic nie placi za slub?
        • Gość: Śmieszek Re: Który KOŚCIÓŁ w WAWIE? IP: *.skwer / 217.153.142.* 31.12.04, 11:27
          My rezerwowaliśmy na sierpień, trudno mi powiedzieć z jakim wyprzedzeniem
          należy sie tam zgłosić (po przeczytaniu tutejszych postów postanowiłam zrobić
          to asap). Myslę, że wszystko zależy od daty jaka sobie wybraliście - czy
          jest "popularna" (miesiące letnie) czy nie. O ceny jeszcze nie pytaliśmy, ale
          wg mojej koleżanki jest "co łaska" - dajesz ile uważasz i możeszsmile I to mi sie
          podoba, bo chciałabym wynieść same miłe wspomnienia i z ceremonii i z jej
          organizacjismile))
          • barciak1 Re: Który KOŚCIÓŁ w WAWIE? 31.12.04, 13:53
            dzieki za odpowiedz!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka