18.07.12, 20:33
Witam,

Niedługo ślub, jestem chrzestną. Długo się zastanawiałam, co tu kupić, zwłaszcza,że finansowo kuleję, no i wymyśliłam...Kupię biblię (mam przecież dbać o wychowanie w wierze, ślubowałam w kosciole przecież przy chrzcie wink), dołożę kasę..
No i znów mam problem...
Chcę napisać dedykację-jaką, może ktoś pisał ??
I ..komu ?? Czy chrześniakowi, czy obojgu młodym ???
Może mi odpowiedzą te osoby,które są już po ślubie, jakie dedykacje były ksiązek i dla kogo ??
Jakie by woleli dostac dedykacje ??
Sorry,że pytam, ale daaawno nie bylam na slubie sad .
Pzdr.
Obserwuj wątek
    • nl_wychodzi_za_maz Re: Dedykacja 18.07.12, 20:50
      > Kupię biblię (mam przecież dbać o wychowanie w wierze

Prędko się za to zabrałaś za to wychowanie, nie ma co smile

> > I ..komu ?? Czy chrześniakowi, czy obojgu młodym ???

Oczywiście, że parze, przecież daje się prezent nowożeńcom. Co do dedykacji to napisz coś od serca - jakieś życzenia. Alternatywnym prezentem, a w podobnej cenie, jest album na zdjęcia czy kieliszki z wygrawerowaną datą ślubu - wtedy życzenia można napisać na karcie.
    • kaga9 Re: Dedykacja 18.07.12, 20:56
      Hm, a wychowanie w wierze nie dotyczy raczej osób młodocianych? Też mam chrzestną, która mimo mojego zaawansowanego wieku ciągle próbuje mnie wychowywać (w wierze też), bardzo mnie to irytuje.

Dedykacja dla obojga, oczywiście. Mimo że młodej nie ślubowałaś wychowywać w wierzewink
    • duchess85 Re: Dedykacja 18.07.12, 20:59
      > a,że finansowo kuleję, no i wymyśliłam...Kupię biblię (mam przecież dbać o wych
      > owanie w wierze, ślubowałam w kosciole przecież przy chrzcie wink), dołożę kasę..

No ja nie wiem. Młodzi albo już od dawna mają Biblię, albo kompletnie im zwisa "wychowanie w wierze" smile Pomyślałabym jednak nad czymś innym.
      • ata-07 Re: Dedykacja 18.07.12, 21:12
        Kaga..
        Oczywiscie to był żart, aż taką zołzą to nie jestem.... Nie wtracam się do nikogo..
        Ma przecież rodziców ... Ja aż taką katoliczka nie jestem..smile .
        Pomyślałam tylko,że kupię Pismo Św., dam , że powinni mieć w domu, że załączę kopertę, życzenia, tylko właśnie nie wiem, jaka dedykację, bo niby to im-jemu ???
        • kaga9 Re: Dedykacja 18.07.12, 21:32
          smile

No, to stanowczo im, prezent jest dla obojgasmile

"Każdy przecież początek
          To tylko ciąg dalszy..." (W. Szymborska)

To mój ulubiony cytat na takie okazje, w oparciu o niego rozwijam dedykacjewink
    • apsik87 Re: Dedykacja 18.07.12, 22:09
      biblię każdy dostaje w dniu pierwszej komuni świętej-moim zdaniem jest to wyjątkowo nietrafiony prezent...lepiej kupić książkę np o komunikacji małżeńskiej lub coś w tym stylu jeśli ma być to już koniecznie książka.biblię każdy położy na półce i nie będzie z niej korzystał.
      • klawiatura_zablokowana Re: Dedykacja 18.07.12, 22:25
        Ja bym ogólnie przestrzegała przed dawaniem prezentów religijnych, chyba że jesteś pewna, że oboje są wierzący i taki prezent im się spodoba. W wieku 20+, tak jak inni pisali, albo ktoś już ma Biblię, albo mu to zwisa. Poradniki małżeńskie mogą zostać odebrane jako próba "wychowywania", szczególnie jeśli mają jakieś zacięcie ideologiczne. Ogólnie z takimi rzeczami lepiej uważać.
    • karuzelastudio Re: Dedykacja 18.07.12, 22:12
      I tak dobrze, że myślisz o dedykacji, nawet jeśli nie wiesz, jak się za nią zabrać smile
      Nie ma nic smutniejszego, niż pusta strona tytułowa książki dawanej na pamiątkę - bo nie mam na myśli czytadeł, które po wszystkim opyla się w antykwariacie tongue_out
    • crystalcityonline Re: Dedykacja 19.07.12, 10:26
      Ja osobiście mogę polecić statuetkę z wygrawerowaną dedykacją. Zawsze będą mogli wracać do tego dedykacji. Coś w tym stylu: klik!
      • sushi_girl Re: Dedykacja 19.07.12, 11:22
        To ja już wolę biblię, mimo że Bóg mi obcy.
        • ata-07 Re: Dedykacja 19.07.12, 13:17
          Klawiatura..
          Oni nie maja już po 20 l., ponad 30 !!!
          A na komunię miał dla młodych-ilustrowaną smile .
          A ksiązka jak kazda inna wink.
          Podrzuccie jakas ladna dedykację,plis . Byle nie wierszyk smile.
          Dzieki.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka