Dodaj do ulubionych

kartki ślubne

07.08.12, 14:58
pytanie (mam nadzieję, że niezbyt głupie;]) głównie do już szczęśliwych mężatek - co zrobiłyście z kartkami ślubnymi? moje do tej pory leżały sobie w szufladzie w torebce prezentowej i nie mam zamiaru ich wyrzucać (jestem straszny chomik). raz na jakiś czas przeglądam (oczywiście bez przesady;p) i czytam życzenia, a sporo mamy takich naprawdę napisanych od serca, a nie gotowców podpisanych tylko nazwiskiem. zdarzyło się też kilka kartek zrobionych ręcznie przez gości i te darzę specjalną estymąwink a Wy? macie jakiś specjalny album na nie? może jakaś antyrama? albo jeszcze jakiś oryginalny sposób przechowywania? czy może jednak wyrzucacie bez żaluwink
Obserwuj wątek
    • raszefka Re: kartki ślubne 07.08.12, 15:13
      Pytanie nie tak bardzo do mnie, ale...

skrytapiromanka napisała:

> moje do tej pory leżały sobie w szufladz
      > ie w torebce prezentowej i nie mam zamiaru ich wyrzucać

Dokładnie tak samo smile

> raz na jakiś czas przeglądam
      No to ja przejrzałam tylko raz, wtedy odkryłam, że około połowy brakuje wink Ale w ogóle to lubię wracać do takich pudełeczek ze starymi papierami... listy, które dostawałam w podstawówce, pocztówki z wakacji z czasów liceum, kartki świąteczne. A powrót do kartek ślubnych, o ile nie robi się tego zbyt często, musi mieć w sobie jakiś szczególny smaczek smile
      • skrytapiromanka Re: kartki ślubne 07.08.12, 15:19
        ja przejrzałam trzeci raz od ślubu (pierwsza rocznica na dniach), więc mam nadzieję, że to jeszcze nie przesadawink mam dziś wielkie sprzątanie szuflad i się właśnie zastanawiam, czy i jak zmienić tym kartkom mieszkaniewink
        • raszefka Re: kartki ślubne 07.08.12, 15:32
          skrytapiromanka napisała:

> mam nadz
          > ieję, że to jeszcze nie przesadawink

IMO przesada wink W ciągu siedmiu lat zrobiłam to wyżej wspomniany raz wink
          • skrytapiromanka Re: kartki ślubne 07.08.12, 16:23
            łe, no co Ty;P ja chyba bardziej sentymentalna jestem. najpierw przeglądałam zaraz po ślubie, potem przy przeprowadzce do nowego mieszkania (rozpakowywanie kartonów), no i teraz przy porządkach - ale gdybym miała jakiś ładny album pewnie robiłabym to częściejbig_grin muszę sobie coś takiego sprawić.
            • raszefka Re: kartki ślubne 07.08.12, 19:42
              Tak mi się teraz przypomniało, choć niezupełnie na temat... Na tej samej półce, niewykluczone że w tej samej torebce, trzymam kartkę, którą darzę znacznie większym sentymentem niż te ślubne. Karnecik od prezentu, który dostałam od przyjaciółek na wieczorze panieńskim. Jest na nim napisane: "Gosia, jeszcze nie jest za późno" wink
              ...Wiedźmy jedne...
    • pamoz Re: kartki ślubne 07.08.12, 15:21
      Dostalismy ogromny album ze zdjeciami od fotografa i zostalo w nim sporo pustych kartek, wiec bede na nie wklejac kartki z zyczeniami. Dorzuce tez karte menu i cala inna weselna poligrafie.
      • skrytapiromanka Re: kartki ślubne 07.08.12, 16:25
        my dostaliśmy od rodziców książką ślubną ze zdjęciami i miejscem na życzenia od gości - niestety (w zasadzie to stetywink) zapełniła się całkiem na weselu i już nie ma pustych kart. widzę, że nie tylko ja jestem chomikwink
    • kaga9 Re: kartki ślubne 07.08.12, 16:25
      Mały ślub miałam, więc i mało kartek, a jeszcze mniej osób wspięło się na wyżyny napisania czegoś "od siebie"wink Ale trzymam je (też jestem sentymentalnym chomikiem) w pudle z innymi kartkami i listami.
    • brytf-anna Re: kartki ślubne 07.08.12, 18:33
      Nasze są w pudełku z pamiątkami ślubnymi, razem z butonierką męża, niewykorzystanymi zaproszeniami, umowami, woalką, etc smile
    • pateryzanka [...] 13.03.13, 13:40
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka